Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

[MMA] UFC The Ultimate Fighter 13 Finale Predictions by The Pest & G.S.P. [M.M.A.]

Μετά την πλήρη αποτυχία μας στα predictions του UFC 130: Rampage Vs Hamill, ελπίζουμε να κάνουμε το comeback μας στο event του UFC του προσεχούς Σαββάτου. Το Σάββατο λοιπόν, έχουμε το 13ο Finale της σειράς του reality show του UFC, The Ultimate Fighter. To TUF 13 κατά την γνώμη μου (G.S.P.) αλλά από ότι ξέρω και του Pest, ήταν ίσως ένα από τα χειρότερα. Προσωπικά, μου θύμισε αρκετά το TUF 6: Hughes Vs Serra, όπου είδαμε και τότε όπως και τώρα μόνο 3-4 fighters (Sotiropoulos, Danzig, Saunders) να ξεχωρίζουν (στο ελάχιστο αν εξαιρέσεις τον Sotiropoulos) και οι υπόλοιποι απλά ξεχάστηκαν. Μεθαύριο κρίνονται πολλά, καθώς στην γραμμή είναι ένα συμβόλαιο με το UFC (Nijem Vs Ferguson) και πιθανότατα ο #1 Contender μετά τον Gray Maynard για την ζώνη που έχει στη μέση του ο Frankie Edgar.









Welterweight Bout: Chris Cope Vs Chuck O'Neil
Οι Chris Cope (αριστερά) και
Chuck O'Neil (δεξιά).
The Pest \m/: Το main card ξεκινάει με ένα ενδιαφέρον match up μεταξύ 2 fighters που έλαβαν μέρος στην season.
Ο Cope είναι ένας ανορθόδοξος fighter, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα δεν είναι αθλητικός αλλά δουλεύει πολύ και κατάφερε να πάρει νίκες στο παιχνίδι ενώ δεν το περίμενε κανένας. Απο την άλλη ο Chuck O'Neil είναι ένας well rounded fighter που έφτασε και αυτός στα ημιτελικά του παιχνιδιού αλλά τον σταμάτησε ένας εκ των finalist.

--> G.S.P. <--: Οι δύο ηττημένοι των semifinals του TUF 13 θα έχουν ένα stand-up war όπως το βλέπω εγώ. Από ότι έδειξαν και οι δύο στα fights τους στο σπίτι, αμφότεροι προτιμούν να κρατάνε το fight στο όρθιο, έχοντας και οι δύο πολύ καλά takedown defenses. Κατά την γνώμη μου ο Chuck ήταν ο πιο tough fighter του TUF 13 και πιστεύω ότι αυτό, μαζί με το γεγονός ότι είναι (κατά την γνώμη μου) πιο all-around fighter από τον Cope, θα του δώσουν τη νίκη.

The Pest picks: Chuck O'Neil via SUB
G.S.P. picks: Chuck O'Neil via DEC


Middleweight Bout: Ed Herman Vs Tim Credeur
Οι Ed Herman (αριστερά) και Tim Credeur (δεξιά).
The Pest \m/: Δύο veterans του TUF θα συναντηθούν στο δεύτερο fight της βραδιάς. Ο Herman είναι αρκετά well rounded αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Ο Credeur και αυτός είναι αξιοπρεπείς αθλητής αλλά ποτέ δεν αποτέλεσε και αυτός κάτι το εντυπωσιάκο. Πιστεύω την νίκη την θέλουν και οι 2 το ίδιο καθώς προέρχονται από ήττες. Θα πώ Credeur via dec με πολύ επιφύλαξη γιατί πιστεύω ότι θα είναι οριακό fight.

--> G.S.P. <--: Ο Credeur έρχεται μετά από μεγάλο χρόνο αποχής από το κλουβί λόγω διάφορων τραυματισμών. Τα δύο σχεδόν χρόνια αποχής του θα του έχουν προκαλέσει σίγουρα αυτήν την σκουριά του κλουβιού που λέμε. Ο Ed Herman έρχεται και αυτός από ήττα και μάλιστα τρεις στα τελευταία του 4 fights. Κατά πάσα πιθανότητα παίζει το αν θα κοπεί ή όχι. Είναι και οι δύο στο ίδιο επίπεδο νομίζω και στο stand-up και στο έδαφος. Ο Herman πιστεύω υπερτερεί στα takedowns, αλλά ο Credeur είναι πάρα πολύ καλός στα SUB από την πλάτη του, οπότε δεν ξέρω το κατά πόσο ο πρώτος θα τα κυνηγήσει. Βλέπω το fight να εξελίσσεται περίπου ως εξής. Ο Herman να κατεβάζει πολλές φορές τον Credeur στο έδαφος και να πάει για μια ασφαλή DEC, λόγω του 1-3 σερί του.

The Pest picks: Credeur via DEC
G.S.P. picks: Herman via DEC


Light Heavyweight Bout: Kyle Kingsbury Vs Fabio Maldonaldo
Οι Kyle Kingsbury (δεξιά) και Fabio Maldonaldo
(αριστερά).
The Pest \m/: Δεν γνωρίζω πολλά για τον βραζιλιάνο καθώς έχει μόνο ένα fight στο UFC. Ο Kingsbury και αυτός βετεράνος του TUF θα προσπαθήσει να σταματήσει τον βραζιλιάνο.

--> G.S.P. <--: Στο τρίτο fight της βραδιάς έχουμε δύο fighters οι οποίοι είναι για πρώτη φορά σε main card στο UFC. Ο γνωστός μας Kyle Kingsbury, από το TUF 8, είναι σε ένα καλό σερί 3-0 στο UFC, αλλά απέναντι σε μη σημαντικά ονόματα. Έχει καλά και επιθετικά takedowns με πολύ δύναμη στα χέρια του. Ο Fabio Maldonaldo είναι ένας πολύ καλός boxer, με μεγάλη εμπειρία αλλά όχι σε μεγάλα events (στο UFC είναι 1-0 απέναντι όμως σε έναν πολύ λίγο McSweeney). Το μεγαλύτερό του πρόβλημα από ότι έδειξε σε εκείνο το fight ήταν τα ground skills του. Το στοιχείο που θα καθορίσει το fight είναι πιστεύω το κατά πόσο θα μπορέσει ο Maldonaldo να αποτρέψει τα takedowns του Kingsbury.

The Pest picks: Maldonaldo via TKO
G.S.P. picks: Kingsbury via DEC


Lightweight Bout: Clay Guida Vs Anthony Pettis
Οι Clay Guida (αριστερά) και Anthony Pettis
(δεξιά).
The Pest \m/: Co-main event! Guida εναντιόν Pettis για την lightweight division. Ένα fight που περιμένω με αγωνία για 2 λόγους. Πρώτον είναι δύο εξαιρετικοί fighters και το στυλ τους υπόσχεται έναν εντυπωσιακό αγώνα. Δεύτερον το αποτέλεσμα του αγώνα θα ξεκαθαρίσει λίγο την κατάσταση στην division (επιτέλους)! Ο Guida έχει τρομέρο cardio και είναι πολύ καλός wrestler με αρκετά καλό stand up και ground and pound. Ο Pettis είναι εξαιρετικός striker και ο πρώην WEC lightweight champion. Πολύ δυνατό fight λοιπόν. Ομολογώ ότι δεν έχω παρακολουθήσει πολύ τον Pettis αλλά γνωρίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνος fighter. Παρ όλα αυτά θα πω Guida via T.K.O και fight of the night!!!

--> G.S.P. <--: Δεν ξέρω αν αυτό θα είναι το main event ή το co-main event, αλλά θα είναι το fight of the night!! Και οι δύο fighters είναι ανίκανοι στο κάνουν ένα κακό fight, όλοι θυμόμαστε τις μάχες του Guida (ένας από πιο αγαπημένους μου fighters) με τους Sanchez, Huerta, Florian, Gomi, Griffin και πάει λέγοντας… Φοβερή αντοχή, επίμονο και δυνατό wrestling, μεγάλη καρδιά και ένα σαγόνι το οποίο δεν έχει βγει ποτέ knockout. Από την άλλη έχουμε ένα από τους πιο δημιουργικούς strikers στον κόσμο του M.M.A., αλλά που μόνο μονοδιάστατος δεν είναι. Το καλό του takedown defence, τα πολύ καλά submissions του (ειδικά τα triangle chokes του), το momentum που έχει ως ο τελευταίος WEC Lightweight Champion και τέλος η θέλησή του για fighting (προτίμησε να μείνει ενεργός αντί να περιμένει τον νικητή μεταξύ του Edgar Vs Maynard) τον κάνουν στα μάτια μου φαβορί. Το γεγονός ότι μπορεί να βγάλει SUB ενώ είναι στην πλάτη του, δείχνει ότι και αν τον κατεβάσει στο έδαφος ο αντίπαλός του για το γνωστό του ground and pound, θα παραμένει απειλή. Πολλοί λένε ότι τα styles κάνουν τα fights. Στην περίπτωσή μας ισχύει. Striker Vs Wrestler σε ένα από τα καλύτερα fights του 2011 ελπίζω.

The Pest picks: Guida via TKO
G.S.P. picks: Pettis via SUB


Welterweight Bout: Ramsey Nijem Vs Tony Ferguson
Οι δύο διεκδικητές για το UFC Contract, Ramsey
Nijem (δεξιά) και Tony Ferguson (αριστερά).
The Pest \m/: To main event βρίσκει τον Nijem και τον Ferguson να διεκδικούν το πολυπόθητο συμβόλαιο με το UFC. Ο Nijem είναι δυνατός wrestler , το stand up του δεν με εντυπωσίασε όπωε και το cardio του στην αρχή της season δεν ήταν πολύ καλό. Απο την άλλη ο Ferguson έχει σαφέστατο πλεονέκτημα στο stand up καθώς η τεχνική του είναι πολύ καλή και στον ημιτελικό με τον O'Neil ήταν εξαιρετικός. Θα είναι ενδιαφέρον match up striker vs wrestler.

--> G.S.P. <--: Στο σπίτι του TUF 13, από την αρχή ξεχώρισαν οι δυο τους κατά τη γνώμη μου. Ένα από τα κλασικά style fights που βλέπουμε στο M.M.A.. Wrestler Vs Striker. Τα πλάνα και των δύο είναι από πριν νομίζω γνωστά. Ο Nijem με το καλό του wrestling θα προσπαθήσει να γίνει ο Jonathan Brookins αυτής της season. Να κατεβάσει κάτω τον αντίπαλό του, να του πάρει την πλάτη και να πάει για το rear naked choke. Από την άλλη, ο Ferguson θα προσπαθήσει να αποτρέψει τα takedowns του Nijem και να πάει για το TKO στο stand-up. Το θέμα είναι ότι στο σπίτι δεν αντιμετώπισε κανένα καλό wrestler ώστε να δούμε το takedown defence του. Εκεί θα είναι το κλειδί πιστεύω του fight.

The Pest picks: Nijem via SUB
G.S.P. picks: Nijem via SUB



Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:

Lightweight Bout: Jeremy Stephens Vs Danny Downes
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Jeremy Stephens via KO/TKO

Featherweight Bout: Josh Grispi Vs George Roop
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Josh Grispi via SUB

Bantamweight Bout: Scott Jorgensen Vs Ken Stone
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Scott Jorgensen via DEC
Welterweight Bout: Shamar Bailey Vs Ryan McGillivray
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Shamar Bailey via DEC


BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
The Pest picks: Clay Guida Vs Anthony Pettis
G.S.P. picks: Clay Guida Vs Anthony Pettis

Knock Out Of The Night:
The Pest picks: Fabio Maldonaldo
G.S.P. picks: Jeremy Stephens

Submission Of The Night:
The Pest picks: Ramsey Nijem
G.S.P. picks: Anthony Pettis



Αυτά από εμάς φίλοι μας... Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges."


The Pest \m/          and
--> G.S.P. <--

______________________________________

11 σχόλια:

  1. Λοιπόν βλέπω Pettis με ninja kick και μαχαιριά στο κούτελο. Ο Guida αμα αρχίσει πάλι να κάνει τη μαϊμου όπως με τον Gomi θα εκνευριστώ.

    Επίσης, θέλω Nijem να πάρει το συμβόλαιο, ο άλλος είναι λίγο περίεργος τύπος και δεν είδα να έχει και πολύ ground game.

    Ο Chuck O Neil θα κερδίσει με anaconda choke.

    Αντε να δούμε.

    Ο Ιούνιος είναι τίγκα ΜΜΑ παιδιά (και UFC και Strikeforce), καλό μας μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα "μαχαιριά στο κούτελο" λέει!
    Γιατί ρε συ τέτοιος εκνευρισμός με τον Guida; Αφού τη δουλειά του μια χαρά την έκανε. Τον αποπροσανατόλισε τελείως τον Gomi και δεν είναι να πεις ότι απέφυγε το fight. Μια χαρά τον τελείωσε! :)

    Όντως φίλε John, ο Ιούνιος είναι τίνγκα στο MMA!
    Σάββατο 4 - TUF 13 Finale
    Σάββατο 11 - UFC 131
    Σάββατο 18 - StrikeForce 34
    Παρασκευή 24 - StrikeForce Challengers
    Κυριακή 26 - UFC Live On Versus 4
    Χαμός μιλάμε!!

    Και ένα νέο: Ο Anthony "Rumble" Johnson τραυματίστηκε και τη θέση του στο main event του UFC Live On Versus 4 θα την πάρει ο Rick Story. Οπότε έχουμε Marquardt Vs Story!! Νot bad, ha?? :P


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Marquardt vs Story τα δύο κομοδίνα θα βρεθούν στο octagon!!! :P

    Μια χαρά μας έκατσε, ωραίο fight!

    The Pest...\m/

    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lol "κομοδίνα" ο ένας, "μαχαιριά στο κούτελο ο άλλος"... Υπάρχει έμπνευση!!

    Αλλά και ο Johnson καλό κομοδίνο είναι!!


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στο πετις-γκιντα βλεπω πετις αν και δυσκολα,
    γιατι οπως λεει κι ο κιμουρας αμα αρχισει τις μαιμουδιες ο γκιντας θα τον αποπροσανατολισει και εμας θα μας τα σπασει, απλα πιστευω στον πετις γιατι παιζει θεαματικα και γουσταρουμε ολοι τετοιους παικτες με στυλ παρκουρ, εχω αδικο?
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εντάξει γνώμες είναι αυτές. Εγώ πάντως τον θεωρώ τον Guida άκρως εντυπωσιακό στα fights του. Σκέψου μονάχα ότι έχει 2 Submission Of The Night και 3 Fight Of The Night (από τα οποία τα 2 ήταν και Fight Of The Year) στα 13 fights του στο UFC!

    Και οι μαϊμουδιές που λέτε δεν τις κάνει για να αποφύγει το fight... Ίσα ίσα εγώ νομίζω. Τεσπα, θα δούμε :)

    Πάντως συμφωνούμε Κουβανέ. Τα fights του Pettis στο WEC ήταν όλα φοβερά.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δίκαιη νίκη του Guida, δε λέω. Αλλά κατα τη γνώμη μου, το 70% του παιχνιδιού του ήταν wrestling/grinding/footwork αλλά ένα γερό 30% ήταν "Lay and Pray", δηλαδή "κράτα τον κάτω γιατί άμα σηκωθεί ο ninja τη κάτσαμε". Πάντως δίκαια το πήρε. Στη τελική αμα θέλει ο Pettis να είναι ο εντυπωσιακός πολύτεχνος fighter, ας βρεί και ένα τρόπο να εισχωρήσει στο παιχνίδι του wrestler και να τον τελειώσει. πχ ο Εμελιανένκο πάλευε με wrestlers αλλα έβρισκε τρόπο να τους τελειώνει με submission απο πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ενταξει το μαιμουδιες που ειπαμε πιο πανω σιγουρα δεν ειναι γιατι τον υποτιμουμε ετσι το λεμε στη πλακα , οντως δικαια νικησε ο γκιντα απλα ο πετις πρεπει να μαθει λιγο, μαλλον πολυ αμυνα ριψεων αλλα και ο γκιντα να μαθει να τελειωνει κατι που αρχιζει (στο εδαφος)...αυταα
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @John "The Kimura" Pastas:
    Ακριβώς αυτό που λες. Αν θες φίλε να λες ότι είσαι ο top, πρέπει να ξέρεις wrestling. Όχι για να το χρησιμοποιείς επιθετικά αφού δεν σου αρέσει αυτό το στυλ fighting, αλλά αμυντικά. Όντως δίκαιη νίκη. Το περίμενα όμως πολύ καλύτερο το fight, αν και ο 3ος γύρος ήταν ένας από τους καλύτερους που έχω δει.

    @Κουβανός:
    Ναι συμφωνούμε φίλε μου. Πάντως ο Pettis είναι εντυπωσιακός στο BJJ από την πλάτη. Έφτασε πάρα πολλές φορές κοντά στο SUB. Όπως έγραψα στα predictions, κάπως έτσι το περίμενα το fight, απλά με τη διαφορά ότι ο Pettis θα την έβγαζε το SUB από την πλάτη του.

    Και πάλι δεν τα πήγαμε καλά... Αλλά εντάξει, την άλλη φορά ίσως να τα καταφέρουμε καλύτερα..!! :)


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ασχετο: ο πετις φερνει λιγο στον συντροφο ουγκο τσαβες (πιο νεος ομως)...νομιζω
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. LOL


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή