Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

[MMA] UFC 130 Predictions by The Pest & G.S.P. [M.M.A.]

Καλησπέρα φίλοι! Μετά από προσευχές, ξεματιάσματα, βουντού και λοιπές βασκανίες το UFC 130 έχει διαμορφωθεί μετά τους απανωτούς τραυματισμούς και ελπίζουμε παρά την έλλειψη του title fight να μας αποζημιώσει!

















Middleweight Bout: Brian Stann Vs Jorge Santiago
The Pest \m/: Αγώνας για την middleweight κατηγορία στην αρχή του main card με τον Brian Stann να βρίσκει απέναντι του τον Jorge Santiago. Δυο πολύ έμπειροι fighters και εξαιρετικοί strikers. Περιμένω να είναι αρκετά συναρπαστικό το συγκεκριμένο fight και πιστεύω ότι ο Brian Stann αυτή την στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και θα καταφέρει να πάρει την νίκη πριν τους 3 γύρους με T.K.O..

--> G.S.P. <--: Στο πρώτο fight του main card, έχουμε κλασικό grappler vs striker match. Ο Jorge Santiago κέρδισε ένα από τα καλύτερα fights της χρονιάς 2010, αλλά όποιοι από εμάς είδαμε το fight είδαμε πως το κατάφερε αυτό… Αν δεν ήταν η γωνιά του Misaki να πετάξει την πετσέτα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το είχε χαμένο σίγουρα το fight. Ο Stann από την άλλη είναι ίσως στην καλύτερη φάση της καριέρας του και ζητούσε επίμονα τον Wanderlei Silva. Του δόθηκε ένα τελείως διαφορετικό fight. Ο Βραζιλιάνος θα προσπαθήσει σίγουρα να πάει το fight στο έδαφος, όπου υπερέχει του Αμερικανού στο BJJ, ενώ ο Brian Stann θα προσπαθήσει να κρατήσει το fight όρθιο στα πόδια. Όλα θα κριθούν στο κατά πόσο ο Stann θα καταφέρει να αποτρέψει τα takedowns του Santiago.

The Pest picks: Brian Stann via TKO
G.S.P. picks: Brian Stann via TKO


Heavyweight Bout: Stefan Struve Vs Travis Browne
The Pest \m/: Επόμενο fight 2 γίγαντες αναμετρούνται, o Stefan “Skyscraper” Struve με τον Travis Browne. Νέοι και διψασμένοι για την κορυφή θα τα δώσουν όλα για την νίκη. Πιστεύω όμως ο πολύ έμπειρος (σε ηλικία 23 ετών μετρά 25 fights!)  Struve με το well rounded game του θα πάρει το W.

--> G.S.P. <--: Δύο πάρα πολύ διαφορετικοί Heavyweights. Ο Travis Browne χαρακτηρίζεται για τις πολύ δυνατές μπουνιές του, αλλά συνάμα και από το μικρό «ντεπόζιτό» του. Ο Ολλανδός είναι πραγματικά πολύ μοναδικός fighter. Ύψος 2.11, πολύ καλός kick-boxer και BJJ practitioner και πάρα πολύ “toughness”!!! Έχουμε δει πολλές φορές να είναι πίσω στο πρώτο γύρο και να τρώει πολύ ξύλο (θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνο το χείλος να κρέμεται) και να καταφέρνει να το γυρνάει. Πιστεύω ότι ο σκοπός του Browne είναι να προσπαθήσει νωρίς να τελειώσει το fight με κάποια από τις γνωστές μπουνιές του, ενώ ο Struve θα προσπαθήσει να κάνει το fight να διαρκέσει όσο πιο πολύ γίνεται, έτσι ώστε να αδειάσει το «ντεπόζιτο» του Browne. Αν καταφέρει ο Ολλανδός να περάσει την μπόρα, θα νικήσει.

The Pest picks: Struve
G.S.P. picks: Struve via SUB


Welterweight Bout: Thiago Alves Vs Rick Story
The Pest \m/: Striker vs Wrestler. Alves vs Story λοιπόν στην συνέχεια της βραδιάς. Πιστεύω ότι αυτό το fight θα κριθεί κατά πολύ στην κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Alves. Αν είναι ο Alves που είδαμε στον UFC 124 τότε ο Story θα τα βρει πολύ δύσκολα. Ελπίζω ο Mike Dolce να ξανακάνει τα μαγικά του και να τον έχει φέρει στα σωστά κιλά ώστε να δούμε ένα ωραίο fight. Από την άλλη μεριά ο Story είναι πολύ καλός wrestler και έχει στο οπλοστάσιο του αρκετά submissions καθώς και αρκετά καλό ground and pound. Αν καταφέρει να κρατήσει το distance και να πάει στο έδαφος έχει βάσιμες ελπίδες για την νίκη. To pick μου παρόλα αυτά είναι Alves via decision.

--> G.S.P. <--: Το τρίτο fight είναι πάλι ένα style match. Αυτήν την φορά έχουμε wrestler Vs striker. Ο Αμερικανός Rick Story είναι πάρα πολύ καλός wrestler με πάρα πολύ δυνατά χέρια. Άσχημος συνδυασμός για κάθε αντίπαλο, πράγμα το οποίο δείχνει και το 5-0 σερί του στο UFC. Από την άλλη έχουμε τον προηγούμενο No. 1 Contender για το UFC Welterweight Championship, έναν fighter άσο στο Muay Thai, με απίστευτα γρήγορα και δυνατά χέρια και πόδια. Το σημείο που ταλαιπωρούσε πάντα τον Alves όμως ήταν όταν έπρεπε να αντιμετωπίσει πρωτοκλασάτους wrestlers (δες GSP, Fitch και Koscheck). Παρόλα αυτά όμως, νομίζω ότι ο Story δεν μπορεί να συγκαταλεχθεί στο ίδιο επίπεδο με τους προαναφερόμενους. Ο Βραζιλιάνος σίγουρα θα προσπαθήσει να κρατήσει στο fight στο όρθιο, ενώ ο Rick Story (φαντάζομαι/πρέπει) θα προσπαθήσει να κατεβάσει κάτω τον αντίπαλό του. Όπως πριν. Θα καταφέρει ο Alves να το αποτρέψει αυτό;

The Pest picks: Alves via DEC
G.S.P. picks: Alves via DEC


Heavyweight Bout: Frank Mir Vs Roy Nelson
The Pest \m/: Co-main event της βραδιάς Mir εναντίον Nelson. Ενδιαφέρον fight διότι νικητής αποκτά σημαντικό προβάδισμα στην κατηγορία και συνεπώς βρίσκεται πιο κοντά σε κάποιο title shot. Ο Mir ναι μεν κερδίζει αλλά δεν εντυπωσιάζει , πάντα πολύ επικίνδυνος στο έδαφος και με το stand up του να είναι αρκετά καλό. Από την άλλη ο Nelson παρά την εικόνα του (βλ. κοιλίτσα : P ) είναι ένας εξαιρετικός αθλητής. Δυνατός σε όλο το φάσμα του αθλήματος και ικανός να τελειώσει τον αγώνα με ένα χτύπημα,όπως άλλώστε και αρκετοί heavyweights. Πιστεύω ότι ο Nelson είναι πολύ πιο διψασμένος και θα πάρει την νίκη εύκολα ή δύσκολα.

--> G.S.P. <--: Το δεύτερο heavyweight fight της βραδιάς. Οι δυο τους είχαν συναντηθεί πριν πολλά χρόνια σε ένα grappling match όπου ο Nelson είχε βγει νικητής. Βέβαια πλέον τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, διότι πέρασε ο καιρός και τώρα είμαστε σε ένα M.M.A. match. Και οι δυο είναι καταξιωμένοι BJJ practitioners με 13 submission victories στα 29 fights τους. Η διαφορά όμως του Nelson είναι ότι μπορεί να τελειώσει fights και με τα πολύ δυνατά χέρια του (8 KO στις 15 νίκες του), ενώ ο Mir είναι ίσως από τους χειρότερους UFC Heavyweight Strikers (το καλύτερο που έχει να επιδείξει σε αυτό τον τομέα είναι το καλό TKO επί του Big Nog και το τυχερο KO επί ενός ξεπερασμένου πλέον CroCop). Βλέπω το fight να στέκεται για αρκετή ώρα στα πόδια. Και οι δύο fighters έρχονται από αρκετά μεγάλη χρονική απουσία από το κλουβί (8 μήνες ο Mir και 10 ο Nelson) και οι δυο θέλουν τη νίκη για να ξαναμπούν στο title picture. Οι περισσότεροι λένε ότι ο Mir θα βγει νικητής. Πείτε το επειδή είναι ο αγαπημένος μου fighter του card, πείτε το επειδή πραγματικά το πιστεύω, αλλά διαφωνώ… Πιστεύω ότι ο Nelson είναι πάρα πολύ δύσκολο να του πάρεις SUB, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τον βγάλεις ΚΟ (δεν το κατάφερε ο JDS, θα το κάνει ο Mir;) και πιστεύω ότι αν σε κατεβάσει στο έδαφος και τον έχεις από πάνω σου, δύσκολα φεύγεις από εκεί (δες τον συνδυασμό crucifix και ΤΚΟ που εφάρμοζε στο TUF 10). Δεν ξέρω, ίσως να είμαι προκατειλημμένος.

The Pest picks: Nelson
G.S.P. picks: Nelson via DEC


Light Heavyweight Bout: Quinton Jackson Vs Matt Hamill
The Pest \m/: Φτάσαμε και στο main event! Rampage εναντίον Hamill. Από το pre-fight κλίμα ο Rampage φαίνεται ‘ξενερωμένος’ καθώς ήταν να αντιμετωπίσει τον Thiago Silva που βρέθηκε ντοπέ. Οπότε σίγουρα του λείπει κίνητρο αν και σε καμία περίπτωση ο Hamill δεν είναι ένας fighter της σειράς. Είναι wrestler ολυμπιακού επιπέδου και τα τελευταία χρόνια το stand up του βελτιώνεται διαρκώς. Σε αυτή την περίπτωση ο Hamill έχει κίνητρο και του αρέσει όπως λέει και ο ίδιος να είναι το outsider. Τέλος μεγάλο ρόλο θα παίξει και η φυσική κατάσταση του Rampage γιατί σε αυτό το camp δεν είχε μαζί του τον Mike Dolce καθώς όπως είπαμε και παραπάνω δουλεύει με τον Alves. Όποτε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος Rampage θα εμφανιστεί…. Εγώ θα στηρίξω Hamill via Decision και μακάρι να δούμε ωραίο fight!

--> G.S.P. <--: Το co-main event που έγινε main-event. Ο Matt Hamill ζήτησε το fight αυτό και το πήρε. Άλλο ένα style fight. Wrestler Vs striker. Το πλάνο του Hamill είναι να κατεβάσει τον Rampage στο έδαφος και να κερδίσει με ground-and-pound, ενώ ο Rampage θα προσπαθήσει να κρατήσει το fight στο όρθιο. Εκεί είναι το κλειδί. Βλέπω είτε τον Hamill να κερδίζει με DEC, είτε ο Rampage με KO/TKO. Οι περισσότεροι λένε ότι ο Hamill δεν έχει καμία ελπίδα και ότι είναι μεγάλο λάθος του να κυνηγήσει αυτό το fight. Εγώ διαφωνώ με αυτό. Βλέπω ότι το fight είναι αμφίρροπο. Για μένα ο Rampage έχει να κερδίσει πάνω από 2 χρόνια και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο θέμα είναι η έλλειψη κινήτρου του. Ειλικρινά, όταν ανακοινώθηκε, είπα “Hamill”. Αργότερα άλλαξα γνώμη και μετά ξανά άλλαξα. Και τώρα ακόμα δεν είμαι σίγουρος για την απόφασή μου. Πιθανώς αυτό που θα γράψω παρακάτω να μην το πιστεύω και το Σάββατο!!!
Για πρώτη φορά θα εφαρμόσω ένα σύστημα για να παρουσιάσω τα δεδομένα για το συγκεκριμένο fight. Τον πίνακα με τα χαρακτηριστικά τους.
Τουλάχιστον έτσι τα βγάζω εγώ. Όπως είπα πριν: Hamill via DEC ή Rampage via KO/TKO; Δε θα μου κάνει καμία εντύπωση η νίκη κανενός. Δε βλέπω καθαρό φαβορί εδώ. Αλλά πιστεύω ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα και οι κανονισμοί στο M.M.A., όταν αμφιβάλλεις, πάντα πρέπει να πηγαίνεις με τον wrestler. Αυτό τουλάχιστον θα λέω στα εγγόνια μου :Ρ

The Pest picks: Hamill via DEC
G.S.P. picks: Hamill via DEC



Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:

Bantamweight Bout: Miguel Torres Vs Demetrious Johnson
The Pest picks: Miguel Torres
G.S.P. picks: Miguel Torres via DEC

Middleweight Bout: Kendall Grove Vs Tim Boetsch
The Pest picks: Kendall Grove
G.S.P. picks: Kendall Grove via SUB

Lightweight Bout: Gleison Tibau Vs Rafaello Oliveira
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Gleison Tibau via DEC
Bantamweight Bout: Michael McDonald Vs Chris Cariaso
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Michael McDonald via TKO


Bantamweight Bout: Renan Barao Vs Cole Escovedo
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Renan Barao via SUB


BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
The Pest picks: Brian Stann Vs Jorge Santiago
G.S.P. picks: Thiago Alves Vs Rick Story

Knock Out Of The Night:
The Pest picks: Stefan Struve
G.S.P. picks: Brian Stann

Submission Of The Night:
The Pest picks: Frank Mir
G.S.P. picks: Renan Barao


Τέλος, πριν κλείσουμε το άρθρο να σας μιλήσουμε για μια πολύ μεγάλη είδηση. Πριν λίγες μέρες η γερουσία της Νέας Υόρκης ψήφισε να προωθηθεί για συζήτηση επιτέλους το θέμα του ΜΜΑ στην Πολιτεία τους, κάτι το οποίο όσο και αν σας φαίνεται αυτονόητο (δες Madison Square Garden, όπου γίνονται events boxing, kick-boxing, professional wrestling, κτλ) δεν ίσχυε. Από τις 50 πολιτείες συνολικά, το UFC επιτραπόταν στις 45. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το video του διαλόγου στο κοινοβούλιο της Νέας Υόρκης.


Αυτά από εμάς φίλοι μας... Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges."


The Pest \m/          and
--> G.S.P. <--

______________________________________

2 σχόλια:

  1. Opa!!

    Nelson kai Hamill nikhtes!!!

    Einai poly dyskolo na vgaleis prediction gia autous tous dyo agwnes.

    Egw proswpika eixa Mir kai Rampage. Gia na doume re paidia ti tha ginei.

    Loipon lew kai gw to diko mou:

    Rampage vs Hammil
    - Rampage me TKO/KO

    Mir vs Nelson
    Mir me Decision

    h' Nelson me KO (overhand right)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, γενικά είναι δύσκολοι όλοι οι αγώνες της βραδιάς για predictions...!

    Για το Rampage Vs Hamill προσωπικά εγώ είμαι πάρα πολύ κοντά.. Σχεδόν 50-50! Αλλά νομίζω ότι o Hamill θα βάλει κάτω τον Rampage (πράγμα που έκαναν και άλλοι) και θα μείνει από πάνω του για 3 γύρους, πράγμα που πιθανώς να του δώσει ένα DEC... Αλλά όπως είπα, πολύ αμφίρροπο...

    Όπως και να έχει, το θέμα είναι να δούμε καλά fights κι ας βγούμε και λάθος :)



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή