Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

[MMA] UFC 138 predictions by G.S.P. [M.M.A.]

Χαίρετε για άλλη μια φορά! Μετά από ένα πολύ καλό UFC 137, ήρθε η ώρα για να ένα ψιλοαδιάφορο UFC 138. Αν εξαιρέσεις το ιστορικής σημασίας γεγονός του πρώτου 5 γύρων non title fight και συν 2-3 καλά fights, τα υπόλοιπα για αυτό το card είναι λίγο πολύ ασήμαντα...

Όπως και να έχει, εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε άλλη μια φορά τα predictions μας!


 


ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει πάντα δεξιά και το αντίστοιχο poll, όπου ψηφίζετε τον αγαπημένο σας fighter από το main card.


Πάμε λοιπόν! :)







Light Heavyweight Bout: Cyrille Diabate Vs Anthony Perosh
Μετά από τις ακυρώσεις των Njokuani Vs Taylor (fight που ήθελα πραγματικά πολύ να δω) και Brown Vs Baszynski, αυτό είναι το ένα από τα δύο fights που ανέβηκαν στο main card (το άλλο είναι το Etim Vs Faaloloto). Ο Γάλλος είναι ένας από τους top strikers στο UFC, ενώ ο Αυστραλός είναι ένας elite BJJ artist. Ένα κλασικό styles match λοιπόν που θα κερδίσει αυτός που θα το φέρει στον κόσμο του. Όσο καλό και αν είναι το BJJ του Perosh, τόσο μέτριο έχει δείξει ότι είναι το wrestling του. Στο παρελθόν ο Diabate έχει δείξει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί το τεράστιο ύψος του (1.98m) και το reach του (2.07m) για να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις, πράγμα που πιστεύω του δίνει το πλεονέκτημα στο fight.

G.S.P. picks: Cyrille Diabate via TKO
G.S.P. supports: -


Lightweight Bout: Terry Etim Vs Eddie Faaloloto
Ο Άγγλος έρχεται μετά από ένα πάρα πολύ μεγάλο διάστημα αποχής λόγω τραυματισμών και όπως το βλέπω είναι κάτι σαν ένα tune up fight για τον ίδιο. Ο Faaloloto από ότι έχουμε δει σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του UFC και πιστεύω ότι απλά υπάρχει για να δίνει νίκες σε ανερχόμενους fighters πλέον. Ο μόνος τομέας που ίσως να υπερτερεί του Etim είναι ίσως το wrestling, αλλά και αυτό όχι ιδιαίτερα. Ο Etim έχει πολύ αξιοπρεπές striking, σίγουρα παραπάνω εμπειρία από τον αντίπαλό του, ενώ είναι και καλύτερος grappler. Όλα αυτά παραγράφουν για μένα το γεγονός της μεγάλης του αποχής και τον βλέπω ως νικητή.

G.S.P. picks: Terry Etim via SUB
G.S.P. supports: -


Welterweight Bout: Thiago Alves Vs Papy Abedi
Στα χαρτιά το ντεμπούτο στο UFC ενός άγνωστου σχετικά fighter δε θα μπορούσε να είναι χειρότερο από αυτό του Abedi. Ο Alves είναι εξαιρετικός striker, πολύ γρήγορος και με πολύ καλή τεχνική στα χέρια και στα πόδια, χρησιμοποιώντας επίσης και τα knees και τα elbows του εξίσου περίτεχνα. Είναι αυτό που λέμε πραγματικά ως ένας 8-limps artist και σκεπτόμενος κάποιος ότι έχει βελτιώσει αρκετά και τον τομέα του cardio του φαντάζει ως την καταδίκη οποιουδήποτε πρωτάρη. Όμως! Ο Βραζιλιάνος έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα απέναντι σε καταξιωμένους wrestlers. Αν εξαιρέσεις το fight με τον Koscheck, έχει χάσει από όλους τους top level wrestlers (GSP, Fitch, Story). Ο Abedi λοιπόν είναι ένας πάρα πολύ δυνατός wrestler, ο οποίος χρησιμοποιεί το judo του για να φέρνει άτομα κάτω και να εφαρμόζει το καλό του ground and pound ψάχνοντας ενίοτε και λαβές. Μοιάζει λοιπόν ως ένας fighter (με άψογο 8-0 ρεκόρ επίσης) που μπορεί να κερδίσει τον Alves και γενικά ένας fighter που ανυπομονώ να δω το πώς θα τα πάει στο UFC… Αλλά πραγματικά, δεν μπορώ να πάω εναντίον του Βραζιλιάνου εδώ, ο οποίος μοιάζει απελπισμένος για τη νίκη ερχόμενος από ένα 1-3 ρεκόρ…

G.S.P. picks: Thiago Alves via DEC
G.S.P. supports: -



Bantamweight Bout: Brad Pickett Vs Renan Barao
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω ότι το συγκεκριμένο είναι το co main event. Δύο ανερχόμενοι top contenders της Bantamweight κατηγορίας υπόσχονται ένα πολύ καλό fight και ταυτόχρονα πολύ δύσκολο στην πρόβλεψη. Αρχίζοντας από τον Άγγλο, ο Pickett είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους Βρετανούς fighters, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ασχοληθεί αρκετά με το βρετανικό μειονέκτημα, το wrestling δηλαδή, ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ καλό striking και αξιοπρεπές ground game. Απέναντί του, συναντά ένα από τα εντυπωσιακότερα (ίσως και το μεγαλύτερο) σερί νικών κάποιου UFC fighter. Ο Barao έχει ένα απίστευτο 26-0-0(1) σερί έχοντας χάσει μόνο ένα fight στη ζωή του, το πρώτο του, το 2005. Είναι εξαιρετικός grappler με καλά takedown και ground game, ενώ δεν είναι κακός και στον τομέα του stiking. Σίγουρα όμως βλέπω τον Βραζιλιάνο να προσπαθήσει να φέρει τον αγώνα στο έδαφος και να κυνηγήσει κάποια λαβή, κάτι το οποίο θα προσπαθήσει να αποφύγει ο Άγγλος, ο οποίος έχει το προβάδισμα από ότι φαίνεται στα χαρτιά. Βλέπω το fight να πηγαίνει κάποια στιγμή στο έδαφος, αλλά πιστεύω ότι ο Pickett έχει αρκετά εργαλεία ώστε να αποφύγει τις λαβές και να το ξαναφέρει στο όρθιο και να κερδίζει τον Barao στα σημεία.

G.S.P. picks: Brad Pickett via DEC
G.S.P. supports: -






Middleweight Bout: Chris Leben Vs Mark Munoz
Ένα ιστορικό fight, καθώς θα είναι το πρώτο non title event που θα διεξαχθεί σε 5 γύρους. Ο Mark Munoz αρχικά, έρχεται από ένα καλό σερί εμφανίσεων το οποίο στην συγκεκριμένη κατηγορία αρκεί ώστε να χτυπήσει την πόρτα για τον τίτλο. Είναι ένας εξαιρετικός wrestler με εξαιρετικό ground and pound. Το submission game του δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά αρκετό τουλάχιστον ώστε να μην χάνει σε αυτό. Τέλος, έχει και αξιοπρεπές stand up με πολύ δύναμη στα χέρια. Μιλώντας για δύναμη στα χέρια, πάμε στον Chris Leben! Ο βετεράνος του original TUF, είναι ο ορισμός της λέξης “brawler”. Αν και προσπαθεί ο καημένος να εκτελέσει το game plan του, κάποια στιγμή στο fight μπαίνει στο “zombie mode” του. Χρησιμοποιώντας το εξαιρετικό του σαγόνι, βασίζεται στη δύναμη κυρίως του αριστερού του χεριού και προχωράει χτυπώντας ίσια σκεπτόμενος ότι “θα φάω 1-2 δυο γερές, αλλά θα ρίξω και εγώ 2-3 με τη σειρά μου”, πράγμα το οποίο από ότι έχει δείξει το ιστορικό του, συνήθως δουλεύει. Έχει το πλεονέκτημα επίσης στην εμπειρία στο οκτάγωνο, αλλά όμως και το μειονέκτημα στο cardio. Σαφώς το game plan του είναι να σταθεί όρθιος και να κυνηγήσει τα bombs του, ενώ ασχέτως το πόσο δυνατά είναι τα χέρια και του Munoz, δεν μπορώ να δω τον τελευταίο να μην προσπαθήσει να φέρει το fight στο έδαφος. Πράγμα το οποίο εντέλει πιστεύω ότι θα κάνει και θα καταφέρει κιόλας, κυνηγώντας το TKO μέσω του ground and pound και αποφεύγοντας το όχι κακό submission game του Leben από την πλάτη. Αν δεν καταφέρει ο Munoz το TKO, πιστεύω ότι θα καταφέρει να μην βγει ΚΟ τουλάχιστον και να κερδίσει μια ομόφωνη απόφαση.

G.S.P. picks: Mark Munoz via TKO
G.S.P. supports: Chris Leben






Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:

Welterweight Bout: John Maguire Vs Justin Edwards
G.S.P. picks: Justin Edwards via DEC
G.S.P. supports: -

Welterweight Bout: Chris Cope Vs Che Mills
G.S.P. picks: Che Mills via TKO
G.S.P. supports: -

Bantamweight Bout: Chris Cariaso Vs Vaughan Lee
G.S.P. picks: Chris Cariaso via DEC
G.S.P. supports: -




BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
G.S.P. picks: Brad Pickett Vs Renan Barao

Knock Out Of The Night:
G.S.P. picks: Cyrille Diabate

Submission Of The Night:
G.S.P. picks: Terry Etim





Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!"

--> G.S.P. <--

______________________________________

9 σχόλια:

  1. Xεχεχεχε μετά από καιρό συμφωνούμε σε όλα τα predictions!M;etrio to event στα χαρτιά,αλλά εμένα κάτι μου λέει ότι θα έχουμε φοβερά fights!Μακάρι να επαληθευτώ!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι άντε καιρός ήταν! Όλο κόντρα με πήγαινες!!!




    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 137 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. FIGHT OF THE NIGHT: Pickett Vs Barao
    KO OF THE NIGHT: Mills
    SUB OF THE NIGHT: Etim

    Μερικά σχόλια:
    (1) Πως γίνεται κάποιος από τους 3 κριτές να έδωσε τη νίκη στον Lee;
    (2) Φοβερό ντεμπούτο του Mills, έδειξε ότι είναι πολύ καλός striker, θα ήθελα να δω τι θα κάνει απέναντι και σε ένα πιο απαιτητικό fight.
    (3) Από τα καλύτερα fights της βραδιάς ήταν κατά την γνώμη μου το Edwards Vs Maguire! Φοβερό scrambling, είδαμε κάτι τρελά kicks από τον Edwards και φανταστικό grappling από τον Maguire.
    (4) Φοβερή επιστροφή για τον Etim. Αναμένω τον Faaloloto παρελθόν από το UFC, καθώς από ότι φάνηκε, υπήρξε μόνο για να δίνει push W σε ανερχόμενους fighters. Και αυτο χρήσιμο είναι...
    (5) Γιατί κάποιος να σταθεί απέναντι στον Alves όταν μάλιστα έχει τόσο καλό wrestling; Χαζομάρα του Abedi, να δούμε τον Alves ελπίζω απέναντι σε κάποιον πιο top fighter.
    (6) Εκπληκτικός ο Barao. Ο τρόπος που πετάχτηκε για να πάρει την πλάτη του Pickett μου θύμησε αράχνη!
    (7) Φοβερο ground and pound από τον Munoz, έδειξε ότι ανήκει στο top 6-7 της MW division.



    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 137 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o leben den eixe oute misi pithanotita na kerdisi ton agona se 5 girous,aftos apo ton proto giro paleui san zompi xoris dinamis,thimithite kai to fihgt me ton akiyama..leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Genika i moni periptosi pou tha kerdize ton Munoz itan pistevw an o Munoz den katevaine me gameplan kai tha kathotan kai antallaze mono punches.



    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 138 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. UFC 142: Thiago Tavares Vs Sam Stout
    UFC 142: Edson Barboza Vs Terry Etim


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 138 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. munoz καλιγραφιας !
    οπως ενας πιτσιρικας στα πρωτα ραντεβου του ετσι και ο μπαραο κοντρα στον πικετ ηταν ενα ατομο με δυο ποδια και οκτω χερια !!! πολυ γρηγορος, εκρηκτικος και εντυπωσιακοτατος !
    παντως κι ο πικετ ειναι σκληρο καρυδι αλλα ...
    στο ΜΠΙΠ-οζ κοντρα στο λεμπεν ηταν (οπως ειπε κ ο πρωτος) αριστερο χερι κοντρα σε δεξι.
    αυτος ο περος βσ διαβατη ... δε ξερω δε μ'αρεσει.
    ο ιαπωνας(ξεχνω τ 'ονομα του) φοβερος τζουντοκα απεναντι σε εναν καλο strikeοκα . ο γιαπωνεζος μας θυμιζε συνεχως το τζουντο του παιρνοντας ετσι τη νικη!
    το κοκτεηλ μουι ται ειναι 2μλ λευκο ρουμι,2 μαυρο,2 χυμο ανανα 2 πορτ., 2 τριπλ σεικ αγκοστουρα ολα χτυπημα στο σεικερ το ιδιο εφτιαξε κ ο αλβες στον αμπιντι!

    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν μπορουσε να το κανει στο πρωτο δευτ/πτο αντι του τελευταιου ο αρλοφσκι αυτο (νοκ αουτ)να μας γλυτωσει απο το χασιμο τουλαχιστον 15 λεπτων?
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι ποιητής κουβανε, εγώ το έχω πει :Ρ

    Το fight του Arlovski ήταν θάνατος ρε, πραγματικά...


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC On Fox 1 Predictions"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή