Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

[MMA] UFC 140 predictions by G.S.P. [M.M.A.]

Καλημέρα παιδιά! Έχουμε την επιστροφή του Νο3 P4P fighter στον κόσμο και τον 2011 fighter of the year, απέναντι στον Lyoto Machida, στην επιστροφή του UFC στο Toronto!!

Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ καλό fight και έχουμε πολλά fights υποψήφια για το fight of the night!



ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει πάντα δεξιά και το αντίστοιχο poll, όπου ψηφίζετε τον αγαπημένο σας fighter από το main card.






Πάμε λοιπόν! :)



Featherweight Bout: Mark Hominick Vs Chan Sung Jung
Ο Mark Hominick έχοντας εδραιώσει το όνομά του σαν ένας top Featherweight contender μετά τον πόλεμο που είχε με τον Aldo, επιστρέφει πάλι στο Toronto αυτήν τη φορά για να αντιμετωπίζει ένα ανερχόμενο ταλέντο, τον Chan Sung Jung. Ο Korean Zombie, είναι ο νικητής του SUB of the year 2011 (Twister on Leonard Garcia), είναι αρκετά τεχνικός στα χέρια που όμως οδηγείται πολλές φορές σε brawls και ίσως να έχει το προβάδισμα στο grappling και στο submission game. Ο Mark Hominick όμως υπερτερεί στο stand up, έχει KO power, πολύ καλά combos με εξαιρετική τεχνική, άριστο cardio με συνεχή επιθετικότητα, υστερώντας πιθανόν μόνο στον τομέα του εδάφους όπου και έχει κάνει 5 φορές tap out. Το θέμα είναι αν θα προσπαθήσει να πάει το fight ο Korean Zombie στο έδαφος ή αν το προσπαθήσει, αν θα τα καταφέρει. Όπως και να έχει έχουμε δύο σκληροτράχηλους fighters, σε ένα fight το οποίο θα περιέχει σίγουρα κάποιο bonus of the night μέσα. Πιστεύω ότι αυτή η brawling φιλοσοφία θα στοιχίσει στον Κορεάτη και ο Καναδός θα πάρει το ΤΚΟ.

G.S.P. picks: Mark Hominick via TKO
G.S.P. supports: Chan Sung Jung


Welterweight Bout: Claude Patrick Vs Brian Ebersole
Ο Brian Ebersole έχει εδραιωθεί πλέον ως UFC fighter, είναι ίσως ο καλύτερος από τους δύο wrestler, με πολύ καλό top control, καλό ground and pound (χρησιμοποιώντας εξίσου αγκωνιές και γροθιές) και λαβές. Είναι γενικά ένας εντυπωσιακός αθλητής με τεράστια εμπειρία, με ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημά του να είναι ότι δεν είναι και ο καλύτερος game planer και ότι ίσως μπαίνει λίγο παραπάνω από όσο πρέπει χαλαρός στα fights του. Ο Claude Patrick τώρα είναι ο καλύτερος striker από τους δύο. Χρησιμοποιεί  πολύ καλά combos και το muay thai clinch και κάποιος θα περίμενε από τα fights που είχε στο UFC, ότι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ground game, αλλά ο άνθρωπος έχει 9 νίκες με submissions. Όπως και να έχει, πιστεύω ότι και αυτό θα είναι άριστο fight και υποψήφιο για Fight of the Night.

G.S.P. picks: Brian Ebersole via DEC
G.S.P. supports: Brian Ebersole




Bantamweight Bout: Tito Ortiz Vs Antonio Rogerio Nogueira
Ένα fight που ειλικρινά δεν έχω και πολύ ενδιαφέρον να δω. Ο αναγεννημένος Ortiz συναντά έναν fighter απέναντι στον οποίο έχει ελπίδες τουλάχιστον στα χαρτιά διότι τώρα τελευταία τον έχουμε συνηθίσει να αγωνίζεται απέναντι σε top10-top15 contenders και αν και έχανε, δεν τον τελειώνανε. Είναι ένα fight που πιθανώς και οι δυο πρέπει να κερδίσουν. Ο Ortiz είναι ένας καλός wrestler με καλό ground and pound και καλό sub defense και πιστεύω ότι αυτό θα προσπαθήσει να κάνει, καθώς ο αντίπαλός του έχει σοβαρό πρόβλημα με την άμυνα των takedowns (δες αγώνες με Brilz, Bader και Davis) και έχει μάλλον και καλύτερο stand up (δυνατά χέρια και τεχνική). Δε θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με το συγκεκριμένο fight, καθώς είναι ίσως το λιγότερο ενδιαφέρον για μένα fight της κυρίως κάρτας, απλά ελπίζω να είναι ένα καλό fight.

G.S.P. picks: Antonio Rogerio Nogueira via DEC
G.S.P. supports: Antonio Rogerio Nogueira



Middleweight Bout: Frank Mir Vs Antonio Rodrigo Nogueira
Άλλο ένα fight το οποίο δε βρίσκω το λόγο να γίνει. Η δεύτερη φορά που συναντιούνται οι δυο τους, είναι ένα rematch 4 ετών, το οποίο θα λύσει για πάντα το αίνιγμα αν έφταιγε η υγεία του Big Nog που έχασε τότε ή όχι. Κάτι τέτοια fights με νευριάζουν συνήθως, γιατί ως μεγάλος BJJ fan, βλέποντας δύο από τους καλύτερους BJJ artists στο ΜΜΑ, περιμένεις να δεις ένα ground war, αλλά ποτέ δεν το βλέπεις, γιατί πάνε πάντα στο stand up. Ο Βραζιλιάνος είναι πλέον αρκετά αργός, το σαγόνι του έχει αποδυναμωθεί με τα χρόνια, αλλά έχει ακόμα KO power και όπως είπα παραμένει ένας σπουδαίος grappler, αν και δε βλέπω να το χρησιμοποιεί. Ο Mir είναι ταχύτερος, πλέον ένας σωστός heavyweight και είναι και ο καλύτερος wrestler εκ των δύο. Πιστεύω ότι το fight αύριο δε θα διαφέρει κατά πολύ από το πρώτο τους και βλέπω πάλι τον Mir να βγάζει ΤΚΟ τον Big Nog.

G.S.P. picks: Frank Mir via TKO
G.S.P. supports: Antonio Rodrigo Nogueira




Light Heavyweight Championship Bout: Jon Jones Vs Lyoto Machida
Ίσως να είναι αυτήν τη στιγμή ο καλύτερος fighter στον κόσμο κατά την γνώμη μου. Όπως είπα και πριν από λίγο καιρό, αν ο Jones μπει στο συγκεκριμένο fight και κυριαρχήσει τον Machida όπως έκανε με όλους ως τώρα, μπαίνει για τα καλά υποψήφιος για τον No1 P4P fighter τίτλο. Αν μάλιστα μετά κερδίσει και τον νικητή του Evans Vs Davis, σας το λέω από τώρα, θα τον έχω πρώτο σίγουρα!! Είναι ο fighter της χρονιάς 2011 και έχει διαλύσει όλη σχεδόν την κατηγορία, καθώς υπερέχει συνήθως σε όλους τους τομείς εκ των αντιπάλων του. Είναι ένας άριστος wrestler, με εξαιρετικό ground and pound και λαβές, με εξαιρετικό και άκρως δημιουργικό stand up, χρησιμοποιώντας άριστα αυτό το απίστευτα τρελό reach του. Ο Machida είναι ίσως αυτός που μπορεί να προσφέρει τα μεγαλύτερα προβλήματα στον Jones, λόγω του στυλ του. Έχει και το cardio που δεν είχε ο Shogun, καθώς και την ταχύτητα που δεν είχε ο Rampage. Είναι ένας πολύ καλός all rounded fighter και δεν πρέπει να αφήσει τον Jones να κάνει το παιχνίδι του. Το θέμα όμως δεν είναι το αν θα καταφέρει ο Jones να λύσει τον γρίφο του Lyoto, αλλά αν θα καταφέρει ο Βραζιλιάνος να λύσει τον γρίφο του πρωταθλητή. Διότι αν ο Machida είναι μία φορά γρίφος, θεωρώ ότι ο Jones είναι δέκα φορές μεγαλύτερος γρίφος. Βλέπω ΤΚΟ από τον Jones.

G.S.P. picks: Jon Jones via TKO
G.S.P. supports: Lyoto Machida






Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:


Lightweight Bout: Shamar Bailey Vs Danny Castillo
G.S.P. picks: Shamar Bailey via DEC
G.S.P. supports: -

Light Heavyweight Bout: Krzystof Soszynski Vs Igor Pokrajac
G.S.P. picks: Krzystof Soszynski via DEC
G.S.P. supports: -

Middleweight Bout: Jared Hamman Vs Constantinos Philippou
G.S.P. picks: Jared Hamman via DEC
G.S.P. supports: Constantinos Philippou

Lightweight Bout: John Makdessi Vs Dennis Hallman
G.S.P. picks: Dennis Hallman via DEC
G.S.P. supports: -

Bantamweight Bout: Yves Jabouin Vs Walel Watson
G.S.P. picks: Walel Watson via SUB
G.S.P. supports: -

Lightweight Bout: Mark Bocek Vs Nik Lentz
G.S.P. picks: Mark Bocek via SUB
G.S.P. supports: Mark Bocek

Welterweight Bout: Rich Attonito Vs Jake Hecht
G.S.P. picks: Rich Attonito via TKO
G.S.P. supports: -

Lightweight Bout: Mitch Clarke Vs John Cholish

G.S.P. picks: John Cholish via DEC
G.S.P. supports: -


BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
G.S.P. picks: Mark Hominick Vs Chan Sung Jung

Knock Out Of The Night:
G.S.P. picks: Frank Mir

Submission Of The Night:
G.S.P. picks: Mark Bocek



Ελπίζω να έχουμε καλά fights και θα χαρούμε να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες, όπως και τα δικά σας predictions στο comment section. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεξιά πάντα υπάρχει και ψηφοφορία για τον αγαπημένο σας fighter.



Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!"


--> G.S.P. <--

______________________________________

9 σχόλια:

  1. STRIKEFORCE 38 CARD:
    Rockhold (c) Vs Jardine
    Lawler Vs Amagov
    Lawal Vs Larkin
    Saffiedine Vs Stinson
    και μάλλον και:
    Tate (c) Vs Kaufman
    Rousey Vs Davis


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 140 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Miguel Torres απολύθηκε από το UFC για ένα σχόλιο που έκανε στο twitter και αφορούσε ένα αστείο με θέμα τον βιασμό.



    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 140 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν υπαρχει καποιος που να μπορει να νικησει τον τζοουνς αυτη τη στιγμη ειναι μονο ο ματσιντα (ισως κ ο εβανς) αν κ το βλεπω εξαιρετικα δυσκολο
    λογω ολων των παραπανω που ανεφερε ο τζιεςπι αλλα θα προσθεσω κ την κεκτημενη ταχυτητα, τον αερα που εχει δλδ λογω εντυπωσιακων νικων.
    ισως του χρονου η αλλη χρονια, τωρα ομως οχι δεν το βλεπω να χανει ο ψηλος.
    μακαρι να μας διαψευσει ολους για να αποκτησει κ παλι ενδιαφερον ο ανταγωνισμος της κατηγοριας!

    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτσε να επανέλθει ο Forrestαρος στο κλουβί και θα τον δεις τον Jones να χάνει!!! :Ρ


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 140 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. fovero event mages ta eixe olla mesa,foveres anatropes,pios tha perimene oti to zombie tha kerdize to hominick me ko sta 7 deftera tin ora pou o aldo teseris girous den to eixe kataferi,o philipou poli kalos alla mou fenete oti theli poli douleia sto edafos giati kai me ton rivera kai sto telefteo fight eixe kapies kales efkeries na teliosi to fight pio grigora me kapia lavi alla den ta katafere,gia to mir vs big nog ti na poume o mir poli kalos alla re mages afto to pedi den prepei na exei sagoni exei 5 htes kai i 5 apo ko oso kalos kai na einai brosta se dos santos,velasguez,overeem den nomizo na anteksi pano apo 1-2 lepta,kai telos respect ston machida giati htan poli kalos apenanti ston jones kai giati se ena fight apenanti sto tito eixe pei kalitera na pethano para na kano tap,ntaksei to ksero oti den einai ntropi na paradothis alla toulaxiston aftos to leei kai to enooi..leonidas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το τελευταιο ιβεντ μας θυμισε ξανα οτι οι τυποι εκει μεσα δεν αστειευονται.
    ο μιρ εσπασε το χερι του νογκειρα κ ο τζοουνς σχεδον επνιξε τον ματσιντα (ειδες το χερι του πως επεσε "νεκρο"). παντως ο ματσιντα παρολο που εχασε μου αρεσε πολυ γιατι εδειξε οτι μπορει να χτυπησει τον τζοουνς ο οποιος ειναι οντως αλλη κλαση μαχητη, αλλαζε την γκαρντ απο δεξια σε αριστ. πολυ ανετα (κ ο ματσιντα ομως) κ υπο τις οδηγιες του τζακσον πηγε τη μαχη εκει που εχει πλεονεκτημα κ πηρε αλλη μια νικη. παντως στα αξιοσημειωτα του αγωνα ειναι η αποφυγες του ματσιντα στις προσπαθιες του τζουνς (παρ ολο το ριτς του)ειδικα στα λοου κικς, κ οι ξαφνικες επιθεσεις του πρωτου με εναν συνδιασμο αρ. μπροστινο λακτισμα κ αρ. τζαμπ
    καπως περιεργο αλλα αποτελεσματικο !

    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό event και ίσως το "σκληρότερο" εδώ και καιρό...

    Ο Mir εντάξει ρε παιδιά, το έσπασε το χέρι, ήταν φοβερός στο grappling και στο wrestling, αλλά εμένα ρε σεις ακόμα δε με έπεισε... Γιατί αθλητές όπως οι Overeem, JDS, Velasquez, ακόμα και ο Lesnar, δε θα κάνουν το λάθος του Nogueira μετά που τον έκαναν drop... Τεράστιο λάθος εκεί ο Big Nog, ήταν σχεδόν λιπόθυμος ο Mir, έπρεπε να συνεχίσει τα punches για το ΤΚΟ... Συμφωνώ σε αυτό οπότε με τον leonidas...

    Κατά τα άλλα, είναι μεγάλη ηλιθιότητα του Big Nog που άφησε τον Mir να του σπάσει το χέρι... Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτό δεν είναι ανδρεία, είναι βλακεία... Καλύτερα είναι δηλαδή τώρα που παίζει να ήταν και ο τελευταίος αγώνας της ζωής του; Για μένα το να μην κάνεις tapout, δε σε κάνει σκληρό, σε κάνει χαζό καταρχάς επειδή τραυματίζεσαι, όπως επίσης και μικροπρεπή (αυτό που λένε οι Αμερικάνοι loser) που δεν αποδίδεις την τιμή (μέσω του tapout) σε αυτό που δίκαια σε κέρδισε, επειδή ήταν καλύτερος.

    Πιστεύω ότι ο Jones πλέον μετά τα άσχημα νέα του GSP, έχει καπαρώσει ίσως την 2η θέση στο P4P, μη σας πω και την 1η... Άλλη μια τέτοια νίκη επί ενός ονόματος σαν του Evans, είναι ξεκάθαρα για μένα Νο1.

    Επίσης δεν ξέρω αν είδατε, αλλά στην ερώτηση που του κάνανε του Dana για το αν ήρθε η ώρα για ένα fight μεταξύ Jones Vs Silva, άρχισε να τα μασάει λέγοντας ότι ο Jones είναι 24 χρονών και ο Silva 36... Σαν να φοβάται μην καταρρεύσει η εικόνα του Silva μου φάνηκε και ότι και αυτός πιστεύει (όπως κι εγώ άλλωστε) ότι ο Jones τον έχει τον Silva...




    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 140 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα συμφωνησω με το τζιεςπι δεν υπαρχει λογος να μην παραδοθεις αλλωστε επαγ/τιες ειναι κ πρεπι να παραμενουν οσο το δυνατον υγιεις, ναι ξερω γ' αυτους ειναι ζητημα τιμης, προσωπικα δεν μ 'αρεσει να τραυματιζονται πολυ ασχημα γιατι ποναω κ εγω μαζι τους, συμπασχω πως το λενε !
    οσο για το τζουνς-σιλβα τι να πω ? νταξι ο ψηλος ειναι καβαλα στ' αλογο αυτη την περιοδο κ με ψυχολογια να νικησει μεχρι κ ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ αλλα ο σιλβα ειναι ενας ...πως να το πω? σαν πιο μεγαλος ο τζοουνς(ηλικιακα) ! η μαλλον το αντιθετο, τεςπα αν και ο τζοουνς εχει αβανταζ τα μμα δεν ξερουν μαθηματικα κ στατιστικη !
    οποτε 50-50 !

    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Pragmatika, fovamai na skeftw pws tha einai o Jones otan tha ginei 36!!!!!

    Giati se kamia periptosi o Silva den itan sto epipedo tou Jones sta 24 tou...


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 140 Predictions by G.S.P."
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή