Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

[MMA] Strikeforce Heavyweight Grand Prix Tournament Recap & Το ποσοστό επιτυχίας των predictions μας ως τώρα. by G.S.P. [M.M.A.]

Καλησπέρα σας για άλλη μια φορά. Στο σημερινό topic θα μιλήσουμε για το Strikeforce 34: Overeem Vs Werdum 2, για το τι γεύση μας άφησε, πως εξελίσεται πλέον το Strikeforce Heavyweight Grand Prix Tournament, ποιοι ήταν οι νικητές και οι χαμένοι της βραδιάς, ενώ τέλος θα μιλήσουμε δυστυχώς άλλη μια φορά για τους judges.
Επίσης, θα δούμε πως έχουν πάει ως τώρα τα predictions μας. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Περιέχονται spoilers για το event!!! Αν δε θες να μάθεις τι έγινε στα fights μη διαβάσεις τα παρακάτω.





Το Σάββατο λοιπόν που μας πέρασε είχαμε το δεύτερο επεισόδιο του μεγαλύτερου M.M.A. Heavyweight Tournament που έχει γίνει ποτέ. Γίνεται ένας ψιλοχαμός στο διαδίκτυο ότι ήταν μια αποτυχία. Δεν συμφωνώ προσωπικά. Ναι μεν το main event ήταν δυστυχώς όχι μόνο κάτω του αναμενομένου, αλλά και κάτω του μετρίου, αλλά υπήρχαν αρκετά καλά fights στο card, όπως το Masvidal Vs Noons (το οποίο ήταν το από τα δύο fights of the night για μένα), το Rogers Vs Barnett (το οποίο αν και δεν ήταν ανταγωνιστικό, είχε όμως πολύ ενδιαφέρον), το Griggs Vs Overeem και το Almeida Vs Heun (το οποίο ήταν το άλλο fight of the night). Επίσης και τα υπόλοιπα ήταν αξιοπρεπή fights.


Δε θα μιλήσω εκτενέστερα για τις λεπτομέρειες του Strikeforce Grand Prix Heavyweight Tournament, αφού όλοι ξέρουμε την παροιμία "Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις...".



























Οι μεγαλύτεροι νικητές της βραδιάς:
(1) Josh Barnett: Από ότι δείχνει το poll μας ως τώρα, είναι ο πιο δημοφιλής fighter των αναγνωστών μας. Σίγουρα θα νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους. Ο άνθρωπος δεν χτυπήθηκε καθόλου, έδειξε ότι ήταν κλάσεις παραπάνω σαν fighter από τον Rogers και μετά από πραγματικά ένα clinic catch wrestling κέρδισε εύκολα τον αντίπαλό του.


(2) Jorge Masvidal: Από ότι φαίνεται ο Masvidal θα είναι ο #1 Contender για τη ζώνη του Gilbert Melendez. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να κάνει στον Melendez ότι έκανε στον Noons, αλλά πραγματικά είχαμε άλλο ένα clinic, αυτήν τη φορά counter-striking. Η διαφορά στη φιλοσοφία του με τον Noons σε ότι αφορά το striking, ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά και έδειξε ότι ένας απλά καλός boxer δεν έχει καμία ελπίδα πρωταθλητισμού στο M.M.A.. Είδαμε από τη μία έναν fighter να χρησιμοποιεί μόνο το boxing του και από την άλλη έναν fighter οποίος χρησιμοποιούσε συνδιασμούς από knees, kicks, punches και takedowns έχοντας ταυτόχρονα πολύ καλό head movement και counter-attack, πράγματα που πραγματικά κατέστρεψαν τον Noons.

(3) Daniel Cormier & Chad Griggs: Και οι δυο τους κέρδισαν πολύ εύκολα τα fights τους δείχνοντας και εκμεταλλεύοντας έκαστος τις αδυναμίες των αντιπάλων τους. Και οι δυο δήλωσαν ότι δεν κοιτάνε για ένα fight αναμεταξύ τους, πράγμα που θα ήθελα προσωπικά να δω.

Οι μεγάλοι ηττημένοι της βραδιάς:
(1) Fabricio Werdum: Ο άνθρωπος ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Προσωπικά από ένα σημείο και μετά ένιωθα άσχημα, διότι είμαι ένα μεγάλος fan του BJJ και αυτό που σκεφτόμουν ήταν ότι αν κάποιος άσχετος το έβλεπε αυτό, θα έλεγε: "Ώστε αυτό είναι το BJJ fighting, ε; Χμμμ....". Πραγματικά, έδειξε ότι δεν ανήκει στους top Heavyweights του κόσμου, όχι απλά επειδή έχασε, αλλά λόγω της τακτικής του. Επίσης, μαζί του χάσανε και οι άνθρωποι της γωνίας του, από τη μία επειδή τον οδηγήσανε σε αυτήν την στρατηγική και από την άλλη επειδή όταν βλέπανε ότι ο Werdum είχε αρκετές ελπίδες στο stand-up, δεν τον παροτρύνανε να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο.

(2) Alistair Overeem: Πολλοί θα πούνε "Εντάξει, και τι να έκανε; Αφού ο άλλος δεν ήθελε να παλέψει.". Ναι συμφωνώ. Αυτό σκεφτόμουνα και γω, ότι ο Overeem δεν ευθύνεται για αυτό το χάλια main event, ως την στιγμή που ο Werdum άρχισε σποραδικά στο stand-up να επιτίθεται. Ο Overeem έφαγε πολλές περισσότερες από ότι έδωσε, σίγουρα δεν έδειξε αυτά για τα οποία φημίζεται, επιβεβαίωσε τον Dana White και αυτούς που δεν τον βάζουν στο top 5 και κάποιους που ούτε τον έχουν στο top 10 και τέλος δεν έδειξε ότι είναι ο K-1 Champion.


Οι κριτές επηρεάζουν τη ζωή του M.M.A. για άλλη μια φορά...
Δυστυχώς το Σάββατο σε τρία fights (κατά την γνώμη μου πάντα) οι κριτές έδειξαν λάθος DEC... Δυστυχώς το M.M.A. έχει κριτές που προέρχονται από το boxing και δεν μπορούν να καταλάβουν το ground game. Βλέπουν έναν fighter να είναι από πάνω και δεν κατανοούν ότι όταν ο άλλος από κάτω εκτελεί submission μετά από submission, είναι πιο κοντά να τελειώσει το fight. Τα 3 αυτά fights ήταν τα εξής:
1. Brian Melancon Vs Isaac Vallie-Flagg
2. Nah-Shon Burrell Vs Joe Ray (το οποίο ίσως να είναι το μόνο που μπορώ να δικαιλογήσω)
3. Conor Heun Vs Magno Almeida


Τα predictions της 4-SportsAction M.M.A. Team ως τώρα στους 5 μήνες ζωής του blog μας.
Το προήγουμενο Σάββατο επιστρέψαμε στις επιτυχίες φτάνοντας στο 95% μέσο όρο στο entire card και 100% στο main card και το Σάββατο συνεχίσαμε τις επιτυχείς προβλέψεις, έχοντας ένα 66.7% σε όλο το card (ας όψονται οι judges στο Heun Vs Almeida) και 80% στο main card φέρντας το συνολικό score μας στο 67.3% στο entire card και στο 65.2% στο main card στα 8 events με τα οποία έχει ασχοληθεί η ομάδα μας. Πετυχαίνουμε δηλαδή περίπου 7 από τα 10 fights σε κάθε event.











Αυτά από εμένα, ελπίζω να διαβάσω και τις δικιές σας απόψεις στο comment section από κάτω... 

Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges...".

--> G.S.P. <--

_____________________________________

4 σχόλια:

  1. Προσωπική άποψη είναι οτι και η ομόνυμη απόφαση στο main event ήταν λάθος. Δε καταλαβαίνω γιατί. Ο Werdum πήρε το παιχνίδι στο stand up, συνολικά θα το πήγαινα στον 4ο γύρο για sudden victory.

    Επίσης, o Chad Griggs εξελίσσεται ραγδαία, ο τρόπος που πήγε τη μάχη κάτω είχε λίγο judo στυλ, εντελώς απροσδόκητο. Πολύ καλή δουλειά για έναν νοσοκόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ωραίος o Griggs!! Αυτό το takedown είναι για μένα απίστευτα εντυπωσιακό!!! Χάρηκα πραγματικά για αυτόν!! Με κέρδισε ως fan.

    Τώρα για το fight μεταξύ Werdum και Overeem...
    Για να πήγαινε φίλε Kimura στον 4ο γύρο έπρεπε να λήξει ισοπαλία. Πράγμα που δεν γινόταν. Για να λήξει ισοπαλία θα πρέπει να γίνει ένα από τα παρακάτω:
    (1) Να αφαιρεθεί από κάποιον πόντος για κάποια παράβαση και να κερδίσει τους 2 γύρους από τους 3 ώστε να πάει το fight στο 29-29 (δες Kongo Vs Browne).
    (2) Να κερδίσει κάποιος από τους 2 ένα γύρο 10-8 (π.χ. Maynard Vs Edgar 2, 1rd) και να χάσει τους άλλους δύο.
    Στο Overeem Vs Werdum 2, δε συνέβησαν τίποτα από τα δύο. Ο Werdum έφτασε κατά την γνώμη μου πολύ κοντά στο σημείο να φάει έναν πόντο ποινής, λόγω της προσπάθειάς του να αποφύγει το fight, αλλά δεν τον έφαγε, και σίγουρα κανένας γύρος δεν ήταν για 10-8.

    Τώρα... Για το αν έπρεπε να νικήσει ο Werdum, εγώ προσωπικά θα διαφωνήσω. Μπορεί να υπερίσχυσε στο stand-up σε ορισμένες περιπτώσεις, οι οποίες ήταν καμιά 10-15 δευτερόλεπτα μόνο στους 2 τελευταίους γύρους, αλλά αυτά δεν σου δίνουν το fight. Ένας άλλος τομέας που βαθμολογήσε είναι το cage control και το aggressiveness, και σε αυτά ο Werdum ήταν απαράδεκτος!!! Για μένα η εικόνα του Werdum να είναι ξαπλωμένος ανάσκελα στο έδαφος και να παρακαλάει τον Overeem να του έρθει είναι (δες φωτο πάνω) είναι ντροπιαστική και για τον ίδιο και για το άθλημα. Αν θες φίλε να πας το fight στο έδαφος, μάθε Wrestling να μπορείς να το πας.

    Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Overeem κέρδισε σίγουρα τον 1ο γύρο, ώντας καλύτερος του Werdum στο stand-up και ρίχνοντάς τον κάτω και μερικές φορές, ασχέτως που ο Werdum από ότι φάνηκε έπεφτε μόνος του. Οι κριτές δεν μπορούν να το ξέρουν αυτό. Βλέπουν τον Werdum να τρώει ένα χτύπημα και να σωριάζεται κάτω.

    Ο Overeem κέρδισε και τον 2ο γύρο για μένα, διότι αν και ο Werdum για λίγα δευτερόλεπτα ήταν καλύτερος στο stand-up, ο Overeem έκανε κάτι για να τιμωρήσει την φυγοπονία του Werdum. Μπήκε στο guard του και απλά στεκόταν πάνω του. Θέλουμε δε θέλουμε να το παραδεκτούμε, ο Overeem τον πολέμησε με την ίδια τακτική της φυγοπονίας. "Θα κάτσω πάνω για 1-2 λεπτά και δε θα κάνω τίποτα. Αφού είμαι από πάνω, κερδίζω.". Και έτσι ήταν. Όταν είσαι στο έδαφος και έχεις τον άλλον από πάνω σου και δεν βγάζεις επιθέσεις, χάνεις.

    Ομοίως με τον 2ο, εξελίχθηκε και ο 3ος γύρος. Ο Overeem χρησιμοποίησε μια ντροπιαστική τακτική (απλά θα κάθομαι από πάνω του και δε θα κάνω τίποτα, και εφόσον είμαι από πάνω του, κερδίζω) για να πολεμήσει την ντροπιαστική τακτική του Werdum.



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεβαστό...

    αλλά να πώ και το εξής. Μπορεί οι αριθμοί να μη λένε και πάντα την αλήθεια αλλά σίγουρα κάτι λένε. Μου φαίνεται απαράδεκτο να είσαι ο τοπ striker του ΜΜΑ και να καταλήγεις να έχεις φάει 69 strikes και να έχεις ρίξει μόνο 48. Θα μου πείς του Overeem ήταν πιο δυνατά. Επίσης σεβαστό. Και οι δύο είχαν απο 3 takedown και ο Werdum είχε 1 sub attempt. Επίσης, σαν παράμετρος στη βαθμολογία, το octagon control και η επιθετικότητα, δε θεωρώ οτι είναι ισάξια του effective striking. Νουμερικά το παιχνίδι κατ'εμέ ήταν του Werdum.

    Αφήνωντας τους αριθμους και πηγαίνοντας στην ουσία. Για μένα ο 1ος γύρος ήταν καθαρά του Werdum. Πήρε το stand up και έπεφτε κάτω καθαρά για να ψαρέψει τον Ολλανδό, χωρίς αυτό που λένε stalling. Απλά, μάλλον στο Dallas όταν βλέπουν τον άλλον κάτω, σου λέει "ζαλίστηκε και έπεσε".

    Ο 2ος και ο 3ος ήταν του Overeem, πρώτον γιατί άρχιζε να βρίσκει στόχο με δυνατά χτυπήματα και 2ον λόγω του οτ καθόταν απο πάνω του (άρα τον έλεγχε). Αρα ΟΚ δίκαιο το αποτέλεσμα, αλλά άδικο το 30-27 των δύο κριτών.

    Προς υπεράσπιση του Βραζιλιάνου, είδα οτι εκεί που απομένουν 4:20 για το τέλος του 2ου γύρου, πρέπει να χτύπησε άσχημα το γόνατο πέφτωντας κάτω. Γι'αυτό μόλις σηκώθηκε κούτσαινε και απο εκεί και πέρα αργούσε πολύ να σηκωθεί.

    Κατά τη γνώμη μου ο Alistair θα βρεί τοίχο, αν όχι στον Silva (ο οποίος έχασε απο τον Werdum), τότε στον Barnett. Όταν έχεις τέτοια δικέφαλα, είναι σα να έχεις σφουγγαρια που σου ρουφάνε το αίμα. Γι'αυτό στη συνέντευξη δε μπορούσε να μιλήσει.

    Σορρυ αν μακρυγορώ, αλλά τον έχω άχτι. Ήμουν 2 χρόνια στην Ολλανδία και είναι πολύ υπερόπτες, κάτι που μου βγαίνει ενάντια στον Alistair.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθόλου μακρυγορία. Ίσα ίσα μ'αρέσει να διαβάζω αναλυτικά (και ωραία δομημένα) σχόλια που υποστηρίζουν τις απόψεις αυτού που τα γράφει.. Έτσι πρέπει μιλάμε για το MMA.

    Άρα από ότι κατάλαβα το θέμα ήταν ο 1ος γύρος. Νόμιζα ότι θεωρούσες ότι ο Werdum κέρδισε και τους 3. Εντάξει καταλαβαίνω τι εννοείς και συμφωνώ ότι το cage control και το aggression δεν είναι ίσα με τα υπόλοιπα, αλλά και το ότι είχε περισσότερα strikes o Werdum, και αυτό δεν μπορεί να λέει από μόνο του κάτι.

    Κατ'αρχάς, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν παίρνω σε καμία περίπτωση το μέρος του Overeem, ούτε είμαι και fan του. Αν παρατήρησες παραπάνω τον έχω ως τον 2ο μεγάλο χαμένο της βραδιάς και όπως διάβασες και στα predictions μου υποστήριζα τον Werdum. Πριν το fight τουλάχιστον. Όπως έγραψα και πιο πάνω ήταν κατώτερος των περιστάσεων και συμφωνώ και για το cardio που είπες και κακώς που δεν το έγραψα και αυτό πιο πάνω. Απλά νομίζω ότι και τον πρώτο γύρο τον πήρε ο Overeem. Αυτό μονάχα.

    Πάντως σίγουρα κανείς τους δεν έδειξε ότι είναι στους top 5, μη σου πω ούτε και στους top 10 και πιστεύω ότι ίσως πολύ να έχουν αρχίσει να αναθεωρούν τις απόψεις τους για τον Barnett που ήταν καταπληκτικός το Σάββατο.

    Ο Werdum γενικά όταν τον έβλεπα να κάνει αυτές τις ηλιθιότητες έλεγα από μέσα μου "πόσο αξιολήπητος είναι". Αν θες να κάνεις submission game, πρέπει να μάθεις wrestling. Ελπίζω να το έχει μάθει και ο Sotiropoulos αυτό (άσχετο αλλά κολλάει) μετά το fight του με τον Siver.


    Υ.Γ.1: Όντως υπερόπτης ο Overeem. Σε μια συνέντευξη με τον Helwani σε μια στιγμή τον ρώτησε κάτι ο Helwani για τον Barnett, άρχισε να απαντάει ο Overeem και σε κάποια στιγμή δεν θυμόταν το όνομα του Barnett για τον οποίον μιλούσε και ρωτά στον Ariel "πως είπαμε το όνομά του;". Πραγματικά, εκείνη την στιγμή ένιωσα αυτήν την υπεροψία που λες. Είσαι στο μεγαλύτερο ΜΜΑ HW Tournament και δεν ξες τους αντιπάλους σου απ'έξω και ανακατωτά;;;;

    Υ.Γ.2: Όλοι οι φουσκωτοί τώρα τελευταία έχουν καταλάβει ότι τα παραμορφωμένα μούσκουλα δε σε κάνουν καλύτερο fighter. Ήρθε η ώρα να το καταλάβει και ο Overeem, συμφωνώ.



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή