Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Η ΜΙΛΑΝ, Η ΙΝΤΕΡ ΚΑΙ Ο PATO!!!


Ξεκίνησε το ματς ανάμεσα στην Milan και την Inter σε ένα κατάμεστο και καυτό San Siro με τους οπαδούς των Rossoneri να δημιουργούν μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα θέλοντας να δώσουν δύναμη στους παίχτες για να πάρουν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να αγκαλιάσουν το πρωτάθλημα!!!




Η Milan μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο πρώτο λεπτό μετά από μια καταπληκτική κάθετη πάσα του Boateng βγήκε στο κενό χώρο ο Robinho ο οποίος σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα αλλά η μπάλα πήγε στα πόδια του Pato που με ένα πολύ ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Στην συνέχεια η Milan πίεζε πάρα πολύ στο χώρο του κέντρου κλείνοντας όλους τους χώρους στην Inter η οποία με μεγάλη δυσκολία πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή, ενώ η Milan δυσκόλευε συνεχώς την άμυνα της Inter με τις κάθετες μπαλιές και πάσες, μια άμυνα που με δυσκολία έδιωχνε την μπάλα και όταν το έκανε την έστελνε κατευθείαν στα πόδια των Rossoneri. Αυτό κράτησε μέχρι το 20ο λεπτό όπου η Inter ισορρόπησε το παιχνίδι και έκανε κάποιες φάσεις που μόνο μια με τον Pazzini απείλησε ουσιαστικά τον Abbiati, η Milan βέβαια ακολούθησε το παιχνίδι της Inter και αρκέστηκε στις αντεπιθέσεις οι οποίες απέδωσαν πλήρως αφού δημιουργήθηκαν πολύ κάλες ευκαιρίες, με κορυφαία το δοκάρι του Van Bommel στο 37ο λεπτό ενώ λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου μετά από ένα κόρνερ που κέρδισε η Inter o Abbiati έσωσε επάνω στην γραμμή και στην συνέχεια σε μια άλλη ευκαιρία ισοφάρισε αλλά το γκολ ακυρώθηκε αφού ήταν καθαρό οφσαιντ.


Στο δεύτερο ημίχρονο τώρα η Inter μάλλον δεν έμαθε από τα λάθη που έκανε στο πρώτο και επέτρεψε πάλι στην Milan να κάνει το παιχνίδι της και να φτάσει στο 53ο λεπτό να κερδίζει ο Pato ένα καθαρό φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και να αποβάλλεται ο Chivu με απευθείας κόκκινη κάρτα αφού ήταν ο τελευταίος παίχτης. Έτσι η Milan ξεκίνησε να παίζει την Inter στο μισό γήπεδο και να φτάνει στο 2-0 στο 61ο λεπτό μετά από ένα όμορφο συνδυασμό του Abate με τον Pato. Στη συνέχεια η Milan σφυροκοπούσε την Inter και θα μπορούσε άνετα να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ πολύ γρήγορα στο 4-0 αν ο Robinho δεν ήταν σε τόσο άσχημη μέρα ο οποίος βγήκε αλλαγή στο 80ο λεπτό και την θέση του πήρε ο Cassano ο οποίος λίγο αργότερα κέρδισε ένα πέναλτι (καθαρό) το οποίο εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. Λίγο αργότερα βέβαια ήρθε η ώρα του να βγει με δεύτερη κίτρινη κάρτα από μια ηλίθια ενέργεια που έκανε. Το ματς τελείωσε οι οπαδοί και οι παίχτες της Milan άρχισαν το πάρτι αφού με αυτή την νίκη αγκάλιασε το πρωτάθλημα που τόσο καιρό έχει να πάρει.


Το πρωτάθλημα βέβαια δεν τελείωσε ακόμα αλλά μ’ αυτή τη νίκη παίρνει απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της και αν το χάσει θα είναι σκέτη αυτοκτονία.  
Κορυφαίοι σήμερα φυσικά ο Pato που έβαλε τα δυο πρώτα γκολ αλλά δημιούργησε και κάποιες άλλες καλές ευκαιρίες, ο Van Bommel που στο χώρο του κέντρου δεν άφηνε να περάσει μπαλιά και μοίραζε το παιχνίδι μπροστά, ο Cassano που με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έκανε δυο-τρεις ευκαιρίες, κέρδισε το πέναλτι και το έβαλε, ο  Abbiati που στο πρώτο ημίχρονο έκανε τρεις σωτήριες επεμβάσεις που απέτρεψαν την ισοφάριση η οποία αν γινόταν σίγουρα το παιχνίδι θα είχε διαφορετική κατάληξη και ο Seedorf  που συνεχώς έβγαζε κάθετες μπαλιές κυρίως στον Pato δημιουργώντας συνεχώς ευκαιρίες. Από την άλλη μεριά κορυφαίοι ήταν φυσικά ο Cesar που έκανε πολύ σημαντικές επεμβάσεις και κράτησε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ο Cambiaso που κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός στο κέντρο έκοψε και μοίρασε πολλές μπαλιές, ο Pazzini που στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά επικίνδυνος και ο Zanetti που εκτός από την φάση του πέναλτι ήταν βράχος και έκοψε πολλές επιθέσεις της αντίπαλης ομάδας.


Ήταν ένα πραγματικά όμορφο ματς, ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης, ένα ματς με πολλές συγκινήσεις, γκολ και φάσεις και ένα ματς που έκρινε στην ουσία ένα πρωτάθλημα...
Συγχαρητήρια λοιπόν στην Milan που φάνηκε καλύτερη πήρε αυτό που ήθελε και ήρθε ποιό κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.




Kourtone 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου