Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

[MMA] UFC 131 Predictions by The Pest and G.S.P. [+bonus KO] [M.M.A.]

Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε το comeback μας στα predictions του UFC TUF 13 Finale (30% επιτυχία στο main card και 37.8% σε όλο το card), αν και παρουσιάσαμε μια μικρή πρόοδο της τάξης του 10% στο main card και 10.8% σε ολόκληρο. Παρόλα αυτά, συνεχίζουμε να ελπίζουμε! Άλλωστε δεν είμαστε εδώ ως αυθεντίες, αλλά ως απλοί φίλοι του MMA.
Μετά από μία μόνο εβδομάδα αποχής, επιστρέφουμε για το UFC 131: Junior Dos Santos Vs Shane Carwin, το οποίο θα κρίνει και κατά πάσα πιθανότητα τον #1 Contender για τον UFC Heavyweight τίτλο του Cain Velasquez.
Έχουμε εισάγει ένα νέο στοιχείο στα prediction cards μας. Εκτός από αυτόν που πιστεύουμε ότι θα κερδίσει, πλέον λέμε και αυτόν που θέλουμε να κερδίσει (αν έχουμε κάποιον βέβαια). Ελπίζουμε να διαβάσουμε και τις δικές σας γνώμες μέσω των σχολίων.












Lightweight Bout: Donald Cerrone Vs Vagner Rocha
Οι Donald Cerrone [14-3(1), 7-3(1) στο ZUFFA] (αριστερά) και
Vagner Rocha [6-1, 0-0 στο ZUFFA] (δεξιά).
The Pest \m/: Πρώτο fight για το main card. Ο Cerrone είναι ένας πολύ καλός submission artist και αρκετά έμπειρος. Το stand up του είναι επίσης καλό αλλά το δυνατό του σημείο είναι το grappling. Ο Rocha είναι η πρώτη φόρα που θα βρεθεί στο octagon του UFC και ειλικρινά δεν τον έχω δει ποτέ να αγωνίζεται.Γνωρίζω οτί το δυνατό του σημείο είναι το BJJ όποτε ελπίζω να έχουμε ένα καλό match up!

--> G.S.P. <--: Αρχικά ο αντίπαλος του Cerrone ήταν ο Mac Danzig, ο οποίος τραυματίστηκε και ο Rocha πήρε τη θέση του. Ο Βραζιλιάνος είναι πολύ καλός στο BJJ, οπότε θα προσπαθήσει να μεταφέρει το fight εκεί που πιστεύει ότι υπερτερεί έναντι του αντιπάλου του, έχοντας εμπιστοσύνη στο BJJ του και στο ground and pound. Από την άλλη, ο Αμερικανός Donald Cerrone είναι ένας από τους WEC fighters που έκαναν επιτυχημένο ντεμπούτο στο UFC. Οι μόνοι αγώνες που έχει χάσει ήταν fights στο WEC που είχαν μέσα το στοιχείο του τίτλου, είτε αγωνιζόταν για αυτόν, είτε για το #1 Contender. Έχοντας στη γωνία του τον καλύτερο MMA σχεδιαστή στρατηγικής, τον Greg Jackson, πιστεύω ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει το fight εκεί όπου είναι το αδύνατο σημείο του αντιπάλου του, στο stand-up. Νομίζω ότι μπορεί να αποτρέψει τα takedowns που θα επιχειρήσει ο Rocha και είτε να ψάξει το ΚΟ/ΤΚΟ είτε το takedown ο ίδιος ώστε να ψάξει για κάποια submission από πάνω στον αντίπαλό του.

The Pest picks: Donald Cerrone via SUB
G.S.P. picks: Donald Cerrone via ΤΚΟ

The Pest supports: Donald Cerrone
G.S.P. supports: Donald Cerrone


Middleweight Bout: Demian Maia Vs Mark Munoz
Οι Demian Maia [14-2, 8-2 στο UFC] (αριστερά) και
Mark Munoz [10-2, 7-2 στο ZUFFA] (δεξιά).
The Pest \m/: Άγώνας για την middleweight division μεταξύ  wrestler και grappler. Ο Maia είναι απο τους καλύτερους BJJ artists στον κόσμο και το MMA juijitsu του είναι πραγματικά σε άλλο επίπεδο. Απο την άλλη το stand up του είναι πολύ φτωχό και το wrestling του επίσης. O Munoz είναι πολύ καλός wrestler και έχει και αρκετή δύναμη στα χέρια του με την τεχνική του στο stand up να βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα.. Πιστεύω ότι ο Munoz είναι σε καλύτερη κατάσταση απο τον Maia αυτήν την στιγμή και εύκολα ή δύσκολα αν πρόσεξει θα πάρει το win.

--> G.S.P. <--: Κατά τη γνώμη μου είναι το πιο δύσκολο fight της βραδιάς για πρόβλεψη. Ο Mark Munoz βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του έχοντας βγάλει νίκες με TKO απέναντι σε σημαντικούς αντιπάλους. Είναι ένας πάρα πολύ καλός wrestler με πάρα πολύ καλά χέρια. Ο αντίπαλός του από την άλλη είναι πιθανώς ο καλύτερος BJJ practitioner στο ΜΜΑ, έχοντας βγάλει submissions στο παρελθόν απέναντι σε wrestlers (Chael Sonnen, Dan Miller). Έχει απέναντί του ένα σημαντικό κίνητρο. Να είναι ο πρώτος που θα κάνει τον Φιλιππινέζο να κάνει tapout. Πιστεύω ότι τα gameplans και των δύο είναι αρκετά γνωστά και προβλέψιμα. Ο Maia θα προσπαθήσει από την αρχή να κατεβάσει τον Munoz στο έδαφος (χρησιμοποιώντας και jump guards) και να οδηγηθεί σε κάποια submission, ενώ ο Munoz θα προσπαθήσει με το καλό takedown defense να αποτρέψει τα takedowns του Βραζιλιάνου. Επίσης πρέπει να σκεφτόμαστε και το φοβερό ground and pound του Munoz, διότι το πρώτο πρόβλημα που θα συναντήσει o Maia σε κάποιο jump guard που ίσως επιχειρήσει θα είναι το ground and pound του αντιπάλου του. Εκεί βρίσκεται το κλειδί του fight.

The Pest picks: Mark Munoz via DEC
G.S.P. picks: Mark Munoz via DEC

The Pest supports: Demian Maia
G.S.P. supports: Demian Maia


Heavyweight Bout: Jon Olav Einemo Vs Dave Herman
Οι Jon Olav Einemo [6-1, 0-0 στο ZUFFA] (αριστερά)
και Dave Herman [20-2, 0-0 στο ZUFFA] (δεξιά).
The Pest \m/: Grappler vs Striker. Ο Einemo είναι εξαιρετικός Grappler έχωντας κερδίσει και ADCC (νικώντας και τον θρύλο Royce Gracie). Ο Herman είναι έμπείρος fighter και έχει αρκετά finishes στου αγώνες του και μάλιστα έχει πολλά fights για την ηλικία του!

--> G.S.P. <--: Τι να πει κανείς για αυτό το fight; Όταν άρχισε ο Herman το fighting, ο Einemo το είχε ήδη σταματήσει. Ο Einemo έχει να αγωνιστεί σε MMA fight εδώ και 5 χρόνια. Ήταν γνωστός για το πολύ καλό BJJ, αλλά ποιος μπορεί να ξέρει τι έχει κάνει από τότε; Σίγουρα έχει δουλέψει το striking του, αφού ήταν για αρκετό καιρό στην Ολλανδία στο Golden Glory (Overeems, Schilt, Mousasi, Kharitonov, κ.τ.λ.) και σίγουρα θα είναι όμως και “σκουριασμένος”. Τα 5 χρόνια είναι πολλά. Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό. Γενικά έχουμε ένα κλασικό styles match, Striker Vs Grappler. Ο Dave Herman λέγεται να είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα της Heavyweight division του MMA, έχοντας 19 finishes (TKO/KO/SUB) από τις 20 νίκες του, χρησιμοποιώντας αρκετά τα πόδια του (γόνατα και κλωτσιές). Πιστεύω ότι ο Einemo θα προσπαθήσει να οδηγήσει το fight στο έδαφος, ενώ ο Herman στο stand-up. Νομίζω όμως ότι η χρόνια απουσία του από MMA fights και το γεγονός ότι απέναντί του έχει ένα πολύ καλό fighter, θα του αποβούν μοιραία.

The Pest picks: Dave Herman via TKO
G.S.P. picks: Dave Herman via TKO

The Pest supports: Jon Olav Einemo
G.S.P. supports: Dave Herman


Featherweight Bout: Kenny Florian Vs Diego Nunes
Οι Kenny Florian [14-5, 11-4 στο ZUFFA] (αριστερά)
και Diego Nunes [16-1, 5-1 στο ZUFFA] (δεξιά).
The Pest \m/: Ανυπομονώ για αυτό το fight. Η τέταρτη κατηγορία που αγωνίζεται ο Florian!!! O μόνος αθλητής στην ιστορία του UFC που το κατορθώνει αυτό. Ο Florian είναι πολύ καλός fighter αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα τον επηρεάση το cut καθώς είναι το πρώτο του fight ως featherweight,αν είναι υγιής θα έιναι πολύ δυσκόλος αντίπαλος για τον Nunes. Ο Nunes είναι καλός striker και έχει και αρκετά καλά submissions καθώς και εμπειρία στην κατηγορία. Πολύ δύσκολο το pick γιατί όπως είπα δεν ξέρω κατα πόσο ο Florian θα είναι ο Ken-flo που ξέραμε ως Lightweight. 

--> G.S.P. <--: Ο Kenny Florian, γνωστός από τη θητεία του στο Original TUF, καθώς επίσης και για τα πολύ καλά submissions του και τα θανατηφόρα του elbows, είναι ο μόνος MMA fighter που θα αγωνιστεί σε 4 διαφορετικές weight classes. Στο TUF 1 συμμετείχε ως Middleweight, έπειτα κατέβηκε στις welterweight και lightweight κατηγορίες, και αφού είδε και αποείδε ότι έχοντας φτάσει τόσο κοντά στην πηγή αρκετές φορές για τον UFC τίτλο, αποφάσισε να κυνηγήσει την τύχη του στην Featherweight κατηγορία. Νομίζω ότι αν νικήσει το Σάββατο θα γίνει ο #1 Contender μετά τον Mendes (εφόσον αυτός κερδίσει τον Yahya). Άντε να χρειαστεί το πολύ ακόμα ένα fight. Απέναντί του έχει έναν πάρα πολύ καλό striker ερχόμενος από ένα σερί 3-0 νικών στο WEC. Νομίζω ότι αν και είναι καλός BJJ practitioner, θα προσπαθήσει να κρατήσει το fight στο όρθιο, όπου θα χρησιμοποιήσει τις διάφορες κλωτσιές που τον έχουμε δει να χρησιμοποιεί στο WEC, ψάχνοντας το KO. Νομίζω ότι ο Florian θα προσπαθήσει να κατεβάσει τον Nunes κάτω και να ψάξει για τα γνωστά του submissions.

The Pest picks: Kenny Florian via TKO
G.S.P. picks: Kenny Florian via SUB

The Pest supports: Kenny Florian
G.S.P. supports: Kenny Florian


Heavyweight Bout: Junior Dos Santos Vs Shane Carwin
Οι Junior Dos Santos [12-1, 6-0 στο ZUFFA] (αριστερά)
και Shane Carwin [12-1, 4-1 στο ZUFFA] (δεξιά).
 The Pest \m/: Main event! Αν και απο την μια άτυχο το UFC που έχασε τον Lesnar απο το συκγεκριμένο fight άλλα ο Carwin που τον αντικατέστησε κατα την γνώμη μου θα μας προσφέρει έναν πολυ ενδιαφέρον αγώνα καθώς το match up είναι πολύ δυνατό! Και οι δύο είναι strikers και κηνυγάν το K.O . Ο Carwin έχει το πλεονέκτημα στην δύναμη και το wrestling του είναι καλό, υστερεί όμως στο cardio. Αν και μετά την εγχείτηση του άλλαξε την διατροφή του και πλέον δουλεύει πολύ το cardio του και έχει χάσει και κάποια κιλά. Περιμέμω να δώ την απόδοση του μετά απο αυτές τις αλλάγες. Ο Dos Santos έχει εξαιρετική τεχνίκη και το cardio του είναι παρα πολύ καλό. Πιστεύω οτί θα έχουμε ένα stand up war και κλειδί του αγώνα θα είναι το cardio.

--> G.S.P. <--: Το fight μεταξύ των δύο coaches της 13ης season του TUF επρόκειτο να είναι το Lesnar Vs Dos Santos. Το γνωστό πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί τον Lesnar τα τελευταία χρόνια όμως επανήλθε και ο πρώην UFC Heavyweight Champion αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το #1 Contender fight. Τη θέση του πήρε ο πρώην UFC Interim Heavyweight Champion, Shane Carwin. Ακόμα ένα δύσκολο fight για πρόβλεψη. Πριν μιλήσω για το fight, να σας πω ότι η εγχείρηση στην οποίαν υποβλήθηκε ο Lesnar, ήταν άκρως επιτυχημένη και έχει ήδη αρχίσει να τρώει κανονικό φαγητό. Ο Dana White δήλωσε ότι περιμένει την επιστροφή του, στα τέλη του 2011. Για το fight τώρα… Στο MMA η σωστή στρατηγική λέει ότι δεν πρέπει να πολεμήσεις τον αντίπαλό σου εκεί όπου είσαι καλύτερος, αλλά εκεί όπου υπερτερείς του αντιπάλου σου. Έτσι και ο Carwin. Αναμφίβολα, όταν δει κανείς τον Carwin στο κλουβί, μετά από 8 stoppages στις 12 του νίκες, θα πει ότι σίγουρα το ατού του είναι το striking. Κι έτσι είναι. Τι γίνεται όμως όταν βρίσκεσαι αντιμέτωπος με έναν άλλον επίσης top striker. Εκεί η σωστή στρατηγική λέει ότι συγκρίνεις το κοινό σου ατού. Γιατί όλα καλά όταν βρίσκεσαι απέναντι στον Lesnar, θα το χρησιμοποιήσεις το ατού. Αλλά όταν βρίσκεσαι απέναντι στον καλύτερο τεχνικά striker στην κατηγορία σου, τι κάνεις; Τότε ψάχνεις να βρεις που υπερτερείς. Έτσι λοιπόν νομίζω ότι και ο Carwin θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το skill στο οποίο ίσως φαίνεται καλύτερος του Dos Santos στα χαρτιά τουλάχιστον. Αυτό είναι το wrestling. Και λέω ίσως, διότι αν και ο JDS έχει 6 fights στο UFC, δεν ξέρουμε τίποτα για το wrestling του, ούτε και για το BJJ του, γιατί τελειώνει τα fights του με KO/TKOs. Βλέπω τον Αμερικανό να προσπαθήσει να πάει για τα takedowns και να κυνηγήσει ένα ΤΚΟ μέσω ground and pound ή να πάει το fight στο clinch στο κλουβί για dirty boxing. Από την άλλη, ο Junior Dos Santos νομίζω ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει το fight στο όρθιο και κατά πάσα πιθανότητα να το πάει στους επόμενους γύρους, έτσι ώστε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο μειονέκτημα του Carwin, το cardio. Μειονέκτημα το οποίο βέβαια από ότι μαθαίνουμε ο Carwin προσπαθεί να το δουλέψει, κάνοντας καλύτερη δίαιτα, περισσότερο conditioning και χάνοντας μυϊκή μάζα. Νομίζω ότι ο Junior Dos Santos θα καταφέρει να αποτρέψει τα takedowns του Carwin και ότι το fight θα εξελιχθεί σε stand-up war το οποίο δε θα φτάσει σε DEC.

The Pest picks: Junior Dos Santos via TKO
G.S.P. picks: Junior Dos Santos via TKO

The Pest supports: Junior Dos Santos
G.S.P. supports: -


Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:

Lightweight Bout: Sam Stout Vs Yves Edwards
The Pest picks: Sam Stout
G.S.P. picks: Sam Stout via DEC

Middleweight Bout: Jesse Bongfeldt Vs Chris Weidman
The Pest picks: Chris Weidman
G.S.P. picks: Chris Weidman via DEC

Featherweight Bout: Dustin Poirier Vs Jason Young
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Dustin Poirier via TKO

Heavyweight Bout: Joey Beltran Vs Aaron Rosa
The Pest picks: Joey Beltran
G.S.P. picks: Joey Beltran via TKO

Light Heavyweight Bout: Krzystof Soszynski Vs Mike Massenzio
The Pest picks: Krzystof Soszynski
G.S.P. picks: Krzystof Soszynski via DEC

Featherweight Bout: Michihiro Omigawa Vs Darren Elkins
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Michihiro Omigawa via DEC


BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
The Pest picks: Junior Dos Santos Vs Shane Carwin
G.S.P. picks: Junior Dos Santos Vs Shane Carwin

Knock Out Of The Night:
The Pest picks: Joey Beltran
G.S.P. picks: Dave Herman

Submission Of The Night:
The Pest picks: Donald Cerrone
G.S.P. picks: Kenny Florian



Και κάποια μοναδικά KOs by G.S.P.





Αυτά από εμάς φίλοι μας... Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges."


The Pest \m/          and
--> G.S.P. <--

______________________________________

10 σχόλια:

  1. Γειά σας,

    και γώ τον Munoz βλέπω για νίκη, αλλά δεν ξέρω τι επιφυλάσσει ο Maia ο οποίος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά εδώ και κανένα χρόνο (μετά το fight με τον Silva) ώστε να γίνει πιο well rounded. Ειδικά στο stand up o Βραζιλιάνος είναι πολύ ανεβασμένος, να δούμε αν θα έχει καλό takedown defense.

    Στο Carwin vs JDS, λέω σχεδόν σίγουρα JDS, αλλά αν ο Carwin δεν είχε μείνει έξω τόσο καιρό απο εγχείρηση δε θα ήμουν και τόσο σίγουρος (αν και πάλι jds θα έλεγα).

    Ο Florian επίσης τον βλέπω να το έχει με submission.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου φίλε Kimura!
    Γενικά από ότι βλέπω συμφωνούμε σε αυτό οπότε.
    Προσωπικά ανυπομονώ να δω τον Herman. Λένε πολλά για αυτόν!
    Υπενθυμίζω ότι μπορείτε να ψηφίζετε δεξιά και για τον αγαπημένο σας fighter.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίο interview με Carwin, ο οποίος έχει χάσει κανένα 8κιλο. Επίσης, ήρθε σε δύσκολη θέση όταν του είπαν για τα αναβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στείλε κανά link φίλε Kimura.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νόμιζα οτι το είχα βάλει:

    Ιδού είναι:

    http://www.mmafighting.com/2011/06/08/shane-carwin-discusses-leaner-diet-plan-of-attack-against-junio/

    Αν πάλι δεν ανοίγει, είναι στο site του mmafighting.com , πήγαινε πίσω μέχρι να το βρείς είναι στις 8 Ιουνίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως πολύ άβολη στιγμή για τον ίδιο. Τουλάχιστον δεν προσπάθησε να μας παραμυθιάσει. Αν ήταν ο Sonnen θα μας έλεγε την ιστορία της ζωής του και της γιαγιάς του μαζί για να υπερασπισθεί τον εαυτό του :Ρ

    Πάντως όντως, μεγάλη διαφορά. Σχεδόν 9-10 κιλά.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΕΑ απο το χθεσινό press conference βάζουν απο το 133 και μετα ολα τα fights 5 ROUNDS!!! Πιστεύω θα βοηθησει πολυ στο να βλέπουμε καλυτερα fights και λιγοτερα αθλια decicions!

    The Pest...\m/
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @The Pest
    Είναι όλα τα τα fights ή μόνο τα main events; Γιατί άκουσα μια συνέντευξη με τον Dana White στον Helwani να μιλάει μόνο για τα main events. Επίσης αναφερόταν στα fights που θα υπογράψει από εδώ και πέρα. Στην συνέντευξη επειδή δεν την είδα ακόμα, τι ακριβώς είπε; Αν δηλαδή υπογραφεί ένα main event τώρα για κάποιο PPV πριν το UFC 133, τι θα παίζει; Αν ξέρεις διαφώτισέ μας παρακαλώ :)

    Πάντως όντως πολύ καλά νέα, αν και δεν ξέρω αν θα ήθελα να δω σε 5 γύρους τον Fitch π.χ. :Ρ


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι το UFC 131 ήταν πιθανώς το καλύτερο MMA event του 2011 ως τώρα... 3-4 fights που ήταν για fight of the night.

    Επίσης, γυρίσαμε στις επιτυχίες!!
    95% επιτυχία σε όλο το card και 100% επιτυχία στο Main card και αν δεν ήταν οι ΗΛΙΘΙΟΙ αυτοί judges (στο Omigawa fight) θα είχαμε 100%!!!

    Επίσης, ποιος μπορεί να έχει δώσει τον πρώτο γύρο στον Munoz????? Χριστός και Παναγία. Θα μας κάνουν στο τέλος να κάνουμε predictions μια για τα fight το πως θα έρθουν και μια για το πως θα τα βαθμολογήσουν οι judges!!!!


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. There is shocking news in the sports betting industry.

    It has been said that every bettor needs to see this,

    Watch this or stop placing bets on sports...

    Sports Cash System - Robotic Sports Betting Software.

    ΑπάντησηΔιαγραφή