Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

[MMA] UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and "The Pest" [M.M.A.]

Μακάρι να μην το ματιάσω (GSP speaking), αλλά το συγκεκριμένο fight card ίσως να είναι από τα χειρότερα αυτόν τον καιρό. Μπορεί να είναι επειδή είναι στο Spike TV, αλλά πραγματικά δεν έχω και πολύ ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο, εξαιρώντας μόνο το main event. Ασφαλώς βέβαια μιλάμε για MMA, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί και ελπίζω να δούμε καλά fights.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Υπάρχει και το αντίστοιχο poll όπως πάντα και στα δεξιά. Ρίξτε καμιά ψήφο :)







Πάμε λοιπόν! :)




Middleweight Bout: Alan Belcher Vs Jason MacDonald
The Pest \m/: Ο Alan Belcher επιστρέφει στο οκτάγωνο μετα απο σχετικά μεγάλη απουσία λόγο τραυματισμού. Είναι καλός fighter αρκετά well rounded και έχει και δυνατά χέρια. Απο την άλλη ο MacDonald είναι πολύ έμπειρος αθλητής με εξαιρετικό ground game και πολύ καλά subs. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο Belcher και κατα πόσο έχει επηρεαστεί απο την έλλειψη αγώνων, γεγόνος που πιστεύω θα κρίνει την έκβαση του bout. παρόλα αυτά θα ρίσκαρω και θα πω ότι θα πάρει ένα decision.

--> G.S.P. <--: Το opener της βραδιάς λοιπόν βρίσκει την επιστροφή έπειτα μετά από ένα έτος του Αμερικάνου. Ο Alan Belcher έχει πάρα πολύ καλό striking, αξιοπρεπέστατο wrestling, ενώ και το submission game του δεν μπορείς να το πεις και κακό. Έρχεται από ένα σερί 2-0 (κατά πολλούς 5-0, αφού πιστεύουν ότι άξιζε τη νίκη με τον Akiyama, πράγμα με το οποίο συμφωνώ κι εγώ) και μετράει 14 finishes από το 16-6 ρεκόρ του. Απέναντί του βρίσκεται ένας από τους βετεράνους του αθλήματος, ο Jason MacDonald. Πρόκειται για έναν άριστο BJJ practioner, πράγμα που φαίνεται και από τα 19 SUB wins του στο 25-14 ρεκόρ του. Διανύει τη δεύτερη θητεία του στο UFC, έρχεται από τη νίκη επί του Jensen και είναι ξεκάθαρο ότι δε θέλει με τίποτα να σταθεί απέναντί στον Αμερικανό, όπου σίγουρα δεν έχει καμία ελπίδα. Θα κυνηγήσει τα takedowns και έπειτα ώστε έπειτα να θέσει σε εφαρμογή το άριστο submission game (χώρος όπου υπερτερεί σίγουρα) και θα ψάξει το W από εκεί. Αντιθέτως, ο Belcher πιστεύω ότι θα προτιμήσει να σταθεί στα πόδια με τον Καναδό, ψάχνοντας από εκεί κάποιο ΤΚΟ/ΚΟ. Το κλειδί είναι το αν θα καταφέρει να κάνει αυτό που λέμε stuff στα takedowns που θα του έρχονται και να κρατήσει το fight στο stand-up. Το αρνητικό για αυτόν είναι ότι προέρχεται από 2 εγχειρήσεις (η μία στο μάτι που μπορεί να τον άφηνε και τυφλό) και όντας ένα χρόνο απών από το κλουβί, λίγο πολύ τον είχαμε για retired. Αν ήταν ο Belcher του ενός έτους πριν, θα τον είχα ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Μετά από αυτόν τον καιρό, έχω κάποιες επιφυλάξεις, αλλά προσωπικά νομίζω ότι μπορεί να κερδίσει και ότι θα δούμε μάλιστα και κάποιο ΤΚΟ από τον Αμερικανό.

The Pest picks: Alan Belcher via DEC
G.S.P. picks: Alan Belcher via TKO

The Pest supports: Jason MacDonald
G.S.P. supports: -


Featherweight Bout: Jonathan Brookins Vs Erik Koch
The Pest \m/: Κατα την γνώμη μου ένα απο τα πιο συναρπαστικά match up τησ βραδιάς! O Brookins είναι ένασ πολύ καλός grappler με solid wrestling αλλά το stand up του δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο. Ο Koch είναι και αυτός πολυ δυναμικός fighter με έφεση στα submission αλλά και πολυ καλό stand up που του έχει χαρίσει και 2 fight of the night K.O bonuses ( ένα στο WEC και ένα στο UFC). Πιστεύω ότι το bout θα κρίθει στις λεπτομέρειες και εγώ θα πάω με τον wrestler!

--> G.S.P. <--: Έχουμε την επιστροφή του TUF 12 winner στην Featherweight κατηγορία. Ο Jonathan Brookins έρχεται από ένα 4-0 σερί έχοντας ως τελευταία ήττα της καριέρας του ως τώρα αυτήν από τον Jose Aldo στο WEC 36. Είναι ένας καλός wrestler με καλό ground control και submission game, αλλά και με πάρα πολύ φτωχό stand up επίσης. Είναι το πρώτο του fight μετά την νίκη του στους τελικούς του TUF 12, αφού συνάντησε διάφορα προβλήματα με το συμβόλαιό του που είχε υπογράψει με το Bellator. Το UFC κατάφερε (φυσικά) να τα ξεπεράσει αυτά και ρίχνει τον νεαρό Αμερικάνο από νωρίς στα δύσκολα. Απέναντί του είναι ο βετεράνος του WEC, ο Erik Koch. Αποτελεί έναν μικρότερο Condit ας το πούμε απλά. Ο άνθρωπος είναι finisher. Το ρεκόρ του είναι 12-1, μετρώντας 3 KO/TKO και 7 SUB. Η μόνη του ήττα ήταν από τον Mendes (DEC). Είναι ένας πάρα πολύ επιθετικός striker και όπως βλέπετε δεν υστερεί και στο submission game του. Και εδώ τα game plans είναι προβλέψιμα. Ο Jonathan Brookins σε καμία περίπτωση δε θα θέλει να κάνει με το stand up του Koch και θα ψάξει μανιωδώς τα takedowns και έπειτα τη διατήρηση του top control για όλο το fight. Το θέμα είναι στο κατά πόσο θα μπορέσει ο Koch να πολεμήσει αυτά τα attempts και να διατηρήσει το fight εκεί όπου το επιθυμεί, δηλαδή στο όρθιο. Πιστεύω ότι αν και δύσκολα, ο τελευταίος θα καταφέρει να πάει το fight εκεί όπου επιθυμεί και ότι θα δούμε μια ΤΚΟ win για τον Erik Koch.

The Pest picks: Jonathan Brookins via DEC
G.S.P. picks: Erik Koch via TKO

The Pest supports: -
G.S.P. supports: -


Middleweight Bout: Court McGee Vs Dongi Yang
The Pest \m/: Ο νικητής του TUF 11 Court McGee θα βρεθεί αντίπαλος με τον Κορεάτη Yang. O McGee ειναι δυνατός wrestler με πολύ καλά submissions αλλά και το stand up του είναι εξίσου καλό και τον βοήθαει να πάρει τα takedowns. Ομολογώ ότι δεν μου είναι ιδιαίτερα γνωστό το παιχνίδι του Yang. Ξέρω ότι πρόερχεται απο το Korean top team που φημίζεται για το καλό judo/wrestling αλλά επίσης το ρεκόρ του υποδηλώνει και αρκετά δυνατά χέρια καθώς απο τις 11 νίκες οι 10 είναι με K.O. πιστεύω ότι το bout θα κρίθει στο stand up καθώς και οι 2 είναι καλόι wrestlers ίσως προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν ο ένας τον άλλον με το stand up τους.

--> G.S.P. <--: O Court McGee είναι ο νικητής του TUF 11, και βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σερί 7-0 (10-1 αν βάλεις και τα fights του στο TUF) και μετράει ένα ρεκόρ 13-1. Ο αντίπαλός του τώρα, ο Κορεάτης είναι στο 10-1 και γενικά αποτελεί έναν αξιοπρεπή fighter σε όλους τους τομείς, έχοντας καλό wrestling και judo, όπως επίσης και καλό stand-up. Βλέποντας όμως κάποιος ότι μετράει 9 KO/TKO και 1 SUB στα 10 wins του καταλαβαίνει ότι ο σκοπός του είναι να κρατήσει το fight στα πόδια και να κυνηγήσει κάποιο KO/TKO. Το ακριβώς αντίθετο πιστεύω ότι θα θελήσει να κάνει ο Court McGee, o οποίος είναι επίσης εξίσου αξιοπρεπής σε όλους σχεδόν τους τομείς fighter, έχοντας ίσως ένα μειονέκτημα στο striking. Θα κυνηγήσει τα takedowns με σκοπό να πάει το fight στο έδαφος και από εκεί να κυνηγήσει κάποιο SUB από το top control ή κάποιο TKO με ground and pound. Αν βλέπει ότι δεν τα καταφέρει αυτά, πιστεύω ότι απλά θα προσπαθήσει να κρατήσει εκεί τον αντίπαλό του ώστε να κερδίζει κάθε φορά τον γύρο και να πάει εντέλει σε μια DEC υπέρ του. Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να τα κάνει όλα αυτά. Μπορώ να δω δηλαδή και τον Yang να “outstrike” στο τομέα του striking και να παίρνει πόντους από αυτό. Δύσκολη επιλογή, αλλά θα πάω με τον McGee με DEC.

The Pest picks: Dongi Yang via TKO
G.S.P. picks: Court McGee via DEC

The Pest supports: Court McGee
G.S.P. supports: Court McGee


Welterweight Bout: Jake Shields Vs Jake Ellenberger
The Pest \m/: To main event μας επιφυλάσει ένα πού ενδιαφέρον match up. Ο top contender Jake Shields θα αντιμετώπισει τον ανερχόμενο στην welterweight κατηγορία Jake Ellenberger ( καλό κομινάκι είναι και αυτός :P )  . O Shields είναι εξαιρετικός grappler και το ground game του είναι από τα καλύτερα αυτήν την στιγμή στο MMA. Πιστεύω ότι σε αυτό το fight θα έχει ακόμα καλύτερο cut και θα εμφανιστεί πολύ δυνατός. Ο Ellenberger απο την άλλη είναι αν και πολύ νεαρός ( 26 χρονών) αρκετά έμπειρος έχωντας 30 fights! Είναι εξαίρετος wrestler με πολυ δυνατά χέραια και καλό ground and pound. Κατά την γνώμη μου αν και πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί λίγο ο Shields τελικά θα πάρει την νίκη με κάποιο sub. Το μόνο που με απασχόλει είναι η ψυχολογική του κατάσταση καθώς πριν ένα μήνα έχασε τον πατέρα του..πραγμά που ίσως τον επηρεάσει αρνητίκα στο bout, αν και απο την αλλή μπορεί να τον κεντρίσει ακόμα περισσότερο.

--> G.S.P. <--: Ο Jake Shields αρχικά είναι ένας πολύ καλός wrestler με πολύ καλό Jiu Jitsu. Μετά την ήττα του από τον GSP, όπου έχασε με DEC, βρίσκεται σε μια πολύ άσχημη στιγμή της ζωής, διότι έχασε πριν λίγες εβδομάδες τον πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο manager του. Περιμένω δηλαδή έναν πολύ συναισθηματικό Shields, το οποίο όμως πιστεύω ότι θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να νικήσει και να αφιερώσει τη νίκη αυτή στον πατέρα του. Το game plan του είναι λίγο πολύ γνωστό. Θέλει να σε πάει στο έδαφος, να σου πάρει το top control και έπειτα να ψάξει για ένα μπαράζ submissions ώσπου να του κάτσει κάποιο. Αυτό λοιπόν θα σκοπεύει να κάνει και το Σάββατο. Απέναντί του, έχει τον επίσης Αμερικανό και επίσης Jake, Ellenberger. Ο τελευταίος είναι και αυτός wrestler με τη διαφορά ότι έχει όμως KO power στα χέρια του. Μετά την ήττα του από τον Condit (η μοναδική DEC win του) στο ντεμπούτο του στο UFC, μετράει ένα σερί 4-0 έχοντας τα 3 από αυτά νίκες via KO/TKO. Πιστεύω ότι ο στόχος του θα είναι να κρατήσει το fight στο stand-up, να αποφύγει δηλαδή το ground game του Shields και να προσπαθήσει να “outbox” τον αντίπαλό του. Το όλο story θυμίζει λιγάκι το Shields Vs Hendo, όπου και εκεί ο αντίπαλος του Shields ήταν ένας καλός wrestler με KO power. Το θέμα για άλλη μια φορά είναι οπότε το ποιος θα χρησιμοποιήσει καλύτερα το wrestling του ώστε να πάει το fight εκεί που θέλει. Βλέπω τον Shields να χρησιμοποιεί το καλό του σαγόνι, να αντέχει στις μπουνιές του Ellenberger και να πηγαίνει από takedown attempt σε takedown attempt όλη την ώρα και να κερδίζει το fight, χωρίς όμως να τελειώνει τον πάρα πολύ σκληρό Ellenberger. Γενικά είναι οριακό fight και δεν μπορώ να θεωρήσω τον Shields ως το μεγάλο φαβορί.

The Pest picks: Jake Shields via SUB
G.S.P. picks: Jake Shields via DEC

The Pest supports: Jake Shields
G.S.P. supports: Jake Shields








Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:

Lightweight Bout: Cody McKenzie Vs Vagner Rocha
The Pest picks: Vagner Rocha via SUB
G.S.P. picks: Vagner Rocha via DEC

The Pest supports: Cody McKenzie
G.S.P. supports: Cody McKenzie

Lightweight Bout: Evan Dunham Vs Shamar Bailey
The Pest picks: Evan Dunham via SUB
G.S.P. picks: Evan Dunham via TKO

The Pest supports: Evan Dunham
G.S.P. supports: Evan Dunham

Welterweight Bout: Matt Riddle Vs Lance Benoist
The Pest picks: Matt Riddle
G.S.P. picks: Matt Riddle via DEC

The Pest supports: -
G.S.P. supports: -

Bantamweight Bout: Ken Stone Vs Donny Walker
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Ken Stone via DEC

The Pest supports: -
G.S.P. supports: -

Welterweight Bout: TJ Waldburger Vs Mike Stumpf
The Pest picks: -
G.S.P. picks: TJ Waldburger via DEC

The Pest supports: -
G.S.P. supports: -


Featherweight Bout: Mike Lullo Vs Robert Peralta
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Robert Peralta via TKO

The Pest supports: -
G.S.P. supports: -


BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
The Pest picks: Jonathan Brookins Vs Erik Koch
G.S.P. picks: Cody McKenzie Vs Vagner Rocha

Knock Out Of The Night:
The Pest picks: Dongi Yang
G.S.P. picks: Evan Dunham

Submission Of The Night:
The Pest picks: Evan Dunham
G.S.P. picks: Vagner Rocha




Ελπίζω να έχουμε καλά fights και θα χαρούμε να διαβάσουμε και τις δικές σας γνώμες στο comment section. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι δεξιά πάντα υπάρχει και ψηφοφορία για τον αγαπημένο σας fighter.



Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!"


The Pest \m/          and
--> G.S.P. <--

______________________________________

35 σχόλια:

  1. Εγώ πάω με: Belcher,Brookins,McGee...τώρα στο main event θα πήγαινα με Ellenberger,αλλά κοίτα ν δεις ρε GSP που θα μου αλλάξεις γνώμη όπως το πας!Σου λέω μέχρι πριν 2 βδομάδες το είχα στανταράκι το διπλό...μετά έγινε το σκηνικό με τον θάνατο του πατέρα του Shields,κάτι που πιστεύω θα τον επηρρεάσει θετικά,αλλά και πάλι λέω "μπα,ο άλλος πέρα από πολύ καλός wrestler έχει KO power που σκοτώνει".Ώσπυ ήρθες εσύ σήμερα και με έβαλες σε σκέψεις,ακριβώς γιατί έδωσες παράδειγμα το Shields-Henderson!Είμαι στο πολύ οριακό και εγώ πλέον...αν και στο στοίχημα θα πάω με τον Ellenberger λόγω απόδοσης.Πάντως γενικά,δεν είναι καλή η κάρτα στα χαρτιά,καθόλου καλή.

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χεχε, όχι εντάξει, μη σε επηρεάζω. Έτσι κι αλλιώς έγραψα ότι είναι αμφίρροπο και δε θα παραξενευτώ αν νικήσει ο Ellenberger.

    Αλλά όπως και να το κάνεις, ο Ellenberger θυμίζει λίγο Ηendo στυλιστικά...


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (1) Φοβερό σκραμπλ μεταξύ Waldburger και Stumpf
    (2) Εντυπωσιακή επιστροφή στο UFC των Baczynski και Belcher.
    (3) Τα καλύτερα fights της βραδιάς ήταν για μένα τα Riddle Vs Benoist και McKenzie Vs Rocha.
    (4) Χειρότερο fight της βραδιάς ήταν το Brookins Vs Koch (Brookins = Fitch No2)
    (5) Αδιάφορο το McGee Vs Yang
    (6) Εκπληκτικός ο Ellenberger, έπεσε ο μύθος του Shields.


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδα και το Mayweather Vs Ortiz μόλις τώρα. Ένα έχω να πω... Το pro boxing έχει πεθάνει και δεν το ξέρουν... Όλοι βγαίνουν και το λένε, ότι το boxing σιγά σιγά πεθαίνει...

    1. Το χθεσινό ήταν ένα χάλια ματς
    2. Ο βασικός commentator ήταν άθλιος (όλο για τον Mayweather μιλούσε)
    3. Ο διαιτητής ήταν ανεπαρκής (όλος ο σάλος έγινε εξαιτείας του)
    4. Και οι δυο boxers ήταν ακριβώς το ακριβώς αντίθετο από ότι πρεσβεύει το ΜΜΑ, το οποί σημαίνει σεβασμός, άμιλλα και όχι φτηνές νίκες με cheap shots
    5. Ο πεθαμένος ο interviewer στο τέλος ούτε το μικρόφωνο δεν μπορούσε να κρατήσει μπροστά στον Mayweather για να μιλήσει.
    6. Αυτό το υπεροπτικό bully attitude που μου βγάζουν πολλοί boxers, το είδαμε κι εχθές, όχι μόνο από τον Mayweather αλλά και από τον interviewer.
    7. Και όλο αυτό το χάλι το θεωρούν ΟΚ στην ΝΥ, αλλά το ΜΜΑ το θεωρούν "του διαόλου".
    8. Τέλος, δεν δίνουν στον κόσμο αυτό που θέλει. Από τη στιγμή που βγηκαν στο ring, όλοι ξέρανε το ποιος θα νικήσει, οι commentators ήταν λες και βρίσκονταν εκεί για να εκθειάσουν απλά τον Mayweather και δείχνανε απλά ότι περιμένανε να δούνε τον τρόπο που θα κερδίσει.

    Όσο χάλια και αν ήταν το UFC Fight Night 25, χίλιες φορές αυτό, παρά το Mayweather Vs Ortiz.

    Συγγνώμη για τους φίλους του Boxing για τα άσχημα σχόλιά μου... Απλά την γνώμη μου λέω.

    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παππούς στο τέλος, του τα έχωσε του Mayweather πολύ ωραία, και του είπε και οτι αν ηταν 50 χρόνια νεότερος θα του kick his ass!!!!

    WAR ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο 1)Συμφωνω Στο 2)Συμφωνω ειναι λογικο ομως ειναι σαν να γυριζει ο Jordan να παιξει μπασκετ 3) Ηταν κακος διαιτητητς αλλα κανονας οταν μπαινει αθλητης σε ρινγκ/κλουβι ειναι ενας. Protect yourself at all times. Τα χερακια δεν τα κατεβαζεις και αυτο δεν ειναι ευθυνη του διαιτητη. Ηταν σαφως ελειψη fair play (και απο τους 2 αθλητες βεβαια) 4) Υπερβολικη δηλωση. Το ΜΜΑ δηλαδη προσβευει αυτο που εκανε ο Σιλβα στην Μεση Ανατολη? Την εκτος αγωνα γροθια του Dayley? Ειναι γενικα υπερβολικο αυτο που λες. 5) Δεν εισαι υποχρεωμενος να γνωριζεις αλλα αυτος που εκανε την συνεντευξη ειναι θρυλος του μποξινγκ.. Ειναι σαν να κανει την ιδια δουλει ο Ρογκαν σε 35 χρονια και να βγει ενας που δεν γνωριζει να πει. Ποιος ειναι αυτος ο πεθαμενος? Καταλαβαινεις το πνευμα μου. Ο ανθρωπος ειναι η ζωντανη ιστορια του μποξ και ενας απο τους πιο καυστικους δημοσιογραφους εβερ. Φαντασου οτι εχει ρωτησει αθλητη αν θελει να ευχαριστησει τους κριτες για την νικη του. 6) Και παλι μπορω να σου πω αθλητες στο ΜΜΑ που εχουν την ιδια νοοτροποια. Δεν ειναι ολοι ετσι στο μποξ οπως δεν ειναι και στις ΜΜΑ 7)Συμφωνω μαζι σου στο κομματι οτι οι ΜΜΑ επρεπε να ειναι αποδεκτες στην Νεα Υορκη 7)Υπαρχουν 2 σημεια σε αυτο το κομματι. α)Μιλαμε για εναν απο τους πιο dominant αθλητες στην ιστορια του σπορ ο οποιος κανει come back και πρεπει να χτισου το χαμενο του hype. Μπιζνα ειναι και το μποξ οπως μπιζνα ειναι και οι ΜΜΑ. Μη ξεχνας λιγους μηνες πριν ενας πουθενας (για τις ΜΜΑ) απο ενα ψευτικο θεαμα (κατς) μπηκε 2 φορες στο κλουβι και πηρε αγωνα τιτλου. Ασχετα αν κερδισε η οχι ηταν ΚΑΘΑΡΑ μπιζνα. Που ειναι το ΜΜΑ spirit εδω? Δεν υπηρχαν αθλητες που ειχαν χυσει αιμα και ιδρωτα και αξιζαν αυτοι αγωνα τιτλου πριν τον Λεσναρ β) Χτιζεται η μεγαλυτερη συγκρουση του αιωνα και ενα απο τα τοπ 5-10 event στην ιστορια του παγκοσμιου αθλητισμου
    αν ποτε γινει . Floyd vs Manny . Μιλαμε για αγωνα ΔΙΣ δολλαριων. Τι να σου πω για να ζεισει κατι τετοιο το ΜΜΑ στην ιδια κλιμακα πρεπει να περασουν χρονια.. δεκαετιες... για να μη πω γεναιες (25 ετιες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειδα και εγω και τα 2 εβεντ. Συμφωνω οτι το May-Ortiz ηταν απο τις πιο "ασχημες" βραδιες στην ιστορια του μποξ αυτο οπως και για το γεγονος οτι ο Floyd ειναι
    ενας απο τους πιο μισητους reigning champions στην ιστορια των μαχητικων αθληματων. Και τα 2 αυτα στοιχεια ομως δεν αλλαζουν την ουσια. Και η ουσια ειναι οτι το Μποξ -οσο απολυτη και αν ειναι η δηλωση αυτο- ειναι ηταν και θα ειναι ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ο βασιλιας των δυναμικων σπορ τοσο εμπορικα οσο και στις καρδιες της μαζας. Ειναι παγκοσμια κουλτουρα οπως ειναι το ποδοσφαιρο και αυτο το εχτισε χρονια και χρονια. Σκεψου οτι περασε το Kick Boxing/Thai με το Κ1 και δεν καταφερε να απειλησει οι μποξ. Και αν θελεις την ταπεινη μου αποψη το kick box/thai ενα αθλημα η καλυτερα μια "οικογενεια" αθληματων (τα βαζω μαζι γιατι σε αρκετα rule set μιξαροντε στοιχεια και απο τα 2) που σχεδον εγγυαται το θεαμα σε αντιθεση με τις ΜΜΑ που στον μεσο θεατη μπορει ανα περιπτωσεις να ειναι "βαρετο". Που το στηριζω γενικα? Δεν ειναι τυχαιο οτι η παλη και το μποξ ειναι 2 απο τα αρχαιοτερα αθληματα. Για να βγαλεις χρηματα απο την παλη πρεπει να κανεις τον ηθοποιο και να κανεις κατι σαν παλη στο WWE ενω στο μποξ οι τοπ αθλητες βγαζανε 30 μυρια δολλαρια σε ενα βραδυ. Η παλη ειναι ενα ασημαντο εμπορικα αθλημα ενω το μποξ χρυσορυχειο. Το grappling γενικα μπορει σε καποιον που του αρεσει να ειναι σουπερ ομως στην μαζα δεν περασε ποτε και κανενα τετοιο αθλημα γιατι το striking ειναι πιο εντυπωσιακο. Το BJJ ειναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ αμα εισαι σε θεση να το αναλυεις ειναι ΤΕΛΕΙΟ ποιος θα κατσει να το κανει ομως? Λιγοι.
    2 πραγματα εντυπωσιαζουν τον απλο θεατη στις ΜΜΑ. Το striking και τα θεαματικα takedowns. Επειδη ειμαι σιγουρος οτι παρακολουθεις και την ΜΜΑ κοινοτητα δες ποσοι απεχθανοντε το ground game και ειδικα το lay n pray. Οι περισσοτεροι γουσταρουν το stand up και ξενερωνουν με το γεγονος οτι η παλη παιζει τοσο σημαντικο ρολο. Δες τον αγωνα Dayley-kosc. Ποσοι (να τους πω ανιδεους? δεν εχω προβλημα) ξενερωσανε με το game plan του τζος. Και για να προλαβω ερωτηση. Ναι. Και στο μποξ εχουμε δει "ασχημα" gameplan αλλα ειναι αλλη ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αν θα μπορεσουν οι ΜΜΑ να κανουν το grappling κομματι τους να το γουσταρει η μαζα μενει να το δουμε. Αλλα δεν το πιστευω. Οτι θα μεγαλωσουν οι ΜΜΑ και θα γινουν σημαντικο σπορ αυτο ειναι γεγονος. Απλα με το δικαιωμα της αποψης λεω οτι ποτε δεν θα γινουν Μποξ. Εμπορικα και στις καρδιες του κοσμου. Εγω προσωπικα θα συνεχισω να απολαμβανω και τα 2 αθληματα ανεξαρτητα με το τι θα κατεφερουν εμπορικα

    Ολα τα παραπανω αποτελουν προσωπικες αποψεις με δωση Νοστραδαμισμου (κανεις δεν ξερει το μελλον αλλα ολοι εχουμε δικαιωμα να εκφραζουμε μια αποψη και οχι σαν τις κωλοτ... αλλα αποψεις νοημων ανθρωπων) και ειναι γραμμενα πολυ φιλικα και με πολυ σεβασμο στην αποψη σου. Απλα θεωρω οτι η συγκριση εγινε 1)με τις ΜΜΑ εξιδανικευμενες τοσο εμπορικα οσο και ηθικα κατι που δεν ισχυει 2)Με αγαπη για τις ΜΜΑ και μαλλον οχι τοσο για το μποξ. Επισης να διευκρινισω οτι η συγκριση δεν ειναι στο "ποιος ειναι καλυτερο θεαμα για εμενα η γενικα" αλλα μιλαω στο επιπεδο της κουλτουρας και εμπορικοτητας. Οποτε ας μη κουραστει καποιος να αναλυσει γιατι οι ΜΜΑ ειναι πιο ενδιαφερον η πιο εντυπωσιακες απο το μποξ. Θα απαντα σε λαθος σκεπτικο.


    Υ.Γ σορρυ για το Monster post σε 3 μερη.. Ειμαι στην δουλεια και βαριεμαι :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 2) Ε εντάξει βρε συ, δεν ήταν και καμιά τρελή επιστροφή. 1 χρόνο πριν αγωνίστηκε.
    3) Κανείς δεν κατάλαβε αν τελικά είπε box ή όχι ο διαιτητής. Και αν είπε, δε γίνεται την ώρα του αγώνα να μιλάς με τους έξω και να μη βλέπεις το fight.
    4) Αυτό που έκανε ο Silva δεν είχε καμία σχέση. Ούτε κάποιο cheap shot έκανε ούτε τίποτα. Το μόνο που μπορείς να του προσάψεις είναι ότι δε σεβάστηκε τον αντίπαλό του την ώρα του αγώνα. Αλλά αυτό έγινε την ώρα του αγώνα. Για τον Daley το έχω ξαναπεί. Είναι ντροπή για το άθλημα και δεν πρέπει να αποτελεί εκπρόσωπό του. Το ΜΜΑ ναι, πρεσβεύει τον σεβασμό σε γενικές γραμμές και σίγουρα οι πλειοψηφία των αθλητών του το πρεσβεύουν πολύ περισσότερο από ότι η πλειοψηφία των boxers κατά τη γνώμη μου. Αλλά εντάξει, δέχομαι ότι ίσως να είναι λίγο υπερβολικό αυτό που είπα, αλλά το πιστεύω.
    5) Ξέρω ποιος είναι ο Merchant και ότι θεωρείται από τους καλύτερους στην ιστορία, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Rogan σε 35 χρόνια θα έχει την αξιοπρέπεια και την αυτογνωσία να σταματήσει να εκμεταλλεύεται απλά τη φήμη του ώστε να δουλεύει ακόμα. Ο άνθρωπος ξέρει από boxing και έχει σωστές απόψεις. Αλλά δε μπορεί να τον έχεις να κάνει interviews ενώ δεν μπορεί να κρατήσει το μικρόφωνο μπροστά στον άλλο που του παίρνει συνέντευξη. Σε όλα τα άλλα τον παραδέχομαι, αυτό τόνισα απλά. Και επίσης, η δουλειά σου είναι άλλη. Όχι να ανοίγεις καυγάδες με fighters και να τους κάνεις τον νταή.
    6) Αυτό είναι όμως, ότι μπορείς να αναφέρεις κάποια ονόματα MMA fighters Που έχουν αυτήν τη νοοτροπία. Είναι η μεγάλη μειοψηφία. Τον Anderson Silva αν τον ρωτήσεις ποιος είναι ο καλύτερος fighter στον κόσμο, θα σου πει 10 πριν από αυτόν, ενώ τον Mayweather θα σου 10 φορές το όνομά του. (Για τον Pacquiao δε λέω τίποτα, είναι ωραίος τύπος).
    8) (7 έγραψες, αλλά μάλλον 8 ήθελες να γράψεις :) ) Κάνεις (Συγγνώμη κιόλας) ένα λάθος που κάνουν όλοι για τον Lesnar. Γιατί τον αντιμετωπίζεις μόνο ως πρώην ProWrestler και όχι ως Collegiate Wrestler; Ο Lesnar ντεμπουτάρισε σε μια πεθαμένη division χωρίς contenters, κέρδισε 1 top τότε όνομα (Herring) και σάπισε στο ξύλο τον Νο2-3 contender πριν χάσει από μια sub Λόγω απειρίας. Σίγουρα συνέβαλε το γεγονός ότι είχε τη φήμη μαζί του (συμφωνώ ότι είναι και μπίζνα), αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δίκαια πήρε την ευκαιρία και δίκαια έγινε Νο1 στον κόσμο και αν δεν αρρωστούσε, μπορεί να ήταν ακόμα. Δεν έχει καμία σχέση το ΜΜΑ spirit. Απλά δεν υπήρχαν άλλοι fighters, μία νίκη σου αρκούσε να πάρεις title shot τότε στην HW Division.
    Το Mayweather Vs Pacquao όπως λες κι εσύ μόνο χτίζεται. Κανείς δεν ξέρει ΑΝ θα γίνει. Και το box είναι 100+ ετών άθλημα. Αν χρειάστηκε τόσα χρόνια για κάνει το ιστορικότερο match του και το MMA (10 ετών άθλημα) χρειαστεί 10+25, ποιος είναι καλύτερος;


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σου απαντώ με τη σειρά τα posts σου αν δε σε πειράζει :)
    Πάμε στο 2ο.
    2 από τους κύριους λόγους που πιστεύω ότι το Muay Thai και το Kick-Boxing δεν έκανε την επιτυχία που έκανε το boxing είναι
    (1) Ότι δεν είχανε τους κατάλληλους promoters και τη μηχανή που είχε το boxing
    (2) Ότι ήταν πολύ πιο βίαια σε εκκλησιοκρατούμενες εποχές που τα αποδοκίμαζε αυτά. Βλέπω πχ τον παππού μου ακόμα που είναι τέρμα θρήσκος να μου λέει ότι η πάλη (όχι το box) είναι βίαιη και αντιχριστιανική. Είναι σπορ που περνάει ένα όριο της βίας που μπορούσε να αποδεχτεί τότε ο κόσμος. Τώρα που άλλαξαν οι εποχές και οι αντιλήψεις τα τελευταία 20 χρόνια, τα βλέπεις σιγά σιγά να ανθίζουν.

    Συμφωνώ ότι πολλοί θεωρούν το grappling βαρετό, αλλά είναι επειδή πολύ απλά δεν το καταλαβαίνουν. Όμως αν παρατήρησες, εδώ και 10 χρόνια ο ρυθμός επιμόρφωσης πάνω στο grappling είναι εκθετικός. Κια θα συνεχίσει να είναι. Αυτό που απεχθάνεται η ΜΜΑ κοινότητα, δεν είναι το ground game, αλλά όπως είπες το lay n pray. Για το gameplan ναι με πρόλαβες και σου απάντησες. Το lay'n'pray είναι ακριβώς το ίδιο με το διαρκές αγκάλιασμα.

    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάμε και στο 3ο post σου! :)

    Εγώ το πιστεύω ότι το grappling θα το γουστάρει η μάζα με τον καιρό. Για τον απλό σκοπό επειδή σε 10 χρόνια όπως είπα, οι απλοί γνώστες πλέον έχουν αυξηθεί σε εκθετικό βαθμό. Άλλωστε το grappling έχει και το επιπλέον extra. Αποκτά όλους και περισσότερους μαθητές, γιατί πολύ απλά είναι πολεμική τέχνη η οποία δε σου αφήνει σημάδια..!! Ο μέσος υπάλληλος που θέλει να μάθει μια πολεμική τέχνη πλέον, δε θα πάει να μάθει boxing ή κάτι τέτοιο που θα του αφήσει μαύρα μάτια. Ίσως να προτιμήσει να πάει να μάθει BJJ.

    Το θέμα είναι ότι όχι μόνο το MMA μεγαλώνει (εκθετικά), αλλά το box μικραίνει. Αυτό είναι το πρόβλημα που έχουν οι promoters πλέον. Το ότι το ΜΜΑ κλέβει τους fans του boxing, δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά έχει σίγουρα κλέψει μια τεράστια μερίδα από fans του pro wrestling και μου δίνεται η εντύπωση ότι πλέον το νεανικότερο κοινό που τώρα μαθαίνει για τα combact sports, πάει προς το ΜΜΑ...

    Το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει είναι αυτό που κάνεις εσύ. Να απολαμβάνεις και τα δύο. Εξάλλου αυτός ο "ανταγωνισμός" καλό για τους fans είναι.


    Εννοείται ότι κι εγώ σέβομαι τις απόψεις σου και ότι φιλικά μιλάμε εδώ :)
    (Να σου πω την αλήθεια εκεί με το κωλοτ... με μπέρδεψες. Δεν κατάλαβα τι εννοείς :Ρ)

    Η σύγκρισή μου ναι έγινε
    (1) επειδή θεωρώ ότι το ΜΜΑ δεν είναι απλά combact sport. Αλλά ιδέα, φιλοσοφία, τρόπος ζωής και όπως λες ηθική και σεβασμός. Ίσως να μην ισχύει για πολλούς αυτό, αλλά για πολλούς άλλους ισχύει (μεταξύ κι εμού).
    (2) Το box δε μου αρέσει. Ποτέ δε μου άρεσε καμία πολεμική τέχνη. Και όταν λέω καμία, καμία. Τα είχα δει όλα (σχεδόν) και όλα τα βαριόμουν. Ποτέ προσωπικά δε μου άρεσε το boxing, το karate, η πάλη, τίποτα από όλα. Και το ΜΜΑ δεν ήξερα τι ήταν ως και μερικά χρόνια πριν όπου και έμαθα τυχαία και έκτοτε είμαι fan.

    Εμπορικότερο είναι σίγουρα το boxing δε διαφωνώ. Απλά ο χρόνος που χρειάστηκε το ΜΜΑ για να φτάσει στο επίπεδο εμπορικότητας που είναι σήμερα, είναι πολύ λιγότερος από το χρόνο που χρειάστηκε το box για να φτάσει στο αντίστοιχο επίπεδο και για αυτό νομίζω ότι κάποια μέρα θα το ξεπεράσει σε εμπορικότητα. Ειδικά όσο η ποιότητα του ενός αυξάνεται και του άλλου κατεβαίνει...


    Δε χρειάζεται να ζητάς συγγνώμη :)
    Τέτοιες κουβέντες με επιχειρήματα είναι πάντα οφέλιμες και απολαυστικές.
    Ελπίζω να μη σε πρόσβαλα κάπως με τις απόψεις και τα λεγόμενά μου. Όπως είπες κι εσύ, απλά απόψεις μου εκφράζω.. :)


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστω για τον χρονο που ξοδεψες για τις απαντησεις. Πολυ πολυ συνοπτικα σκορπια σχολια

    1)Δεν κρινω τον Λεσναρ ως αθλητη απλα λεω οτι αγωνα τιτλου πηρε γιατι εκανε cash in οχι ως πρωην wrestler αλλα ως πρωην pro-wrestler. Ηθελα να τονιζω το εμπορικο κομματι που δεν εχει να κανει με το πνευμα των μμα

    2)Το μποξ εδω και πολλες δεκαετιες εχει το προφιλ του αλητικου/αθληματος του δρομου. Σε αντιθεση με το ΜΜΑ που περιεχει μεσα του και πιο ευγενικα αθληματα. Και ειναι τοσο στο προφιλ αλητικο οσο και στο ρινγκ καμια φορα. Εξου και το dirty boxing.

    3) Ειναι λογικο οι ΜΜΑ να εχουν ταχυτερη αναπτυξη. Το μποξ ξεκινησε εμπορικα οταν υπηρχε μονο το ραδιο.. μετα η τηλεοραση και και.. Οι ΜΜΑ ξεκινησαν στην ανοδο της καλωδιακης στην αμερικη και στην εποχη του ιντερνετ. Ειναι λογικο

    4)Το μποξ ειναι σε πτωση και οι ΜΜΑ σε ανοδο. Απλα το μποξ ειναι κουλτουρα. Και θα επανελθει. Στοιχεια κουλτουρας εχουν οι ΜΜΑ στην βραζιλια.. Στην αμερικη πλεον δεν ξερω αν οι καιροι επιτρεπουν κατι τοσο εμπορικο να γινει κουλτουρα με την κλασικη ενοια.. Ισως ναι.

    5)Ενδιαφερουσα αναλυση για το κικ/ται. Θα ηταν αντικειμενο μελετης. Αλλα νομιζω οτι απλα αυτες οι πολ. τεχνες δεν βρηκαν το λαικο ερισμα που εχει το μποξ. Το κ1 ειχε ολα τα φοντα να πετυχει και απετυχε. Το showtime δεν νομιζω οτι κανει σε καμια περιπτωση τα buys που κανει το βοχ

    6)Κατσε να δουμε γενικα πως θα εξελιχθουν οι ΜΜΑ. Ηδη μερικα ματς "στηνοντε" (οχι με την πονηρη εννοια) οπως αγωνες μποξ και προ-ρεστλινγ. Οταν κατι εμπορευματοποιειτε χανει η αλλοιωνοντε τα "αγνα" χαρακτηριστικα του. Κατι τετοιο ειχαμε αναφερει και στο ποστ περι UFC/Strikeforce και οτι το πρωτο παιρνει τετοια χαρακτηριστικα που σε πολλουες δεν αρεσουν

    Για την εξελιξη των ΜΜΑ μενει να δουμε. Καλα να ημαστε με υγεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μια σημειωση.. Το οποιο dirty boxing ενας θρυλος των ΜΜΑ ο Κουτουρ το χρησιμοποιει αψογα :P
    Και οχι μονο ο Ραντι εννοειτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. (1) Δε συμφωνώ... Η εμπορικότητα δεν είναι κατακριτέα της ΜΜΑ φιλοσοφίας. Ίσως να άξιζε τη δεδομένη στιγμή κάποιος άλλος περισσότερο το title shot (για το οποίο δεν είμαι και σίγουρος λόγω της ένδειας της HW division του UFC), αλλά ο Lesnar απέδειξε ότι ήταν άξιος της ευκαιρίας και στο κάτω κάτω έφερε πολύ κόσμο στο ΜΜΑ, πράγμα που μόνο καλό είναι. Αλλά καταλαβαίνω τι θες να πεις. Απλά σκέψου όμως ότι γιατί δε λένε το ίδιο και για τον Silva που με ένα fight μόνο στο UFC (απέναντι στον Leben...!) πήρε title shot; Αυτό δεν ήταν άδικο; Αλλά για το Lesnar υπάρχει το μίσος για το pro wrestling και αδικείται.

    (2) Συμφωνώ, ίσως για αυτό και να λείπει και αυτό το στοιχείο του σεβασμού που αναφερόμουν...

    (3) Συμφωνώ σε αυτό, αλλά δε φαίνεται το boxing να εκμεταλεύεται τόσο τις τεχνολογίες αυτές όσο το ΜΜΑ... Κάποιος λόγος άρα υπάρχει. Επίσης το boxing είχε στο μέρος τη μεγαλύτερη επανάσταση των ΜΜΕ. Την τηλεόραση. Πολύ σημαντικότερο για την εποχή εκείνη από ότι το internet τώρα.

    (4) Το boxing είναι κουλτούρα κυρίως στις ΗΠΑ. Όλες οι υπόλοιπες χώρες των οποίων οι κουλτούρες δεν επιβίωσαν, αποκτούν ως κουλτούρα το ΜΜΑ. Πχ η Ιαπωνία που είχε το judo, το Karate, το TaeKwonDo και όλα αυτά, δε θα υποστηρίξει το boxing, αλλά το ΜΜΑ. Ομοίως και η Ταυλάνδη, η Ρωσία (ίσως), το ανατολικό μπλοκ (πάλη, judo, sambo), κτλ...

    (5) Δε μπορώ να πιστέψω ότι το box είναι πιο εντυπωσιακό από το kick-boxing. Μιλάμε για την ίδια οικογένοια με το ένα να έχει περισσότερο πλουραλισμο. Είναι πιστεύω απλά θέμα promotion. Το Κ-1 σε αυτό υστερούσε πάααρα πολύ.

    (6) Εντάξει εννοείται ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γίνει τελικά. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση το UFC να στήνει αγώνες. Το pride το έχει κάνει. Πλέον δεν υπάρχει περίπτωση. Το UFC δεν έχει ανάγκη να στήσει τίποτα. Άλλος ένας τομέας που το boxing έχει κάνει κακή γνώμη στα μάτια. Έχουν στηθεί 1000δες αγώνες. Ίσως το Pride ίσως να το αγαπούν οι ρομαντικοί (και γω το αγαπώ δε λέω), αλλά το UFC πρεσβεύει όλα όσα χρειάζονται (σχεδόν όλα εντάξει) για να προβληθούν οι αρετές του ΜΜΑ... Άλλωστε εξαιτίας του UFC και του Dana White είμαστε εδώ τώρα και μιλάμε.

    Εννοείται :)
    Πάντα υγεία πάνω από όλα..! Θα χαρώ να τα λέμε πάντως πολύ πιο συχνά και ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέτεις κι εσύ να με διαβάζεις και να σχολιάζεις αυτά που γράφω... Άλλωστε, αν δε με διάβαζε κανένας, δε θα είχα και λόγο να γράφω. Τα μεγάλα posts σαν τα δικά σου και οι ωραίες αυτές κουβέντες μου δίνουν και το κίνητρο να συνεχίσω να γράφω άρθρα. Ελπίζω να τα βρίσκεις ενδιαφέροντα και να τα λέμε πιο συχνά :)

    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν εννουσα πονηρο στησιμο (στημενα ματς.. εννοω στημενα.. πως να το πω.. δομημενα).. Ενω thrash talking και αλλα γιαυτο ειπα οχι με την πονηρη εννοια.. Εχουν στοιχεια "τσαμπουκα" δηλαδη και ξεφευγουν απο τον "δρομος της τιμης" πως να το πω. Το εχουν παραδεχτει αλλωστε πολλοι αθλητες.

    Για να δεις παντως την οικονομικη δυναμικη του μποξ σκεψου οτι ο Paci & Oscar εχουν μπει στην λιστα του forbes για τους τοπ 20 πιο πλουσιους αθλητες. Σε μια χρονια ο Πακι εβγαλε 40 εκατομμυρια δολλαρια.. Αμφιβαλω αν εχουν βγαλει τοσα χρηματα ολοι οι αθλητες του UFC απο την αρχη του ως σημερα. Το 2011 ηταν 24ος στην λιστα με 25$ μαζι με τον Κακα και πανω απο Ρουνευ, Σαραποβα, Ρονανλτινιο. Προφανως για να δινοντε τετοια χρηματα πρεπει να το επιτρεπει και η αγορα.

    Οσον αφορα για τις χωρες που ειναι τοπ το μποξ εναι σιγουρα οι Ηπα, Αγγλια (παραδοση) Φιλιπινες (παραδοση) Μεξικο και αλλες χωρες της Λατινικης Αμερικης

    Επισης δες κατι για την Ιαπωνια..

    http://www.badlefthook.com/2009/11/30/1180013/naito-kameda-fight-does-ridiculous

    Το πιο εμπορικο τους μαχητικο σπορ ηταν ενας αγωνας μποξ μολις 2 χρονια πριν

    Αν ποτε οι ΜΜΑ ξεπερασουν το μποξ θα το καταλαβει ολος ο πλανητης :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όχι εντάξει μην είμαστε και υπερβολικοί... Ο Lesnar πέρσυ είχε βγάλει κοντά στα 5 εκατομμύρια.

    Αυτό ξέχασα να το πω. Είναι ένας ακόμα λόγος που δεν πάω το pro boxing. 2 και 3 αθλητές βγάζουν όσα όλοι οι υπόλοιποι μαζί. Πράγμα που δεν συμβαίνει τόσο πολύ στο ΜΜΑ.

    Για τις χώρες αυτές ναι, για αυτό και δεν τις ανέφερα παραπάνω...

    Δε διαφωνούμε στο πιο είναι εμπορικότερο. Απλά στο πιο θα είναι εμπορικότερο μετά από κάποια χρόνια... 10-20-30-40, δεν ξέρω πότε, αλλά πιστεύω ότι κάποια στιγμή το ΜΜΑ θα είναι το top combact sport του πλανήτη...

    Και κάτι τελευταίο... Αυτό που μου αρέσει στο ΜΜΑ περισσότερο είναι η απροβλεψιμότητα. Δε λέω, υπάρχουν φαβορί πάντα, αλλά ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις για ένα fight. Ενώ στο boxing, λίγο πολύ στα high profile matches, ήταν γνωστό το τι θα γίνει. Και αυτό είναι το κατακριτέο. Ενώ οι promoters και όλοι γύρω από το sport ξέρανε τι θα γίνει στο προχθεσινό match, όπως είπα και πριν, ο commentator απλά περίμενε να δει πως θα λήξει και όχι για ποιον, κάνανε το fight. Γιατί να κάτσω να δω εγώ σαν ουδέτερος fan (όχι fan των Floyd και Ortiz δηλαδή) ένα fight στο οποίο ξέρω τι θα γίνει; Είναι πραγματικά σαν έκατσα χθες πριν αρχίσει το fight Shields Vs Ellenberger, να μπήκα στο wiki και να είδα ότι κέρδισε ο Ellenberger (αλλά όχι πως) και μετά απλά να περίμενα να δω το πως, στο fight.


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. πωπω πήρε φωτιά η κουβέντα ρε παιδιά (με τη καλή έννοια πάντα έτσι?), σφυρίξτε να έρθω και γώ.

    Λίγα σχόλια,

    1) Και γώ πιστεύω οτι η απροβλεψιμότητα του ΜΜΑ το κάνει το πιο όμορφο μαχητικό άθλημα αυτή τη στιγμή. Είναι η πραγματική αναζήτηση του απόλυτου μαχητή με το οπλοστάσιο της επιλογής του.

    2) Κάπου είδα οτι οι ΜΜΑ οπαδοί περιμένουν να δούν ένα ΚΟ ή ένα takedown. Έχω την αίσθηση οτι οι αληθινοί οπαδοί του ΜΜΑ, προτιμούν τα submissions. Υπάρχουν μαχητές των οποίων το ground game θα σε συνεπάρει περαν του KO (Minotauro, Fedor, Penn, Diaz, Mir ktl). Σιγουρα το grappling του τύπου ξαπλώνω και τρίβομαι είναι βαρετό αλλά αυτό δεν υπήρχε στη Pride, είναι κυρίως αμερικάνικο φαινόμενο λόγω της κολεγιακής πάλης. Ίσως κάποια στιγμή αρχίσουν να το τιμωρούν με αφαίρεση βαθμού ή με standing up.

    3) Πληγώνομαι (αλλά θα το αντέξω) όταν ακούω οτι το Pride ήταν στημένο. Και μόνο το πόσο βάναυσο ήταν, είναι πειστήριο οτι ήταν αληθινό. Αφού ρε παιδιά είχαν soccer kicks, bodyslams, βγαλμένους ώμους, βγαλμένους αγκώνες τα πάντα όλα? (το μόνο που δεν έχω πιστέψει ακόμα ώς αληθινό είναι η ήττα του Silva απο τον Chonan)


    να 'μαστε πάντα καλά,

    και καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε είπαμε να μη σε ενοχλήσουμε!! :Ρ

    (1) Σε αυτό που λες να προσθέσω ότι εμένα προσωπικά με συνεπαίρνει η διαφορετικότητα των στυλ. Στο boxing δε λέω, έχεις τεχνικές, στρατηγικές και όλα αυτά, αλλά σε καμία περίπτωση στην ποσότητα που τα συναντάς στο ΜΜΑ. Ο Koscheck για παράδειγμα προετοιμαζόταν μήνες για τα takedown defense του, επειδή ήταν σίγουρος ότι ο GSP θα θέλει να τον πάει στο έδαφος, ενώ ο GSP τελειοποίησε μια απλότατη τεχνική (jab) και τον διέλυσε με τρόπο που κανείς δεν περίμενε. Εντυπωσιακότατο. Ακόμα και στα predictions μας δε λέμε ότι θα νικήσει ο τάδε επειδή έχει αυτό καλύτερο από εκείνο (όπως θα λέγαμε στο boxing). Μιλάμε για καμιά 10ρια πτυχές (takedown Off/Def, striking, grappling, sub Off/Def, cardio, δουλειά στο κλουβί, και η λίστα δεν έχει τελειωμό) και κάθε φορά αυτές είναι διαφορετικές. Προσπαθούμε να προβλέψουμε το τι θα θελήσει να κάνει ο καθένας και μετά είναι σαν παρτίδα σκάκι που ποτέ δε μπορείς να είσαι σίγουρος για το ποιος θα κερδίσει. Αυτό το μεγαλείο στρατηγικής, η εκδίπλωση όλων αυτών των πτυχών κατά την ώρα του fight και όλες οι δρόμοι που μπορεί να πάρει ένα fight, κάνουν αυτό το sport μοναδικό, πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν υπάρχουν όχι μόνο στο boxing, αλλά σε κανένα άλλο άθλημα.

    (2) Ναι αυτή ήταν μία από τις γνώμες του φίλου Sonner is champ. Σεβαστή, αλλά διαφωνώ. Αυτά τα δύο είναι αυτά που εξιτάρουν τον boxer fan που απλά έτυχε να δει ΜΜΑ. Υπάρχουν τόοοοσα μα τόοοοσα πολλά που εξιτάρουν τον ΜΜΑ οπαδό. Όταν πρωτοείδα το Mir Lock στο UFC 36 (σε επανάληψη βέβαια πριν από 3 χρόνια) πετάχτηκα από την καρέκλα και φώναξα "ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!" με τον ίδιο τρόπο που φώναξα "ΩΩΩΩΩ" στο front kick του Silva στο Vitor. SUBmissions λοιπόν σίγουρα είναι θεαματικά. Το Heun Vs Almeida ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα fights του 2011 για μένα. Τα slams επίσης. Τα τρελά comebacks που δεν τα βλέπεις ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Βλέπεις τον Sonnen επί 4,5 γύρους να σαπίζει τον Silva και να τον κάνει να τον λυπάσαι και μετά βλέπεις τον θεό να πετάει ένα triagle/armbar και να τον κάνει να παραδίνεται από το πουθενά...!! Που μπορείς να νιώσεις κάτι τέτοιο αλλού; Όσο για striking; Βρες μου fight στο box τα τελευταία χρόνια με εντυπωσιακότερο striking exchange από το Kongo Vs Barry... Καλά, μη μιλήσω για τις τελευταίες μόδες με τα kicks του Pettis... Αυτά κι αν σου τα δίνει ένα μονοδιάστατο sport σαν το box...
    To lay'n'pray ακριβώς αυτό που είπες, δεν υπήρχε στο pride λόγω της απουσίας των wrestlers.

    (3) Δεν εννοούσα ότι το Pride ήταν στημένο. Αλλά το ότι υπήρχαν στημένα fights υπήρξαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, θυμάμαι τον Rampage να λέει ότι τον δωροδοκήσανε να χάσει ένα fight, αλλά αυτός δε δέχτηκε, αν και μετά όντως έχασε. Κι εννοείται ότι το στημένο fight δε θα ήταν αυτό που αυτός που θα έχανε θα έτρωγε το soccer kick στη μούρη. Στημένο fight θα ήταν για παράδειγμα ένα fight που κάποιος δε θα έδωσε σθεναρή αντίσταση να του κάνουν takedown και έπειτα ένα SUB ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων.
    Το pride φίλε John, είχε πολλά ωραία και αρετές, για αυτό έχει μείνει στην ιστορία και οι ρομαντικοί (σαν εσένα το νοσταλγούν ακόμα), αλλά είχε και πάρα πολλά μειονεκτήματα. Μειονεκτήματα που έκαναν και μετέπειτα promotions (πχ Victory Road, Sengoku) να χαθούν. Αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα... :)




    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παιδια δεν μιλαω για τον ΜΜΑ οπαδο. Μιλαω για το ΜΜΑ ως προιον που θα απευθυνεται στην μαζα. Νομιζω πως βγαινει απο τα συμφραζομενα μου. Προφανως για να ημαστε εδω σε ενα χωρο που εχει ως βασικο θεμα τις ΜΜΑ μας συναρπαζει ολο το πακεκτο και οχι μονο τα ΚΟ.

    Η μαζα ομως ιστορικα εχει δειξει οτι δεν ειναι του grappling. Γιαυτο εβαλα ιστορικα την συγκριση box-wrestling. Ειναι 2 απο τα αρχαιοτερα σπορ. Το ενα γεμιζει σταδια, ξεπουλαει ppv ξερει ο καθε ασχετος ιστορικα 5-6 μποξερ ενω η παλη ειναι στην σκια. Δειτε κατι τουρνουα BJJ Η Judo που ειναι παγκοσμιας εμβελειας και ειναι μαζεμενα 200 ατομα γυρω απο τους αθλητες. Δεν ειναι εντυπωσιακο αθλημα το judo με τις φοβερες ανατροπες? Και ομως δεν... Το μποξ ειχε την δυναμικη να γινει εμπορικα (αρα ειχε τα στοιχεια να αγγιξει τον κοσμο) ενα μεγαθηριο.

    Ολο μου το σκεπτικο δεν εχει να κανει ουτε με συγκριση των 2 σπορ ουτε με τον σκληρο πυρηνα των ΜΜΑ οπαδων. Γυριζει γυρω απο το εξης. Αν οι ΜΜΑ μπορεσουν ποτε να γινουν πραγματικα κουλτουρα οπως το μποξ και κατα δευτερο λογο αν το συνολο του αθληματος μπορει στο συνολο του να πεισει ως θεαμα των κοσμο του μποξ. Γιατι απο το pool εκεινο θα τραβηξεις οπαδους να μεγαλωσεις κατα πολυ περισσοτερο απο οτι θα τραβηξεις απο το ποδοσφαιρο η το μπασκετ.

    Ο φανατικο οπαδος ΜΜΑ περιμενει αυτα που λετε. Η μαζα "οοοοοοοοοοο" θα φωναξει στο stand up exchange στο ΚΟ και στο σλαμ. Μπορει το κομματι του ground game γενικα να κερδισει τον κοσμο? Αυτη ειναι η αμφιβολια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καταρχάς τα wrestling και το grappling είναι διαφορετικά πράγματα... Το grappling δεν έχει την ιστορία που έχει το wrestling.

    Η άποψή μου για το ground game στο αν κερδίσει κόσμο είναι η εξής.. Μπορεί την πρώτη φορά που θα το δεις να μη σε κερδίσει. Γιατί δε θα το καταλάβεις (πχ armbar). Το ίδιο και η δεύτερη, γιατί μπορεί να δεις κάτι διαφορετικό από την πρώτη (πχ triangle). Αλλά την 4η, 5η, όταν θα δεις κάτι που το έχεις ξαναδεί (πχ armbar) θα καταλάβεις ότι αυτό τώρα που εφάρμοσε ο τύπος μπορεί να σε κάνει να χάσεις..! Και έτσι θα το αγαπήσεις. Το καλό είναι βέβαια, όταν βλέπεις grappling για 1η φορά, να έχεις κάποιον να σου εξηγεί, ή έστω ο commentator να κάνει καλή δουλιεά. Έτσι θα κερδίσει το ground game τον κόσμο και πιστεύω ότι θα το κάνει. Είναι απλά θέμα επιμόρφωσης για μένα. Το αν θα το κάνει ή όχι βέβαια, θα το δείξει το μέλλον...


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. MAURICIO "SHOGUN" RUA VS DAN "HENDO" HENDERSON @UFC139


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Κιμούρας είμαι, απλα δε μπορώ να κάνω log in γαμώτο.

    Πάνω σε αυτό που λέμε, να πώ οτι ημουν με 3 φίλους, και βλέπαμε το Hong Man Choi vs Fedor Emelianenko. Εντάξει τα παιδιά δε γνωριζαν τίποτα για ΜΜΑ, αλλά οι 2 στους 3 όταν είδαν το armbar του Emelianenko και το tap out του Choi, γελαγαν και λέγανε "Καλά δε ντρέπεσαι να βλέπεις ακομα κατς κουτζάμου μαντράχαλος."

    Το οποίο επιβεβαιώνει οτι ο casual ΜΜΑ fan θέλει πολύ καιρό για να εκπαιδευτεί. Νομίζω οτι όλοι συμφωνούμε σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΑΧΑ καλά σου είπανε! Κοτζάμ άντρας!

    Είδες όμως; Ο Dana σε άκουσε και σου κανόνισε fight βγαλμένο από τα σπλάχνα του Pride!

    Shogun Vs Hendo!
    Δε σε χάλασε ε; :Ρ


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αυτό ετοιμαζόμουν να πώ ρε συ. Ματσάρα βγαλμένη απο τα βάθη της Pride!!!!

    Πάλι δε μπορώ να περιμένω.

    Κιμουρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μιλάμε για εκπηκτικό ματς!Ήθελα πώς και πώς να το δω,απότην στιγμή που ακούστηκε πως ο Hendo επιστρέφει στο UFC,αυτό το fight σκέφτηκα πρώτο!Μάλλον θα είναι και Main event του 139 και έτσι έχουμε 138,139,140,141 χωρίς κάποιον αγώνα τίτλου!Ελπίζω στο 142 να υπάρχει...για την MW ας πούμε.Άντε να κλείσουν και το Guillard-Pettis για να ολοκληρώνονται σιγά σιγά τα dream fights!

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. A και μια παρατήρηση-ερώτηση...αναφέρατε νωρίτερα ότι στο pride επιτρέπονταν τα bodyslams,στο ufc δηλαδή είναι εκτός κανονισμών?

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τα slam επιτρεποντε κανονικα στο UFC. Ο λογος που δεν βλεπεις ειναι οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο να εκτελεσουν αλλα επισης εχουν αντικατασταθει με αλλες ισως τεχνικες. Η δυναμη που απαιτειται για να κανεις μια τετοια κινηση μπορει να καταστρεψει το cardio και να στοιχησει εναν ολοκληρο αγωνα. Επισης ολοι οι αθλητες εχουν μια στοιχειωδη αμυνα που αποτρεπει κατι τετοιο σε αντιθεση με ενα απλο take down.

    Παραδειγμα http://youtu.be/2JKE1UtCgyw?t=1m39s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Παράδειγμα Νο 2 (...χεχε...)

    http://www.youtube.com/watch?v=EOJAj-Zbu9c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εντάξει ναι,του Rampage είναι κατά την γνώμη μου το καλύτερο KO ever.Το ήξερα ότι επιτρέπονται τα slams στο ufc,απλά αναφέρθηκε πριν και ακριβώς επειδή έχω καιρό να δω κάποιο,λέω μή[ως τα απαγόρεψαν και δεν το πήρα χαμπάρι!Επίσης φοβερά slams είχε κάνει και ο Edgar στον Maynard!Άσχετο,αλλά στο 140 έχει 2 από τους αγαπημένους μου fighters, korean zombie και Rory Mcdonald

    G_mos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποσο θα ηθελα ενας τετοιος Rampage απο τα παλια να προσγειωνε λιγο τον Jones... Χλωμο βεβαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θα συμφωνήσω. Αυτό θέλω να το δώ. Καλός μαχητής ο Jones, αλλά πρέπει να ψηθεί αυτή η νέα γενιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα και από μένα. Εξαιρετική συζήτηση με ωραία επιχειρήματα από όλους. Εγώ θα ήθελα να πω τα εξής,το ότι το boxing είναι πιο δημοφιλές είναι πασιφανές και κανείς δεν το αρνείται. Τώρα το ότι το M.M.A έχει τρομερά ανοδική πορεία είναι επίσης ξεκάθαρο, το δείχνει και η συμφωνία με το FOX ένα απο τα 3 μεγαλύτερα κανάλια στην Αμερική, γεγονός που κατα την γνώμη μου θα δημιουργήσει πολλούς καινούργιους fan και θα πάει το σπορ σε άλλο επίπεδο. Έχω και μια πολύ εριστική άποψη περί της "μάζας των οπαδών"... από παντα τα σπορ/αθλήματα που έχουν τεράστια απήχηση είναι αυτα που έχουν εύκολους κανόνες και ταυτίζονται με τον μέσο θεατή. Το box είναι αναμφισβήτητα ένα απο αυτά. Θέλουμε όμως fans που αγαπάνε το άθλημα και το γνωρίζουν ή απλά κομπάρσους που θα δουν ένα fight απλά και μόνο επειδή το βλέπουν όλοι και είναι mainstream ; Συμφωνώ ότι για να εκτιμήσεις το M.M.A πρέπει να το καταλάβεις και να μυηθείς και για αυτό το προτιμώ απο κάθε άλλη μορφή combat sport. Γιατί όταν ένας απλός θεατής γίνει πλέον fan του M.M.A θα το υποστηρίξει πολύ πιο σθεναρά γιατί θα το έχει κατανoήσει....έτσι δημιουργούνται οι κουλτούρες και απο εκεί αποπνέει ο σεβασμός και η ηθική που υπάρχει στις τάξεις του M.M.A ΄.

    @John @Sonnen : Θα κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου με την καλή έννοια πάντα. Γιατί πρέπει να προσγειωθεί ο jones? Αν και πιστεύω ότι δεν έχει καβαλήσει και κάνα καλάμι...σε αντίθεση με τον Rampage που απο πάντα το είχε καβαλημένο και πότε δεν κατέβηκε. Κατά την γνώμη μου πάντα με την αξία του είναι εκεί που είναι o Jones όπως ήταν και ο rampage στο prime του... και η δουλειά του μιλάει στο οκτάγωνο ενώ o Rampage πλέον μιλάει στις κάμερες.... Αν ακούγομαι εριστικός δεν το θέλω σε καμία περίπτωση απλά δεν καταλαβαίνω το "ψήσιμο" της νέας γενιάς ως όρο...και γιατί αυτό το ψήσιμο πρέπει να έρθει δε και καλά με ήττα. Σίγουρα κάποια στιγμή θα χάσει υπεράνθρωπος δεν είναι...αλλά δεν καταλαβαίνω το πρέπει...

    Συγγνώμη για το μακροσκελές post είχα να κάνω comment απο τον Μάϊο!

    The Pest \m/
    Τελευταίο άρθρο: "UFC Fight Night 25 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. TH ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΠΥΓΜΑΧΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΝΟΚ ΑΟΥΤ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
    δεν θυμαμαι πιος το ειχε πει αυτο(παλιος πρωτ/της του μποξ) νομιζω ο πριμο καρνερα.
    λοιπον μπαινω κατ ευθειαν στο ψητο. συμφωνω με τζιεςπι για την ΑΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ του μμα ενα στοιχειο που δεν παιζει τοσο πολυ σε αλλα σπορ κ συνηθως νικαει το "γκανιαν".
    κατα τα αλλα συμφωνω με τον "εχθρο" σονεν που φαινετε ξερει απο μποξ κ την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ του που ειναι πολυ ενδιαφερουσα ειδικα την περιοδο μεταξυ των 2 παγκοσμιων πολεμων. το μμα εχει σχετικα μικρη ιστορια αλλα ανεβαινει η δημοφιλια του κατακορυφα (πολλα βιντεο, ταινιες σχετικες, σελεμπριτυ στα μμα ιβεντς κλπ)επειδη ειναι πια ΠΡΟΙΟΝ περισσοτερο απο αθλημα!
    αγαπω την πυγμαχια ερασ/κη κ επαγ/κη.
    πρωσωπικα ειμαι απο τους "περιεργους" που προτιμαει το γκραπλινγκ εναντι του στραικ γιατι ειναι πιο τεχνικο κ οπως ειπε πιο πανω κ ο σονεν ειναι επιστημη .
    για ολα αυτα θα 'πρεπε να 'χαμε μια ανοικτη συζητηση ον λαιν παιδια κουραστηκα να γραφω και θελω να πω κι αλλα πολλα!
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Συμφωνώ απόλυτα με τον Pest στο θέμα του Rampage... Κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο πολύ αντιπάθεια για τον Jones... O Rampage έχει πραγματικά κάνει τρισχειρότερα...

    @κουβανος:
    Και γω γουστάρω grappling..!! :D
    Αυτό με την ανοιχτή συζήτηση, ίσως γίνει κάποια στιγμή... Μπορεί να το κανονίσουμε μέσω MSN ή Chat εδώ μέσα στο blog... Θα το ψάξω..! :)


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 135 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δείτε τι είπε ο Dana για το Floyd Vs Ortiz:
    http://www.mmafighting.com/2011/09/21/dana-white-talks-ufc-135-boxing-controversy-and-spike-airing-be/
    Πολύ καλά τα είπε, αν εξαιρέσεις κάποια πραγματάκια...


    --> G.S.P. <--
    Τελευταίο άρθρο: "UFC 135 predictions by G.S.P. and The Pest"
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή