Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

[Ποδόσφαιρο] Η 4η αγωνιστική των play-off. by G.S.P.

Καλημέρα φίλοι του blog μας... Σήμερα που λέτε είμαι άρρωστος και κάθομαι σπίτι. Έτσι που δεν έχω τι να κάνω και μιας και που και κανένας άλλος δεν έγραψε τίποτα για την 4η αγωνιστική των play-off, είπα να γράψω εγώ λιγάκι δυο λόγια. Η αγωνιστική περιελάμβανε τα match Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Βόλου και Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ..
(Σημείωση: Οι επικεφαλίδες είναι links)


Ο Κώστας Κατσουράνης.
Το παιχνίδι άρχισε και άρχισα γρήγορα γρήγορα και εγώ να ιδρώνω...!! Ο Βόλος σε δύο φάσεις κόντεψε να βάλει στην αρχή του match δύο goal, μια με τον Martin και μια με τον Bresca. Αργότερα όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε την πραγματική αξία του και έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι μετά το ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Δε λέω ότι ήταν εκπληκτικός. Σε καμία περίπτωση. Όμως έκανε πολλές φάσεις, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα και δίκαια πέτυχε τα 3 goal του και βγήκε νικητής. Αν και είναι τρίτος στη βαθμολογία, κατά τη γνώμη μου είναι βαθιά μέσα στο παιχνίδι της 1ης θέσης και μετά τη μη νίκη της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, όλα εξαρτώνται από τον ίδιο. Είναι απλό, κερδίζεις τα 2 match που έχεις και είσαι πρώτος ό,τι και να γίνει. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους άλλους δύο διεκδικητές της πρωτιάς. Όποιος κερδίσει τα παιχνίδια που του απομένουν, θα πάει Τσου Λου, χωρίς να νοιάζεται για τους αντιπάλους του.
Όσον αφορά τώρα το παιχνίδι διέκρινα τα εξής:
(1) Ο ΠΑΟ έδειξε ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη τα δύο βασικά του αμυντικά χαφ, αφού χωρίς τον Zilberto Silva δεν υπάρχει ηρεμία και σταθερότητα στο κέντρο και χωρίς τον Κατσουράνη δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να δώσει μια πάσα της προκοπής. 
(2) Ο Τζόρβας ήταν καλός, αν και θα ήθελα να τον δω μία φορά να κάνει μια έξοδο βρε αδερφέ.
(3) Το αμυντικό δίδυμο, αν και στην αρχή τα θαλάσσωσε λίγο σε εκείνες τις δύο φάσεις, στάθηκε πάρα πολύ καλά.
(4) Ο Βύντρα, αν και δεν ήταν σε καλή μέρα, με τα τρεξίματά του όπως πάντα ήταν θετικός.
(5) Ο Σπυρόπουλος είναι πλέον επίσημα ο ποδοσφαιρικός Περπέρογλου. Τώρα θα μου πείτε έλειπε καιρό και τα λοιπά. Και όταν ήταν σε φόρμα τα ίδια χάλια ήταν.
(6) Ο Νίνης μετά από καιρό έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι.
(7) Ο Leto ήταν για μένα ο καλύτερος παίκτης της βραδιάς.
(8) Ο Luis Garcia τώρα... Ναι, συμφωνώ ότι κάνει πολλά λάθη και πολλά δεν του βγαίνουν, αλλά να σας πω κάτι; Εμένα μ'αρέσει. Βγάζει κάποιες καλές μπαλιές (δες το τετ-α-τετ του Cisse), τρέχει, μαρκάρει, προσπαθεί βρε παιδί μου. Ό,τι έχει το δίνει. Εγώ θα ήθελα να του ανανεώσουν το συμβόλαιο.
(9) Ο Cisse στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός. Αν εξαιρέσεις μια προσπάθεια του από τα δεξιά που έβγαλε την ασίστ στον Leto, δεν υπήρχε. Στο δεύτερο όμως ανέβηκε και έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Ελλάδας εδώ και 2 χρόνια. Εκπληκτικό goal.


Η πιο χαρακτηριστική μορφή του ντέρμπυ, ο Pablo Garcia.
Σαν ουδέτερος, το ευχαριστήθηκα το match! Όχι επειδή είδα καμιά σπουδαία μπάλα, προς Θεού. Μου αρέσει η ίντριγκα!!! Και ω ναι, κλασικά η Τούμπα, μας προσέφερε κάμποση. Κατ'αρχάς, πρέπει να πω ότι ο διαιτητής ήταν άθλιος...! Και δεν εννοώ ότι ευνόησε κάποια ομάδα επίτηδες. Απλά και αυτός και οι βοηθοί του ήταν απλά χάλια μαύρα. Σημαντικές παραβάσεις που κρίνουν αγώνα:
(1) Στο 23 δεν έδωσε το πέναλτυ του Μανωλά στον Lino.
(2) Στο 27 καταλόγισε ανύπαρκτο χέρι στον Diop, το οποίο έγινε goal από μια εκπληκτική εκτέλεση του Garcia.
(3) Στο 36 σφύριξε ανύπαρκτο πέναλτυ στον Saha πάνω στον Φωτάκη και κίτρινη κάρτα. 
(4) Στο 1ο επεισόδιο μεταξύ παικτών, όπου έδωσε από μια κίτρινη στο Μάχο και στον Lino, τα έκανε και εκεί μαντάρα. Έπρεπε να δώσει κίτρινη στον Γεωργέα για το σπρώξιμο στον Lino, η οποία αν δεν κάνω λάθος ήταν η 2η, κίτρινη στον Lino για τα δικά του πισωσπρωξίματα στον Μάκο και τέλος μια κάρτα και στον Μάκο για την συνεχόμενη απαράδεκτη του συμπεριφορά, η οποία ήταν η 2η, άρα κόκκινη. Άρα σύνολο 2 κόκκινες για την Α.Ε.Κ. και μια κίτρινη για τον Π.Α.Ο.Κ.. Αντιθέτως, έδωσε 2η κίτρινη στον Μάκο για το σπρώξιμο (του Γεωργέα) στον Lino και μία κάρτα στον Lino (γιέειιιι πέτυχε και μια σωστά!)
(5) Στο 78 έδωσε offside στον Leonardo που έβγαινε μόνος από τα δεξιά.
(6) Στο 88 δεν έδωσε πέναλτυ στο χέρι στον Αθανασιάδη, γιατί δεν μπορείς να πηδάς για κεφαλιά με τα χέρια σαν χταπόδι στο πλάι και να λες ότι ήταν ακούσιο. Όταν μαρκάρεις, είσαι υπεύθυνος για το που έχεις τα χέρια σου. Όταν σηκώνεσαι για κεφαλιά, τα χέρια πρέπει να τα έχεις στο νου, γιατί εμποδίζουν και αυτά όπως είδαμε διαδρόμους.
(7) Λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή; Τόσα έγιναν, δεν γινόταν να μην συμμετάσχει και ο Garcia σε κάτι..!! :Ρ Στο 92-93 αρχίζει να παίζει κάτι μπουνιές εκεί με όποιον έβρισκε έυκαιρο και κόκκινη. Θα μου πείτε και που είναι το λάθος εδώ; Το λάθος είναι ότι ο διαιτητής ή τουλάχιστον ο 4ος έπρεπε να δει ότι ο Michel προκάλεσε τον Garcia με χειρωνομίες και να φάει και αυτός μια κιτρινούλα.
(8) Και τέλος έπρεπε δύο φορές να διακόψει το match λόγω των κλασικών επεισοδίων.

Από χθες μετά το match, έγινε χαμός στα ραδιόφωνα... Όλοι βγαίνανε και διαμαρτύρονταν, ότι αδικήθηκε η Α.Ε.Κ.. Εντάξει δε διαφωνώ. Αλλά παιδιά η αλήθεια είναι ότι ο Π.Α.Ο.Κ. χθες ήταν πολύ καλύτερος από την Α.Ε.Κ.. Προσπαθούσε να παίξει τουλάχιστον λίγο ορθολογικό ποδόσφαιρο. Να αναπτυχθεί από τα άκρα, να αλλάζει κοντικές μπαλιές, να μην κάνει πολλές γιόμες και όλα αυτά. Η Α.Ε.Κ. το μόνο που ήθελε να πετύχει ήταν να κερδίσει ένα στημένο έξω από τη μεγάλη περιοχή και κάνει μια γιόμα μπας και πάρει ο Δέλλας ή ο Diop καμιά κεφαλία. Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά αυτό δεν είναι πλάνο σωστού παιχνιδιού. Εντάξει, σωστά διαμαρτήρεστε για την διαιτησία (η οποία όπως είπα πριν δεν είχε σκοπό να ωφελήσει τον Π.Α.Ο.Κ., απλά ήταν άχρηστος ο διαιτητής, αλλιώς θα έδινε και το 1ο πέναλτυ στον Lino), αλλά κοιτάξτε λίγο και την ομάδα σας. Δεν παίζει σωστά.

Ο Επίλογος
Κατά τη γνώμη μου, ο μεγαλύτερος νικητής της αγωνιστικής ήταν ο Παναθηναϊκός. Όχι επειδη κέρδισε τον Βόλο, προς Θεού. Αλλά επειδή:
(1) Έχει τελειώσει με τις δύσκολες έδρες των play-off (Τούμπα και Βόλο)
(2) Έδειξε να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο από τους 4 χθες.
(3) H Α.Ε.Κ. δεν νίκησε χθες.
(4) Έχει τον Π.Α.Ο.Κ. στην έδρα του (χωρίς τον Garcia).
(5) Έχει την Α.Ε.Κ. εκτός έδρας, αλλά τιμωρημένη χωρίς φιλάθλους και χωρίς τον Μάκο.
(6) Η Α.Ε.Κ. πρέπει να πάει στην 2η πιο δύσκολη έδρα των 4, στο Βόλο.
(7) Ο Βόλος έχει τεράστιο κίνητρο να κερδίσει την Α.Ε.Κ., διότι αν η Α.Ε.Κ. βγει πρώτη, ο Βόλος αποχαιρετάει την Ευρώπη.
Γενικά, αν κερδίσει τον Π.Α.Ο.Κ. στην έδρα του και την Α.Ε.Κ. εκτός έδρας δίχως κόσμο, είναι πρώτος. Δε λέω ότι είναι εύκολο, αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει.
Το βασικό πλεονέκτημα των Α.Ε.Κ. και Π.Α.Ο.Κ. είναι ότι δεν πάνε για 2 νίκες αναγκαστικά. Κατά πάσα πιθανότητα με μία νίκη και μία ισοπαλία έχουν ακόμα ελπίδες για πρωτιά έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα.


Αυτά από εμένα παιδιά... Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges."

--> G.S.P. <--
____________________________

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό το άρθρο σου φίλε μου G.S.P. απλά για μένα το πέναλτι του Σάχα στον Φωτάκη ήταν καθαρό (ίδιο ακριβώς και στην ίδια εστία μάλιστα κέρδισε ο Τζιμπούρ στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος στην Τούμπα 2-1)και για το πόσο εφικτό είναι να βγει πρώτος ο ΠΑΟ δεν μπορώ να το πω με σιγουριά όπως το λες εσύ, εντάξει έκανε ένα καλό παιχνίδι με τον Βόλο και κέρδισε αλλά προς Θεού μην καθησυχάζεστε ξέρεις πολύ καλά την ομάδα σου και ειδικά φέτος είναι μια του ύψους μια του βάθους και δεν θα έχεις την Κυριακή τον Κατσουράνη που είναι ο μόνος που βγάζει μια πάσα.

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή