Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

[MMA] UFC 141: Lesnar Vs Overeem predictions by G.S.P. [M.M.A.]

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Στο τελευταίο topic της χρονιάς, πρώτα από όλα να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες μου που επισκέπτονται το blog και διαβάζουν τα άρθρα μου!
Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, καθώς έχουμε 2 τεράστια events το τριήμερο, με το πρώτο χρονολογικά να είναι το UFC 141, όπου έχουμε μια αναμέτρηση μεταξύ δύο γιγάντων για το Νο1 contender για την ζώνη του JDS.



ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει πάντα δεξιά και το αντίστοιχο poll, όπου ψηφίζετε τον αγαπημένο σας fighter από το main card.


Πάμε λοιπόν! :)








Featherweight Bout: Nam Phan Vs Jimy Hettes
O γνωστός μας Phan από το TUF, έχοντας το προβάδισμα στο boxing θα προσπαθήσει να κρατήσει το fight στο stand up. Αντίθετα, ο Hettes όντας εξαιρετικός στο BJJ θα κάνει ότι μπορεί για το αντίθετο. Ο Hettes αν και είναι αήττητος με όλες τις νίκες του να προέρχονται από submissions, είναι γενικά ένας μέτριος fighter με τεράστια προβλήματα στο stand up. Ο Phan από την άλλη είναι πιο ολοκληρωμένος σαν fighter, διαθέτει εξαιρετικά body punches και καλά takedown defenses. Η γνώμη μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγει τα περισσότερα takedowns του Hettes, θα κρατήσει τον αγώνα στο όρθιο και θα πάρει τη νίκη εκεί.

G.S.P. picks: Nam Phan via TKO
G.S.P. supports: -


Light Heavyweight Bout: Vladimir Matyushenko Vs Alexander Gustafsson
Σε έναν αγώνα με τη μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας (16 χρόνια) έχουμε τον Matyushenko, ένας fighter που έχει ένα πολύ καλό ρεκόρ (26-5-0) που λίγο πολύ αν τον νικήσεις σημαίνει ότι είσαι για το top 10, και τον 24χρονο Σουηδό που εξελίσσεται ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Light Heavyweight κατηγορίας. Αρχίζοντας από τον μεγαλύτερο, ο Λευκορώσος έχει δυνατά χέρια και πολύ καλό wrestling. Τεράστια εμπειρία και σίγουρα KO power στα όπλα του. Θα προσπαθήσει νομίζω να κρατήσει από κοντά τον Gustafsson και είτε να τον κατεβάσει κάτω, είτε να τον κολλήσει στο κλουβί για το γνωστό clinch work. Ο Σουηδός τώρα, έχει πάρα πολύ καλό και τεχνικό striking και συνήθως outboxes τους αντιπάλους του χρησιμοποιώντας το μεγάλο του reach, ενώ παρουσιάζει μεγάλη πρόοδο και στο takedown defense και στο ground work. Θα προσπαθήσει να κρατήσει μακριά τον Matyushenko και να τον κερδίσει στο stand up, πράγμα το οποίο πιστεύω και ότι θα καταφέρει.

G.S.P. picks: Alexander Gustafsson via TKO
G.S.P. supports: Alexander Gustafsson


Welterweight Bout: Jon Fitch Vs Johny Hendricks
Δύο wrestlers αντιμέτωποι συνήθως σημαίνει stand up war. Όχι όμως όταν έχουμε Fitch στην εξίσωση... Ο Fitch θα προσπαθήσει να σε κατεβάσει κάτω όπως και να έχει και συνήθως θα το καταφέρει (εκτός αν σε λένε GSP). Είναι ένας εξαιρετικός wrestler, με εξαιρετικό cardio και αν και το UFC κάνει ότι μπορεί για να τον κρατήσει μακρία από το τίτλο, σίγουρα αν κερδίσει την Παρασκευή, θα αξίζει ένα title shot για τον Interim title. Απέναντί του τώρα, έχουμε έναν παρόμοιο fighter στο όνομα του Hendricks, ο οποίος είναι επίσης άριστος wrestler, με πολύ δύναμη στα χέρια, έχοντας σίγουρα το KO power και είναι σίγουρα ένας top 10 UFC Welterweight. Υπερέχει πιστεύω στη δύναμη και στο μέγεθος (καθώς είναι ένας από τους πολύ μεγάλος welterweight) και πιστεύω ότι έχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα στη νίκη από ότι του δίνει ο κόσμος. Σε αυτό που υστερεί σίγουρα είναι ο τομέας του cardio, ενώ ο Fitch είναι πιστεύω και καλύτερος grappler. Είναι πολύ κοντά στο 50-50 η απόφασή μου, αλλά θα πάω με τον Fitch, που είναι ο καλύτερος welterweight μετά τον GSP αυτήν την στιγμή και ίσως και μέσα στο top 10 P4P.

G.S.P. picks: Jon Fitch via DEC
G.S.P. supports: Johny Hendricks





Lightweight Bout: Donald Cerrone Vs Nate Diaz
Ένα βασικό ερώτημα στο συγκεκριμένο fight είναι το πόσα bonuses of the night θα έχουμε! Είναι πεπεισμένος ότι θα είναι το fight of the night και μένει να δούμε αν θα έχει και κάποιο δεύτερο bonus. O Cerrone εξελίσσεται ως ένας από τους top contenders της κατηγορίας, όντας ίσως ο καλύτερος Muay Thai practitioner της. Χρησιμοποιεί άριστα τα leg kicks του για να κρατάει σε απόσταση τους αντιπάλους του, ενώ θα χρησιμοποιήσει και τα elbows και knees του σε περίπτωση που βρεθεί στο clinch. Είναι γενικότερα περισσότερο all rounded striker από τον Diaz, ενώ πιστεύω ότι υπερτερεί και στο wrestling. Ο Diaz τώρα έχοντας ως δυνατότερα όπλα του το boxing και το BJJ του, δεν χρησιμοποιεί αρκετά τα πόδια του για striking και μένει στο κλασικό Diaz στυλ. Και οι δυο τους είναι εξίσου άριστοι στο stand up, στο έδαφος και στο cardio και πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να επιλέξεις, αλλά θα πάω με τον Cerrone.

G.S.P. picks: Donald Cerrone via DEC
G.S.P. supports: Nate Diaz





Heavyweight Bout: Brock Lesnar Vs Alistair Overeem
Ένα match up που οι φίλοι του ΜΜΑ περιμένανε εδώ και χρόνια, ειδικά από τον καιρό που ο Lesnar ήταν ο UFC Heavyweight Champion και ο Overeem ήταν ο Heavyweight Champion του... υπόλοιπου κόσμου, καθώς κατείχε κάθε major title εκτός του UFC (Dream, Strikeforce). Είναι το κλασικό striker vs wrestler match up, με τον Lesnar να είναι πιθανών ο καλύτερος Heavyweight wrestler στον κόσμο, ενώ ο Ολλανδός ο καλύτερος Heavyweight striker. Αρχίζοντας με τον Lesnar, ερχόμενος από μια τεράστια αποχή από το κλουβί, είναι ένας NCAA Division I wrestler, που το χρησιμοποιεί για μετέπειτα θανατηφόρο ground and pound με τεράστιας δύναμης γροθιές του. Έχει το προβάδισμα στο cardio και βελτιωμένο submission defense. Το κύριο πρόβλημά του όμως είναι το μεγάλο ατού του Overeem. Ο Lesnar αν και έχει πολύ καλό σαγόνι δεν αντέχει τις μπουνιές. Δεν σημαίνει ότι θα βγει αναίσθητος από αυτές, αλλά ότι ταράζεται ότι τις δέχεται, όπως έχουμε δει άλλωστε στα Carwin και Velasquez fights. Ο Overeem τώρα, είναι αήττητος εδώ και χρόνια και είναι εξαιρετικός striker όπως είπα και παραπάνω. Χρησιμοποιεί άριστα combos από punches, elbows, knees και kicks και έχει βελτιωμένο takedown defense, πόσο μάλλον τώρα που ασκείται πλέον στο Extreme Couture. Αν και οι περισσότερες νίκες του προέρχονται από λαβές, αυτό για μένα δε σημαίνει κάτι το πολύ αξιοσημείωτο, καθώς οι δέκτες αυτών των λαβών ήταν πολύ μικρού ανταγωνισμού συνήθως. Ένα από τα προβλήματά του επίσης είναι το μέτριο cardio, πράγμα λογικό των πολλών μυών του. Κλείνοντας την παράγραφο αυτή, να πούμε το κλειδί του αγώνα κατά τη γνώμη μου είναι εκτός από το που θα πάει το fight, και το πόσο θα κρατήσει. Ο Overeem έχει πιστεύω το πλεονέκτημα στους πρώτους γύρους (από τους 5), ενώ ο Lesnar θα αποκτάει πλεονέκτημα γραμμικά με τον χρόνο. Άλλη μια πολύ δύσκολη απόφαση, αλλά πιστεύω ότι ο Overeem θα είναι ο #1 contender για τον τίτλο του JDS.

G.S.P. picks: Alistair Overeem via TKO
G.S.P. supports: -






Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:


Lightweight Bout: Anthony Njokuani Vs Danny Castillo
G.S.P. picks: Danny Castillo via DEC
G.S.P. supports: Anthony Njokuani

Featherweight Bout: Ross Pearson Vs Junior Assuncao
G.S.P. picks: Ross Pearson via TKO
G.S.P. supports: Ross Pearson

Welterweight Bout: Dong Hyun Kim Vs Sean Pierson
G.S.P. picks: Dong Hyun Kim via DEC
G.S.P. supports: -

Lightweight Bout: Jacob Volkmann Vs Efrain Escudero
G.S.P. picks: Jacob Volkmann via DEC
G.S.P. supports: Efrain Escudero

Welterweight Bout: Matt Riddle Vs Luis Ramos
G.S.P. picks: Matt Riddle via DEC
G.S.P. supports: -

Featherweight Bout: Manny Gamburyan Vs Diego Nunes
G.S.P. picks: Diego Nunes via DEC
G.S.P. supports: Diego Nunes




BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
G.S.P. picks: Donald Cerrone Vs Nate Diaz

Knock Out Of The Night:
G.S.P. picks: Alistair Overeem

Submission Of The Night:
G.S.P. picks: Δεν προέβλεψα κάποιο fight με SUB.





Ελπίζω να έχουμε καλά fights και θα χαρούμε να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες, όπως και τα δικά σας predictions στο comment section. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεξιά πάντα υπάρχει και ψηφοφορία για τον αγαπημένο σας fighter.



Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!" ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!


--> G.S.P. <--

______________________________________

11 σχόλια:

  1. Άντε καλή χρονιά να έχουμε!!Νομίζω το πιο πολυαναμενόμενο event του χρόνου για μένα το 141...από τον σεπτέμβρη που έκλεισε το Overeem-Lesnar μετράω μέρες λέμε!Πέρα από το main event όμως,έχουμε εξαιρετικούς fighters και γενικότερα σε όλη την κάρτα.Cerrone-Diaz μιλάμε για φοβερό Match-up,θα πάω με τον cowboy μιας και είναι κ ο αγαπημένος του event.Ειδικά μετά το χθεσινό που του πέταξε το καπέλο ο Diaz,νομίζω οτί υπέγραψε την καταδίκη του...Cerrone via sub λέω εγώ.Λέω επίσης εδώ και καιρό πως ο Hendrix θα τον νικήσει τον ακατανόμαστο...όσο καλός wrestler να είναι ο Fitch, o άλλος έχει 2 all-american κολλεγιακούς τίτλους και επίσης έχει εξαιρετικό striking Πλέον!Απ'τα άλλα έχουμε Nam Phan και Gustafsson.Τώρα για το Lesnar-Οvereem,είμαι με τον Brock,αλλά εξίσου συμπαθής μου είναι και ο Alistair.Βλέπω νίκη Lesnar,αφού πιστεύω πως με το που θα τον κατεβάσει κάτω,κάτι το οποίο έχει συμβεί με όλους όσους αντιμετώπισε ο πρώην wwe,δεν θα καταφέρει να σηκωθεί...μόνο ο Velasquez το κατάφερε και δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως ο Reem είναι καλύτερος wrestler από τον Cain.Ακόμα και οι prelims όμως, είναι φοβεροί ρε!Έχουμε Dong Hyun Kim,Diego Nunes,Ross Pearson,Anthony Njokuani!!Τρέλαααα!!ευτυχισμένο το 2012 για όλους!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @G_mos:
    Γεια σου φίλε! Καιρό έχουμε να τα πούμε!!

    Δεν ξέρω αν το UFC 141 σαν event είναι το πιο πολυαναμενόμενο MMA event του 2011, αλλά το fight Lesnar Vs Overeem σίγουρα είναι!!!

    Καλά και το Cerrone Vs Diaz θα είναι κορυφαίο, δεν το συζητάμε!!


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 141 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kales giortes mages...meta to xthesino thelo na tou prosferi ko tou diaz o cerrone gia protoxroniatiko doro...emena pantos den me sigini toso to main event na po tin alithia pote den imoun fan tou lesnar kai o overeem me exei ksenerosi meta to fight me ton werdum...leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @leonidas:
    Γεια σου φίλε! Καιρό έχω να τα πω και με σένα :) Όλα καλά;

    Κι εγώ δεν είμαι τρελός fan κανενός εκ των δυο του main event, αλλά το match-up αυτό καθέ αυτό με ιντριγκάρει πολύ, κυρίως για το λόγο που ανέφερα στο άρθρο. Πριν από 2 χρόνια αυτό το fight ήταν όνειρο!! Είχαμε τον Lesnar - UFC Champion, και τον Overeem - DREAM και Strikeforce Champion!!!

    Για το γεγονός με τον Cerrone και τον Diaz, πριν κρίνουμε αμέσως την "Diaz family", να πούμε ότι πριν κάνει ότι κάνει ο Nate με το καπέλο, ο Cerrone φαίρεται να του είπε "I'm gonna kick that ass, bitch" ή κάτι τέτοιο. Οπότε η αλήθεια είναι ότι ο Cerrone το ψιλοάρχισε και οι Diaz δεν φημίζονται και πολύ για την ψυχραιμία τους...! :Ρ





    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 141 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενας μοντερνος γριφος των ΜΜΑ ηταν ο εξης.. Πως θα σταματησει το καθαρο wrestling να ειναι τοσο επιβλητικο? Παιρνεις εναν γαματο striker και τον μαθαινεις πως να μενει ορθιος με super ΤDD. Εχεις εναν Dos Antos και εναν Reem για τον θρονο.. Eτσι γουσταρω εγω προσωπικα τις ΜΜΑ και οχι κατω και βαρετο ground and pound.

    Καλη χρονια με υγεια σε ολους. Αφηνουμε πισω μας ενα δυνατο 2011. Το 2012 θα ειναι ενδιαφερον αν και μερικα μεγαλα ονοματα θα τα δουμε προς το τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Sonnen is god:
    Μη σε ακούσει να τα λες αυτά ο Sonnen ο φίλος σου γιατί ποιος ξέρει τι θα σου σούρει!!!

    Ο Overeem πάντως ανέκαθεν είχε πολύ καλό takedown defense.

    Το 2011 ήταν νομίζω η καλύτερη ΜΜΑ χρονιά όλων των εποχών! Το 2012 έπεται καλύτερο πιστεύω!


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 141 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω για σας,πάντως εγώ την έπαθα την πλάκα μου με τον Hettes...

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nai re file!! Foveros to palikari.


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 141 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ελα ο κουβανος ειμαι, μπας και ξερεις που θα δω τα ματς εκτος μειν ιβεντ κ ντιαζ-σερονε ολα τα αλλα δεν μπορω να τα βρω πουθενα τα 'χουνε αποσυρει, που να ψαξω?

    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στείλε μου στο bloggaro@gmail.com να τα πούμε από εκεί.



    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 141 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. There's SHOCKING news in the sports betting world.

    It's been said that every bettor needs to see this,

    Watch this now or quit betting on sports...

    Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software.

    ΑπάντησηΔιαγραφή