Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

[Ποδόσφαιρο] Έλα μου που όμως τελικά πάει ακόμα και πιο χαμηλά!!! by G.S.P.

Καλημέρα και καλές γιορτές!
Πριν λίγο καιρό είχα αναρτήσει ένα topic όπου μιλούσα και εγώ για το ελληνικό ποδόσφαιρο... Ήταν λίγο μετά το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και με όλα τα ευτράπελα που είχανε γίνει τότε... Τότε λοιπόν είχα θέσει ένα ερώτημα: "Γίνεται να πάμε ακόμα πιο χαμηλά ως ελληνικό ποδόσφαιρο;". Είχα δώσει και απάντηση τότε ο ξύπνιος λέγοντας πως "Το θετικό είναι ότι πιο χαμηλά δεν πάει!!!"... Την Κυριακή που μας πέρασε αποδείχθηκα τελικά λάθος!!!



Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και τα μόνα παιχνίδια που είχανε σημασία ήταν δύο. Το Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκός και Ξάνθη - Άρης. Ήταν σημαντικά κυρίως επειδή θέλαμε να δούμε ποιος θα πάρει τη 5η θέση στα play-offs και δευτερευόντως με ποια βαθμολογία θα μπουν οι ομάδες τελικά εκεί.

Στο πανθεσσαλικό διαπιστώσαμε ότι τελικά το ποδόσφαιρό μας μπορεί να πάει ακόμα πιο κάτω. Δε θα μείνω τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όπου υπήρχαν φάσεις που ευνόησαν το Βόλο, όπως η πρώτη ανύπαρκτη κόκκινη, το μη δοθέν πέναλτι, τα ball-boys φαντάσματα (που μια εμφανίζονταν και μια εξαφανίζονταν, ανάλογα με τη διακύμανση του σκορ) και τέλος οι μπάλες - σφεντόνες, αλλά κυρίως στο εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Αυτά που είδαμε ήταν τον Αχιλλέα Μπέο να σουλατσάρει στο γήπεδο πέρα δώθε συνεχώς και να προκαλεί οποιονδήποτε γούσταρε, τον Κατσαβάκη να αποβάλλεται μεν στο 1ο ημίχρονο (για την απαράδεκτη συμπεριφορά του), αλλά στο 2ο μισό του παιχνιδιού να μπαίνει στο γήπεδο ανενόχλητος λες και δεν τρέχει τίποτα, είδαμε τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να τρέχει 100 μέτρα να μαζέψει μία μπάλα και τέλος βλέπαμε στο τέλος του παιχνιδιού μπάλες να εκσφενδονίζονται στον αγωνιστικό χώρο.

Α!!! Επίσης, είδαμε για άλλη μια φορά έναν άθλιο Παναθηναϊκό που απέκτησε κίνητρο μόνο όταν είδε ότι ήταν πίσω στο σκορ. Αλλά αυτό το τελευταίο δε μου φαίνεται και τόσο αξιοσημείωτο, διότι πλέον το θεωρούμε αυτονόητο. Οπότε συγγνώμη για τον πλεονασμό!

Αυτά που δεν είδαμε, τα μαντέψαμε... Ως σήμερα τουλάχιστον. Ερωτήματα που είχα την Κυριακή του στυλ "Επιτρέπεται ο Μπέος να γυρνοβολάει γύρω γύρω στο γήπεδο;", "Που είναι τα ball-boys, οέο;", "Καλά, ο Κατσαβάκης δεν αποβλήθηκε;", "Γιατί δεν δείχνουν ένα πλάνο την ώρα που πετάγεται η μπάλα στο γήπεδο;", "Ποιος ήταν αυτός ο κυριούλης που έτρεχε με μία μπάλα στο χέρι;", "Πως ήταν σίγουρος ο κύριος Μπέος πριν το match, ότι θα κερδίσει η ομάδα του και είχε έτοιμα τα πυροτεχνήματα για το τέλος;" και άλλα πολλά απαντήθηκαν σήμερα...

Δεν είχα σκοπό να γράψω για το match αυτό (εκεί μας κατάντησαν, να τα θεωρούμε όλα τόσο μη-πρωτόγνωρα και μη μας συγκινούν), αλλά διάβασα σήμερα ένα άρθρο στο gazzetta.gr και μου ξαναφουντώθηκε το "ενδιαφέρον" - οργή.

Έτσι για να το κάνουμε και λίγο πιο ενδιαφέρον, θα παρουσιάσω αυτά που διάβασα με τη μορφή quiz! Θα αριθμήσω παρακάτω κάποιες ατάκες και μάντεψε ποιος τις είπε!
- «Παιδιά, ήρεμα, ε; Δεν παίζετε για κανέναν τίτλο. Να μπούμε μαζί στα πλέι οφ» (στους παίκτες του ΠΑΟ πριν το match)
- «Τι είναι αυτά, ρε, που κάνεις; Όλο νεύρα και διαμαρτυρίες είσαι. Παίξε ήρεμα, ρε, άντε λες και θα κερδίσεις τίποτα» (στο Sebastian Leto κατά την ανάπαυλα)
- «Τι κάνουν οι παίκτες σου, ρε μ....α; Είναι σημαντικό για μας το παιχνίδι. Θα καταλάβετε τίποτα εσείς που φωνάζετε και διαμαρτύρεστε.; Κάντε μας τη χάρη και παίξτε πιο ήρεμα. Τι ήρθατε να κάνετε εδώ;» (στο Jesualdo Ferreira κατά τη διάρκεια του match)
- «Πώς κάνετε έτσι; Στα πλέι οφ δεν θα πετάω μπάλες στο γήπεδο» (στο Jesualdo Ferreira μετά τη λήξη του match)
- «Τζιμπρίλ, θέλω να ζητήσω συγγνώμη για την ένταση στο τέλος και τις μπάλες. Είναι σπουδαία υπόθεση για μία ομάδα σαν εμάς να μπούμε στα πλέι οφ και να παίξουμε στην Ευρώπη.» (στον Djibril Cisse μετά τη λήξη του αγώνα)
- «Ναι, είστε φλώροι, σ'το ξαναλέω. Για αυτό σας γ...σα! Είστε απατεώνες. Σας γ...σα και θα σας ξαναγ...σω στα πλέι οφ. Εγώ θα βγω Τσάμπιονς Λιγκ. Είστε φλώροι και υπάλληλοι. Εγώ έβγαλα την ομάδα στα πλέι οφ.» (στο Δημήτρη Γόντικα μετά τη λήξη του match)

Άντε, και επειδή ξέρω ότι quiz είναι πάαααρα πολύ δύσκολο (εώς και ακατόρθωτο μη σας πω), θα σας δώσω και 3 hint!! (1) Είναι ο ψηφισμένος (από την πλειοψηφία των ομάδων!) εκπρόσωπος της Super-League στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Ο, (2) Ταυτόχρονα, εκκρεμεί μια δίκη για εκβιασμό, και (3) Συμμετείχε στο σήριαλ "Ποιος είναι στην κασέτα;". Σας υπόσχομαι, αν δεν το βρείτε, θα σας το πω! Μη σας φάει και η περιέργεια...
Καταλαβαίνω γιατί ο Ο.Σ.Φ.Π. τον ψήφισε, αλλά θα παρακαλούσα τις υπόλοιπες ομάδες που τον ψηφίσαν επίσης, να μη βγαίνουν κατά περιόδους και να προκαλούν λέγοντας ότι "Θέλουμε το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει καλύτερο και πιο αξιόπιστο" ή "Η ομάδα μας αδικήθηκε σήμερα" (όπως ο Άρης κυρίως - και δευτερευόντως και ο Π.Α.Ο. - την Κυριακή με αυτά που έγιναν στο Βόλο)... Καλύτερα θα ήταν να συμβάλλανε και αυτοί με κάποιο τρόπο, ή τουλάχιστον να μη διαιώνιζαν την κατάσταση...

Και κλείνοντας, αυτό που με δυσαρεστεί ως φίλος του Παναθηναϊκού είναι ότι βλέπω άτομα που έχουν έρθει στην ομάδα μου, όπως οι Zilberto Silva, Jesoualdo Ferreira, Sebastian Leto, Jean-Alain Boumsong, Djibril Cisse, να λένε έχουμε βαρεθεί πλέον με αυτή την κατάσταση και να θέλουν να φύγουν. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι η διοίκηση κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια... Και αυτό δεν είναι πλήγμα μόνο για τον ΠΑΟ, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοί είναι τα στολίδια και ο πόλος έλξης των φωτών της Ευρώπης, όχι οι Ελληνάρες-παράγοντες...



Αυτά από εμένα, ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges"


--> G.S.P. <--
____________________________________

13 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο G.S.P!!

    salonikios -3-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον Μπέο συμφωνώ απολύτως, αλλά κατά την γνώμη μου δεν ευνοήθηκε καθόλου από την διαιτησία στο ματς με τον ΠΑΟ, η πρώτη κόκκινη ήταν καθαρή γιατί είναι τελευταίος παίχτης, το πέναλτι που δεν έδωσε στο ΠΑΟ ήταν αλλά ήταν και αυτό του Βόλου μετά την 2η εκτέλεση πέναλτι του Βόλου στο χέρι του Βύντρα που δεν το έδωσε.
    Όσο για την ψηφοφορία μπορεί ο Ζαγοράκης να ψήφισε υπέρ και τον κρίνω αρνητικά γι΄αυτό αλλά και εσείς όπως και ο ΑΡΗΣ δεν ψηφίσατε κατά απλά δεν δώσατε το παρόν που κατά τη γνώμη μου δείχνει συναίνεση.
    Για τον Μπέο για άλλη μια φορά θα το πω και το φωνάζω ότι πρέπει να καταδικαστεί άμεσα.

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oraio arthro...
    kourtone stin proti kokini i epafi itan asteia gia na dothei foul...alla mias kai sfirixtike o kante den itan teleutaios,eixe paixti dipla tou kai o epithetikos den itan se profani thesi gia goal..to linesman den sikose gia foul...antitheta arxize na fonazei o 4os gia kokini!!
    sti fasi pou les gia penaldy tou Vyntra den upirxe...
    den leo oti ftaiei i diaitisia gia to apotelesma giati sernomastan se 75 lepta agona...
    oso gia tin psifoforia ....e ... 2i fora ine pou psifizete kai eseis k o iraklis uper ton 2 xontron!!
    apo pote simenei sinenesi to oti den ine paron kapoios se psifoforia? gia tin asteia psifoforia kiolas??
    diladi ama zitisei o pao na ginei psifoforia gia na ekleksoume ekprosopo tin TZOULIA tha dosoun oloi to paron?? giati pio logiko m fenete auto :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ο καθένας το βλέπει όπως θέλει...
    Ο ΠΑΟΚ ψήφισε 2 φορές τους χοντρούς και διαφωνώ μ΄αυτό και κρίνω αρνητικά το Ζαγοράκη. Όσο για την συναίνεση που λες το ίδιο λέγατε και εσείς όταν στη 1η ψηφοφορία για το Μαρινάκη ο ΠΑΟΚ ψήφισε λευκό δηλαδή ότι υποστήριξε μ΄αυτή τη στάση του τον Μαρινάκη. Τώρα τι να πω αν διαφωνούσατε θα ψηφίζατε απλά κατά και εσείς και ο ΑΡΗΣ και όλες οι υπόλοιπες ομάδες που δεν ψήφισαν, δυο ομάδες ψήφισαν κατά και το αιτιολόγησαν κιόλας. Αντιθέτως με εμάς,εσάς και τον ΑΡΗ.

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά όπως σε είπα και πριν ο καθένας το βλέπει διαφορετικά ανάλογα με το τι θέλει να πιστεύει και το συμφέρον της ομάδας του.

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @salonikios -3-
    Ευχαριστώ φίλε! Ε, είπα να κάνω και κανά άρθρο για το ποδόσφαιρο γιατί στα άλλα μου άρθρα για το ΜΜΑ πέφτει πολύ ξεραΐλα!! :Ρ

    @Kourtone
    Γεια σου φίλε Kourtone και thnx για το σχόλιο :)
    Εγώ πιστεύω ότι ο Βόλος ευνοήθηκε (για άλλο ακόμα ένα match φέτος) από τη διαιτησία. Η κόκκινη του Kante δεν ήταν καν φάουλ (το είπε
    και ο Βασιλάκης), δεν δόθηκε πέναλτυ υπέρ του ΠΑΟ στο χέρι, και του Βύντρα η φάση δεν ήταν πέναλτυ διότι ήταν ακούσιο και όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Τέλος, θεωρώ ότι ο Βόλος ευνοήθηκε επίσης από το διαιτητή στο γεγονός ότι ήταν ελαστικός στα θέματα με τις μπάλες. Δεν γίνεται να βλέπεις ότι δεν υπάρχει ball-boy στον ορίζοντα ή να βλέπεις τις μπάλες να ύπτανται στο γήπεδο και να μην αποβάλλεις κανέναν (ο 4ος διαιτητής σίγουρα έβλεπε ποιος τις πετούσε, αλλά ο συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστών διαθέσεων). Και σίγουρα δεν δείχνει κατά τη γνώμη μου πάντα συναίνεση το να απέχεις από το
    συμβούλιο. Απλά θες να δείξεις κάτι με αυτήν την κίνηση. Άλλο πράγμα το λευκό και άλλο η μη παρουσία. Και τονίζω ξανά ότι αυτά δεν τα λέω για το συμφέρον του ΠΑΟ. Εγώ μπήκα στα play-offs εδώ και 2 μήνες και μάλιστα και με διαφορά βαθμών. Όπως έγραψα, αυτά επηρέασαν περισσότερο τον Άρη.

    Απλά νομίζω δεν στέκεστε στο νόημα του κειμένου. Αν δείτε, μία παράγραφο αφιέρωσα για τα σφυρίγματα του διαιτητή. Αλλού ήθελα να επικεντρωθώ...

    Όπως και να έχει, ελπίζω να μην αποτέλεσα αφορμή για διαμάχη ή τόνωση των νεύρων, φιλικά πάντα έγραψα ότι έγραψα, χωρίς διάθεση να προκαλέσω... :)

    --> G.S.P. <--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. G.S.P. sosta les oti to noima tou keimenou den itan i diaitisia...apla gia ta diaititika theloume 10 comments , gia ta "alla" mines oloklirous ;)
    giati den diakopike to paixnidi me auta pou ginontousan? tha timorithei o KATSAVAKIS gpou den upakouse stin apoboli? ( o xavos timorithike 2 mines gia ena vrisimo)
    o proedros tis super league pou einai na vgei kai na katadikasei tin simperifora tou MPEOU? panigirizei protathlima kai ksexastike mipos??
    exoume proedro tis ligkas kai ekprosopo tous marinaki kai mpeo....pos ginete eno oi pantes kseroun ti skata ine o kathenas na pan kai na tous psifizoun kai meta na lene oti to elliniko podosfairo ine mesa sti vromia kai oti den tous ekfrazei pleon???

    http://road2sports.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μην αγχώνεσαι δεν υπάρχει καμία διαμάχη όλοι μια παρέα είμαστε εξάλλου και λογικό είναι να μην συμφωνούμε σε όλα!!!
    Το νόημα του κειμένου το έπιασα γι' αυτό άλλωστε στο πρώτο μου σχόλιο έγραψα ότι συμφωνώ απλά η διαφωνία μου είναι στο ότι εγώ πιστεύω πως άξια μπήκε στα playoff ο Βόλος και δεν πιστεύω πως ευνοήθηκε από την διαιτησία στο ματς με τον ΠΑΟ.
    Τεσπα αυτή είναι η γνώμη μου, δεν είναι δυνατόν να συμφωνούμε σε όλα.
    Για το ΜΜΑ δεν υπάρχει ξεραΐλα απλά εγώ προσωπικά είμαι άσχετος γι' αυτό το άθλημα.
    Συνέχισε τα καλά άρθρα και για την μπάλα και για το ΜΜΑ.

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @EDdie_pap
    Ναι έτσι είναι... Εγώ δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα. Δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανένας, και αν τιμωρηθεί κάποιος θα είναι κανά πρόστιμο της πλάκας. Τώρα για τον πρόεδρο της Super-League μην περιμένεις και πολλά. Έχεις ακούσει την παροιμία "Βοήθα με να σε βοηθώ, ν'ανεβούμε στο βουνό."; Ε, έτσι είναι περίπου οι δυο τους αυτοί. Εγώ πιστεύω ότι οι ομάδες που στηρίζουν αυτήν την κατάσταση ελπίζουν ίσως ότι θα πάρουν κάποιο κομμάτι και αυτοί από την πίτα κάποια στιγμή. Απλά το θέμα είναι ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου έχει ξενερώσει τόοοσο πολύ με την όλην κατάσταση και έχει καταλάβει ότι πλέον τίποτα δεν αλλάζει, με αποτέλεσμα να μη συγκινείται πλέον. Και το βλέπω και από τον εαυτό μου. Παλιά έβλεπα 3-4 match κάθε αγωνιστική, τώρα πλέον δεν με ενδιαφέρει... Βλέπω τον ΠΑΟ μόνο και μόνο όταν δεν έχω κάτι καλύτερο να κάνω... Εκεί φτάσαμε δυστυχώς... :(

    @Kourtone
    Ναι, έτσι είναι, καλή διάθεση να υπάρχει για όλα. :) Για το ΜΜΑ, αυτό εννοούσα με το "ξεραΐλα". Ότι απλά επειδή πολλοί δεν το ξέρουν, δεν υπάρχει κίνηση και ενδιαφέρον. Αλλά δεν πειράζει, τι να κάνουμε; :Ρ

    --> G.S.P. <--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. tha klaime kai tha gelame mazi me auta pou exei na ginoun...
    re paides mporeite na vgalete auti tin epiveveosi me ton kodiko prin steilo to comment? poli priksimo :P
    kourtone se xeirourgo odontiatro imoun prin..de mporo na milisw (kses esi) ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρω EDdie_pap...εύχομαι να είσαι καλά όταν μπορέσεις να μιλήσεις πάρε με τηλ..

    Kourtone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. logika methaurio tha mporesw...exw rammata sta oula re kai den ime gia polla polla...

    ΑπάντησηΔιαγραφή