Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

[MMA] Η ιστορία του Strikeforce & STRIKEFORCE 33: Diaz Vs Daley Predictions by G.S.P. [M.M.A.]

Χαίρετε φίλοι και φίλες..!!! Ήρθε η ώρα να εμφανιστεί το Strikeforce στο blog μας! Πριν μπω στα predictions, θα ήθελα πρώτα να σας αναφέρω κάποια πράγματα για το δεύτερο μεγαλύτερο promotion (μετά το UFC δηλαδή) στον κόσμο, διότι φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα γνωρίζουν μόνο για την ύπαρξη του UFC. Έπειτα, θα κάνω τα predictions μου για ένα από τα καλύτερα events (έτσι όπως φαίνεται τουλάχιστον από πριν) που έχει διοργανώσει ποτέ το promotion του Strikeforce.




Ιστορικά...
Το Strikeforce είναι ένα αμερικανικό Μ.Μ.Α. promotion. Αρχικά ως promotion, ασχολιόταν μόνο με το kick-boxing και το πρώτο M.M.A. event που διοργάνωσε ήταν το Strikeforce: Shamrock Vs Gracie το 2006 με πολύ μεγάλη επιτυχία (18.000 θεατές). Έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με το M.M.A..
Σε αντίθεση με το UFC, το Strikeforce ήταν πάντα ανοικτό στην συνεργασία με άλλα promotions, όπως τα Elite-XC, M-1 Global, DREAM και άλλα, πράγμα το οποίο είχε αποδοχή των M.M.A. fans που αναγνώριζαν την προσπάθεια των αρμόδιων της οργάνωσης να δώσουν στους fans αυτό που θέλανε.
Επίσης, είναι ένα promotion το οποίο έκανε γνωστούς αρκετούς από τους μεγάλους αστέρες που γνωρίζουμε σήμερα, όπως τον Cain Velasquez, Clay Guida, Cung Le, Nate Diaz, Krzystof Soszynski, Gilbert Melendez κ.λ.π και το οποίο έφερε τους περισσότερους fighters ως guests από την Ιαπωνία.
Η μία από τις δύο πιο σημαντικές διαφορές που έχει σε σχέση με το UFC, είναι ότι δεν επιτρέπει τα elbows στο έδαφος, πράγμα για το οποίο γνώρισε αρκετή αρνητική κριτική, και ότι είναι το promotion που μπορείς να δεις τις καλύτερες γυναίκες fighters στον κόσμο, όπως τις Christiane "Cyborg" Santos, Gina Carano, Marloes Coenen, Miesha Tate και Sarah Kaufman.
Το μεγάλο ξεπέταγμα που το διαχώρισε από τις υπόλοιπες διοργανώσεις και το έχρισε ακριβώς πίσω από το UFC, το έκανε το 2009, όταν και υπέγραψε πολλά μεγάλα ονόματα του M.M.A. κόσμου, όπως τους Fedor Emelianenko, Nick Diaz, Gerard Mousasi, Lavar Johnson, Fabricio Werdum, Andrei Arlovski, Antonio Silva, Renato Sobral, Ronaldo Souza και KJ Noons. Το 2010 ήρθε μάλιστα και εδραίωσε τη θέση ως το Νούμερο 2 promotion στον κόσμο, φέρνοντας ακόμα μεγαλύτερα ονόματα, όπως αυτά των Paul Daley, Dan Henderson, Sergei Kharitonov, Marius Zaromskis, Josh Barnett, Shinya Aoki καθώς και την επιστροφή του Alistair Overeem, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι στις αρχές του 2011 θα διοργανώσει το μεγαλύτερο Heavyweight Tournament όλων των εποχών με συμμετέχοντες τους Emilianenko, Overeem, Arlovski, Kharitonov, Silva, Rogers, Barnett και Werdum.
Έτσι το 2011, η ιστορία επαναλήφθηκε. Μετά την αγορά των WEC και WFA το 2006 και του Pride το 2007, το UFC/Zuffa έρχεται να αγοράσει το Strikeforce και να αποδείξει ότι πλέον, για άλλη μια φορά δεν έχει ανταγωνισμό από πουθενά. Το Strikeforce 33: Diaz Vs Daley, θα είναι το πρώτο major event που θα διοργανωθεί υπό τη διοίκηση του UFC/Zuffa.


STRIKEFORCE 33: Diaz Vs Daley Predictions:
Πάμε οπότε για τα predictions του Main Card. Έχουμε λοιπόν:

Lightweight Bout: Shinya Aoki Vs Lyle Beerbohm
Από τη μία έχουμε έναν πάρα πολύ καλό wrestler με σερί 16-1, τον αμερικανό Lyle Beerbohm, και από την άλλην έχουμε τον DREAM Lightweight Champion, Shinya Aoki, ίσως τον καλύτερο grappler και submission artist στην lightweight division παγκοσμίως με σερί 26-5(1) με 16 submissions. Βλέπω ότι σε κάποια στιγμή, λόγω της φύσης των styles και των δύο fighters, το fight θα πάει στο έδαφος και ο Shinya Aoki θα καταφέρει να πάρει το "W" με κάποιο submission.

Light Heavyweight Bout: Gerard Mousasi Vs Keith Jardine
Ο Ολλανδός (αρμενικής καταγωγής), Gerard "The Armenian Assassin" Mousasi, αποτελεί έναν από τους καλύτερους Light Heavyweight strikers του κόσμου. Ο πρώην Strikeforce Light HW Champion μετράει ένα σερί 30-3-1 με 17 KO/TKO και 11 submissions έχοντας μόνο 4 από τα 34 fights του να λίγουν με decision! Συναρπαστικός fighter λοιπόν, πράγμα το οποίο είναι και ο αντίπαλός του, Keith Jardine, ο οποίος πήρε το fight 2 εβδομάδες πριν τo fight night, καθώς ο Mousasi επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον Mike Pyle, οποίος έσπασε το χέρι του και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το fight. O Keith "The Dean Of Mean" Jardine, έγινε γνωστός από το TUF 2 και αποτελεί έναν από τους πιο ανορθόδοξους fighters στον κόσμο. Έχει ένα σερί 17-9-1 μετρώντας νίκες επί ονομάτων όπως ο Forrest Griffin, Chuck Liddell και Brandon Vera και θέλει να δείξει ότι 0-4 σερί που οδήγησε το UFC στο release του ήταν απλά μία κακή παρένθεση στην καριέρα του. Βλέπω ότι το fightdecision καθώς και ο Jardine έχει μόνο 12 από τα 27 του fights να έχει πάει σε decision και μάλιστα βλέπω τον Gerard Mousasi να κερδίζει με TKO.

Lightweight Championshi Bout: Gilbert Melendez (c) Vs Tatsuya Kawajiri
Αυτό που επιθυμούμε εμείς οι hardcore M.M.A. fans εδώ και καιρό είναι να δούμε το fight Edgar Vs Melendez. Ο νούμερο 2 στον κόσμο lightweight σύμφωνα με το sherdog.com, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί του συγκεκριμένου fight και δικαίως κατά την γνώμη μου. Το εξαιρετικό του stand-up και τα επίσης εξαιρετικά του takedown defences δεν θα επιτρέψουν κατά τη γνώμη μου τον Kawajiri να πάει το fight στο έδαφος και βλέπω νίκη του Melendez με ΤΚΟ.

Welterweight Championship Bout: Nick Diaz Vs Paul Daley
Κακός Vs Κακός! Κάτι πολύ σπάνιο... Δύσκολο fight για πρόβλεψη και αυτό λόγω του Nick Diaz. Αν μου έλεγε κάποιος ότι ο Nick Diaz έχει σκοπό να κάνει αυτό που πρέπει και να πάει το fight στο έδαφος, δε θα είχα καμία αμφιβολία ότι θα βγει νικητής. Όμως ξέροντας και παρακολουθώντας την καριέρα του Nick Diaz όλα τα χρόνια που είμαι fan του M.M.A., ξέρω ότι θέλει να αποδεικνύει τον εαυτό του όταν προκαλείται. Ο Daley κάνει αυτό που πρέπει να κάνει πριν το fight και όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δηλώνει ότι ο Diaz δεν πρόκειται να σταθεί όρθιος απέναντί του διότι φοβάται το stand-up του. Αν ο Diaz τσιμπήσει στο δόλωμα του κατά τα άλλα αντιπαθέστατου (κατά τη γνώμη μου πάντα...) Άγγλου και σταθεί απέναντί του, θα έχει πρόβλημα, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι απαραίτητα θα χάσει. Όλα κρίνονται από το gameplan και το ego του Diaz. Ο Diaz υπερτερεί στο έδαφος, στο wrestling, στην τεχνική (στο έδαφος αλλά και στο stand-up), στα submissions και στο conditioning. Ο Daley υπερτερεί μόνο στη δύναμη στα χέρια του και είναι το μόνο που τον κάνει επικίνδυνο. Αν ο Diaz κάνει αυτό που πρέπει, ρίξει τον Daley κάτω και πάει για την υποταγή (είπα να χρησιμοποιήσω τον ελληνικό όρο για να εκνευρίσω λιγάκι τον Pest :-P), θα βγει νικητής. Ελπίζω ότι ο Nick Diaz να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, να μην ακούσει τον εγωισμό του και να κερδίσει με submission. Αν δεν κάνει αυτό που πρέπει ο Daley έχει μεγάλες πιθανότητες να βγει νικητής με ΤΚΟ/ΚΟ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται να είναι ένα πολύ ωραίο fight night και προβλέπω (ελπίζω μάλλον πιο πολύ) ότι και τα 4 fights δε θα πάνε σε decision.
Από την άλλη, το μόνο που φοβάμαι είναι να συνεχίσει ο Daley να δείχνει τον αντιεπαγγελματισμό του, μη χάνοντας το βάρος και να γίνει το fight σε non-title bout.



Αυτά από μένα... Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges."


--> G.S.P. <--
____________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου