Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

[MMA] Οι Edgar και Maynard έξω από το UFC 130 και η κατάσταση της UFC Lightweight Division. by G.S.P. [M.M.A.]


From the Edgar Vs Maynard 2 weigh-ins
Καλησπέρα φίλοι του M.M.A.. Όλοι μας μετά το draw του Edgar Vs Maynard 2, είπαμε ότι η Lightweight Division του UFC έχει γίνει άνω κάτω. Για ποιο λόγο; Διότι αποτελεί την πιο γεμάτη κατηγορία και εκτός αυτού έχει και τους πιο πολλούς fighters που υπολογίζονται στο title picture. Έτσι, ενώ οι #1 contenders κάνανε ουρά πίσω από τον Gray Maynard, ήρθε η ισοπαλία στο UFC 125 και θα έπρεπε όλοι αυτοί να περιμένουν ακόμα πιο πολύ και να αρχίσουν να φθείρονται (δες Sotiropoulos, ο οποίος από #1 Contender έχει πέσει πλέον μετά την ήττα του). Τώρα, θα πρέπει να περιμένουν ακόμα πιο πολύ, διότι και οι δύο fighters του Main Event του UFC 130 έχουν αποσυρθεί από το fight λόγω τραυματισμών.


Νέα για το UFC 130

Matt "The Hammer" Hamill και Quinton "Rampage" Jackson
Ναι λοιπόν, είναι γεγονός. Το UFC 130 δεν ονομάζεται πλέον Edgar Vs Maynard 3, αλλά Rampage Vs Hamill. Το fight που θα ξεκαθάριζε τα πάντα δε θα λάβει χώρα σύντομα. Ο Gray Maynard αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το fight του λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο. Τότε οι άνθρωποι του UFC σκέφτηκαν να βρουν αντικαταστάτη για να αντιμετωπίσει τον Frankie Edgar (ίσως Jim Miller λέω εγώ;), αλλά γρήγορα ακούσαν και τη δεύτερη καμπάνα! Ο Edgar (UFC Lightweight Champion) αποχωρήσε και αυτός με τη σειρά του από το fight, λόγω σπασμένων πλευρών. Αποτέλεσμα; Δε θα έχουμε title fight στο UFC 130 και πλέον Main Event γίνεται το Rampage Vs Hamill. Άσχημο χτύπημα για το UFC, καθώς χάθηκε σίγουρα αρκετό prestige από τη βραδιά, λόγω της απουσίας κάποιου title fight.


Frankie Edgar
Το fight αυτό πιθανότατα θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον. Το θέμα είναι πότε και αυτό εξαρτάται κυρίως από το πότε θα γίνει καλά ο Frankie Egdar. Ο τραυματισμός του (σπασμένα πλευρά) είναι σίγουρα ο πιο σημαντικός εκ των δύο τους και σίγουρα θα πάρει καιρό ώστε να επουλωθούν. Είδαμε άλλωστε πρόσφατα τον Anderson Silva να σπάει τα πλευρά του στο fight του με τον Chael Sonnen τον Αύγουστο του 2010 και να επιστρέφει το Φεβρουάριο του 2011. Μισός σχεδόν χρόνος δηλαδή.



Gray Maynard
Το θέμα τώρα είναι τι θα αποφασίσει να κάνει ο Gray Maynard που σίγουρα θα επιστρέψει νωρίτερα. Είδαμε στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις. Fighters να κερδίζουν το title shot τους και να περιμένουν να επιστρέψει ο πρωταθλητής για να διεκδικήσουν τον τίτλο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Vitor Belfort που κέρδισε το fight του με τον Rich Franklin τον Σεπτέμβριο του 2009 και περίμενε πάνω από ένα χρόνο, ως τον Φεβρουάριο του 2011 για να παλέψει για τον τίτλο, και ο Rashad Evans που κέρδισε το fight του απέναντι στον Quinton Jackson τον Μάιο του 2010 και αποφάσισε να περιμένει για να αντιμετωπίσει τον Shogun, πράγμα που δεν έγινε ποτέ, διότι ο #1 Contender τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Jon Jones και τώρα πρέπει να κερδίσει τον Phil Davis ώστε να πάρει ξανά το title shot του. Από την άλλη έχουμε και το παράδειγμα του Junior Dos Santos, ο οποίος κέρδισε τον Roy Nelson για να γίνει ο διεκδικητής του UFC Heavyweight Champion (τότε δεν ήξερε ποιος θα είναι, ο Lesnar ή ο Velasquez) και μετά τον τραυματισμό του Velasquez (τελικά), είπε ότι "Όχι, δε θέλω να περιμένω, δώστε μου όποιο fight θέλετε", και τώρα θα αντιμετωπίσει τον Lesnar για το #1 Contender. Ποιος θα βγει κερδισμένος (Evans ή Dos Santos), δεν ξέρουμε.


Η κατάσταση της UFC Lightweight Division σήμερα

Clay Guida και Anthony Pettis
Η κατάσταση της UFC Lightweight Division είναι αυτή που είναι το μεγαλύτερό τους πρόβλημα τώρα. Είναι η κατάρα να έχεις τόσους πολλούς και καλούς fighters ώστε να μην ξες πως να τους διαχειριστείς. Αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα του draw του UFC 125. Ότι περίμεναν ίσα και με 3-4 fighters (δες Pettis, Sotiropoulos, Miller, Guida) να δουν τι θα γίνει σε αυτό το fight, ώστε να μάθουν ποιος θα είναι μετά ο challenger του τίτλου (κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν ο Pettis). 

Οι κατηγορίες του UFC ταξινομημένες με το πλήθος των fighters τους:
1. Lightweight - 52 fighters
2. Welterweight - 48 fighters
3. Middleweight - 42 fighters
4. Featherweight - 33 fighters
5. Light Heavyweight - 32 fighters
6. Heavyweight - 25 fighters
7. Bantamweight - 23 fighters
Jim Miller

Από ότι βλέπετε, η Lightweight divison του UFC είναι η πιο πληθέστερη. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι περιέχει και τους περισσότερους από κάθε άλλη κατηγορία fighters που εκείνο τον καιρό λογίζονταν ως number 1 contenders. Fighters όπως οι George Sotiropoulos (7-0 στο UFC), Melvin Guillard (4-0 σερί), Anthony Pettis (ο τελευταίος WEC Lightweight Champion - σερί 4-0 στο WEC), Clay Guida (σερί 3-0) και Jim Miller (σερί 6-0). 

Τώρα πλέον τα πράγματα όσον αφορά τους Contenders κατά τη γνώμη μου είναι κάπως έτσι:
#1: Gray Maynard
#2: Anthony Pettis (4-0) Vs Clay Guida (3-0) winner
#3: Jim Miller (7-0)
#4: Melvin Guillard (4-0, fights Shane Roller at UFC 132)
και ακολουθούν και κάποια σημαντικά ονόματα, όπως Ben Henderson, George Sotiropoulos και Dennis Siver.

Να υπενθυμίσουμε τέλος και ποια είναι η κατάταξη των Lightweights.
Frankie Egdar
Top 10 Lightweights (sherdog.com)
01. Frankie Edgar (13-1-1)
02. Gilbert Melendez (19-2)
03. Gray Maynard (10-0-1, 1 NC)
04. Shinya Aoki (27-5, 1 NC)
05. Eddie Alvarez (22-2)
06. Kenny Florian (13-5)
07. Jim Miller (20-2)
08. Anthony Pettis (13-1)
09. Tatsuja Kawajiri (27-7-2)
10. Sean Sherk (36-4-1)




Gilbert Melendez
Top 10 Lightweights (yahoosports.com)
01. Gilbert Melendez (19-2)
02. Frankie Edgar (13-1-1)
03. Gray Maynard (10-0-1, 1 NC)
04. Shinya Aoki (27-5, 1 NC)
05. Eddie Alvarez (22-2)
06. Jim Miller (20-2)
07. Anthony Pettis (13-1)
08. Melvin Guillard (27-8-2, 1 NC)
09. Tatsuja Kawajiri (27-7-2)
10. Dennis Siver (18-7)

Θα πρέπει να πω ότι συμφωνώ προσωπικά περισσότερο με το δεύτερο ranking.
Αυτά από μένα παιδιά, θα ήθελα να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες...
Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges".


--> G.S.P. <--
_______________________________

3 σχόλια:

  1. Τι μαντάτα ήταν αυτά πάλι; Για άλλη μια φορά αχταρμάς σε αυτην την ρημαδό division!

    Τι να πω...δεν έχω λόγια! Ας γίνει ότι είναι να γίνει να γιάνουν να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα!

    The Pest...\m/
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, απόψεις για προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως ρε συ, πολύ αχταρμάς!!! Και αυτό τα Edgar Vs Maynard 2 και 3 τα κάνανε ακόμα πιο πολύ!!


    -->G.S.P.<--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, απόψεις για προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραίο άρθρο. Με δεύτερο ranking συμφωνώ ώς προς τον Melendez, αλλά ο Aoki ίσως έχει πέσει μετά τον αγώνα του με τον Melendez, και τον άλλον στο Κ-1 (κέρδισε τον Beerbohm , αλλά εντάξει δεν είναι τοπ ranked o συγκεκριμένος).

    Όσο για το Maynard 1ος contender και μετά ο νικητής με τον νικητή του Guida vs Pettis, συμφωνώ απολύτως. Εκτός εάν επιβεναιωθούν φήμες που θέλουν τον Melendez να μετακομίζει προς UFC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή