Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

[MMA] UFC 143: Diaz Vs Condit predictions by G.S.P. [M.M.A.]

Μετά από ένα UFC On FOX 2 το οποίο δε δικαίωσε τις προσδοκίες μας, έχουμε ένα εξαιρετικό PPV card από το UFC με ένα main event που από τώρα τίθεται ως υποψήφιο για το καλύτερο fight της χρονιάς για το 2012!













ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει πάντα δεξιά και το αντίστοιχο poll, όπου ψηφίζετε τον αγαπημένο σας fighter από το main card.


Πάμε λοιπόν! :)










Middleweight Bout: Ed Herman Vs Clifford Starks
Ο TUF 3 Finalist Ed Herman, έχοντας επιστρέψει από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του που τον κράτησε μακριά από το κλουβί το 2010, δείχνει καλύτερος από ποτέ στα μάτια μου. Είναι ένας αρκετά all round fighter με εξαιρετικά submissions (εκπληκτικό guard) και καλό stand up. Αυτό που του λείπει είναι η σταθερότητα. Είχε ένα κακό 2006, ένα εξαιρετικό 2007, ένα κακό 2008, ένα μέτριο 2009, απών το 2010 και ένα εξαιρετικό 2011. Το 2012 πάντως για αυτό πιστεύω ότι θα αρχίσει πολύ καλά, μιας και ο αντίπαλός του Starks, έχοντας μόνο καλό wrestling (NCAA Division I), δεν δείχνει να αποτελεί μεγάλη απειλή για τον Herman στα μάτια μου, ο οποίος είναι καλύτερος fighter και έχει σίγουρα και το προβάδισμα στην εμπειρία.

G.S.P. picks: Ed Herman via SUB
G.S.P. supports: -



Bantamweight Bout: Renan Barao Vs Scott Jorgensen

Εξαιρετικό fight! Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το match-up που μπορεί να κρίνει τον #2 contender στην Bantamweight κατηγορία. O Barao έχει ένα από τα καλύτερα record στο UFC όντας 30 fights αήττητος. Έχει εξαιρετικό striking καθώς και ground game με πολύ καλό takedown defense και BJJ. Απέναντί του έχει τον καλύτερο fighter όμως που θα έχει αντιμετωπίσει ποτέ. O Scott Jorgensen (ένας από τους πολύ συμπαθείς fighters μου) έχει εξαιρετικό wrestling με εξίσου εξαιρετικό top control. Είναι πολύ δυνατός και έχει και KO power. Δεν ξέρω όμως αν όλα αυτά αρκούν να αντιμετωπίσουν ίσως το μεγαλύτερο ανερχόμενο ταλέντο της κατηγορίας. Πολύ δύσκολη η απόφασή μου, αλλά θα πάω με τον Barao με DEC, η οποία πιστεύω ότι θα είναι πολύ αμφίρροπη (του στυλ 29-28 split).

G.S.P. picks: Renan Barao via DEC
G.S.P. supports: Scott Jorgensen




Welterweight Bout: Josh Koscheck Vs Mike Pierce
Ένα fight το οποίο αν έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, δε με πολυσυγκινεί, διότι δεν έχω τρελή συμπάθεια για κανέναν από τους δύο. Δύο πολύ πανομοιότυποι αθλητές (θα μπορούσα να πω ότι ο Koscheck είναι σαν ένας καλύτερος Pierce), έχοντας και οι δύο πολύ καλό wrestling και cardio. Αρχίζοντας από τον πρώην διεκδικητή του τίτλου, ο Koscheck κουβαλάει πάνω του πολύ εμπειρία (νομίζω ότι ο συγκεκριμένος θα είναι ο εικοστός του αγώνας στο UFC) και είναι πιστεύω καλύτερος all round fighter του Pierce. Έχει από τα καλύτερα wrestling skills της κατηγορία, συνεχώς εξελισσόμενο striking, KO power και πάντα το σωστό game plan. Ο Pierce είναι από τους μικρότερους welterweights, είναι καλός παλαιστής και εξίσου καλός striker. Οι καλύτερες στιγμές του που έχω να θυμάμαι ήταν τα fights του απέναντι στους Hendricks και Fitch, στα οποία αν και έχασε (με πολύ κοντινές DEC) έδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός fighter και έδειξε ότι ανήκε στο κλουβί με τους 2 συγκεκριμένους (top 5 πλέον) αθλητές της κατηγορίας. Δεν ξέρω αν όλα αυτά όμως είναι αρκετά να κερδίσει κανείς τον Koscheck, ο οποίος πιστεύω ότι αν και θα σταθεί στα πόδια αρχικά με τον Pierce, εν τέλει θα χρησιμοποιήσει το wrestling του για να πάρει την DEC.

G.S.P. picks: Josh Koscheck via DEC
G.S.P. supports: Mike Pierce



Heavyweight Bout: Roy Nelson Vs Fabricio Werdum
Πάμε στο πάρα πολύ ενδιαφέρον co main event. Έχουμε την επιστροφή στο UFC του Werdum, ενός top 5 Heavyweight για πολλούς, απέναντι στον Roy Nelson. Ο Werdum έχει από τα καλύτερα BJJ στον κόσμο και πολύ υποτιμημένο κατά την γνώμη μου Muay Thai. Είναι εξαιρετικός στο έδαφος και πιστεύω και ο καλύτερος grappler εκ των δύο. Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα έχει κατά την γνώμη μου, και αυτό είναι το striking defense του, κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον ίδιο απέναντι στον Nelson, ο οποίος διαθέτει τεράστιο KO power. Ο Αμερικανός γενικά χρησιμοποιεί το μεγάλο του όγκο για να παίρνει τα fights  με τον εξαιρετικό του top control (συνήθως με το αγαπημένο του crucifix) και όπως είδαμε στον αγώνα με τον JDS, έχει πολύ καλό σαγόνι. Δεν ξέρω τώρα το κατά πόσο ο αγώνας θα πάει στο έδαφος, αλλά πιστεύω ότι ο καθένας θα έχει το εξής πλάνο. O Roy Nelson θα κάνει ότι μπορεί για να μην πάει στον κόσμο του Werdum (έδαφος) και o Werdum να μην ανταλλάξει μπουνιές με τον Nelson. Πιστεύω ότι αν και αυτό θα είναι επίσης πολύ κοντινό fight, ο Werdum θα βγει νικητής με DEC.

G.S.P. picks: Fabricio Werdum via DEC
G.S.P. supports: -






Welterweight Interim Championship Bout: Nick Diaz Vs Carlos Condit
Δεν ξέρω αν θυμάστε πριν από μισό χρόνο περίπου που ήρθε ο Diaz στο UFC και κανονίστηκε το fight GSP Vs Diaz, ότι έλεγα πως πριν δω αυτό, θα ήθελα να δω τον Diaz απέναντι σε top contenders και έφερα παραδείγματα τους Penn, Fitch και Condit! Εισακούστηκαν οι ευχές μου και μετά το Diaz Vs Penn, έχουμε και το Diaz Vs Condit, το οποίο θα είναι για τον UFC Welterweight Interim τίτλο της κατηγορίας και θα είναι και το fight of the night σίγουρα, όπως επίσης και υποψήφιο και για το fight of the year. Έχουμε δύο αθλητές με εξαιρετικό cardio, εξαιρετικά σαγόνια, εξαιρετικά ground games, εξαιρετικά stand ups και είναι και οι δυο finishers! Τι άλλο θέλουμε δηλαδή για να καταλάβουμε ότι αυτό το fight θα είναι υπέροχο;;; Και το καλύτερο από όλα; 5 γύροι! O Diaz πρώτα, έχει το γνωστό εξαιρετικό boxing του, ένα από τα καλύτερα cardio στον κόσμο και συνεχώς επιτίθεται. Είναι περισσότερο μεθοδικός νομίζω από τον Condit και έχει και πολύ καλή ανάρρωση. O Condit από την άλλη, είναι περισσότερο εκρηκτικός και πιο πολυδιάστατος striker, χρησιμοποιώντας περισσότερα kicks και knees και σίγουρα αντιμετωπίζει τον καλύτερο fighter στην καριέρα του. Δεν μπορώ να δώσω σε κάποιον το προβάδισμα στο striking. Στο έδαφος, αν και είναι πολύ κοντά οι δυο τους, ο Diaz ίσως να έχει το προβάδισμα, αλλά δε νομίζω να επηρεαστεί πολύ το fight από αυτό. Το πώς βλέπω εγώ το fight είναι το εξής: Stand up war, ο οποίος θα οδηγηθεί στους κριτές, καθώς πιστεύω ότι και οι δύο είναι πολύ δύσκολο να βγουν ΚΟ ή SUB. Το μόνο που φοβάμαι είναι το πολύ μαλακό δέρμα του Diaz, ο οποίος κόβεται πάρα πολύ εύκολα και σε ένα 5 γύρων αγώνα είναι πιθανόν κάποιο doctor stoppage κατά του. Αν δε συμβεί κάτι τέτοιο, βλέπω ότι τον Diaz ως τον άνθρωπο που στα τελευταία 4 χρόνια θα φορέσει ζώνη στην κατηγορία των 77 κιλών του UFC και δε θα λέγεται George Saint Pierre.

G.S.P. picks: Nick Diaz via DEC
G.S.P. supports: Carlos Condit







Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:


Featherweight Bout: Dustin Poirier Vs Max Holloway
G.S.P. picks: Dustin Poirier via TKO
G.S.P. supports: -

Welterweight Bout: Matthew Riddle Vs Henry Martinez
G.S.P. picks: Matthew Riddle via DEC
G.S.P. supports: -

Welerweight Bout: Matt Brown Vs Chris Cope
G.S.P. picks: Matt Brown via TKO
G.S.P. supports: Matt Brown

Middleweight Bout: Rafael Natal Vs Michael Kuiper
G.S.P. picks: Rafael Natal via DEC
G.S.P. supports: -

Welterweight Bout: Dan Stittgen Vs Stephen Thompson
G.S.P. picks: Stephen Thompson via TKO
G.S.P. supports: -






BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
G.S.P. picks: Nick Diaz Vs Carlos Condit

Knock Out Of The Night:
G.S.P. picks: Stephen Thompson

Submission Of The Night:
G.S.P. picks: Ed Herman





Ελπίζω να έχουμε καλά fights και θα χαρούμε να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες, όπως και τα δικά σας predictions στο comment section. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεξιά πάντα υπάρχει και ψηφοφορία για τον αγαπημένο σας fighter.



Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!" ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!


--> G.S.P. <--

______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου