Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

[MMA] Το τέλος μιας ξεχωριστής καριέρας ενός ηρωϊκού αθλητή. by G.S.P. [M.M.A.]

Κατ'αρχάς, να πω ένα ευχαριστώ στο φίλο του blog μας, John "Kimura" Pastas που με ένα comment του με ενημέρωσε για την είδηση και μου έδωσε και την αφορμή να κάνω αυτό το topic.
Χθες, ο UFC fighter Matt "The Hammer" Hamill κρέμασε τα γάντια του. Τώρα θα μου πείτε "εντάξει ρε φίλε, σιγά τον εντυπωσιακό τον fighter που του αφιερώνεις και ολόκληρο topic". Ναι συμφωνώ, ο Hamill δεν ήταν κανένας τρομερός fighter, ούτε ο άνθρωπος που θα πουλούσε το μεγάλο PPV. Αλλά ήταν μια μοναδική περίπτωση ανθρώπου. O Matt είναι εκ γενετής κουφός. Παρόλα αυτά, κατάφερε να γίνει ο NCAA Division III Champion και έπειτα να ακολουθήσει μια αξιοπρεπέστατη καριέρα στο MMA έχοντας ένα ρεκόρ 10-4.



0. Τι οδήγησε στην απόφασή του
Μετά το προτελευταίο του fight απέναντι στον Rampage, εξέφρασε την επιθυμία του να σταματήσει το fighting, αλλά μετά από κουβέντες με τους φίλους του, την κόρη του και τους προπονητές του, αποφάσισε να συνεχίσει για ακόμα λίγο. Έπειτα από την ήττα του από τον Alexander Gustafsson, αποφάσισε ότι ήρθε αυτή η ώρα. Άλλωστε ο άνθρωπος έφτασε σε μια ηλικία, στα 35 χρόνια του, η οποία είναι η ηλικία που αρχίζεις να σκέφτεσαι το "μετά".

Ο κύριος λόγος σύμφωνα με τον ίδιο που σταμάτησε ήταν οι συχνοί τραυματισμοί στα 28 χρόνια που αγωνιζόταν σε contact sports που δεν του επέτρεψαν να κάνει ποτέ ατραυμάτιστη προετοιμασία.


1. Η ιστορία του στο Amateur Wrestling

Όπως είπαμε παραπάνω, ο Hamill γεννήθηκε εκ γενετής κουφός και έμαθε να διαβάζει τα χείλη ώστε να μπορεί να συνεννοείται καλύτερα. Από μικρός άρχισε να ασχολείται με το wrestling ως το κύριο άθλημα στο σχολείο του, πράγμα το οποίο τον οδήγησε έπειτα στα κολλεγιακά του χρόνια, να γίνει 3 φορές NCAA Division III πρωταθλητής, και έπειτα να αποκτήσει και δύο μετάλλια στην καλοκαιρινή ολυμπιάδα του 2001 για κουφά άτομα, το ασημένιο στην ελληνορωμαϊκή και το χρυσό στην ελεύθερη.


2. Η ιστορία του στο MMA
Όπως θα έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές, το wrestling είναι ο καλύτερος πρόποδας και βάση για το MMA. Αυτός ήταν και ο δρόμος που ακολούθησε ο Matt Hamill χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο "Hammer" (το σφυρί δηλαδή).

2.1 The Ultimate Fighter 3
Έπειτα από μία νίκη σε ένα fight, μπήκε στο σπίτι της 3ης season του The Ultimate Fighter ως Light Heavyweight στην ομάδα του Tito Ortiz. Ώντας το φαβορί από την αρχή εκεί, κέρδισε τον πρώτο του fight στο σπίτι απέναντι στον Mike Nickels, αλλά λόγω τραυματισμού δεν μπόρεσε να συναντήσει τον Michael Bisping (τον νικητή της σεζόν) στην επόμενη φάση και αντικαταστάθηκε από τον Ross Pointon. Ο τραυματισμός αυτός στην περίπτωση που δεν υπήρχε, πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Ο Hamill φαινόταν καθαρά ότι ήταν αυτός που θα κέρδιζε το show, στο οποίο τελικά βγήκε νικητής ο Michael Bisping και που τελικά έγινε το πρόσωπο το UFC στο Ηνωμένο Βασίλειο, πράγμα που έγινε ακόμα πιο αντιληπτό στο μετέπειτα fight των δύο που ο Hamill έχασε από τον Bisping στο UFC 75 άδικα σε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη βαθμολογίας των κριτών.


2.2 UFC
Ασχέτως με την έκβαση του show, το UFC έδωσε ακόμα μια ευκαιρία στον Matt και αυτός την άρπαξε από τα μαλλιά. Με 5 συνεχόμενες νίκες (Forbes, Petruzelli, Holman, Bisping, Boetsch), επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Rich Franklin στο UFC 88, στο μεγαλύτερο fight της καριέρας του. Ενώ τα πήγε αξιοπρεπώς, η καλύτερη τεχνική και αξία του Franklin υπερνίκησε τη θέληση του σφυριού.
Παρόλα αυτά, η πρώτη (δίκαιη) ήττα της καριέρας του δεν τον πτόησε και προχώρησε σε ένα δεύτερο σερί νικών που όμως και αυτήν τη φορά υπήρχε ένα άδικο αποτέλεσμα (Jones), αυτήν τη φορά υπέρ του Hamill. Όπως και να έχει, το σερί αυτό των 4 νικών του, τον οδήγησε στον 2ο μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του, αυτήν τη φορά απέναντι στον coach του στο TUF 3, Tito Ortiz. Αυτήν τη φορά βγήκε νικητής, φτάνοντας το ρεκόρ του στο 10-2 (9-2 στο UFC).
Φτάνοντας πλέον στα 34 έτη, του έρχεται η μεγάλη ευκαιρία της ζωής του. Να αγωνιστεί για τον UFC Light Heavyweight τίτλο. Αυτό που έπρεπε να κάνει όμως είναι να κερδίσει τον Quinton "Rampage" Jackson. Δυστυχώς στο UFC 130, o Rampage ήταν καλύτερος και πήρε μια δικαιότατη DEC, γκρεμίζοντας τα όνειρα του Matt. Το τελευταίο του fight, ήταν 2 μήνες μετά, όταν αντεκατέστησε το Vladimir Matyushenko στο bout του με τον Alexander Gustafsson, όταν ηττήθηκε με ΤΚΟ στον 2ο γύρο. Λίγες μέρες μετά, ανακοίνωσε το retirement του από το sport, μένοντας στην ιστορία ως ο πρώτος (και που ξες, ίσως και ο μόνος) που νίκησε (έστω και από λάθος) τον Jon "Bones" Jones.



3. Matt Hamill The Movie
Όπως είπα και παραπάνω, ο Hamill δεν είναι ο fighter που θα πουλήσει τα τρελά buyrates και τα εισιτήρια, αλλά είναι ένα άτομο που αξίζει θαυμασμού και 2 ώρες της ώρας μου να κάνω αυτό το topic, γιατί η θέληση και η αγάπη του για τον συναγωνισμό, όποια μορφή και να είχε αυτός (wrestling-MMA), υπερνίκησε την έλλειψη της μίας από τις 5 αισθήσεις του που είναι υπεραπαραίτητες στο ΜΜΑ, και ο Matt μας έδειξε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να υπερνικήσει τις αδυναμίες του και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Αυτό πιστέψανε και οι υπεύθυνοι στην TAPOUT films και κάνανε την ταινία για τη ζωή του Matt.

Γενικά, έχω διαβάσει ως τώρα τα καλύτερα. Η ταινία έχει αρχίσει από τον Νοέμβριο του 2010 να προβάλλεται σε μικρές αίθουσες σε festival μονάχα, έχοντας κερδίσει ως τώρα και 7 βραβεία, και θα εμφανιστεί και στις αίθουσες σε όλον τον κόσμο στο τέλος του 2011. Τον ρόλο του Matt θα τον παίξει ο Rashell Harvard, ενώ ένα ρόλο στην ταινία θα έχει και ο Rich Franklin κάνοντας έναν από τους coaches του (αυτόν που τον είχε κόψει από την ομάδα του).







Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:
Matt Hamill The Movie - wiki
Matt Hamill The Movie Official Site
Matt Hamill wiki









Αυτά από μένα παιδιά...
Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!"






--> G.S.P. <--

______________________________________

6 σχόλια:

  1. Συμπαθέστατος fighter ο Matt!! Ειδικά οι πανηγυρισμοί του όταν κέρδιζε που χοροπηδούσε την ώρα που του κρατούσε το χέρι ο διαιτητής θα μείνουν.

    Στο trailer φαίνεται οτι ο ηθοποιός έχει πετύχει τη φωνή του Hamil πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι εγώ με το που το είδα πρώτη φορά, αυτό μου έκανε εντύπωση! Η φωνή.

    Ναι πολύ συμπαθής, μπορεί να μην ήταν ο τύπος fighter που θα γίνει ο αγαπημένος σου, αλλά δε μπορείς παρά να τον θαυμάζεις. Άλλοι φοβούνται και δεν έχουν τη θέληση να ακολουθήσουν την τύχη τους στο ΜΜΑ έχοντας όλες τις αισθήσεις τους και αυτός ο άνθρωπος το ξεπέρασε αυτό. Φαντάσου να είσαι στο 8γωνο και να μην μπορείς να ακούσεις συμβουλές. Για 5 λεπτά είσαι απολύτως μόνος σου.

    Επίσης μου αρέσει ότι ποτέ δε φάνηκε απογοητευμένος ή να χρησιμοποιεί το πρόβλημά του ως δικαιολογία.

    Και επίσης ένας από τους λόγους που δεν πήγα ποτέ τον Bisping, ήταν η διπρόσωπη συμπεριφορά του απέναντι στον Hamill στο TUF3.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κριμα για αυτον τον πραγματικα αξιοσεβαστο αθληταρα που φευγει με αυτον το τροπο.
    αν και οπως ειπα δεν μου αρεσε καθολου στον τελευταιο αγωνα (δε το παιρνω πισω αυτο)γιατι τον εχω δει να μαχεται πολυ καλυτερα .
    και οπως ειπες πιο πανω εμπαινε στο 8γωνο και δεν ειχε αυτη την τεραστια βοηθεια της φωνης απ 'εξω. προσπαθω να μπω στη θεση του εκεινη την ωρα αλλα ... αδυνατο ειναι εκκωφαντικη αυτη η σιωπη ισως ομως και λυτρωτικη γι αυτον δεν ξερουμε.
    οπως κ να 'χει εμεις δεν τον ξεχναμε!
    κουβανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει δεν πέθανε κιόλας ο άνθρωπος βρε Κουβανέ! :Ρ

    Εννοείται ότι στους 2 τελευταίους του αγώνες ήταν κάτω του μετρίου. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα του να σταματήσει και σταμάτησε. Όπως έγραψα και πάνω, επειδή εμείς τον γνωρίσαμε όταν ήταν ήδη μεγάλος, τον έχουμε για πιτσιρίκο. Ο άνθρωπος είναι σχεδόν συνομίληκος με τους Fedor και Ortiz.

    Thnx για το comment φίλε Κουβανέ και τη διαρκή στήριξη :)


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε σεις, πιστευετε οτι εχει ελπιδες να ποιασει αυτη η ταινια? καλος, χρυσος, κουφος ο χαμιλ, αλλα με το συμπαθειο χεστηκαμε για την ζωη του. Μπραβο του για οσα πετυχενει οντας κουφος, μπραβο του που περναει τις οποιες δυσκολιες, αλλα ταινια?? πως θα ειναι ενδιαφερον?? ασε που φαινεται κλισαδια απο το τρειλερ. Και ασε που δεν εχω δει και τιποτα mma related σε ταινια που να αξιζει. Ειδατε το striking truth για gsp και david Loiseau?? μεγαλη φολα και το παρουσιαζανε για αριστουργημα. καραλοοολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το striking truth δεν το είδα... Αλλά όντως, λίγες ΜΜΑ ταινίες μου άρεσαν.

    Τώρα, αυτήν θα τη δούνε σίγουρα οι fans του Hamill, όπως και του Franklin που παίζει ένα ρόλο.

    Τώρα για τους υπόλοιπους... Πιστεύω ότι τουλάχιστον 1 στους 5 ΜΜΑ fans θα το δει....




    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή