Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ...!!!


Ανάμεσα στα πολλά σκάνδαλα που έγιναν φέτος (και όχι μόνο) στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ήρθε άλλο ένα να συμπληρώσει την αστεία κατάσταση και την κακή πορεία που έχει πάρει το ποδόσφαιρο στην χώρα μας και αυτό δεν είναι άλλο από την σκανδαλώδη απόφαση που πάρθηκε μεσοβδόμαδα από την Ε.Π.Ο, να μην δώσει δηλαδή την άδεια συμμετοχής για το καινούργιο πρωτάθλημα στον ΗΡΑΚΛΗ.



Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σίγουρα ο ΗΡΑΚΛΗΣ δεν έπρεπε να πάρει την άδεια συμμετοχής, όμως το σκάνδαλο είναι ότι δεν υπήρχε σωστή μεταχείριση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και γι’ αυτό δεν έπρεπε να παρθεί αυτή η απόφαση.


Ο ΗΡΑΚΛΗΣ χρωστάει πολλά χρήματα, έχει οφειλές σε ποδοσφαιριστές και η οικονομική του κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή καθώς δεν έχει παρουσιάσει καθαρή θέση στον ισολογισμό του, όμως δεν είναι η μοναδική ομάδα που είναι έτσι και αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα.


Είναι η Α.Ε.Κ που μετά την υπαγωγή της πριν λίγα χρόνια στο άρθρο 44 και της σβήστηκαν τα χρέη, δημιούργησε τα διπλάσια και ίσως παραπάνω με το έτσι θέλω χωρίς να υπολογίζει κανένας τίποτα.
Μια Α.Ε.Κ που και αυτή έχει απλήρωτους παίχτες και ας μην βγαίνει αυτό προς τα έξω, που χρωστάει αρκετά χρήματα στο Ο.Α.Κ.Α (για την συντήρησή του κ.α.), που αγοράζει και φέρνει παίχτες και προπονητές πολύ ακριβούς με μεγάλα συμβόλαια και πραγματικά απορώ πως μπορεί και τι λογιστικά κόλπα έχει βρει για να κάνει αυτές τις κινήσεις.


Είναι ο ΑΡΗΣ που και αυτός μετά την υπαγωγή του στο άρθρο 44 δημιούργησε καινούργια χρέη όχι όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο η Α.Ε.Κ και βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης.


Είναι ο Π.Α.Ο.Κ που και αυτός έχει χρέη από τις κάκιστες διοικήσεις που είχε τα προηγούμενα χρόνια, έχει ρυθμίσει ορισμένα απ’ αυτά και βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης προσπαθώντας να διώξει από πάνω του όλα τα χρέη που τον βαρύνουν και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και να διεκδικήσει μεγάλους στόχους.


Είναι ο Π.Α.Ο που και αυτός άσχετα με τους πλούσιους μεγαλομετόχους του έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν από κακές αποφάσεις που έχουν παρθεί γιατί προφανώς δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και στρατηγική από τα μέλη της διοίκησης και αυτό φαίνεται από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη και κανείς από τους μετόχους δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ και κανένας δεν θέλει να αναλάβει την ΠΑΕ με σκοπό να μπουν σύντομα πωλητήρια σε μεγάλους παίχτες που έχει η ομάδα για να καλυφτούν οι τρύπες.


Είναι ο Ολυμπιακός που παρά την σωρεία χρημάτων που έχει ξοδέψει φέτος και ξοδεύει γενικά, την αγορά του πλειοψηφικού πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ από ένα οικονομικά ισχυρό άνθρωπο δεν είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τις υπόλοιπες ομάδες καθώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει ακόμη χρέη προς το δημόσιο και προς την υπό εκκαθάριση Τράπεζα Κρήτης που μπορεί να φτάσουν τα 40 εκατ. Ευρώ!!!
Αναλυτικά το 1995 οι υπουργοί Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου, Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος, Βιομηχανίας Κ. Σημίτης και Δικαιοσύνης Αν. Πεπονής υπέγραψαν το νόμο 2330/95 που ψηφίστηκε στην Βουλή για την ρύθμιση των χρεών της Τράπεζας Κρήτης, με σκοπό τον διαχωρισμό του υγιούς κομματιού από το βρώμικο μέρος της Τράπεζας με στόχο την πώλησή της που έγινε το 1997 έναντι 93 δις δρχ. από τον Όμιλο Λάτση, έτσι λοιπόν το βρώμικο κομμάτι της Τράπεζας έκανε αγωγές στον Ολυμπιακό και στους άλλους οφειλέτες της με σκοπό να κερδίσει τα χρήματά της.
Το πρώτο κομμάτι λοιπόν της αγωγής του Ολυμπιακού θα εκδικαστεί στις 19 Μαΐου 2011 από το εφετείο και αν καταδικαστεί ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πληρώσει 20 εκατ. Ευρώ που για τα 7 από αυτά έχει ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (το γιατί μπορούμε να το καταλάβουμε όλοι), ενώ η δεύτερη αγωγή θα εκδικαστεί στις 16 Φεβρουαρίου 2012 και αν καταδικαστεί και πάλι η ομάδα τους Πειραιά θα κληθεί να πληρώσει 5 εκατ. Ευρώ.
Επίσης μην ξεχνάμε τα χρέη που σβήστηκαν με την υπόθεση Κοσκωτά, τα χρήματα της μεταγραφής του Λάγιος Νένταρι που ανέρχονται στα 10 εκατ. Δολάρια και τα πλήρωσε όλη η Ελλάδα και τις οφειλές των 3 εκατ. Ευρώ από το συμβόλαιο του Κριστιάν Καρεμπέ σύμφωνα με τα παραστατικά της ΦΑΕΕ.
Τα συνολικά χρέη του Ολυμπιακού προς το δημόσιο ανέρχονται στα 200 εκατ. Ευρώ!!!
Πηγή Καθημερινή.


Τέλος πάντως υπάρχουν πάρα πολλά για όλες τις ομάδες και συγνώμη που μακρηγόρησα με τον Ολυμπιακό και όχι με τις άλλες ομάδες που δεν είναι ΑΓΙΕΣ αλλά του Ολυμπιακού έχουν κρυφτεί και τα ξέρουν πολύ λίγοι και αν ξεκινήσω να λέω για όλες τις ομάδες θα πρέπει να γράφω και να μιλάω για πολλές μέρες.
Το θέμα λοιπόν είναι ότι καλώς έπεσε ο ΗΡΑΚΛΗΣ αλλά μαζί του έπρεπε να πέσουν και άλλες 8-9 ομάδες.


Τώρα το γεγονός είναι ότι η απόφαση αυτή δεν αλλάζει ή μάλλον είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει και οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ θα πρέπει να ηρεμήσουν και να δουν το συμφέρον της ομάδας τους το οποίο είναι να «δεχτούν» την απόφαση να πέσουν στην Δ’ Εθνική (όπως ο Απόλλων Καλαμαριάς), να πάνε τα χρέη στα πρόσωπα που τα δημιούργησαν, να παίξει με τις ακαδημίες και έτσι σαν μεγάλη ομάδα που είναι με μεγάλη περιουσία να βρει έναν επενδυτή με πολλά λεφτά που θα αγοράσει την ΠΑΕ που θα είναι πλέον χωρίς χρέη, θα χτίσει γήπεδα και θα ανεβάσει την ομάδα στην Α’ Εθνική πολύ πιο δυνατή.


Αν αλλάξει τώρα η απόφαση και τελικά μείνει ο ΗΡΑΚΛΗΣ στη μεγάλη κατηγορία του χρόνου που τις άδειες θα τις δίνει η UEFA θα βρεθεί στην ίδια κατάσταση (όπως θα βρεθούν και άλλες ομάδες του χρόνου αν δεν συμμαζευτούν) και τότε δεν θα μπορεί  να αλλάξει την απόφαση και θα έχει χάσει ένα χρόνο έτσι απλά.


Άρα λοιπόν γιατί να ταλαιπωρηθεί η ομάδα ένα ακόμη χρόνο και να βρεθεί στην ίδια κατάσταση;;; Ας κάνει το κορόιδο και ας πέσει στην Δ’ να δυναμώσει οικονομικά και μετά να γελάει με τις αποφάσεις που θα παίρνει η UEFA για τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.


Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι να ζητήσει από την Βουλή να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι των ομάδων, το οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολο κατά την γνώμη μου γιατί αυτό δεν συμφέρει τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες και δεν θα το αφήσουν να γίνει, όπως δεν άφησαν να γίνουν και άλλα πράγματα και το άλλο είναι να κάνει πως δέχεται την άδικη απόφαση που πάρθηκε εις βάρος του και να γυρίσει μετά από τέσσερα χρόνια πολύ πιο δυνατός και ανταγωνιστικός στην μεγάλη κατηγορία χωρίς χρέη και να διεκδικεί πραγματικά μεγάλους στόχους και όχι να ταλαιπωρείται για την σωτηρία του μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.


Να θυμίσω ότι η απόφαση της UEFA για το UEFA LICENCING πάρθηκε το 2000, το ήξεραν όλες οι ομάδες και δεν προσαρμόστηκαν καθόλου ώστε να μην έρθουν προ τετελεσμένων γεγονότων, λέγοντας ότι έχουμε χρόνο και θα δούμε τι θα κάνουμε μετά, με συνέπεια τώρα ένα χρόνο πριν την καθιέρωση του UEFA LICENCING να έχουν σφίξει οικονομικά όλες οι ομάδες, να προσέχουν τις κινήσεις τους και να κάνουν μειώσεις συμβολαίων ώστε του χρόνου το Δεκέμβριο να πάρουν να παρουσιαστούν βιώσιμες και να πάρουν την άδεια από την UEFA. Αυτό δείχνει την τραγική κατάσταση των ομάδων μας που αντί να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις από το 2000 που γνώριζαν τι θα συμβεί συνέχισαν τις κακές διαχειρίσεις των ομάδων, φέρνοντας αυτές σε τραγικές οικονομικές καταστάσεις, φέρνοντας αυτές και τον κόσμο τους σε αποφάσεις όπως αυτή του ΗΡΑΚΛΗ και ζητώντας από τον κόσμο να ξαναπληρώσει για να καλυφτούν οι τρύπες και η ομάδα που αγαπούν να μην βρεθεί σε περίεργα μονοπάτια.


Δεν ήθελα να μιλήσω οπαδικά και ελπίζω να μην το έκανα. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν προβλήματα και δεν έπρεπε να πάρουν την άδεια μαζί και η δική μου ομάδα.
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει δίκιο αλλά κατά την γνώμη μου πρέπει και είναι καλύτερο να δεχτεί την απόφαση και να βγει πολύ δυνατός απ’ αυτήν την ιστορία και να κοντράρει στα ίσια αυτούς που ωφελούνται εις βάρος του.
Αν δεν αλλάξουν και οι άλλες ομάδες του χρόνου το Δεκέμβριο θα έχουμε πολλά παρατράγουδα.



Kourtone    

5 σχόλια:

  1. φίλε μου kourtone συμφωνώ με όσα γράφεις... τα χρέη του οσφπ ειδικά είναι μια βόμβα που τεχβηέντως αποκρύπτεται από την κοινή γνώμη εδώ και χρόνια... Ας είναι καλά τα ΜΜΕ και το κράτος που φροντίζουν για την ομάδα της καρδιάς τους. Όσο για τον Ηρακλή ίσως αυτή να έιναι η καλύτερη λύση όσο σκληρή και αν φαίνεται. όμως σε μακροπρόθεσμη βάση θα αποδειχτεί εξαιρετική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ άκουσα κάπου (νομίζω ERAsport) ότι παίζει ο Ηρακλής να ενωθεί με μια άλλη ομάδα και θα λέγεται Ηρακλής 1908 και να αγωνιστεί χωρίς χρέη στη Β' Εθνική.

    Πάντως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για μια ομάδα να μη μπορεί να πληρώσει τους παίκτες της.



    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, απόψεις για προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι έτσι είναι G.S.P. με την Επανωμή λένε ότι θα συγχωνευτούν και για μένα είναι το καλύτερο γιατί αλλιώς θα ταλαιπωρείται συνέχεια. Πάντως δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο καθώς θα πρέπει ο ΗΡΑΚΛΗΣ να δώσει χρήματα και εγγυήσεις στην ομάδα που θα θέλει να συγχωνευτεί.

    Greenmonkey έχεις δίκιο, όντως είναι βόμβα γι' αυτό το λόγο έγραψα παραπάνω για τον οσφπ και τα ΜΜΕ καλύπτουν τα χρέη του οσφπ και των άλλων ομάδων γιατί τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα και αποφέρουν πολλά χρήματα και εξουσία σε λίγους.

    Υ.Γ. Πριν από λίγους μήνες ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Ολυμπιακός αγόρασαν από κοινού ειδικά πλοία για την εξόρυξη πετρελαίου από την θάλασσα και είναι σε συζητήσεις και πολύ κοντά στο να πάρουν αυτοί και μόνο αυτοί την κοινοπραξία που θα βγάλει πετρέλαιο από το Αιγαίο, αυτό για μένα δεν είναι καθόλου τυχαίο...

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. tipota den ine tuxaio kourtone....autoi oi tupoi kanoun douleies gia tin oikonomia toy kratous...koinos oti theloun ginete....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι είναι φίλε μου EDdie_pap και το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα...
    Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο!!!

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή