Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

[MMA] UFC 133: Έξω ο Davis, Evans Vs Ortiz 2. by G.S.P. [M.M.A.]

O Phil Davis τραυματίστηκε στην προπόνηση και μετά και την άρνηση του Ortiz για το Evans Vs Ortiz 2, όλα έδειχναν ότι θα έχουμε το Evans Vs Machida 2. Μετά τα πράγματα άλλαξαν ξανά, και ύστερα από πολλές ώρες χωρίς έχουμε ιδέα ποιος θα είναι ο fighter που θα αντιμετωπίσει ο Rashad Evans, ο Dana White ανακοίνωσε ότι τελικά θα έχουμε το Evans Vs Ortiz 2.











O Phil Davis.
Όπως διαβάσατε και στην εισαγωγή, ο Phil Davis έχει τραυματιστεί στην προπόνηση (ευκαιρία άλλωστε τώρα που υπάρχει και η ασφάλεια..!) στο γόνατό του και αναγκάστηκε να αποχωρήσει μισό μήνα πριν το fight. Αυτή ήταν η 2η αλλαγή του main event του UFC 133, αφού αρχικά επρόκειτο να έχουμε το Jones Vs Evans για το UFC Light Heavyweight Championship, πράγμα που τελικά ακυρώθηκε λόγω του τραυματισμού του Jon "Bones" Jones, και τη θέση του πήρε ο Phil Davis.




Tito Ortiz (αριστερά) Vs Rashad Evans (δεξιά).
Με το που μάθανε ότι ο Davis είναι έξω από το main event, ένας από τους πιο προφανείς αντικαταστάτες που μπορούσαν να φανταστούν ήταν ο Tito Ortiz, για τους εξής λόγους:
(1) Προέρχεται από νίκη απέναντι σε έναν top 10 fighter της κατηγορίας.
(2) Στο fight αυτό ο Ortiz έφυγε "ατσαλάκωτος" στα 2 λεπτά της μάχης.
(3) Δεν θα είχε το πρόβλημα που έχουν οι fighters που παίρνουν το match in sort notice, το οποίο είναι ότι δε θα είχανε σωστό camp, αφού ο Ortiz είχε κανονικό camp ως και 2 εβδομάδες πριν.
(4) Θα βλέπαμε το rematch ενός fight που έληξε με Draw.
Ενώ όλα αυτά δείχνουν ότι ο Ortiz είναι η τέλεια επιλογή, ο ίδιος δε δέχεται ένα fight το οποίο αν κέρδιζε απέναντι στον Evans (όπως έκανε στο πρώτο τους fight, το Draw ήρθε από αφαίρεση πόντου του Ortiz), θα γινόταν ο #1 Contender για το UFC Light Heavyweight τίτλο. Ο λόγος δε μαθεύτηκε.


Ακόμα δεν είναι 100% σίγουρο για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Phil Davis. 'Oλα  έδειχναν ότι το πρόσωπο αυτό θα είναι ένα άλλο πιθανό rematch για τον Rashad Evans, απέναντι στο μοναδικό του L, τον Lyoto Machida, ο οποίος έρχεται από ένα εντυπωσιακό KO απέναντι στον Randy Couture.
Οι δυο τους όπως βλέπετε και δεξιά στην εικόνα συναντήθηκαν στο UFC 98, όπου το μεταξύ τους fight αποτέλεσε το main event για το UFC Light Heavyweight Championship που είχε στην κατοχή του τότε ο Rashad Evans. Το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα πιο διαδεδομένα highlights όλων των εποχών όχι μόνο στο UFC, αλλά και στο MMA γενικότερα. Μιλάμε ασφαλώς για το ΚΟ του Lyoto Machida στον Evans (δες εικόνα κάτω δεξιά).
Το μεγάλο μειονέκτημα του Lyoto Machida ασφαλώς είναι ότι θα ερχόταν χωρίς σωστό camp, για αυτό άλλωστε και δε δέχτηκε. Πράγμα κατανοητό, σε αντίθεση με τον Ortiz. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη χάσει το βάρος ή οτιδήποτε τέτοιο φυσικά. Αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει κάποιον να πει ότι ο Machida την έχει χαμένη την υπόθεση. Αν σκεφτείτε όμως ότι το τελευταίο fight του Evans ήταν πάνω από ένα χρόνο πριν, θα δείτε ότι ίσως και το μειονέκτημα του Machida να βρίσκει ένα μαξιλαράκι.


Μετά από πολλά, ο εκλεκτός τελικά είναι και η προφανής επιλογή από την αρχή... Ο Dana White ανακοίνωσε στον κόσμο, ότι τελικά το UFC 133 θα έχει ως main event το Rashad Evans Vs Tito Ortiz.

Το ζητούμενο όμως είναι το εξής. Επειδή όλα για τα λεφτά γίνονται κυρίως, το θέμα είναι αν τελικά το UFC βγήκε ζημειωμένο από τον τραυματισμό του Davis... Εγώ ρωτάω απλά. Προτιμάτε να δείτε Evans Vs Davis ή Evans Vs Machida ή Evans Vs Ortiz; Η απάντηση για μένα είναι ξεκάθαρη, απλά θα ήθελα να μάθω και τη δική σας άποψη...

Το card του UFC 133 έχει διαμορφωθεί ως εξής λοιπόν:
Main Card
Rashad Evans Vs Tito Ortiz
Rich Franklin Vs Antonio Rogerio Nogueira
Vitor Belfort Vs Yoshihiro Akiyama
Jorge Rivera Vs Alessio Sakara
Rory MacDonald Vs Mike Pyle

Preliminary Card
Vladimir Matyushenko Vs Alexander Gustafsson
Chad Mendes Vs Rani Yahya
Dennis Hallman Vs Brian Ebersole
Ivan Menjivar Vs Nick Pace
Johny Hendricks Mike Pierce
Mike Brown Vs Nam Pham
Rafael Natal Vs Costantinos Philippou

Αυτά από εμένα φίλοι μου... Να σας θυμήσω ότι υπάρχει ένα poll στα δεξιά για το ποιος πιστεύετε πως είναι ο καλύτερος pound for pound fighter αυτήν τη στιγμή στον κόσμο.


Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges."



--> G.S.P. <--

______________________________________

18 σχόλια:

  1. Καταρχάς να πω ότι έχω μείνει άφωνος με κάτι που μόλις ανακάλυψα...ρε οι κεφτέδες έβαλαν στην main card το Jorge Rivera Vs Alessio Sakara και άφησαν απ'έξω το Chad Mendes Vs Rani Yahya??Ε όχι ρε,εγώ νόμιζα ότι ισχυει το αντίθετο...δεν είμαστε στα καλά μας,το Mendes-Yahya θα είναι ματσάρα!!Πφφφ,τέσπα,στο θέμα μας τώρα,είναι και επίσημο πλέον, ο Machida αντικαθιστά τον τραυματία Davis.Εννοείται πολύ καλύτερο ματς από το προηγούμενο,θα πουλήσει κ περισσότερο.Αλλά κρίμα ρε μάγκες για τον Machida,ο άνθρωπος πρέπει σε λιγότερο από 4 βδομάδες να κόψει βάρος και να προπονηθεί σωστά για έναν αγώνα που θα κρίνει ποιος θα παίξει για την ζώνη.Το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να αναπεξέλθει πλήρως ο Βραζιλιάνος.Α,επίσης ο Ortiz έγραψε στο twitter του τους λόγουσ που δεν δέχτηκε... I have a life and things to take care of," Ortiz stated. "The fight game is about making the right choices of my career. If you knew what I have been going through you all would understand.

    "Peaking for a fight is what makes a fighter unstoppable. Timing is everything in life. This is a rebuild year for me not do or die. The time will come again." Με λίγα λόγια δικαιολογίες του κώλου.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χίλιες φορές καλύτερο fight, αλλά συμφωνώ με το μεινέκτημα του Machida ώς προς τον χρόνο προετοιμασίας. Πάντα το να βλέπεις δύο μαχητές απο διαφορετικές σχολές είναι προτιμότερο απο το wrestler vs wrestler. Και θα είμαι πάλι με τον Dragon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούγεται πάντως πως ο Machida έχει απορρίψει το fight. Τουλάχιστον έτσι λέει το mmafighting.com (σε αντίθεση με το mmajunkie). Θα τρελαθούμε.

    http://www.mmafighting.com/2011/07/13/reports-lyoto-machida-rejects-ufc-133-bout-with-rashad-evans/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά γίνεται ένας ψιλοχαμός αυτήν την στιγμή...
    Θεωρώ αδύνατον να ακυρωθεί τελείως το fight. Ο Machida είπε τελικά όχι και αυτός και τώρα διαβάζω ότι ο Ortiz το ξανασκέφτεται... Βασικά είναι ευκαιρία να δούμε το Evans Vs Ortiz 2. Για το fight του στο UFC 132, πήρε 450,000 δολλάρια χωρίς τα επιπλέον bonus (75,000 για το FOTN, +χορηγοί, +...). Δε θα τον χαλούσε σε ένα μήνα να έβγαζε 1 εκατομμύριο δολλάρια....!

    Όπως και να έχει, στην τελική, αν δεν βρεθεί έτσι κάποιο μεγάλο όνομα, το βλέπω να βάζουν έναν εκ τους Gustafsson ή Matyushenko, να βρίσκουν ένα εύκολο fight για τον ξέμπαρκο και μετά το πρόβλημα να είναι μόνο το ποιο fight θα είναι το main event...

    Πάντως το UFC δεν είναι χθεσινοί, κάτι θα βρουν να κάνουν, είναι γάτα ο Joe Silva :P


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @G_mos:
    Συμφωνώ κι εγώ φίλε, ότι το Mendes Vs Yahya θα έπρεπε να έχει τη θέση του Rivera Vs Sakara (που πραγματικά δηλαδή, θα είναι καλό fight μάλλον, αλλά και ποιος χέστηκε;). Αυτό που νομίζω είναι ότι δυστυχώς οι WEC fighters δεν έχουν ακόμα την αναγνώριση που έχουν mid card UFC fighters...


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάποια ακόμα μικρά ενδιαφέροντα θεματάκια:
    (1) Κοπήκαν από το UFC οι Winner (0-3 σερί) και Howard (0-3 σερί πάλι).
    (2) Κατά πάσαν πιθανότητα θα έχουμε Lauzon Vs Guillard στο UFC 136.
    (3) Στο UFC 137 θα έχουμε το ντεμπούτο του Hioki στο UFC, απέναντι στον Roop.
    (4) Συζητήσεις υπάρχουν για τα fights Nelson Vs CroCop και Condit Vs BJ Penn για το UFC 137 (Οκτώβριος 29).
    (5) Κατά επίσης μεγάλη πιθανότητα, ο Koscheck θα κάνει το ντεμπούτο του ως Middleweight στο UFC 138.




    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις τώρα δημοσιεύτηκε στο twitter από τον Dana White...
    Dana White
    Get ready philly for Rashad Evans vs Tito Ortiz!!! Aug 6th LIVE on PPV at the Wells Fargo Center!!!!!!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ G_mos για την πληροφορία. Άλλαξα και το topic ώστε να μη χρειάζεται να γράψουμε καινούργιο... Εγώ πιστεύω ότι ο τραυματισμός του Davis ίσως και να φέρει και περισσότερα λεφτά στο UFC.. Άλλωστε, νομίζω ότι σε καμία περίπτωση ο Davis δεν είναι Jon Jones και ότι τον "σπρώξανε" πολύ γρήγορα για τον τίτλο...


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ απόλυτα και στα 2 σκέλη που ανέφερες.Πάντως ο Ortiz πρέπει να έφαγε μεγάλο κράξιμο και από τον White και από τον κόσμο...ε μα δεν γίνεται ρε φίλε να μας πουλάς τρέλα πριν το αγώνα με τον Bader ότι θες να κερδίσεις και να ξαναμπείς στο παιχνίδι γιατί θες ξανά τον τίτλο, και μόλις σου δίνεται η ευκαιρία να την πετάς!!Δείχνεις δηλαδή ότι το κάνεις πλέον μόνο για τα λεφτά!Ήταν υποχρεωμένος να δεχτεί γιατί είχε και υποχρέωση στον Dana White που του έδωσε ευκαιρία να σώσει την δουλειά του...

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακριβώς αυτό φίλε G_mos... Εγώ πιστεύω ότι ο Ortiz εξασφάλησε τη θέση του στο UFC, και απλά θα ήθελε εύκολα fights από δω και πέρα ώστε να συνεχίσει να παίρνει τα παχουλά τσεκς......


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτός πάντως που δεν εξασφάλισε τη θέση του στο UFC είναι o Machida. Αρχικά δέχτηκε και μετά το πήρε πίσω ζήτώντας λέει "Anderson Silva money", κάτι που εκνεύρισε πολύ τον White. Υπόψην οτι αν ο Machida είχε χάσει απο τον Couture πρίν 2 μήνες θα τον είχε απολύσει o White. Δεν νομίζω οτι θα τον απολύσουν γιατί παραμένει ίσως τοπ 10 LHW αλλά θα τον έχουν στη μπούκα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δε νομίζω φίλε John κανείς να του ρίξει ευθύνες του Machida που δεν πήρε το fight... Και όσο για τα λεφτά, καλά κάνει και τα ζητάει. O Silva για το Belfort fight πήρε 200,000 δολλάρια. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ortiz πήρε 450,000, ο Liddell έπαιρνε 500,000 μόνο και μόνο για να βγαίνει ΚΟ, ο Toney πήρε και αυτός (αν έχεις δηλαδή τον θεό σου..!!) 500,000, καλά κάνει και τα ζητάει...

    Δεν παίζει να τον απολύσουν τον Machida. Έχει 2 ήττες μόνο, η μία για title fight και η άλλη μια πολύ αμφιλεγόμενη DEC που κατά τη γνώμη μου κέρδισε. Εδώ κρατήσαν τους Liddell και Ortiz (που είναι τόσο εμπορεύσιμοι στις ΗΠΑ, όσο ο Machida στη Βραζιλία) που ήταν σερί 1-5.

    Εκτός αυτού, αν δεις την UFC Light Heavyweight Division, μετά τον Jones, τα μόνα ονόματα που μπορούν να συγκαλεχθούν σε title fight που έχουν είναι οι Rua, Rampage, Machida και Evans. Δεν νομίζω να τους παίρνει να διώξουν τον Machida, όπως λες κι εσύ...


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι τραυματισμοί δεν έχουν τελειωμό!!! :Ρ
    Έξω ο Matyushenko, μέσα ο Hamill.



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΙΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ Ε ?
    παιδια μην τρελαινεστε τα μισα της χιλιαδος ειναι πεντακοσια, με αλλα λογια οτι ειναι να γινει θα γινει δε πα να τραυματιστουνε να ζητανε χοντροτερο πακετο, να κανουν πισω να λενε ετσι κ γιουβετσι πιστευω οτι στο τελος ΕΜΕΙΣ θα ειμαστε οι κερδισμενοι. χαιρετε.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για να μην παρεξηγηθώ. Πιστεύω ότι αξίζουν τα χρήματα που παίρνουν. Κανένας μας δε θα μπορούσε να ζήσει τη ζωή του MMA fighter.

    Απλά νομίζω ότι αν τα αξίζει μία φορά ο Toney, ο Machida τα αξίζει 10 και σωστά τα ζητάει! :Ρ

    "Γιατί κάτσε ρε φίλε, έρχεται ο Toney ο άχρηστος, το λιώμα το ίδιο δηλαδή, που για την αρπαχτή τα έκανε όλα, και του δίνεις 500,000 για ένα fight που κανένας γνώστης ΜΜΑ fan ήθελε να δει, γιατί ήξερε τι επρόκειτο να γίνει, κι εμένα που ήμουν Champion και πουλούσα σε όλη τη Βραζιλία και μη σου πω και στον υπόλοιπο κόσμο, μου δίνεις 200,000;"


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο ΤΟΝΟΣ
    σορυ ο τουνει πηρε 500 γιατι πουλαει γενικα επειδη προερχεται απο αλλο λαμπερο σπορ και ολοι θελουν να δουν πωσ θα τα παει εδω, ασε που μπορει να παρει κ τους φαν του μποξ. παω στοιχημα πως αν εβαζαν καποιον αλλο επωνυμο απο αλλο σπορ πχ μπασκετ ΝΒΑ να παλεψει με καποιον του μμα θα εκαναν σολντ αουτ (απο ασχετους με το αθλημα) καταλαβαινετε ολοι το γιατι, ειναι τα λεγομενα φρικ σοου.
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κουβανέ, είχα ακριβώς την ίδια συζήτηση όλη μέρα χθες με έναν στο YouTube... Άποψή μου είναι ότι ο Toney δεν πούλησε κανένα MMA PPV... Αν δεις το PPV που ήταν δεν έφτασε ούτε καν το top20 σε πωλήσεις. Όλοι όσοι είχαμε λίγο γνώση από ΜΜΑ ξέραμε τι θα γίνει και ακριβώς αυτό έγινε. Μάλιστα ο Couture χρησιμοποίησε το πιο αρχάριο takedown που υπάρχει, μόνο και μόνο για να δείξει ότι ο Toney ήταν απλά ανίδεος. Γιατί λοιπόν να αξίζει αυτός 500,000 και όχι ο Machida, εφόσον δεν έκανε το PPV να πουλήσει και περισσότερο; Γιατί αν παρατηρήσεις το buyrate του και το attendance του, θα δεις ότι ήταν σαν όλα τα άλλα major UFC PPVs...


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και o Franklin έξω από το UFC 133.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή