Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

[Ποδόσφαιρο] Τι σκέφτεται ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την 4η αγωνιστική των play-off. (Απάντηση στον Kourtone) by G.S.P.

Καλησπέρα φίλοι και φίλες. Το παρόν topic αποτελεί απάντηση στον φίλο συν-blog-ίτη του 4-SportsAction, Kourtone, στο σχόλιο που έκανε στο τελευταίο μου topic. Ζητώ συγγνώμη που γράφω νέο άρθρο, αλλά το σχόλιο-απάντηση που έγραφα, ήταν τελικά αρκετά μεγάλο για ένα απλό σχόλιο και ίσως θα κούραζε με την έλλειψη μιας σωστής μορφής κειμένου.
Άλλωστε όπως θα δείτε, το σχόλιο του φίλου Kourtone με έκανε να σκεφτώ κάποια άλλα πράγματα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην σύνταξη ενός νέου άρθρου.




Κατ' αρχάς για να μπουν όλοι στην κουβέντα και στο νόημα ας παραθέσω και το σχόλιο του Kourtone:

"Πολύ καλό το άρθρο σου φίλε μου G.S.P. απλά για μένα το πέναλτι του Σάχα στον Φωτάκη ήταν καθαρό (ίδιο ακριβώς και στην ίδια εστία μάλιστα κέρδισε ο Τζιμπούρ στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος στην Τούμπα 2-1)και για το πόσο εφικτό είναι να βγει πρώτος ο ΠΑΟ δεν μπορώ να το πω με σιγουριά όπως το λες εσύ, εντάξει έκανε ένα καλό παιχνίδι με τον Βόλο και κέρδισε αλλά προς Θεού μην καθησυχάζεστε ξέρεις πολύ καλά την ομάδα σου και ειδικά φέτος είναι μια του ύψους μια του βάθους και δεν θα έχεις την Κυριακή τον Κατσουράνη που είναι ο μόνος που βγάζει μια πάσα.

Kourtone
"

Πριν απαντήσω, ξαναζητώ συγγνώμη που κάνω νέο άρθρο, απλά όπως θα δείτε αυτά που έγραψα ήταν πάρα πολλά για comment. Σε περίπτωση που φίλε Kourtone δεν βρίσκεις σωστό το ότι έγραψα το comment σου παραπάνω, πες μου και το παρόν άρθρο θα διαγραφεί :)


Για το πέναλτι του Saha
Αρχικά το πέναλτι του Saha ίσως να έχεις δίκιο και να είναι. Δεν άκουσα την γνώμη κανενός από τους καθηγητές διαιτησίες να λένε τι ισχύει, απλά έγραψα την εντύπωση που είχα εγώ για την φάση (το match το έβλεπα με τον πατέρα μου και αυτός όπως κι εσύ πίστευε ότι ήταν πέναλτι), διότι μου φάνηκε ότι έτσι όπως έπεσε ο Saha, τα πόδια του σίγουρα δεν τον ακουμπάνε τον Φωτάκη και τα χέρια του ήταν αν παρατηρήσεις επίτηδες τεντωμένα κατά πίσω. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, δεν ξέρω.


Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί
Ίσως με αυτά που έγραψα να φάνηκα υπερόπτης και ότι πιστεύω ότι ο ΠΑΟ έχει καπαρωμένη την πρωτιά. Σε καμία περίπτωση δε λέω ότι ο ΠΑΟ θα βγει σίγουρα πρώτος. Ούτε καν το φαβορί δεν είναι στα μάτια μου. Άλλωστε πως γίνεται να πιστεύω κάτι τέτοιο όταν είναι τρίτος και έχει να παίξει με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ..;
Αυτό που εννοούσα είναι ότι πλέον η κατάσταση είναι στο χέρι του. Ότι δεν τον νοιάζει τι θα κάνουν οι αντίπαλοί του. Τώρα που δεν κέρδισε η ΑΕΚ, με 2 νίκες ότι και να γίνει βγαίνει πρώτος. Ενώ αν κέρδιζε η ΑΕΚ δεν θα ήταν στο χέρι του. Δεν εννοούσα ότι είναι φαβορί. Για αυτό είπα άλλωστε στο τέλος ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους 2.
Η γνώμη μου είναι ότι το φαβορί για την 1η θέση έτσι όπως είναι τα πράγματα πλέον είναι ο ΠΑΟΚ. Υποδέχεται τον Βόλο που πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη δεν κερδίσει, αφενός μεν επειδή είναι καλύτερη ομάδα και αφ'ετέρου διότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, τον Βόλο πιο πολύ τον συμφέρει να χάσει από τον ΠΑΟΚ παρά να κερδίσει.
Και εξηγώ πριν πέσετε να με φάτε. :Ρ


Το τι σκέφτεται ο Ολυμπιακός Βόλου πλέον
Κατά τεράστια πιθανότητα ο Βόλος θα βγει τελευταίος και το ξέρουν και οι ίδιοι αυτό, αφού πρέπει να κάνει 2 νίκες και ταυτόχρονα ο ΠΑΟ να κάνει 2 ήττες ή 1 ήττα και 1 ισοπαλία. Αυτό που θέλει είναι η ΑΕΚ σε καμία περίπτωση να μη βγει πρώτη, ώστε να βγει και αυτός Ευρώπη. Το λογικό και μαθηματικό συμπέρασμα επομένως είναι, ότι τον συμφέρει πλέον να κερδίζουν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ) και να μην κερδίζει ή να χάνει η ίδια, ώστε να μην βγει πρώτη.
Εγώ τουλάχιστον αν ήμουν στη θέση του Βόλου, και πήγαινα να παίξω με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα προτιμούσα να ξέρω ότι και αν δεν καταφέρω να κόψω βαθμούς από την ΑΕΚ στην 5η αγωνιστική, ο βασικός αντίπαλός της (ο ΠΑΟΚ) θα μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς ώστε να είναι πρώτος...
Φανταστείτε λοιπόν ότι ο Βόλος καταφέρνει να μην χάσει από τον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα η ΑΕΚ κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην έδρα της. Αν είναι τα πράγματα έτσι όπως είναι τώρα, με τον ΠΑΟΚ με 1 βαθμό διαφορά από την ΑΕΚ και 2 από τον ΠΑΟ, ο Βόλος θα βγει κερδισμένος αν στερήσει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ ή όχι;
Κλείνοντας, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ τον έχει σίγουρο τον Βόλο την τελευταία αγωνιστική, όχι μόνο επειδή είναι καλύτερη ομάδα και παίζει στην έδρα του, αλλά και επειδή ο Βόλος αν κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ, θα είναι σαν να αυτοκτονεί αφού θα στερεί βαθμούς από κάποιον που κυνηγάει να πάρει την πρώτη θέση.


Για το ποιος είναι το φαβορί
Για αυτούς τους λόγους άλλωστε, δεν μπορώ να πιστεύω ότι ο ΠΑΟ έχει τον πρώτο λόγο για την πρωτιά. Νομίζω ότι έτσι όπως είναι τα πράγματα, το πιο πιθανό είναι να βγει 1ος ο ΠΑΟΚ, 2ος ο ΠΑΟ και η 3η η ΑΕΚ... Η ΑΕΚ τα έχει πιο σκούρα από όλους, γιατί ο Βόλος θα λυσσάξει στο μεταξύ τους match, έχει πολλές απουσίες και στα 2 της match (Καφές, Μάκος, κτλ) και τέλος ο ΠΑΟΚ (ο βασικός της αντίπαλος) έχει πιστεύω ένα παιχνίδι σίγουρο από τα 2 και πολύ πιθανή την μη-ήττα από τον ΠΑΟ.


Αν τα play-off ήταν εντός του πρωταθλήματος
Από ότι θα έχετε καταλάβει είμαι λάτρης των στατιστικών. :Ρ Μέτρησα ποια ήταν η βαθμολογία των 4 ομάδων στο πρωτάθλημα. Δηλαδή πήρα υπόψιν τα match του πρωταθλήματος μόνο μεταξύ των 4.


Υ.Γ. Παιδιά, βρήκα ένα από τα άρθρα μας κατά τύχη εδώ. Τι παίζει; Γιατί μας παίρνουν αυτοί τα άρθρα μας;


Αυτά από μένα. Νομίζω ότι όλα αυτά δε θα ήταν για να μπουν σε σχόλιο... Φιλικά πάντα εννοείται, δε θέλω να δημιουργήσω διαμάχες, ελπίζω να μην ενόχλησε τον φίλο Kourtone το άρθρο μου :)





--> G.S.P. <--
___________________________________

3 σχόλια:

  1. Για το πέναλτι του Σάχα ούτε εγώ είδα κανένα "καθηγητή" διαιτησίας για να πω την αλήθεια απλά με το που το είδα κατευθείαν φώναξα πέναλτι και όταν είδα το ριπλει μου ήρθε στο μυαλό μου το πέναλτι του Τζιμπούρ και η γνώμη μου ήταν και είναι ότι είναι καθαρό. Για το κίνητρο του Βόλου συμφωνώ μαζί σου απόλυτα και το ήξεραν όλοι από την αρχή των αγώνων πως θα παίξει απέναντι σε εσένα, σε εμένα και στην ΑΕΚ, όσον αφορά τον ΠΑΟ και τις ελπίδες του το σχόλιο που σου έκανα ήταν γιατί μου φάνηκε πολύ αισιόδοξο αυτό που έγραφες και φαινόσουν όπως είπες και εσύ λίγο υπερόπτης...
    Να ξέρεις δεν παρεξηγούμε εδώ είμαστε για να διαφωνούμε, να συμφωνούμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις και να κάνουμε χαβαλέ...

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μετά που είδα το comment σου και ξαναδιάβασα και εγώ το άρθρο που έγραψα κατάλαβα ότι μπορεί να φάνηκα έτσι λιγάκι υπερόπτης σε κάποιον που δεν με ξέρει καλά (έπρεπε να σκεφτώ ότι δε με διαβάζει μόνο ο Pest που με ξέρει :Ρ) και που μπορεί να φανταστεί διάφορα μέσω του γραπτού λόγου και για κάτι μάλιστα το οποίο δεν πίστευα (lol), ότι ο ΠΑΟ δηλαδή είναι το φαβορί.
    Όπως είπα, σε καμία περίπτωση δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα βγει ο ΠΑΟ πρώτος. Πιστεύω ότι το φαβορί πλέον είναι ο ΠΑΟΚ. Εννοούσα μονάχα ότι ο ΠΑΟ πλέον δεν εξαρτάται από κανένα άλλο αποτέλεσμα, αν νικήσει και τα 2 match του.
    Το πέναλτι και γω όταν το είδα live παρεπιπτόντως, "πέναλτι" φώναξα. Από τα replays άλλαξα άποψη. Πάντως δεν πιστεύω ότι άδικα κέρδισε ο ΠΑΟΚ (όπως λένε πολλοί ΑΕΚτσήδες), παρά το πέναλτι.
    Ελπίζω να τα ξεκαθαρίσαμε πλέον :Ρ (Σκόπευα αλλιώς να σε προκαλέσω σε MMA fight lol)

    Υ.Γ.: Thnx που ασχολείσαι με τα άρθρα μου (ανάγνωση, σχόλια κτλ). Μακάρι να μπορούσα να πω και γω τίποτα στα δικά σου για το στοίχημα!


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής (δεν είδα τίποτα, ούτε δευτερόλεπτο από κάποιο match, μόνο τις καλύτερες φάσεις) λίγο πολύ ξέρουμε τι θα γίνει.

    Ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει περίπτωση να μη δεν χάσει από τον ΠΑΟΚ στην 6η αγωνιστική, δε λέω ότι θα το δώσει το match, αλλά δε θα παραξενευτώ αν βάλει μια 11άδα με 14-15χρονα.

    Όλα θα κριθούν στο άδειο ΟΑΚΑ.
    Αν ο ΠΑΟ δεν κερδίσει την ΑΕΚ, τσου λου πάει ο ΠΑΟΚ.
    Αν ο ΠΑΟ κερδίσει την ΑΕΚ, τσου λου πάει ο ΠΑΟ.

    Αν και μεταξύ μας όλα αυτά άσκοπα είναι αφού όλοι Europa League θα καταλήξουμε :Ρ



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή