Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2011


Φινάλε και για την διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος με τον τελικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ να τελειώνει πριν λίγη ώρα, επισκιάζοντας βέβαια μια από τις πιο «σοβαρές» διοργανώσεις τα επεισόδια και οι τραμπουκισμοί των γνωστών-αγνώστων οπαδών της ΑΕΚ.





Το κακό φαινόταν από νωρίς καθώς πολλές ώρες πριν το εναρκτήριο λάκτισμα ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο εξωτερικό χώρο του Ο.Α.Κ.Α καθώς και στο εσωτερικό αυτού μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ των Μ.Α.Τ και των οπαδών του Ατρόμητου.


Ο αγώνας λοιπόν ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση με μεγαλύτερο πάθος να δείχνουν οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου χωρίς όμως να κάνουν κάποια σπουδαία ευκαιρία για γκολ, αντιθέτως με τους ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» να προσέχουν και να προσπαθούν να βρουν τη μισή ευκαιρία και το λάθος των αντίπαλων ποδοσφαιριστών. 


Το σκορ άνοιξε στο εικοστό έκτο λεπτό υπέρ της ΑΕΚ σε μια φάση που ο Μπαζίνσκι έκανε ένα από τα πολλά λάθη που συνηθίζει να κάνει και άφησε ελεύθερο το Σκόκο ο οποίος έβγαλε μια πολύ καλή σέντρα στο ύψος του πέναλτι και ο Λυμπερόπουλος με μια καταπληκτική κεφαλιά άνοιξε το σκορ, το οποίο βέβαια γκολ δεν θα έπρεπε να υφίσταται καθώς ο Λύμπερόπουλος ήταν σε καθαρή θέση οφσάιντ, όμως ο επόπτης δεν το είδε ή μάλλον δεν ήθελε να το δει και το μέτρησε κανονικά.
Ένα γκολ το που ήταν και το μοναδικό στο πρώτο ημίχρονο καθόρισε το αποτέλεσμα και την εξέλιξη του αγώνα και έδωσε την νίκη στην ΑΕΚ.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά και είδαμε έναν Ατρόμητο να μπαίνει πολύ δυνατά κλείνοντας την ΑΕΚ στα καρέ της και διεκδικώντας ένα γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια, και θα το κατάφερνε αν η τύχη ήταν μαζί της ιδιαίτερα στις δυο φάσεις τη μια του Αναστασάκου και την άλλη του Μπαζίνσκι.
Στην συνέχεια ο τεχνικός της ΑΕΚ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Παντελή Καφέ και κατάφερε να ισορροπήσει το ματς χωρίς όμως να βοηθηθεί η ΑΕΚ επιθετικά.
Αργότερα και καθώς περνούσε η ώρα βλέποντας ο Ατρόμητος πως δεν έρχεται το γκολ ανοίχτηκε παραπάνω και έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Μπάχα στο 78ο λεπτό πάλι από ένα τραγικό λάθος της άμυνας του Ατρόμητου και στη συνέχεια τα τριπλασίασε με ένα  καταπληκτικό γκολ του Καφέ στο 85ο λεπτό και αφού οι παίχτες του Ατρόμητου είχαν παρατήσει το παιχνίδι, και με τους «καλούς» οπαδούς της ΑΕΚ να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο από το 80ο λεπτό για να πανηγυρίσουν τον «δίκαιο» τίτλο που κέρδισαν.
Έτσι λοιπόν «αναγκάστηκε» ο κ. Κάκος να τελειώσει το ματς στο 91 και όχι στο 99 που έπρεπε να τελειώσει σύμφωνα με τις καθυστερήσεις που έδειξε ο τέταρτος διαιτητής.
Για να λέμε την αλήθεια κανονικά θα έπρεπε αν είχε το θάρρος να διακόψει το ματς από το 65ο λεπτό που ξεκίνησαν να μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί της ΑΕΚ οι οποίοι έκαναν και τέσσερις διακοπές στο παιχνίδι.
Δεν θα ήθελα να αναφερθώ περεταίρω για το συγκεκριμένο ματς και τα επεισόδια που προκλήθηκαν απλά θα παραθέσω ορισμένα γεγονότα και ας βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα. Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να μην πω συγχαρητήρια και μπράβο στην ομάδα της ΑΕΚ που κέρδισε το Κύπελλο.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΩΝΗ:


«Σκηνοθετημένο παιχνίδι, σημάδευαν τους παίχτες με όπλα, ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.
Ο τελικός ήταν παρωδία, ήταν σκηνοθετημένος με όλα αυτά που γίνονται. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τελικό Κυπέλλου να βλέπεις τους παίχτες να τρέχουν να προστατέψουν τις οικογένειες τους που τις σημάδευαν με όπλα και να τρώνε ξύλο.
Συμφωνεί όλος ο κόσμος. Το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρό μας είναι ένα ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Το αγωνιστικό; Είναι απλό και σκηνοθετημένο, όταν το αουτσάιντερ μπαίνει πίσω στο σκορ με δύο μέτρα γκολ οφσάιντ. Η ΑΕΚ κέρδισε ένα κάλπικο τίτλο.»


                                                              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ





















                                                                         BΙΝΤΕΟ

                                                                       


Kourtone

2 σχόλια:

  1. oraios file...mia zoi ta idia k ta idia tha sizitame... ti na kaneis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο άρθρο. Το match δεν το είδα, αλλά από ότι κατάλαβα η ΑΕΚ σπρώχθηκε αρκετά... Θυμίθηκα και το ΑΕΚ-ΠΑΟ για το κύπελλο και συγχύστηκα!!! :Ρ

    Εντάξει, πια το πράγμα έχει ξεφύγει... Μου έλεγε σήμερα ο "Pest" ότι πριν το match που πήγαν οι άνθρωποι του ΟΑΚΑ να ετοιμάσουν το γήπεδο να υποδεχθεί τον τελικό, βρήκαν κάτω από καθίσματα κρυμμένα καδρόνια, μαδέρια, πέτρες και άλλα επιστημονικά τέτοια...

    Το κακό είναι ότι βλέπω τον εαυτό μου να διαβάζει αυτά τα ωραία που περιγράφει τώρα ο Kourtone και δεν με συγκινεί τίποτα... Εκεί φτάσαμε. Να τα θεωρούμε πια και αυτά μέρος του ποδοσφαίρου μας...

    Το μόνο που μου έδωσε χαρά σήμερα ήταν ότι ο Λύμπε, αυτός ο παιχταράς, πήρε επιτέλους τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

    Μία λύση μόνο υπάρχει. Διακοπή πάντων. Δεν γίνεται το κράτος να μην έχει να χρηματοδοτήσει νοσοκομεία, πανεπιστήμια και σχολεία και να ξοδεύονται χρήματα για αστυνομικές δυνάμεις για το ποδόσφαιρο.

    Καλύτερα να μην ξαναδώ τον ΠΑΟ να παίζει μπάλα, παρά αυτό κάθε εβδομάδα.

    --> G.S.P. <--

    ΑπάντησηΔιαγραφή