Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

[MMA] UFC 144 Japan: Edgar Vs Henderson predictions by G.S.P. [M.M.A.]

Μετά από ένα UFC On FOX 2 το οποίο δε δικαίωσε τις προσδοκίες μας, έχουμε ένα εξαιρετικό PPV card από το UFC με ένα main event που από τώρα τίθεται ως υποψήφιο για το καλύτερο fight της χρονιάς για το 2012!













ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει πάντα δεξιά και το αντίστοιχο poll, όπου ψηφίζετε τον αγαπημένο σας fighter από το main card.


Πάμε λοιπόν! :)










Lightweight Bout: Anthony Pettis Vs Joe Lauzon
Ένα κλασικό striker vs. grappler match-up. O Anthony Pettis, ο μόνος άνθρωπος που έχει κερδίσει τον Benson Henderson που αγωνίζεται για τον τίτλο των 70 κιλών, είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς strikers στο MMA. Εξαιρετικές κλωτσιές, μπουνιές, αγκωνιές και γονατιές, καθώς και πολύ καλός αμυντικά, αφού είναι πολύ δύσκολο να τον χτυπήσεις και επίσης κινείται και πολύ σωστά. Επίσης, δεν υστερεί καθόλου στο έδαφος. Έχει εξαιρετικά submissions από την πλάτη του (φοβερό guard) και έχει δείξει και πολύ βελτιωμένο wrestling όπως είδαμε και στο fight του με τον Stephens, πράγμα λογικό βέβαια για κάποιο που προπονείται μαζί με τον Ben Askren. Ο Lauzon, αν και δεν το περιμένει κανείς λόγω της ηλικίας του, έχει μεγάλη εμπειρία στο κλουβί του UFC. Έχει καλό wrestling και εξαιρετικό BJJ. Είναι πολύ επιθετικός με βελτιωμένο striking, πράγμα το οποίο όμως έχει δείξει ότι αν τελειώσει τον αγώνα του στον πρώτο γύρο (πράγμα το οποίο κάνει πολύ συχνά), οι πιθανότητές του για νίκη μειώνονται, διότι κουράζεται αρκετά μετά. Πιστεύω ότι ο Pettis θα θέλει να κρατήσει τον αγώνα στο όρθιο, ενώ ο Lauzon στο έδαφος. Έχω την εντύπωση ότι το βελτιωμένο wrestling του Pettis θα του δώσει τουλάχιστον τους 2 από τους 3 γύρους σε έναν αγώνα που είναι ο ένας από τους δύο υποψήφιους για Fight Of The Night.

G.S.P. picks: Anthony Pettis via DEC
G.S.P. supports: Joe Lauzon



Welterweight Bout: Yoshihiro Akiyama Vs Jake Shields
Στο ντεμπούτο του στα 77 κιλά, o Akiyama μοιάζει τεράστιος. Είναι εξαιρετικός judoka, με πολύ δυνατά χέρια και πάντα λόγω του brawling style του μας δίνει πολύ καλούς αγώνες. Όμως το γεγονός ότι ο Leben τον έβγαλε tap out, είναι κακός οιωνός για το συγκεκριμένο fight. Αντίπαλός του, ένας από τους πιο υποτιμημένους fighters κατά τη γνώμη μου, είναι ο Jake Shields. Εξαιρετικός στο έδαφος, μέτριος στο stand up, ο Αμερικανός δείχνει ότι μπορεί να φέρει τους αγώνες εκεί που θέλει. Είναι καλός στην πάλη και στο grappling, δεν είναι πολύ αθλητικός και έχει δείξει ότι μπορεί να τον ρίξεις κάτω με μπουνιά ή και να τον βγάλεις και KO. Αλλά δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο παίζει να γίνει εδώ. Βλέπω τον Shields να κατεβάζει κάτω τον Akiyama και είτε να βρίσκει τη λαβή που θα τον βολέψει είτε να κερδίζει την DEC.

G.S.P. picks: Jake Shields via SUB
G.S.P. supports: Jake Shields




Heavyweight Bout: Mark Hunt Vs Cheick Kongo
Ποτέ δεν πίστευα ότι ο Hunt μπορεί να κέρδιζε κάποιον με λαβή. Κι όμως, έφτασε πολύ κοντά στον αγώνα του με τον Rothwell, πράγμα που δείχνει ότι έχει δουλέψει πολύ στο έδαφος. Πάντα έχει το KO power, αν και τον θεωρώ λίγο υπερτιμημένο. Ο Kongo τώρα, είναι πολύ έμπειρος, με πολλούς αγώνες στο UFC. Είναι πολύ καλός striker με βελτιωμένο wrestling, είναι πιο τεχνικός και πιο μελετημένος. Πιστεύω ότι ο Hunt θα θελήσει να σταθεί, ενώ ο Kongo θα χρησιμοποιήσει το ανώτερο wrestling του για να ρίξει τον Hunt κάτω, πράγμα το οποίο και θα καταφέρει και πιστεύω θα κερδίσει την DEC.

G.S.P. picks: Cheick Kongo via DEC
G.S.P. supports: Mark Hunt



Light Heavyweight Bout: Quinton Jackson Vs Ryan Bader
Για τους φανατικούς οπαδούς, αυτός ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Έχουμε την επιστροφή του Rampage στο μέρος που αναδείχθηκε μαζί με πολλούς άλλους και μαζί και με το ΜΜΑ. Πρώην UFC και Pride πρωταθλητής, έχει τεράστια σωματική δύναμη, με KO power, με πολύ καλό takedown defense και καλό σαγόνι. Έχει βέβαια και τα μειονεκτήματά του, όπως για παράδειγμα το κίνητρο, η άμυνα σε κλωτσιές στα πόδια και η αντοχή. Παρόλα αυτά νομίζω ότι τίποτα από αυτά θα επηρεάσουν το συγκεκριμένο fight. Ο αντίπαλός του, ο Ryan Bader, είναι καλός παλαιστής, με KO power, ο οποίος θα θελήσει να χρησιμοποιήσει την πάλη του για να κατεβάσει τον Jackson κάτω και να πάρει τη DEC. Ο Rampage όμως έχει δείξει ότι μπορεί να κερδίσει αθλητές σαν τον Bader και νομίζω ότι θα κρατήσει τον αγώνα στο όρθιο και κάποια στιγμή θα τον βγάλει ΚΟ.

G.S.P. picks: Quinton Jackson via TKO
G.S.P. supports: -






Welterweight Interim Championship Bout: Nick Diaz Vs Carlos Condit
Σε έναν από πολύ αναμενόμενους αγώνες για μένα, έχουμε τον τίτλο στη γραμμή! Ο πρωταθλητής, Frankie Edgar, έχει εξαιρετική ταχύτητα και κίνηση, πολύ καλό wrestling, άριστο takedown defense, πολύ καλό boxing και ψυχή και καρδιά δέκα νοματαίων. Έχει πιστεύω το πλεονέκτημα στην τεχνική, είναι δύσκολο να τον κρατήσεις κάτω και είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον τελειώσεις. Ο Henderson από την άλλη, είναι πολύ δυνατός σωματικά, έχει πολύ καλό striking και λαβές και ίσως είναι ο καλύτερος στον κόσμο στην άμυνα λαβών. Υπερέχει πιστεύω στο BJJ, καθώς και στην αθλητικότητα και δύναμη. Είναι πολύ επιθετικός με εξαιρετικό clinch game και όπως είδαμε στο fight του με τον Pettis και εξαιρετικό σαγόνι. Έχουμε δύο ψυχωμένους αθλητές. Δύο εξαιρετικούς παλαιστές. Δύο ακούραστους αθλητές που μπορούν να βγάλουν άνετα 5 γύρους. Δύο αθλητές που δεν τους βγάζεις εύκολα ούτε ΚΟ, ούτε SUB. Θα έχουμε έναν απίθανο αγώνα που πιστεύω ότι θα διαρκέσει 5 γύρους και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κοντά. Με πολύ δυσκολία, θα διαλέξω τον Henderson να κερδίσει την απόφαση αυτή των κριτών, στο δεύτερο υποψήφιο αγώνα για Fight Of The Night.

G.S.P. picks: Benson Henderson via DEC
G.S.P. supports: -




Το υπόλοιπο main card:

Middleweight Bout: Yushin Okami Vs Tim Boetsch
G.S.P. picks: Yushin Okami via DEC
G.S.P. supports: Yushin Okami

Featherweight Bout: Hatsu Hioki Vs Bart Palaszewski
G.S.P. picks: Bart Palaszewski via TKO
G.S.P. supports: -

Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:


Bantamweight Bout: Norifumi Yamamoto Vs Vaughan Lee
G.S.P. picks: Norifumi Yamamoto via DEC
G.S.P. supports: -


Middleweight Bout: Riki Fukuda Vs Steve Cantwell
G.S.P. picks: Riki Fukuda via DEC
G.S.P. supports: -

Bantamweight Bout: Takeya Mitsugaki Vs Chris Cariaso
G.S.P. picks: Takeya Mitsugaki via DEC
G.S.P. supports: -

Featherweight Bout: Zhang Tiequan Vs Issei Tamura
G.S.P. picks: Zhang Tiequan via TKO
G.S.P. supports: -




BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
G.S.P. picks: Frankie Edgar Vs Benson Henderson

Knock Out Of The Night:
G.S.P. picks: Quinton Jackson

Submission Of The Night:
G.S.P. picks: Jake Shields





Ελπίζω να έχουμε καλά fights και θα χαρούμε να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες, όπως και τα δικά σας predictions στο comment section. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεξιά πάντα υπάρχει και ψηφοφορία για τον αγαπημένο σας fighter.



Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!" !!!!


--> G.S.P. <--

______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου