Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

[MMA] "Σοφέ γέροντα... Έφτασα στην πηγή, αλλά δεν μπορώ να πιω νερό! Τι να κάνω;" by G.S.P. [M.M.A.]

Καλησπερίζω για άλλη μια φορά του αναγνώστες του 4-SportsAction... Σήμερα θα σας παρουσιάσω άλλο ένα ενδιαφέρον κατά  την γνώμη μου θέμα, που ίσως να μπορεί και να θεωρηθεί και ως συνέχεια του τελευταίου μου MMA topic. Ίσως τα topic αυτά να μη λένε τίποτα το σημαντικό ή να μην αναφέρουν κάποιο νέο, παρόλα αυτά όμως, ένα που μπορείτε σίγουρα να αποκομίσετε από αυτά είναι γνώση και πληροφορίες για κάποιους fighters... Όπως μάλλον ψυλλιαστήκατε ήδη από τον τίτλο, σήμερα θα σας αναφέρω περιπτώσεις top αθλητών που όμως δεν είναι top αρκετά, ώστε να κερδίζουν στα σημαντικά (και πολλές φορές title) fights, αλλά να καθαρίζουν όλα τα υπόλοιπα... Είναι δηλαδή μια κατηγορία μόνοι τους. Κερδίζουν όλους τους μέτριους και καλούς, αλλά (σχεδόν) κανέναν top αντίπαλο...



Antonio Rodrigo Nogueira
Ένας πραγματικός θρύλος του Μ.Μ.Α.. O heavyweight αυτός βραζιλιάνος έχει μαύρη ζώνη στο Jiu-Jitsu και είναι αυτός που έχει διδάξει αυτήν την τέχνη σε αθλητές όπως ο Anderson Silva και ο Jose Aldo. Αν και είναι ένας από τους πρώην Pride Heavyweight Champions, ο Big Nog δείχνει ότι δεν τα καταφέρνει στα σημαντικά match. Κέρδισε τη ζώνη απέναντι στον Heath Herring, αλλά την έχασε αμέσως μετά από τον Fedor Emilianenko. Έπειτα είχε ήττες απέναντι στους Emilianenko (ξανά, για το Pride HW Championship), Josh Barnett, Frank Mir (για το #1 Contender για το UFC HW Championship) και Cain Velasquez (για το #1 Contender για το UFC HW Championship). To record του πάντως σήμερα είναι 32-6-1. Αρκετά εντυπωσιακό ε; 

Frank Mir
Ένας ακόμα πολύ καλός Heavyweight Fighter. Πρώην UFC HW Champion (νικώντας τον Tim Sylvia σε μια πεθαμένη HW division τότε) αποτελεί πάντα έναν από τους top contenders στην κατηγορία του. Στα σημαντικά fights κι αυτός όμως, μετράει ήττες όπως από τον Brock Lesnar (για το UFC HW Championship) και από τον Shane Carwin (για το #1 Contender για το UFC HW Championship). Το record του είναι 14-5.

Brett Rogers
O Grim, αποτελεί έναν από τα top ονόματα στην HW division του Strikeforce. Έχοντας ως το καλοκαίρι του 2009 ένα απίστευτο ρεκόρ 10-0 με 10 ΤΚΟ/ΚΟ, συναντάει τον Fedor Emilianenko στο πιο σημαντικό fight της καριέρας του για το WAMMA World HW Championship. Χάνει με ΤΚΟ από τον τελευταίο αυτοκράτορα. Έπειτα συναντά αμέσως μετά τον Alistair Overeem για το Strikeforce HW Championship. Χάνει ξανά με ΤΚΟ. Το record του είναι 11-2 και συμμετέχει στο Strikeforce Heavyweight Tournament.


Ryan Bader
Ένας από τους ανερχόμενους stars της Light Heavyweight division του UFC. NCAA Division 1 Champion, κέρδισε το TUF 8. Έχοντας ένα σερί 5-0 στο UFC και 12-0 γενικότερα του δόθηκε η ευκαιρία για να γίνει ο #1 Contender για UFC Light Heavyweight Championship στο fight απέναντι στον Jon "Bones" Jones στο UFC 126. Ο Jones τον κέρδισε με πολύ αποφασιστικό τρόπο, δείχνοντας ότι ο Αμερικανός δεν είναι ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Το record του είναι 12-1.


Thiago Silva
Άλλος ένας πολύ καλός fighter από τη Βραζιλία. Έχοντας ένα σερί στο UFC 4-0 (με 3 ΚΟ/ΤΚΟ και 1 SUB) και 13-0 γενικότερα (με 12 ΚΟ/ΤΚΟ/SUB) του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ο #1 Contender για το Light HW Championship σε ένα fight απέναντι στον συμπατριώτη του Lyoto Machida. Έχασε με στον πρώτο γύρο. Έπειτα, νικώντας με ΤΚΟ τον Keith Jardine, του ξαναδόθηκε η ευκαιρία για να γίνει ο #1 Contender για το Light HW Championship απέναντι στον Rashad Evans. Το αποτέλεσμα ήταν πάλι μια ήττα για τον Βραζιλιάνο. Το record του είναι 14-2(1).


Matt Hamill
O Matt Hamill αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η θέλησή του, η προσπάθειά του και ο τρόπος ζωής του παρά την κατάστασή του (ο Matt είναι εκ γενετής κουφός) είναι πράγματα για τα οποία μπορεί κάποιος να τον θαυμάζει. Ο κόσμος τον γνώρισε μέσω του TUF 3, όπου έμοιαζε και το μεγάλο φαβορί ώσπου να αναγκαστεί να αποσυρθεί από το reality λόγω ενός τραυματισμού του στο παιχνίδι. Ο Αμερικανός έχει 11 fights στο UFC με πολύ καλές επιδόσεις. Όμως στα fights απέναντι σε top contenders αντιπάλους δεν τα πάει καλά. Χαρακτηριστικά είναι τα fights του απέναντι στους Michael Bisping, Rich Franklin και Jon Jones (σε έναν αγώνα που είχε κατατροπωθεί αλλά κέρδισε λόγω των 12 προς 6 αγκώνων που χρησιμοποίησε ο Jones). Το record είναι 10-2.


Rich Franklin
Άλλος ένας πολύ σημαντικός fighter. Πρώην καθηγητής μαθηματικών, ο Rich "The Ace" Franklin, είναι μεν πρώην UFC Middleweight Champion, αλλά σε fights απέναντι σε fighters όπως οι Evan Tunner, Nate Quarry και David Loiseau. Μετράει μόνο 6 ήττες απέναντι στους Lyoto Machida, Anderson Silva (2 φορές για το UFC Middleweight Championship), Vitor Belfort (για το #1 Contender για το UFC Middleweight Championship), Dan Henderson και Forrest Griffin. Το record του είναι 28-6(1).


Michael Bisping
Το πρόσωπο του M.M.A. στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κόσμος τον έμαθε (όπως και τον Matt Hamill) από το TUF 3, το οποίο και κέρδισε. Σε 14 fights στο UFC και 24 γενικότερα, ο Michael "The Count" Bisping έχει καθαρίσει όλους του mid-card fighters έχοντας μόνο 3 ήττες, απέναντι σε όποιον top contender συνάντησε (Rashad Evans, Dan Henderson και Wanderlei Silva). Το record του είναι 21-3.


Demian Maia
Ο Demian Maia είναι ένας από τους top Brazilian Jiu-Jitsu practitioners. Το sherdog.com τον έχει ως τον Νούμερο 4 middleweight στον κόσμο. Έχοντας ένα σερί 11-0 με 8 submisisions και 2 ΤΚΟ, του δόθηκε το 2009 η ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Anderson Silva για το UFC Middleweight Championship, αλλά έπρεπε να κερδίσει πρώτα τον Nate Marquardt στο UFC 102. Έχασε με ΚΟ. Την ευκαιρία που αναζητούσε την ξαναβρήκε όταν τελικά του δόθηκε το fight με τον Anderson Silva στο UFC 112, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε και τότε. Το record του είναι 14-2.


Yushin Okami
Ο νούμερο 3 middleweight στον κόσμο σύμφωνα με το sherdog.com, ο Ιάπωνας αποτελεί έναν από τους καλύτερους fighters στον κόσμο. Όντας ο τελευταίος άνθρωπος που κέρδισε τον Anderson Silva, μετά από ένα σερί 4-0 στο UFC, του δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ο #1 Contender για το UFC Middleweight Championship απέναντι στον Rich Franklin στο UFC 72. Δεν τα κατάφερε όμως. Με ένα ακόμα 3-0 σερί, του δόθηκε ξανά η ίδια ευκαιρία, αυτήν τη φορά απέναντι στον Chael Sonnen στο UFC 104, όταν και ξανά δεν τα κατάφερε. Τώρα θεωρείται ο #1 Contender για τον τίτλο του Anderson Silva, αλλά έχει πέσει θύμα της επιθυμίας του κόσμου να δει το superfight μεταξύ Anderson Silva και George Saint-Pierre. Το record του είναι 26-5.


Jon Fitch
Ένας από τους καλύτερους wrestlers στο Μ.Μ.Α.. Ο Αμερικανός είναι NCAA Division 1 Champion, νούμερο 2 welterweight και νούμερο 5 pound-for-pound fighter παγκοσμίως σύμφωνα με το sherdog.com και αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απειλή που είχε ο George Saint-Pierre για τον τίτλο του, ευκαιρία που πήρε μετά από ένα 16-0 σερί (8-0 στο UFC). Στο fight of the night λοιπόν του UFC 87, ο Fitch δεν τα κατάφερε απέναντι στον καλύτερο welterweight fighter όλων των εποχών. Σε αντίθεση πάντως με τους fighters που ανέφερα στο προηγούμενο μου topic για το M.M.A., ο Fitch έχει κάνει από τότε ένα ακόμα σερί 5-0-1 και θεωρείται και πάλι από τους #1 Contenders για τον welterweight τίτλο. Το record του είναι 23-3-1(1).


Nate Marquardt
Για το τέλος άφησα τα δύο κατά τη γνώμη μου πιο αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του σημερινού μου θέματος. Ο πρώτος είναι ο Nate "The Great" Marquardt. Έχοντας υπάρξει δύο φορές King Of Pancrase πήγε στο UFC με ένα πολύ καλό record 21-6-2 και με ένα σερί 4-0 εκεί πήρε το title-shot του για το UFC Middleweight Championship του Anderson Silva, αλλά δεν τα κατάφερε. Η δεύτερη φορά που έφτασε κοντά στον τίτλο ήταν στο UFC 109 όταν και έχασε αυτήν τη φορά από τον Chael Sonnen για το #1 Contender για τον UFC Middleweight Title. Στο UFC 122 του δόθηκε και η τρίτη του ευκαιρία, αλλά πάλι έχασε σε ένα fight για το #1 Contender για τον τίτλο του Anderson Silva από τον Yushin Okami. Το record του είναι 31-10-2.


Kenny Florian
Γνωστός για τα φοβερά του elbows στο έδαφος, ο Αμερικανός αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα του σημερινού μου topic. ο κόσμος γνώρισε τον Kenny Florian στο πρώτο TUF, όπου έφτασε και στον τελικό του welterweight bracket αλλά έχασε απέναντι στον Diego Sanchez. Μετά το Ultimate Fighter 1 Finale, έχοντας ένα σερί 3-0, του δόθηκε η ευκαιρία στο UFC 64 για το vacant UFC Lightweight Championship απέναντι στον Sean Sherk, όπου έχασε με decision. Με ένα ακόμα καλύτερο σερί έκτοτε (6-0), του δόθηκε ξανά η ευκαιρία για να αγωνιστεί για τον UFC Lightweight Championship, στο UFC 101, αυτήν τη φορά απέναντι στον BJ Penn, όπου ο δεύτερος κέρδισε με Rear Naked Choke. Ο τελευταίος του συσχετισμός με κάποιον τίτλο ήταν στο UFC 118 όπου ήρθε αντιμέτωπος με τον Gray Maynard για τον #1 Contender για το UFC Light Heavyweight Championship του Frankie Edgar. Για τρίτη φορά δεν τα κατάφερε και αποφάσισε να κατέβει κατηγορία (featherweight) για να δοκιμάσει εκεί την τύχη του. Ο Kenny Florian αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα για τον εξής λόγο. Έχει 15 fights στο UFC εκ των οποίων στα 11 ήταν θριαμβευτής. Στα 4 που έχασε, τα 2 ήταν για το UFC Lightweight Championship, το 1 ήταν για το #1 Contender για το UFC Lightweight Championship και το 4ο ήταν για το TUF 1. Το record του είναι 14-5.






Αυτά από μένα... Ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges."


--> G.S.P. <--
____________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου