Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

[MMA] Strikeforce 34: Overeem Vs Werdum 2 Predictions by G.S.P. [M.M.A.]

Χαίρετε φίλοι και φίλες..!!! Όπως σας είχαμε πει, τον μήνα Ιούνιο υπάρχει ένας καταιγισμός από MMA events!!! Μετά το UFC 131: Dos Santos Vs Carwin (στο οποίο επιστρέψαμε στις επιτυχίες με μέσο όρο προβλέψεων σε όλο το card 95% και 100% επιτυχία στο main card), έρχεται η ώρα του Strikeforce και όχι απλά για ένα συνηθισμένα καλό fight night, αλλά για τη συνέχεια του μεγαλύτερου M.M.A. Heavyweight Grand Prix Tournament που έχει γίνει ποτέ!!! Είμαι τόσο πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το card, αν και όταν έμαθα ότι η Carano δεν θα συμμετάσχει τελικά, πήρα μια πικρία, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε, η αγωνία για το συγκεκριμένο card δεν περιορίστηκε ούτε στο ελάχιστον!!!









Το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν έχουμε τη δεύτερη φάση των semi-finals του τουρνουά του οποίου οι 8 συμμετέχοντες είναι οι Fedor Emelianenko, Alistair Overeem, Brett Rogers, Josh Barnett, Antonio Silva, Fabricio Werdum, Sergei Kharitonov και Andrei Arlovski. Στις 12 Φεβρουαρίου του 2011 είχαμε την πρώτη φάση των προκριματικών με τα fights Arlovski Vs Kharitonov και Emelianenko Vs Silva, που είχε ως αποτέλεσμα τις νίκες των Silva και Kharitonov. Παραπάνω για το τουρνουά θα πούμε σε λίγο. Ας αρχίσουμε τα predictions για τα τρία πρώτα fights του main card.




Heavyweight Bout: Valentijn Overeem Vs Chad Griggs
--> G.S.P. <--: Στο πρώτο fight του main card έχουμε έτσι όπως το βλέπω ένα πάρα πολύ καλό fight καθώς κι οι δύο τους έχουν μαζί 3 μόνο DEC σε σύνολο αθροιστικά 65 fights!! Από τη μία έχουμε τον Chad Griggs οποίος δεν είναι κάτι το εξαιρετικό από άποψη τεχνικής, αλλά έχει πραγματικά πάρα πολύ δυνατά χέρια, πράγμα το οποίο φαίνεται και από το fight record του (10 wins, 10 KO/TKO/Punches_SUB). Στο fight του με τον Lashley το αποτέλεσμα και η κατάσταση του Lashley μετά το fight ήταν τρομακτική μπορώ να πω και είδαμε περίπου την ίδια ιστορία και στο fight του με τον Villante. Απέναντί του έχει το μεγάλο αδερφό του Alistair, τον Valentijn Overeem, έναν fighter που σίγουρα δεν είναι στο επίπεδο του Strikeforce HW Champion, αλλά παρόλα αυτά έχει πολύ περισσότερη εμπειρία (54 fights), είναι αρκετά ολοκληρωμένος, πράγμα το οποίο απεικονίζεται και στις νίκες του (29 νίκες, 11 KO/TKO, 17 SUB) και φυσικά γυμνάζεται μαζί με τον αδερφό του στο Golden Glory στην Ολλανδία. Στο παρελθόν όμως έχει δείξει ότι είναι ευάλωτος και στα δύο είδη finishes (9 ΚΟ/ΤΚΟ και 15 SUB). Φυσικά δεν έχει τίποτα να φοβάται από το submission game του Griggs (το οποίο είναι ανύπαρκτο σχεδόν), αλλά έχει σίγουρα να φοβάται από τα χέρια του που όπως είπαμε, ασχέτως αν δεν έχουν τεχνική, τη δουλειά τους την κάνουν μια χαρά. Βλέπω τον Chad Griggs να προσπαθεί να κρατήσει το fight μακριά από το έδαφος, ενώ τον Valentijn Overeem να κυνηγάει κάθε δυνατό takedown και έπειτα το SUB. Ο Chad Griggs από ότι έδειξε και με τον Lashley, δεν έχει το καλύτερο δυνατόν takedown defense, πράγμα το οποίο θα είναι πιστεύω ο λόγος που θα χάσει.

G.S.P. picks: Valentijn Overeem via SUB

G.S.P. supports: Valentijn Overeem


Heavyweight Bout: Daniel Cormier Vs Jeff Monson
--> G.S.P. <--: Ο Daniel Cormier επρόκειτο να αντιμετωπίσει ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της Heavyweight division του Strikeforce, τον Shane Del Rosario, αλλά δυστυχώς ο δεύτερος ενεπλάκη σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα και αν και είναι ευτυχώς καλά, δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί. Έτσι τη θέση του πήρε ένας πρώην UFC Heavyweight fighter, ο Jeff Monson. Ο Monson λοιπόν, έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία μετρώντας στα 40 του χρόνια 53 fights και έρχεται από ένα πολύ καλό 8-0 σερί τον τελευταίο περίπου χρόνο. Είναι πολύ καλός wrestler και grappler και θέλει να επιστρέψει στα “μεγάλα σαλόνια” μετά από 4 χρόνια αποχής από τη ZUFFA. Απέναντί του όμως έχει έναν από τους καλύτερους wrestlers στο MMA, με 2 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια και με 7-0 σερί στο MMA. Βλέπω το fight σίγουρα να πηγαίνει στο έδαφος οπότε και πιστεύω ότι το κλειδί του fight είναι το ποιος από τους δύο θα είναι ο νικητής στο μεταξύ τους wrestling.

G.S.P. picks: Daniel Cormier via DEC

G.S.P. supports: Jeff Monson


Lightweight Bout: K.J. Noons Vs Jorge Masvidal
--> G.S.P. <--: Κατά πάσα πιθανότητα αυτό το fight θα κρίνει ποιος θα είναι ο #1 Contender για το Strikeforce Lightweight Championship που έχει στη μέση του ο Gilbert Melendez. Και οι δύο fighters είναι boxers, έχοντας μάλιστα αγωνιστεί και επαγγελματικά. Κι οι δύο δεν ξέρουν τι θα πει SUB win, αφού σε σύνολο 40 fights μαζί, μετρούνε αθροιστικά 1 SUB. Οπότε είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουμε για Jiu-Jitsu σε αυτό fight. O Noons έρχεται από μία απουσία αρκετών μηνών, αφού το τελευταίο του fight ήταν απέναντι στον Nick Diaz τον Οκτώβριο για τον Strikeforce Welterweight τίτλο. Ο Masvidal έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από τον Noons, συνδυάζει καλύτερα τις επιθέσεις του χρησιμοποιώντας γόνατα, κλωτσιές και αγκώνες (πράγματα που ο Noons δε συνηθίζει) και σε περίπτωση που έρθει σε άσχημη θέση από τα exchanges μπορεί να κάνει και κάποιο takedown για να αμυνθεί ή για να ξεκουραστεί. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι υπέρ του Jorge Masvidal και θα του δώσει τη νίκη, αλλά δε νομίζω ότι θα είναι και ικανός να τελειώσει κιόλας και τον K.J. Noons.

G.S.P. picks: Jorge Masvidal via DEC

G.S.P. supports: -


Και ήρθε η ώρα για το Heavyweight Grand Prix Tournament, το οποίο αυτήν την στηγμή έχει ως εξής:

Οπότε τα δύο επόμενα fights θα κρίνουν τους αντιπάλους των Kharitonov και Silva.





Heavyweight Grand Prix Tournament Bout: John Barnett Vs Brett Rogers
--> G.S.P. <--: Το πρώτο fight για το Strikeforce Heavyweight Grand Prix Tournament είναι αυτό που όπως φαίνεται και το σχήμα παραπάνω θα καθορίσει τον αντίπαλο του Sergei Kharitonov. Ο Josh Barnett αν και δεν είναι πολύ γνωστός στους νεότερους fans του ΜΜΑ λόγω των ιστοριών του με τα αναβολικά που δεν του επέτρεψαν να λάβει μέρος σε διάφορες διοργανώσεις στην Αμερική, όσοι ψάξουν για αυτόν (πληροφορίες, video) θα δουν ότι πρόκειται για έναν από τους πολύ καλούς Heavyweights στον κόσμο έχοντας να χάσει από το 2006 επί ημερών Pride, με ένα 4-1 record στο UFC (νικώντας και τον Randy Couture για το UFC Championship, αν και μετά του το πήρανε λόγω των αναβολικών που του βρήκανε και κόπηκε από το UFC) και ένα 5-4 record στο Pride. Κατά τη γνώμη μου είναι ένας από τους καλύτερους grapplers/submission artists στον κόσμο στην κατηγορία του και είναι και σαφώς πιο έμπειρος από τον αντίπαλό του. Απέναντί του έχει έναν δεινό striker (10 ΚΟ/ΤΚΟ σε 11 wins) με λίγα όμως wrestling skills. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο fight είναι πολύ απλό στην ανάλυσή του. Ο Barnett θα προσπαθήσει να πάει το fight στο έδαφος όπου τα submission skills του καθώς και το wrestling του είναι πολύ καλύτερο από του αντιπάλου του, ενώ ο Rogers θα έχει πολύ δουλεία στο να αντιμετωπίσει αυτά τα takedown attempts του Barnett. Η μόνη ελπίδα που έχει ο Rogers σε αυτό το fight είναι ο Barnett να μην τον πιάσει με τα χέρια του. Αν καταφέρει να αποτρέψει κάτι τέτοιο, ίσως έχει κάποια ελπίδα για κάποιο KO/TKO, αλλιώς δεν μπορώ να δω πως θα αντιμετωπίσει το clinch, τα takedowns και έπειτα το submission game του Barnett.

G.S.P. picks: Josh Barnett via SUB

G.S.P. supports: Josh Barnett


Heavyweight Grand Prix Tournament Bout: Alistair Overeem Vs Fabricio Werdum 
--> G.S.P. <--: Ο Antonio Silva έχοντας κάνει την έκπληξη νικώντας τον μεγάλο Fedor, περιμένει τον αντίπαλό του που θα βγει από αυτό το fight. Έχουμε ένα κλασικό styles match, Striker Vs Grappler. Ο Alistair Overeem είναι ο Strikeforce και DREAM Heavyweight Champion και είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του έχοντας να χάσει από το 2007, όντας σε ένα σερί 9-0-0(1) (τελειώνοντας μάλιστα και όλους τους αντιπάλους του είτε με ΚΟ/ΤΚΟ είτε με SUB), είναι ο πιο έμπειρος από τους δύο και έρχεται και από την κατάκτηση του Κ-1 2010 World Grand Prix. Απέναντί του έχει έναν από τους κορυφαίους BJJ Heavyweight practitioners στον κόσμο, τον Fabricio Werdum, ο οποίος έρχεται από ένα 3-0 σερί στο Strikeforce και φυσικά από τη μεγάλη έκπληξη της νίκης του επί του Fedor. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δυο τους συναντιούνται. Έβαλα και είδα το πρώτο τους fight το 2006 στο Pride, όπου νικητής βγήκε ο Werdum. Δε θα σας κουράσω με λεπτομερής ανάλυση εκείνου του bout, αλλά με λίγα λόγια θα σας πω ότι ο Overeem είχε το πάνω χέρι σε όλο σχεδόν το fight μέχρι την στιγμή που πιάστηκε στη μέση από ότι θυμάμαι του 2ου γύρου με μια Kimura από τον Werdum (παρόμοιο σενάριο με το Fedor Vs Werdum fight). Πιστεύω ότι τα gameplans και των δύο είναι λίγο πολύ γνωστά. Ο Alistair πιθανώς να μη θέλει να έχει να κάνει τίποτα με το submission game του Werdum και αντίστροφα ο Werdum δε θα θέλει να τα βάλει με το stand-up του Overeem. Πιστεύω ότι το κλειδί είναι αν θα καταφέρει ο Βραζιλιάνος να κατεβάσει κάτω τον Ολλανδό. Νομίζω ότι αν ο Overeem δεν υποπέσει σε κάποιο λάθος όπως στο 1ο τους fight και δεν κυνηγήσει το ground and pound (όπως ο Fedor) μετά από κάποιο πιθανό clip, όπου θα βρεθεί με τον επικίνδυνο Werdum από την πλάτη του, θα βρει τον τρόπο για κάποιο KO/TKO.

G.S.P. picks: Alistair Overeem via TKO

G.S.P. supports: Fabricio Werdum


Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:

Lightweight Bout: Conor Heun Vs Magno Almeida
G.S.P. picks: Magno Almeida via SUB

Δεν ξέρω αν υπάρξουν bonuses of the night, δεν νομίζω κιόλας, αλλά για κάθε περίπτωση τα βάζω εγώ...

BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
G.S.P. picks: K.J. Noons Vs Jorge Masvidal

Knock Out Of The Night:
G.S.P. picks: Alistair Overeem

Submission Of The Night:
G.S.P. picks: Josh Barnett




Αυτά από εμένα φίλοι μου, ελπίζω και πιστεύω ότι θα έχουμε καλά fights για τα semi-finals και θα χαρώ να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες στο comment section. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεξιά πάντα υπάρχει και ψηφοφορία για τον αγαπημένο σας fighter.


Ως την επόμενη φορά οπότε... "Never leave it to the judges!" (είδατε γιατί τι έπαθε ο Omigawa :P)

--> G.S.P. <--

_____________________________________

9 σχόλια:

  1. Συμφωνώ με όλα τα predictions σου,εκτός από το πρώτο,που βλέπω νίκη του Chad Griggs.Κατά τ'άλλα όμως οι απόψεις μας συμπίπτουν, αν και δεν θέλω καθόλου τον Barnett,μου την σπάει άπειρα!!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι γνώμες είναι αυτές. Εμένα προσωπικά μου την σπάει απίστευτα ο Rogers! Ειδικά τον καιρό που ήταν αήττητος ήταν λες και ήταν ο Anderson Saint-Penn!!!

    Μπορείς να ψηφίσεις τον αγαπημένο σου fighter δεξιά στο poll αν θες. Αν έχεις κάποιον βέβαια που να ξεχωρίζει.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψήφισα ήδη τον Overeem!Εντάξει,πολλοί με κράζουν γι' αυτό,αλλά εγώ τον γουστάρω πολύ τον τύπο και τον θέλω superfight με JDS ή Cain Velasquez,όποιος κερδίσει τέλος πάντων...

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανείς δεν πρέπει να κράζει κανέναν. Όλοι έχουν αγαπημένους fighters. Δε σημαίνει ότι πρέπει να μας αρέσουν πάντα οι καλύτεροι. Εγώ π.χ. αγαπημένο μου fighter έχω τον Forrest Griffin, ο οποίος είναι από τους λιγότερο ταλαντούχους εκ φύσεως fighters. Αλλιώς όλοι έπρεπε να είμαστε fans μόνο του Anderson!! :P

    Thnx για την ψήφο. Δεν είναι απλά μια ψήφος για μας, αλλά ένδειξη ρε παιδί μου ότι αυτά που γράφουμε δεν τα γράφουμε για να τα διαβάζουμε 2 άτομα μόνο. Ότι και κάποιος άλλος μας στηρίζει, αλλιώς δε θα είχε και νόημα το όλο MMA section του blog. Αν δεν έχεις αναγνώστες, δεν έχεις και λόγο ύπαρξης.

    Σε ευχαριστούμε G_mos για την συμμετοχή σου.



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα διαβάζω τα άρθρα και τα predictions σας και τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι πολύ εύστοχα στις παρατηρήσεις τους.Α και ένα νέο που μόλις έμαθα από το twitter...UFC 135 με main event Rampage-Jones!!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά στο Rampage vs Jones θα ανάψω μία λαμπάδα στη Παναγία της Τήνου να μας τον προσέχει τον Rampage, γιατί πολύ τον φοβάμαι τον πιτσιρικά. Φυσικά θα υποστηρίζω τον γερόλυκο Jackson. Τώρα πάω να διαβάσω το άρθρο και επανέρχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραία και γώ συμφωνώ σε όλα. Λίγο δε ξέρω για τον Noons, ίσως το box του είναι λίγο πιο ολοκληρωμένο με head movement και footwork. Θέλω να δώ λίγο Masvidal γιατί δε θυμάμαι πολύ καλά το στύλ του.

    Θα είναι μεγάλη έκπληξη αν ο Rogers περάσει τον Βαρνεττ. Δε το βλέπω με την καμία, αν και σε αυτό το παιχνίδι όλα γίνονται.

    Γαμώτο και ΣΚ δε θα έχω internet θα λείπω εκτος, θα πρέπει να περιμένω μέχρι το βράδυ της Κυριακής για να το δώ. Φτουυυυυυυυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. thnx για τα comments σας παιδιά. Κι εγώ περιμένω τα UFC 134 και 135 πως και πως.

    UFC 134:
    Silva Vs Okami
    Griffin Vs Shogun
    Big Nog Vs Shaub

    UFC 135:
    Jones Vs Rampage
    Hughes Vs Sanchez και μάλλον και
    Edgar Vs Maynard 3

    Θα γίνει της τρελής!!! :D

    Πιστεύω για τον Noons που είπες John, ότι επειδή δεν είναι καλός στο takedown defense, ο Masvidal θα το εκμεταλευτεί αυτό και νομίζω ότι θα πάρει την DEC με αυτόν τον τρόπο. Επίσης, ο Masvidal δεν βγήκε ΚΟ από τον Daley, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα βγει από τον Noons.



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επειδή μιλήσαμε παραπάνω για το choke του Carwin στο τέλος στον JDS μπορεί να έχουμε κάποια απάντηση.

    Υπάρχει ένα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟ channel στο YouTube, το Gracie Breakdown, είμαι subscriber προσωπικά. Οι Ryron και Rener Gracie μετά από κάθε UFC (και Strikeforce μομίζω) αναλύουν διάφορα BJJ moves που γίνανε. Είναι οι γιοι του Rorion που ήταν ο founder του UFC. Τα παλικάρια είναι απλά εκπληκτικά.

    Στο τελευταίο τους επεισόδιο μιλάνε και για την συγκεκριμένη κίνηση.
    http://www.youtube.com/watch?v=wCBQis8JZmY
    Στο 08:26 αρχίζουν να μιλάνε για το choke που επιχείρησε ο Carwin στο JDS και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι κατά πάσα πιθανότητα, οι πιθανότητες ήταν με το μέρος του Carwin...!!!!

    Όπως και να έχει, είναι και ευκαιρία για αυτούς που θέλουν να κατανοήσουν λίγο καλύτερα τα μυστικά του BJJ. Προσωπικά, είναι για μένα όπως έχουν την Αθλητική Κυριακή στο ποδόσφαιρο..!!!


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή