Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

[MMA] UFC 129 Recap & Το ποσοστό των προβλέψεών μας ως τώρα. by G.S.P. [M.M.A.]

Καλησπέρα φίλοι και φίλες του M.M.A.. Το UFC 129 πέρασε, ήταν υπέροχο, άφησε κάποια ερωτήματα ανοιχτά, αλλά και απάντησε και σε πολλά άλλα. Σήμερα, θα μιλήσουμε για το τι έγινε στο UFC 129. Η ομάδα των προβλέψεών μας τα πήγε πολύ καλά ως τώρα στα events που έχουμε ασχοληθεί.
Στο τέλος, θα κάνουμε και μια ανασκόπηση στην επιτυχία των predictions που έχει κάνει ως τώρα η 4-SportsAction Team στα events με τα οποία έχει ασχοληθεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Περιέχονται spoilers για το UFC 129. Σε περίπτωση που δε θέλετε να μάθετε κανένα αποτελέσμα, μη διαβάσετε τα παρακάτω.
Πάμε λοιπόν...


Τι μας έμεινε από το UFC 129
(1) Είδαμε το μεγαλύτερο M.M.A. event όλων των εποχών. Ίσως πολλοί να μην έμειναν ικανοποιημένοι με το main event, αλλά η συνολική εικόνα του show ήταν πάρα πολύ καλή. Στους 12 αγώνες που περιείχε το card, σε 6 ώρες fights, είδαμε 4 ΚΟ/ΤΚΟ (2 εκ των οποίων ήταν εκπληκτικά) και 2 submissions (και οι 2 μοναδικές), ενώ και τα fights που κατέληξαν σε decision ήταν πολύ καλά.
(2) Ασφαλώς το highlight της βραδιάς ήταν το bicycle front kick, αλλά Karate Kid - Miyagi, του Lyoto Machida.
(3) Το τελευταίο fight του Couture. Όπως είχα γράψει και στα predictions μας, ο Couture δεν είναι πλέον ο Couture που ήταν. Ήταν η ώρα του να αποσυρθεί και σωστά έπραξε.
(4) Η συγκίνηση του Machida στην συνέντευξή του Joe Rogan που δείχνει το μεγαλείο του ΜΜΑ. Το να σκοτώνεσαι στο ξύλο με τον αντίπαλό σου και στο τέλος να υπάρχει τόσος σεβασμός, είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν αυτό το άθλημα μοναδικό. Ο Lyoto μόλις εξουδετέρωσε τον αντίπαλό του και στο τέλος, αυτό που είπε δακρύζοντας, ήταν "Ευχαριστώ για την τιμή που είχα να αγωνιστώ απέναντι στον ήρωα του ΜΜΑ, Randy Couture".
(5) Ο Jake Shields αρχικά φάνηκε ότι ήταν ο πρώτος που έκανε τόσο μεγάλες πληγές στον G.S.P.. Αργότερα κυκλοφόρησε όμως αυτό το video σε υπέρ-slow-motion από τον αγώνα:
 
όπου βλέπουμε καθαρά ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισε στο μάτι ο G.S.P. ήταν από poke και όχι μπουνιά. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μη θελημένο, γιατί πραγματικά θεωρώ τον Jake Shields πολύ καλό παιδί και τίμιο fighter.
(6) Ο G.S.P. για ακόμα μία φορά δεν τέλειωσε το fight του. Τώρα βέβαια μπορεί κανείς να πει ότι είχε το ελαφρυντικό του ότι έπαιζε για 3,5 γύρους με ένα μάτι. Και συμφωνώ. Αλλά επίσης συμφωνώ ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει και κάποιο fight.
(7) Το πρόσωπο του Mark Ηominick μετά το fight, αλλά κυρίως την υπερπροσπάθεια, την ψυχή και τη θέληση που έδειξε στο 5ο γύρο παρά την κατάστασή του. Παρόλα αυτά πρέπει να πούμε ότι πολύ πιο σημαντικό ήταν το σχίσιμο κάτω από το μάτι του παρά το δεύτερο κεφάλι που έβγαλε, αλλά παρόλα αυτά είναι αρκετά τρομακτικό να βλέπεις τον εαυτό σου έτσι και να συνεχίζεις με διπλάσια θέληση. Να τονιστεί όμως, ότι ο Aldo ήταν σαφώς ανώτερος fighter, πράγμα που φαινόταν σε όλην τη διάρκεια του fight, όπου κάθε φορά που ο Jose Aldo ανέβαζε λίγο ταχύτητα ο Mark Hominick ερχόταν πολύ κοντά στο τέλος του.
(8) Η υπεροχή του MacDonald στη δύναμη έδειξε ότι ο Nate Diaz πρέπει να γυρίσει πίσω στη lightweight division. Σε 2 fights σε αυτήν την κατηγορία, ο Nate φάνηκε ότι υπολείπεται στη δύναμη από τον αντίπαλό του.
(9) Ακούστηκε για άλλη μια φορά το George Saint-Pierre Vs Anderson Silva. Ακούστηκε όμως επίσης και το GSP Vs Diaz. Τι προτιμώ; Εγώ θα πω George Saint-Pierre Vs Nick Diaz και Anderson Silva Vs Jake Shields.
(10) Είδαμε το πρώτο WEC Vs UFC fight σε Main Card. Αποτέλεσμα; WEC won!!!


The 4-SportsAction M.M.A. Team's Predictions ως τώρα...


Στο UFC 129 η ομάδα μας είχε 90% (!!!) μέσο όρο επιτυχία στο Main Card και 73.6% μέσο όρο σε όλο το card. Ως τώρα τα πάμε πάρα πολύ καλά στα events που παρακολουθούμε, καθώς σε 4 events έχουμε 77.4% επιτυχία εκεί όπου είναι τα σημαντικά fights, στα main cards...!!! Επίσης, και οι προβλέψεις μας σε όλο το card είναι αρκετά καλές, καθώς φτάνουν κοντά στο 70%.


Τέλος να πούμε ένα ευχαριστώ στο άτομο που ψήφισε στο poll μας! Όποιος και να είσαι φίλε, σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή. Είναι καλό να βλέπουμε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο που να διαβάζει αυτά που γράφουμε εκτός από μας τους 2!! :Ρ

Αυτά από εμένα, ως την επόμηνη φορά... "Never leave it to the judges."


--> G.S.P. <--
___________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου