Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

[MMA] UFC Live On Versus 4 predictions by "The Pest" & G.S.P. [M.M.A.]

Χαίρετε φίλοι και φίλες..!!! Γενικά τον τελευταίο καιρό η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε και τα καλύτερα fight nights... Έχουμε κάποια καλά fights σποραδικά, αλλά η γενική εικόνα των events, όπως και τα main events τους, είναι λίγο απογοητευτική... Έχω το φόβο (G.S.P. talking) ότι και αυτό το event δεν θα αλλάξει το κλίμα. Ελπίζω να διαψευσθώ όμως και να έχουμε ένα πολύ καλό fight card.
Υ.Γ.: Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στο τελευταίο poll!








Heavyweight Bout: Matt Mitrione Vs Christian Morecraft
The Pest \m/: Το main event ξεκίναει με ένα heavyweight bout όπου βρίσκονται αντιμέτωποι ο Mitrione με τον Morecraft. Ο Mitrione είναι αρκετά καλός fighter με καλό stand up αλλά το ground game του δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο ακόμα. Ο Morectaft είναι λίγο πιο έμπειρος καθώς έχει περισσότερα fights και κάποια τελείωματα με subs. Πιστεύω ότι το striking και το cardio είναι υπέρ του Mitrione και αν το fight πάει στο έδαφος αν είναι προσεκτίκος πιστεύω δεν θα πέσει θύμα κάποιου submission (να σημειώθει ότι πλέον προπονεί το BJJ στο 1Oth Planet με τον Eddie Bravo oπότε ελπίζω να εμφανίστει βελτιωμένος!).

--> G.S.P. <--: Όταν βλέπαμε το TUF 10, ποιος το περίμενε ότι ένας ψιλοαφελής τύπος που όλοι τον φωνάζανε Meathead, έχοντας τότε ένα record 0-0, θα έφτανε σήμερα να είναι 4-0 στο UFC έχοντας 3 ΚΟ/ΤΚΟ και 1 fight of the night! Πάντα εξελίσσεται από fight σε fight εκπλήσσοντας όλους τους κριτές του. Έχει πολύ καλό αριστερό high kick, αξιοπρεπές takedown defense και offence, πάντα εξελίξιμο striking, ενώ προσπαθεί αρκετά και στα submissions. Απέναντί του έχει έναν finisher. Ο Christian Morecraft έχει 7 finishes (3 KO και 4 SUB) στις 8 νίκες του (πράγμα που δείχνει ότι είναι ολοκληρωμένος fighter) γενικά, ενώ στο UFC μετράει 2 fights μόνο, έχοντας μια ήττα απέναντι στον Struve, σε ένα fight που ήταν κυρίαρχος στον πρώτο γύρο (ποτέ δε θα ξεχάσω το κρεμάμενο χείλος του Struve), και μια νίκη απέναντι στον McCorkle σε ένα fight στο οποίο ο δεύτερος ήταν εμφανώς επηρεασμένος από το παράνομο χτύπημα που δέχτηκε στα γεννητικά όργανα. Είναι ένας πραγματικά πολύ δύσκολος αγώνας για πρόβλεψη. Έχουμε δύο πολύ διαφορετικούς τύπους fighter. Ο Matt Mitrione έχει καλό striking game, με αρκετή δύναμη στα χέρια και χρησιμοποιεί καλούς συνδυασμούς χτυπημάτων. Έχει όμως ένα πρόβλημα στο grappling του πράγμα στο οποίο σίγουρα δεν υστερεί ο Morecraft. Ο Morecraft έχει πολύ καλά takedowns και έπειτα συνήθως ακολουθεί είτε ground and pound και attempts για submissions. Πιστεύω ότι ο Mitrione θα προσπαθήσει να κρατήσει σε μια απόσταση με το striking game τον αντίπαλό του ώστε να μην χρειαστεί να αμυνθεί στα takedowns του ενώ ο Morecraft ακριβώς το αντίθετο. Εκεί είναι το κλειδί του fight.

The Pest picks: Matt Mitrione via TKO
G.S.P. picks: Matt Mitrione via DEC

The Pest supports: Matt Mitrione
G.S.P. supports: Matt Mitrione


Welterweight Bout: Matt Brown Vs John Howard
The Pest \m/: Striker vs Striker. Πολύ δύσκολο να να προβλέψεις νικητή σε αυτό το bout. Δίνω το πλεονέκτημα του cardio και της τεχνικής στον Brown ένω στη δύναμη πιστεύω υπερέχει ο Howard. O Brown πιστεύω παίζει το τελεύταιο του χαρτί για την παραμονή του στο UFC, ένω και ο Howard δεν είναι σε ευνοϊκή θέση με 2 συνεχόμενες ήττες. Στο έδαφος είναι καλύτερος ο Howard ένω ο Brown είναι πραγματικά πολύ αδύναμος σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού έχωντας 3 απανωτές submission loses. Εάν ο Howard πάει το ματς στο έδαφος δεν θα δυσκολευτεί να πάρει την νίκη. 

--> G.S.P. <--: Αρχικά ο Howard επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Kampmann αλλά ο Δανός αποσύρθηκε από το fight λόγω τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο Brown που είχε ήδη fight στα prelims. Και οι δυο τους έρχονται από ένα σερί ηττών και οι δύο νομίζω ότι θέλουν σίγουρα να κερδίσουν ώστε να μην κοπούν από το UFC. Μιλάμε για δύο παρόμοιους fighters οπότε δεν έχουμε κάποιο styles match, είναι και οι δύο προς το brawlers έχοντας όμως ταυτόχρονα και την ικανότητα να κερδίζουν και με SUB. Ο Matt Brown αρχικά (γνωστός από το TUF 7) είναι ένας μέτριος fighter που βασίζεται κυρίως στο καλό του σαγόνι και στην επιθετικότητά του. Αν και έχει μερικά SUB στις νίκες του, συνήθως δεν θέλει το fight στο έδαφος λόγω της κακής του άμυνας στα SUB (μετράει 8 ήττες via SUB). Πιστεύω ότι ο σκοπός του θα είναι να σταθεί όρθιος και να κυνηγήσει το KO/ΤΚΟ με το μεγαλύτερο reach που έχει. Απέναντί του έχει ένα πολύ καλό Muay Thai fighter με την ικανότητα να κερδίζει και με SUB, εκτελώντας και κάποια καλά takedowns με πάρα πολύ ψηλό accuracy. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να πάει για αυτά τα takedowns ώστε να διασφαλίσει το fight, πράγμα που δεν ξέρω όμως αν θα το επιχειρήσει. Πιστεύω ότι ο Howard υπερτερεί του Brown στο striking και θα το πάει εκεί το fight, ώστε να ψάξει κάποιο SUB ή το ground and pound.

The Pest picks: John Howard via SUB
G.S.P. picks: John Howard via TKO

The Pest supports: Matt Brown
G.S.P. supports: Matt Brown


Heavyweight Bout: Cheick Kongo Vs Pat Barry
The Pest \m/: Co-main event Kongo vs Barry. Δύο εξαιρετικοί και έμπειροι strikers που ελπίζω να μας προσφέρουν ένα θεαματικό αγώνα. Ο Kongo βετεράνος πλέον με σχεδόν όλα τα MMA fights του στο UFC έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας και τον αθλητικών προσόντων. Ο Barry είναι πολύ εμπείρος kickboxer αλλά όχι τόσο εμπέιρος MMA fighter αν και στο bout με τον Beltran είχε εξαιρετική εμφάνιση και έκανε ένα clinic leg kick! Δυσκολεύομαι και εδώ να κάνω το pick γιατι πιστεύω θα είναι πολύ οριακό fught. 

--> G.S.P. <--: Βλέποντας κάποιος αρχικά αυτό το match-up, ίσως να περίμενε ότι βλέποντας αυτούς τους δύο, θα έχουμε ένα striking war. Προσωπικά δε νομίζω ότι θα εξελιχθεί έτσι το fight, αλλά ότι θα είναι αρκετά βαρετό, λόγω της στρατηγικής του Kongo που θα σας εξηγήσω έπειτα. Και οι δύο fighters είναι strikers, με τον Barry ίσως (ίσως λέω, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό) να υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα, αλλά ο Kongo γενικά είναι πιο ολοκληρωμένος fighter από τον αντίπαλό του έχοντας μάλιστα και περισσότερη εμπειρία μετρώντας 13 fights στο UFC. Πιστεύω ότι το gameplan του Barry θα είναι να κρατάει σε μια απόσταση τον κατά πολύ ψηλότερο Γάλλο (13cm διαφορά) και να επιχειρεί πολλά leg kicks. Αντίθετα, ο Kongo θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Αμερικάνου που είναι το grappling. Το ground/grappling game του Kongo είναι σχεδόν ανύπαρκτο, αλλά του Barry είναι σίγουρα 10 φορές πιο ανύπαρκτο! Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να κυνηγήσει το takedown ή το clinch στο κλουβί και να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερό του όγκο. Αν και ο Kongo είναι ένας από τους πιο μισητούς μου fighter (είναι ίσως ο πιο βρώμικος fighter στο UFC αυτήν την στιγμή, το fight του με τον CroCop δε θα το ξεχάσω ποτέ όσο βλέπω τον Kongo στο κλουβί!) νομίζω ότι θα το καταφέρει και θα φύγει με μια DEC. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι ο μόνος fighter τον οποίο συνάντησε ο Velasquez και δεν τον τελείωσε. Πραγματικά όμως, θέλω να χάσει.

The Pest picks: Cheick Kongo via DEC
G.S.P. picks: Cheick Kongo via DEC

The Pest supports: Cheick Kongo
G.S.P. supports: Pat Barry (NOT KONGO!!!)


Welterweight Bout: Nate Marquardt Vs Rick Story
The Pest \m/: Main event! Το ντεμπούτο του Nate Marquardt εναντίον του πολλά υποσχόμενου Story. O Strory έχει πολλά συνεχόμενα fights και ελπίζω η κόπωση να μην αποτελέσει πρόβλημα καθώς δέχθηκε το fight σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από πολυ πρόσφατο αγώνα του στο octagon. Και οι δύο είναι καλοί wrestlers. Η εμπερία βρίσκεται σαφώς στο πλευρό του Marquardt καθώς και το striking του είναι σαφώς ανώτερο. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποσο θα ταλαιπωρήθει απο το cut και σε τι σωματική κατάσταση θα εμφανιστεί το Σάββατο. Αν έχει ομαλό cut πιστεύω θα είναι κτήνος σε αυτήν την κατηγορία. Ο Story απο την αλλή είναι πολυ καλός στο να φθείρει τους αντιπάλους του με το λεγόμενο grinding (του οποίου δεν είμαι fan αλλά είναι αποτεέσματικό) και έχει ένα σερί που με νίκη απέναντι στον πρώην Middleweight Contender θα μπεί για τα καλά στο mix για ένα title shot. Δεν είμαι όμως σίγουρος για το πώς θα καταφέρει να χειριστεί την πίεση και αν η κούραση απο τους συνεχόμενους αγώνες θα τον επηρεάσει. 

--> G.S.P. <--: Αυτό πρόκειται για ένα ενδιαφέρον fight για διάφορους λόγους. Αρχικά θα δούμε το ντεμπούτο του Marquardt στην κατηγορία που πιστεύω ότι του αρμόζει, καθώς δεν χάνει σχεδόν καθόλου βάρος στο Middleweight, πράγμα που πιστεύω ότι δεν θα τον επηρεάσει και στο cardio. Επίσης, θα δούμε τον Rick Story απέναντι σε ένα ακόμα πρώην #1 Contender. Ο Marquardt είναι striker όπως ο Alves, με το παράδοξο όμως ότι τα περισσότερα W του έχουν έρθει από SUB. Αν σκεφτεί κανείς όμως ότι ο Marquardt είναι Black Belt στο BJJ, θα καταλάβει ότι δεν είναι όμως και τόσο παράδοξο. Σίγουρα η εμπειρία επίσης από main events αλλά και γενικότερα από fights είναι μαζί του, μετρώντας 27 περισσότερα fights από τον Story. Ο δεύτερος όμως είναι κλασικός wrestler, πράγμα το οποίο έχει αποδειχθεί εφιάλτης στο παρελθόν για τον Marquardt (Okami, Sonnen). Πιστεύω ότι και εδώ τα gameplans είναι λίγο πολύ κατανοητά. Ο NateThe GreatMarquardt θα επιχειρήσει να κρατήσει όσον το δυνατόν τον αντιπάλό του μακριά με πολλούς συνδυασμούς από kicks, punches, knees και spinning back fists, ενώ από την άλλη, ο RickThe HorrorStory θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το αξιοπρεπές του striking takedowns του ή να κολλήσει τον Nate στο clinch στο κλουβί. Θα πω κάτι ψιλοτρελό τώρα, που δεν παίζει να γίνει αλλά ΟΚ... Αν ήμουν προπονητής του Marquardt, ξέροντας ότι θέλοντας και μη, ο Rick Story θα καταφέρει να τον κατεβάσει κάτω, θα του πρότεινα να επιχειρήσει να κάνει αυτό που έκανε ο BJ Penn στον Fitch. Να τον κατεβάσει αυτός κάτω και να πάει μετά για το submission. Συνήθως αυτοί οι wrestlers έχουν τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στο wrestling τους, που πιστεύουν ότι standard θα είναι αυτοί που θα κυνηγάνε τα takedowns και όταν βρεθεί κάποιος να τους κατεβάσει κάτω, εκεί είναι που τους σπάνε τα νεύρα...!! Πραγματικά θέλω πολύ να δω τον πολύ συμπαθή Marquardt να κερδίζει στο ντεμπούτο του στην welterweight division, αλλά απέναντί του έχει ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της κατηγορίας αυτής στο UFC.

The Pest picks: Nate Marquardt via TKO
G.S.P. picks: Rick Story via DEC

The Pest supports: Nate Marquardt
G.S.P. supports: Nate Marquardt


Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:

Featherweight Bout: Tyson Griffin Vs Manvel Gamburyan
The Pest picks: Manvel Gamburyan
G.S.P. picks: -

Featherweight Bout: Joe Stevenson Vs Javier Vasquez
The Pest picks: Joe Stevenson
G.S.P. picks: Joe Stevenson via SUB

Lightweight Bout: Joe Lauzon Vs Curt Warburton
The Pest picks: Joe Lauzon
G.S.P. picks: Joe Lauzon via SUB

Welterweight Bout: Daniel Roberts Vs Rich Attonito
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Daniel Roberts via DEC

Lightweight Bout: Nik Lentz Vs Charles Oliveira
The Pest picks: Charles Oliveira
G.S.P. picks: Charles Oliveira via SUB

Lightweight Bout: Michael Johnson Vs Edward Faaloloto
The Pest picks: Michael Johnson
G.S.P. picks: Michael Johnson via TKO


BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
The Pest picks: Matt Brown Vs John Howard
G.S.P. picks: Matt Brown Vs John Howard

Knock Out Of The Night:
The Pest picks: Matt Mitrione
G.S.P. picks: John Howard

Submission Of The Night:
The Pest picks: Charles Oliveira
G.S.P. picks: Joe Lauzon




Αυτά από μας φίλοι, ελπίζω να έχουμε καλά fights  και θα χαρούμε να διαβάσουμε και τις δικές σας γνώμες στο comment section. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεξιά πάντα υπάρχει και ψηφοφορία για τον αγαπημένο σας fighter.


The Pest \m/          and
--> G.S.P. <--

______________________________________

7 σχόλια:

  1. Συμφωνώ σε όλα,εκτός από το Marquardt-Story όπου βλέπω νίκη του Marquardt,πάω με την άποψη του The Pest \m/.Μακάρι να δούμε καλά fights παιδιά!!\

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο συμπαθής και αν μου είναι ο Barry , πρέπει να προπονηθεί λίγο στο grappling. Μέχρι και ο Kongo, στον αγώνα του με τον Paul Buentello, σκόραρε μερικά takedowns. Ας κάνει κάτι επιτέλους, δεν είναι στο Κ-1 πια. Και απο τον Mitrione περιμένω πυροτεχνήματα.

    Marquardt vs Story θα είναι skills vs θέληση. O Marquardt είναι φοβερός τεχνήτης σε ολόκληρο το παιχνίδι, αλλά στους σημαντικούς αγώνες τα κακαρώνει. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακάρι φίλε G_mos να βγείτε σωστοί εσύ κι ο Pest γιατί πραγματικά θέλω πολύ ο Marquardt να κερδίσει!!! O Story δε μου πολυαρέσει. Τον βρίσκω βαρετό.



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ένα μικρό νέο... Ο Nate Diaz από ότι φαίνεται διάβασε το topic μας και αποφάσισε να γυρίσει στην Lightweight κατηγορία όπου θα συναντήσει τον Gomi στο UFC 135. Να σας υπενθυμίσω ότι ο Gomi είχε αγωνιστεί απέναντι στον Nick Diaz επί ημερών Pride και έχασε, όμως ο Diaz βρέθηκε θετικός μετά στο drug test και το fight άλλαξε ως No Contest...

    Σίγουρα πάντως ο Gomi θα έχει ανοιχτές ιστορίες με το Diaz-έικο (και το Diaz-έικο μαζί του)...!!!!



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι και εγώ αυτό νομίζω,είναι βαρετός ο Story αν και πολύ ταλαντούχος,ελπίζω τουλάχιστον να τον δούμε πιο well rounded σε αυτό το fight!Ίσως βέβαια να επηρρεαστεί και από την κούραση.Όσο για τον Diaz τον μικρό τι να πω...με έχει απογοητεύσει πάρα πολύ τον τελεθταίο καιρό,ελπίζω να επανέλθει στις νίκες στην lightweight.Εγώ πάντως θα το ξαναπώ αν κ προτρέχω...περιμένω πώς και πώς το ufc132...νομίζω θα είναι φοβερό!!Faber FTW!!! :)

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσον αφορά τον Story και την κόπωση, υπάρχει ένα θετικό και ένα αρνητικό...

    Το θετικό είναι ότι δεν χρειάστηκε να κάνει από την αρχή camp, πράγμα που είναι πραγματικά το πολύ δύσκολο μέρος του fight, άρα δε θα έχει προβλήματα στο cut και κούρασης από το camp.

    Το αρνητικό είναι ότι τον είδαμε στον 3ο γύρο με τον Alves να κουράζεται πραγματικά πολύ. Το πρόβλημα που θα συναντήσει με τα απανωτά fights είναι ότι δεν θα προλάβει να δουλέψει το cardio του, πράγμα το οποίο απαιτεί αρκετά χρόνο.

    Το συμπέρασμα πιστεύω θα είναι, ότι όποια κόπωση αντιμετωπίσει ο Story, δε θα είναι λόγω των συνεχόμενων fights, αλλά λόγω του ότι δεν ήταν προετοιμασμένος να βγάλει 3 γύρους και ότι δεν έχει προλάβει να διορθώσει αυτόν τον τομέα.

    Το UFC 132 και εγώ βλέπω να είναι από τα καλύτερα της χρονιάς...!!! Έχει της Παναγιάς τα μάτια από fights!!
    - Silva Vs Leben (stand-up war)
    - Sotiropoulos Vs Dos Anjos (JJ war)
    - Cruz Vs Faber (grudge match)
    - Bader Vs Ortiz (wrestling war)
    - Njokuani Vs Winner (stand-up war)
    Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχουν 4 τουλάχιστον fights υποψήφια για fight of the night!!!!!
    To περιμένω και γω πως και πως!!! :D


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια χαρά και από μένα! Καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω και γώ για την ενεργή συμμετοχή σας στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι ωραίο να βλέπεις ότι υπάρχουν και άλλοι με την ίδια τρέλα και αγάπη για το MMA.

    Στο UFC 132 θα γίνει χαμός!!! Και γω το περιμένω πως και πως καθώς δύο απο τους αγαπημένους μου fighters παίρνουν μέρος και έχει και Faber vs Cruz και τα πάντα όλα!!!

    Επίσης αν και δεν αφορά αυτό το post το HW Tournament του Strikeforce με απογοήτευσε..ειδικά ο Werdum με εξόργισε. Αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο και για την εικόνα του ιδίου αλλά και για το BJJ γενικότερα.

    Ας έχουμε καλά fights λοιπόν και όλοι οι αθλητές να είναι καλά γιατί δεν αντέχω αλλά injuries!

    The Pest...\m/
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή