Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

[MMA] Strikeforce 37: Melendez Vs Masvidal predictions by G.S.P. [M.M.A.]

Καλησπέρα σε όλους!

Από ότι φαίνεται το Strikeforce θα συνεχίσει την συνεργασία του με το Showtime με κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα δε θα υπάρχει Heavyweight division πλέον και θα δοθεί έμφαση στις ελαφρότερες κατηγορίες, καθώς και στις γυναικείες!

Πριν από αυτά όμως, έχουμε το σημερινό event, όπου δύο τίτλοι είναι στη γραμμή!




ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει πάντα δεξιά και το αντίστοιχο poll, όπου ψηφίζετε τον αγαπημένο σας fighter από το main card.


Πάμε λοιπόν! :)






Lightweight Bout: KJ Noons Vs Billy Evangelista
Κι οι δυο ερχόμενοι από ήττα απέναντι στον Jorge Masvidal, θα αναμετρηθούν για ίσως κάποιο επερχόμενο title contender match. Ο KJ Noons είναι κακός grappler και αρκετά μονοδιάστατος striker, πράγμα που όπως είδαμε πλήρωσε στο fight με τον Masvidal. Είναι όμως πολύ καλός boxer, με εξαιρετικό head movement, αλλά ταυτόχρονα με κακά takedown defense. Ο Evangelista είναι ένας αρκετά well rounded fighter, ο οποίος δεν υστερεί δραματικά σε κάποιο τομέα, αλλά ούτε και είναι και εξαιρετικός σε κάποιον. Έχει δείξει στο παρελθόν την ικανότητα να κατεβάζει άτομα κάτω και να χρησιμοποιεί το ground and pound του, πράγμα το οποίο πιστεύω ότι πρέπει να κάνει και σήμερα, αλλά δεν το βλέπω. Πιστεύω ότι o Noons σε μια κατηγορία που του ταιριάζει καλύτερα θα καταφέρει να πάρει τη νίκη με το ανώτερο striking του, χωρίς όμως να καταφέρνει και να τελειώσει το Evangelista. Γενικά θεωρώ ότι θα έχουμε ένα αρκετά κλειστό fight που θα οδηγηθεί σε DEC.

G.S.P. picks: KJ Noons via DEC
G.S.P. supports: -


Light Heavyweight Bout: Gerard Mousasi Vs Ovince St. Preux
Το συγκεκριμένο με ταλαιπωρεί ολόκληρη την εβδομάδα... Ο Mousasi είναι ένας εξαιρετικός fighter που πρεσβεύει το ολλανδικό kick-boxing. Είναι ήρεμος και τεχνικός striker και χρησιμοποιεί και άριστα leg kicks. Έχει δείξει επίσης ότι διαθέτει KO power και ότι μπορεί να τελειώσει τα fights και με subs, καθώς είναι πολύ καλός και στο JJ, ειδικά από την πλάτη του. Παρόλα αυτά δεν είναι ολοκληρωμένος fighter και εκεί είναι το σημείο στο οποίο ταλαιπωριέμαι στο να τον διαλέξω. Έχει μεγάλα προβλήματα με το cardio και το wrestling του. Συνηθίζει να κουράζεται εύκολα και οι αντίπαλοί του δε συναντάνε πολλά προβλήματα όταν προσπαθούν να τον ρίξουν κάτω. Αυτός ήταν ο λόγος άλλωστε που έχασε την ζώνη του στο Strikeforce από τον King Mo. Ο OSP είναι ένας εξαιρετικός αθλητής. Στέκεται στα 1.91 μέτρα και το reach του ξεπερνά τα 2 μέτρα. Πολύ καλός wrestler, με εξαιρετικό top control και ζήτησε το fight με το Mousasi. Το μειονέκτημά του είναι και αυτού το κακό cardio. Μπορώ να δω άνετα τον OSP να κατεβάζει τον Mousasi κάτω και να τον κρατάει εκεί για 3 γύρους παίρνοντας την ομόφωνη DEC. Και αυτό θα κάνω, αν και είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα διαφωνήσετε μαζί μου.

G.S.P. picks: Ovince St. Preux via DEC
G.S.P. supports: Gerard Mousasi




Women's Featherweight Championship Bout: Cris Santos (c) Vs Hiroko Yamanaka
Ότι και να πούμε για την Cyborg είναι λίγο. Η γυναίκα έχει δύναμη άντρα και το συνδυάζει με το εξαιρετικό striking της και το αξιοπρεπέστατο takedown defense της. Είναι η καλύτερη fighter στον κόσμο και το έχει δείξει αυτό, διαλύοντας όλες τις αντιπάλους της. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχει καιρό να αγωνιστεί στο ΜΜΑ (από τον Ιούνιο του 2010), αλλά πιστεύω ότι δε θα είναι πρόβλημα καθώς όλον αυτόν τον καιρό, ταξιδεύει τον κόσμο και συμμετέχει σε BJJ τουρνουά, έχοντας κατακτήσει μάλιστα και το International BJJ Federation χρυσό μετάλλιο για τις Purple Belt contenders. Αξίζει να δείτε εδώ το slam που κάνει στον Ortiz! Η Yamanaka τώρα, θεωρείται από τις top contenders στον κόσμο και έγινε γνωστή από το JEWELS. Δεν είναι και η καλύτερη grappler, αλλά δεν είναι κακιά. Από ότι είδα από μερικά βιντεάκια της, χρησιμοποιεί αρκετά τα leg kicks της για να κρατάει σε απόσταση την αντίπαλό της, πράγμα που οπωσδήποτε πρέπει να κάνει και στην περίπτωσή μας. Να κρατάει όσο το δυνατόν γίνεται πιο μακριά την Santos. Προβλέπω ότι η Cyborg θα είναι ενθουσιασμένη για την επιστροφή της στο κλουβί και ότι θα κερδίσει άνετα με ΤΚΟ.

G.S.P. picks: Cris Santos via TKO
G.S.P. supports: Cris Santos



Lightweight Championship Bout: Gilbert Melendez (c) Vs Jorge Masvidal
Άλλο ένα fight το οποίο δε βρίσκω το λόγο να γίνει. Η δεύτερη φορά που συναντιούνται οι δυο τους, είναι ένα rematch 4 ετών, το οποίο θα λύσει για πάντα το αίνιγμα αν έφταιγε η υγεία του Big Nog που έχασε τότε ή όχι. Κάτι τέτοια fights με νευριάζουν συνήθως, γιατί ως μεγάλος BJJ fan, βλέποντας δύο από τους καλύτερους BJJ artists στο ΜΜΑ, περιμένεις να δεις ένα ground war, αλλά ποτέ δεν το βλέπεις, γιατί πάνε πάντα στο stand up. Ο Βραζιλιάνος είναι πλέον αρκετά αργός, το σαγόνι του έχει αποδυναμωθεί με τα χρόνια, αλλά έχει ακόμα KO power και όπως είπα παραμένει ένας σπουδαίος grappler, αν και δε βλέπω να το χρησιμοποιεί. Ο Mir είναι ταχύτερος, πλέον ένας σωστός heavyweight και είναι και ο καλύτερος wrestler εκ των δύο. Πιστεύω ότι το fight αύριο δε θα διαφέρει κατά πολύ από το πρώτο τους και βλέπω πάλι τον Mir να βγάζει ΤΚΟ τον Big Nog.

G.S.P. picks: Gilbert Melendez via DEC
G.S.P. supports: -






Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:


Light Heavyweight Bout: Fernando Gonzalez Vs Eddie Mendez
G.S.P. picks: Fernando Gonzalez via TKO
G.S.P. supports: -

Lightweight Bout: Caros Fodor Vs Justin Wilcox
G.S.P. picks: Justin Wilcox via DEC
G.S.P. supports: -

Welterweight Bout: Jerron Peoples Vs Roger Bowling
G.S.P. picks: Roger Bowling via TKO
G.S.P. supports: -



Ελπίζω να έχουμε καλά fights και θα χαρούμε να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες, όπως και τα δικά σας predictions στο comment section. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεξιά πάντα υπάρχει και ψηφοφορία για τον αγαπημένο σας fighter.



Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!"


--> G.S.P. <--

______________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου