Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

[Ποδόσφαιρο] Σε ευχαριστώ Α.Ε.Κ.! Σου χρωστάω πολλά!!! by G.S.P.

Καλησπέρα φίλοι και φίλες (?). Σήμερα Κυριακή και είχαμε την τρίτη αγωνιστική των playoff. Ήδη από ότι παρατήρησα ο Kourtone έγραψε τη γνώμη του για το match ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Eγώ δεν το είδα, είδα μόνο του Βόλου. Δεν είχα σκοπό να μιλήσω για τα playoff αλλά σήμερα πάλι αυτά που είδα με "αναγκάζουν"... Επίσης, θα γράψω και δυο γνώμες γενικά για το θεσμό των playoffs και τέλος θα αναφερθώ για τις καλοκαιρινές κινήσεις του ΠΑΟ και λίγο για το μπάσκετ.

Πρώτα από όλα, πρέπει να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΑΕΚ...
ΑΕΚ, σε ευχαριστώ...




ΑΕΚ σε ευχαριστώ που κέρδισες τον Ατρόμητο στον τελικό κυπέλου (οι ΠΑΟΚτσήδες περιμένατε να σας κάνω καζούρα ε; -> Σας την έφερα!) και έτσι όταν θα είμαι εκεί στο τέλος στα playoffs, θα έχω καμιά ελπίδα μπας και βγω Ευρώπη!!! Να σαι καλά!


Όσον αφορά το match σήμερα
Ο Παναθηναΐκός σήμερα ήταν ένας από τους χειρότερους που έχω δει. Μου θύμισε στιγμές Malezani..!! Μια ομάδα μισή, χωρίς αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις. Πολλοί έχουν βγει και λένε "Άδικο αποτέλεσμα, το 2ο goal ήταν off-side και δε δόθηκε πέναλτυ στον Βύντρα"...
Ας πούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι μπάσκετ. Ό,τι κάνεις μετράει κάποιους πόντους. Το μεγαλύτερο που μπορείς να πετύχεις είναι το goal. Ας του δώσουμε 1 βαθμό. Το δεύτερο είναι το δοκάρι. Ας του δώσουμε 0.75 βαθμούς, γιατί είναι σχεδόν goal. Μια καλή ευκαιρία είναι ας πούμε 0.25 βαθμοί... Ωραία. Βγάλε το goal του Βόλου και δώσε το πέναλτυ στον ΠΑΟ. Πες ότι ο Cisse το βάζει κιόλας. Σκορ 1-2. Βάλε και τα 2 δοκάρια του Βόλου 2*0.75=1.5. Βάλε και άλλες 5 ευκαιρίες που είχε, 5*0.25=1. Σκορ: 3.5-2. Αν κάνεις και μια στρογγυλοποίηση 4-2. Μάλλον καλύτερο είναι το 2-1 ε; Πιο λίγο ξεφτύλα έγινες.

Αυτό που θέλω να πω με τις αρλούμπες μου είναι ότι όπως και να το πάρεις το match, είσαι ένα μηδενικό ρε φίλε... Μη διαμαρτύρεσαι, και ευχαριστώ να λες. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι διαμαρτυρηθείς στους παίκτες σου. Μετά από όλα όσα έγιναν στο Βόλο την τελευταία φορά, βλέπεις τους Βολιώτες να μασάνε σίδερα και τους Παναθηναΐκούς να μασάνε τα χορτάρια... Λίγο τσαγανό ρε παιδιά. Έλεος δηλαδή.


Ο θεσμός των play-offs
Για μένα είναι πραγματικά γελοία η ιδέα να υπάρχει αυτό το πράγμα. Δεν το έχουμε δει αλλού. Πρωτοπορούμε κλασικά οι Έλληνες. Αν θυμάμαι καλά, ποτέ αυτός που βγήκε δεύτερος στο πρωτάθλημα δεν τερμάτισε και πρώτος στα playoffs.
#1 Τα λέγαμε τότε με την ΑΕΚ, όταν έχασε στα χαρτιά το πρωτάθλημα από τον ΟΣΦΠ και η καημένη από εκεί που έπρεπε να είναι πρωταθλήτρια, δεν βγήκε ούτε τρίτη.
#2 Έπειτα, 2 φορές ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 2ος στην κανονική διάρκεια με τόσο κόπο και με πολύ λιγότερο μπάτζετ από τον ΠΑΟ και τις φορές δεν βγήκε στο Τσάμπιο Λί (που λέει κι ο Αλέφας).
# Και πέρσυ και φέτος, ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ, αν και τερμάτισαν με 10 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο, όντας πολύ καλύτεροι σε όλην τη διάρκεια της season από τις υπόλοιπες ομάδες, δε βγήκαν στα μεγάλα σαλόνια.
Για μένα είναι ένας θεσμός που πρέπει να καταργηθεί και λέω εγώ που η ομάδα που υποστηρίζω είναι η πλέον ευνοημένη όλα αυτά τα χρόνια από τα play-offs. Και για να σας προλάβω, αυτά τα έλεγα και παλιά, όχι μόνο τώρα που εγώ την έπαθα...


Το καλοκαίρι στον Παναθηναΐκό
Το roster του ΠΑΟ θα αλλάξει σίγουρα. Οι 5 Abramovic μαζί από ότι αποδείχθηκαν, μετά που έγιναν γνωστοί έχουν φύγει πλέον και έχουν αφήσει το Δομάζο πίσω να τους φτιάχνει λιγάκι την εικόνα. Ο ΠΑΟ θα αναγκαστεί να προβεί σε πωλήσεις. Περίπου οι παίκτες που μπορούν να του δώσουν κάποια έσοδα από κάποια πώληση είναι οι εξής:
- Djibril Cisse: γύρω στα 8 εκατ.
- Sebastian Leto: γύρω στα 3-4 εκατ.
- Σωτήρης Νίνης: γύρω στα 4-5 εκατ.
- Κώστας Κατσουράνης: γύρω στα 1.5-2 εκατ.
- Λάζαρος Χριστουδουλόπουλος: γύρω στο 1 εκατ.
- Jean-Alain Boumsong: γύρω στα 1 εκατ.
- Sindey Govou: γύρω στα 0.5-1 εκατ.
- Γιούρκας Σεϊταρίδης: γύρω στα 500 χιλ.
- Simao Mate Junior: γύρω στα 2 εκατ.
- Cleyton Silva: γύρω στα 500 χιλ.
- Αλέξανδρος Τζόρβας: γύρω στα 2 εκατ.
- Gabriel: γύρω στα 0.5-1 εκατ.
- Mattias Bjarsmyr: γύρω στα 500 χιλ.
- Marcelo Mattos: γύρω στα 1-1.5 εκατ.
Έτσι πιστεύω είναι περίπου τα πράγματα και η αξία τους. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παίκτες (Μελίσσης, Moon, Λεοντίου, Δημούτσος) που δύσκολα τους πουλάς έστω και για 300-400 χιλ.

Υπάρχει η κατηγορία παικτών, που δεν πρέπει να πωληθούν με τίποτα. Για μένα από την παραπάνω λίστα αυτοί οι παίκτες είναι οι Cisse, Leto, Boumsong, Κατσουράνης και Mattos. Όλοι οι άλλοι είναι αναλώσιμοι πλέον. Για μένα το ιδανικότερο είναι να βρεις ομάδες να πουλήσεις τους Νίνης, Σεϊταρίδης, Govou, Cleyton, Gabriel, Simao και Τζόρβας. Δε λέω ότι όλοι αυτοί δεν κάνουν για τον ΠΑΟ, αλλά είναι παίκτες που δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά και μπορούν να αναπληρωθούν και σύνολο θα σου φέρουν στα ταμία σου 9-10 εκατομύρια ευρώ...

Πιστεύω ότι από τους δανεικούς, οι Bjarsmyr και Mattos είναι αυτοί που μπορούν να προσφέρουν. Όσο αφορά τέλος στον προπονητή, αν και δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με τον Fereira, ίσως θα πρέπει να αντικατασταθεί (Cooper), διότι η ομάδα είναι σίγουρα χειρότερα από τότε που την πήρε από τον Νιόπλια.


Τέλος δυο λογάκια για το μπάσκετ
Σήμερα η μέρα για τους Παναθηναϊκούς ήταν μαύρη. Λέω το πρωί, θα κάτσω να δω 18.30-20.30 τον τελικό και μετά καπάκι 20.30-22.30 τον αχταρμά. Ωραία θα είναι... Με το ωραία στο χέρι έμεινα.!!
Εντάξει δεν γίνεται να τα παίρνεις όλα και φυσικά δεν μπορώ να αμφισβητήσω τον Obradovic σε τίποτα, αλλά ρε συ... Αυτόν τον Περπέρογλου τι τον θες; Γιατί δεν τον διώχνεις να ησυχάσουμε ρε παιδί μου (όχι ότι αυτός φταίει μόνο που χάσαμε το τρόπαιο)...
Ελπίζω τουλάχιστον, να αποκτήσουν επιτέλους και λίγο κίνητρο για τα εγχώρια αυτοί οι παίκτες, μπας και πάρουν το πρωτάθλημα.


Υ.Γ.: Δεν το έχω κάνει ποτέ, αλλά πριν λίγες μέρες ανακάλυψα αυτό το show στο YouTube και μου άρεσε πολύ: Kids react to viral videos! Τσεκάρετέ το αν θέλετε :)

Αυτά από εμένα... Ως την επόμενη φορα... "Never leave it to the judges."




--> G.S.P. <--
____________________________________

6 σχόλια:

  1. Πάντως φίλε μου πιστεύω πως ο μόνος τρόπος για να αλλάξει η ομάδα σου θα πρέπει να τερματίσεις τελευταίος να γίνει χαμός και να ξυπνήσουν οι λεφτάδες σας...
    Απελπίζομαι που λες γιατί δεν βλέπω αυτό το τσαγανό που λες και εσύ...


    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι λεφτάδες την έχουν κάνει. Οτι και να γίνει δε θα ξαναδούμε τα τρελά λεφτά ξανά των 2 περασμένων ετών.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, απόψεις για προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oraios file GSP... i katastasi ine tragiki me tin omada ...file kourtone den nomizo na allaksei dramatika tin katastasi an termatisoyme teleutaioi...
    file GSP tha diafoniso gia ton perperoglou...paizei poly kali amuna kai ine poluergalio sta xeria tou obrantovits , an kai ton teleutaio kairo ine laspi..tha sinelthei...to thema den ine mono oti den exoun kinitro...den thelo na to pistevo auto mias kai exoume arketa neouw paixtes opos kalithi tepits kaimakoglou vougioka klp...to thema ine oti o osfp dipsaei tromera na parei ena tropaio...giati ine me tin plati ston toixo... fanike oti to thelan para polu.... ti na kanoyme omos? de peirazei ... protathlites europis imaste :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @EDdie_pap
    Ναι απλά την γνώμη μου είπα για τον Περπέρογλου. Δεν σημαίνει ότι είναι και η σωστή :)
    Απλά πιστεύω ότι δεν κάνει για τον ΠΑΟ αυτός ο παίκτης και όσον αφορά την άμυνα που λες, δεν ξέρω... Και εκεί πάρα πολύ λίγος μου φαίνεται.
    Τώρα για το κίνητρο που λες, όσοι ανέφερες είναι δεύτερες-τρίτες λύσεις με εξαίρεση ίσως τον Καλάθη. Η βασικοί συντελεστές-παίχτες εννοούσα ότι δεν έχουν πια το ίδιο κίνητρο.
    Αλλά ναι οι παίκτες του ΟΣΦΠ λυσσάνε πραγματικά. Δεν τους αδικώ, καλά κάνουνε. Και συμφωνώ. Δεν γίνεται να τα παίρνεις όλα. Άλλωστε και οι Αγγελόπουλοι τόσα λεφτά δώσανε. Αξίζουν και αυτοί κάποιο τίτλο. Αντικειμενικά πάντα.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den uparxei sosti i lathos gnomi ;) o kathenas exei diaforetika kritiria...
    einai ontos 2-3 luseis gia tin ora omos...siga siga tha prepei na ginoun autoi oi protes luseis kai mexri na ginei auto tha thisiasoume kana duo kypellakia ellados :P oxi omos kai protathlima...astoys na lisane ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχα
    Μακάρι να το πάρουμε το πρωτάθλημα.


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, δημοσκοπήσεις, απόψεις και προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή