Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

[MMA] Πάρτε καμιά ξεματιάστρα ρε παιδιά! Ο Brock Lesnar έξω από το UFC 131 και η κατάσταση της Heavyweight divsion σήμερα. by G.S.P. [M.M.A.]



Brock Lesnar και Shane Carwin στο UFC 111.
Καλησπέρα φίλοι. Παρασκευή και 13 σήμερα (spooooky!!) και αυτό είναι το 20ο μου topic στο blog μας :)
Για λίγες μέρες όπως θα παρατηρήσατε κι εσείς, ο blogger είχε πέσει. Σήμερα βλέπω είναι όλα ΟΚ προς το παρόν και ελπίζω να παραμείνουν έτσι. Έχουμε άλλο ένα νέο πανομοιότυπο με αυτό του τελευταίου μου topic. Ο Brock Lesnar αποσύρθηκε από το UFC 131 λόγω της γνωστής ασθένειας που τον ταλαιπώρησε πριν από ένα χρόνο. Τη θέση του στο Main Event πλέον έχει πάρει ο Shane Carwin. Δεν ξέρω τι παίζει, αλλά το UFC χάνει δύο συνεχόμενα main-events στη σειρά λόγω τραυματισμών/ασθένειας. Κάποιος τους μάτιασε εκεί στο UFC. Δεν γίνεται αλλιώς. Μετά την αναβολή του Edgar Vs Maynard 3, τώρα έχουμε αυτό.




Νέα για το UFC 131

Brock Lesnar
Ο Brock Lesnar επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Shane Carwin στο UFC 106 όταν και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το fight του λόγω της αρρώστιας αυτής που τον ταλαιπώρησε για ένα χρόνο και τον είχε στο "death-bed", κυριολεκτικά σύμφωνα με τον Lesnar, αφού ήταν λέει για εβδομάδες καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου δίχως υλική τροφή. Η ασθένεια αυτή λέγεται εκκολπωματίτιδα και το μόνο που ξέρω για αυτήν είναι ότι είναι κάτι σοβαρό στο έντερο. Τώρα, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αναγκάζεται να αποσυρθεί από fight του, αυτήν τη φορά με τον Junior Dos Santos για τον #1 Contender για το UFC Heavyweight Championship στο UFC 131, για τον ίδιο λόγο... Ο ίδιος δήλωσε ότι σίγουρα δεν είναι το τέλος της καριέρας του στο UFC αυτό και ότι θα επιστρέψει. Μακάρι να είναι καλά ο άνθρωπος και ας μην επιστρέψει λέω εγώ...

Shane Carwin
Όσον αφορά τον αντίπαλο του Junior Dos Santos στο main-event του UFC 131, αυτός θα είναι ο Shane Carwin. Ο πρώην UFC Interim Heavyweight Champion σίγουρα θα έχει μια πολύ πιο δύσκολη βραδιά από αυτήν που επρόκειτο να έχει απέναντι στον John Olav Einemo, ο οποίος ναι μεν είναι ένας διεθνούς κλάσης grappler και BJJ practitioner (είναι ο πρώτος και ένας από τους 4 που έχουν κερδίσει τον Roger Gracie, ίσως τον καλύτερο Light Heavyweight Grappler στον κόσμο σήμερα), αλλά το τελευταίο του M.M.A. fight ήταν το Νοέμβριο του 2006. Ο τελευταίος πλέον θα αντιμετωπίσει τον Dave Herman.

Junior Dos Santos
Στα χαρτιά το UFC φαίνεται σίγουρα χαμένο από αυτήν την εξέλιξη. Ο Brock Lesnar είναι κατά πάσα πιθανότητα ο πιο δημοφιλής fighter στον κόσμο και εγγυάται σίγουρα εισιτήρια και PPV buyrates. Αυτό που θα έλεγα όμως είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση για το main-event. Πιστεύω ότι το Dos Santos Vs Carwin έχει τα φόντα να είναι πολύ καλύτερο fight. Σίγουρα πάντως, το UFC έχει πληγωθεί οικονομικά από αυτήν την εξέλιξη και είναι και μεγάλη ατυχία κιόλας, να χάνεις δύο main events σου στην σειρά.


Η κατάσταση της UFC Heavyweight Division σήμερα

Cain Velasquez (UFC HW Champion)
Σίγουρα αυτό που έγραψα στο αντίστοιχο topic για την Lightweight division του UFC, δεν ισχύει στην περίπτωσή μας. Σίγουρα δεν γίνεται μπάχαλο η κατηγορία, αφού δεν είναι και από τις πιο πλούσιες του UFC, έχοντας 25 μόνο fighters (η Lightweight είναι η πιο πληθέστερη με 52). Πρωταθλητής είναι φυσικά ο Cain Velasquez και μετά έπεται ο Junior Dos Santos, ο οποίος για να αντιμετωπίσει τον Cain για τον τίτλο έχει προπονηθεί ουσιαστικά για 3 διαφορετικά #1 title contender fights. Αρχικά για τον Roy Nelson, έπειτα για τον Brock Lesnar και τώρα για τον Shane Carwin. Όπως βλέπετε, ο Shane Carwin προερχόμενος από ήττα (!) παίρνει fight για title shot. Πράγμα που στην lightweight division του UFC αυτό δεν παίζει να συμβεί ούτε με σφαίρες!

Roy Nelson και Frank Mir
Αν έμπαινα πλέον στη διαδικασία να βάλω τους contenders στη σειρά, θα ήταν κάπως έτσι:
#1: Dos Santos Vs Carwin winner
#2: Nelson Vs Mir winner
Και τέλος. Έπονται και κάποια ονόματα όπως Brendan Shaub, Stefan Struve και Antonio Rodrigo Nogueira.

Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο είναι στη lightweight division, αλλά και πάλι, το να χάνεις το μεγαλύτερο ίσως όνομα του promotion σου από ένα card, είναι σίγουρα πλήγμα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Lesnar ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος fighter του κόσμου το 2010 με 5.3 εκατομμύρια δολλάρια.

Αυτά από μένα, πείτε μου και εσείς την γνώμη σας.
Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges."



--> G.S.P. <--
___________________________  

5 σχόλια:

  1. Ξεματιάστε τα παιδιά!!! Πάνω που ανακοίνωσε το UFC την ασφάλιση των αθλητών και για εξωαγωνιστικούς τραυματισμούς και ατυχήματα (το οποίο είναι πολύ καλό) χάσανε 2 main events!

    Ας ελπίσουμε να γίνει καλά ο Lesnar και να είναι υγιείς όλοι οι fighters στο μέλλον!


    The Pest...\m/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ασφάλιση των fighters έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Απλά αυτό που είπε και ο White: "Οταν πας σε μια ασφαλιστική εταιρία και τους λες θέλω να ασφαλίσω 360 Μ.Μ.Α. fighters (254 του UFC και 106 του Strikeforce), δεν σε υποδέχονται και με ανοιχτές αγκάλες!" lol
    Ήταν δύσκολο για αυτούς αλλά έπρεπε να γίνει και μπράβο τους που το κάνανε.
    Άντε να πάρουν και μια ξεματιάστρα τώρα και όλα θα βρουν το δρόμο τους!!! lol


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, απόψεις για προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H heavyweight division έχει πολύ σημαντικά προβλήματα. Τελευταίο χρόνο είχαν τραυματισμούς οι : Shane Carwin, Cheick Congo, Brock Lesnar, Cain Velasquez δηλαδή η αφρόκρεμα της division.

    Όσο για την ιδιωτική ασφάλιση έπρεπε να γίνει. Είχα πάει Νεα Υόρκη me group και ένας απο το group έσπασε το χέρι του. Τον πήγανε για έπέμβαση (ήταν άσχημο σπάσιμο) και μετά του έστειλαν λογαριασμό 35.000 δολάρια!!!!

    Χωρίς ιδιωτική ασφάλιση στο US είσαι dead.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης, το UFC πρέπει να προμοτάρει περισσότερο to heavyweight. Δηλαδή να πουσάρει Matt Mitrione και Brendan Schaub, και να διαπραγματευτεί με Strikeforce ώστε να γίνει πλήρης συγχώνευση. Έτσι θα έχει Antonio Silva, Alistair Overeem, Emelianenko, Barnet κτλ κτλ. Μιλάμε για superfights. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε με το WEC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω ότι φοβούνται ακόμα να προωθήσουν fighters όπως ο Mitrione και ο Shaub. Φοβούνται μήπως τους κάψουν και καταλήξουν όπως ο Gonzaga.

    Για την συγχώνευση που λες, νομίζω ότι o Dana White μπορεί να το κάνει αυτό όποτε θελήσει. Δε τίθεται νομίζω κανένα θέμα διαπραγμάτευσης. Το είπε άλλωστε και για τον Diaz αυτό. "Αν θελήσω, το fight GSP Vs Diaz έγινε".


    --> G.S.P. <--
    4-SportsAction M.M.A. Team

    http://4sportsaction.blogspot.com
    -> Άρθρα, απόψεις για προβλέψεις για M.M.A..

    ΑπάντησηΔιαγραφή