Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

[MMA] UFC 129 Predictions by The Pest & G.S.P. [M.M.A.]

Καλησπέρα ΜΜΑ fans!!! Τα λόγια είναι περιττά για αυτό το event του UFC στο Toronto. Sold out 55.000 εισιτήρια, 2 title fights και 3 ακόμη πολύ δυνατά bouts με τον Randy Couture να είναι μέσα σε ένα από αυτά με λίγα λογια...κολαση!!! Πάμε λοιπόν στα predictions μας!







Lightweight Bout: Mark Bocek Vs Ben Henderson
The Pest \m/: Η βραδιά ξεκινάει με τον καναδό Mark Bocek να συναντά τον Ben Henderson στο ντεμπούτο του στο UFC μετά το merge με το WEC. Σημαντικό fight και για τους δυο αθλητές, με τον Bocek να είναι ένας έμπειρος BJJ black belt με άριστη τεχνική και φυσικά 55.000 καναδούς στο πλευρό του. Από την άλλη ο Henderson είναι εξίσου καλός στο έδαφος αλλά πιστεύω ότι σε σχέση με τον Bocek έχει πλεονέκτημα στο stand up και το wrestling του είναι πολύ καλό. 

--> G.S.P. <--: Το UFC 129 θα αρχίσει με ένα fight το οποίο είναι αρκετά υποτιμημένο λόγω των επόμενων fights. Προβλέπω ότι θα είναι πάρα πολύ καλό. Ο Mark Bocek μπορούμε να πούμε ότι υποδέχεται στην έδρα του τον προτελευταίο WEC Lightweight Champion, Ben Henderson και πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος Jiu-Jitsu fighter της division έχοντας 7 από τα 9 του wins με SUB. Το θέμα είναι όμως βέβαια και ποιον αντιμετωπίζεις. Έχει 3 ήττες μόνο στην καριέρα του και αυτές είναι από τους Edgar (UFC LW Champion), Danzig (TUF 6 Winner) και Jim Miller (ο κατά πολλούς #1 Contender για τον τίτλο), ενώ η μεγαλύτερη νίκη του είναι επί του Dustin Hazelett. Κανένας από αυτούς που ηττήθηκαν από τον Καναδό δεν υπάρχει πλέον στο UFC. Απέναντί του έχει έναν fighter που ήταν για πολύ καιρό το πρώτο όνομα της WEC LW Division, έναν πάρα πολύ καλό wrestler που έχει μαύρη ζώνη στο Taekwondo και καφέ στο BJJ και κυρίως ένα fighter από τον οποίο δύσκολα παίρνεις SUB.

The Pest picks: Ben Henderson via SUB
G.S.P. picks: Ben Henderson via DEC

Light Heavyweight Bout: Vladimir Matyushenko Vs Jason Brilz
The Pest \m/: Τρίτο fight της βραδιάς και τολμώ να πω το πιο αδιάφορο από όλο το Main card! Θα προτιμούσα να δω ένα από τα prelims παρά αυτό αλλά τέλος πάντων μπορεί να είναι όντως ενδιαφέρον ας μην είμαι προκατειλημμένος.
Δεν θα σταθώ πολύ εδώ…θα πω Brilz και ελπίζω να είναι ένα καλό fight.
--> G.S.P. <--: Το δεύτερο fight του main card είναι νομίζω το λιγότερα σημαντικό fight εκ των 5 και το πιο αδιάφορο. Έχουμε ένα κλασικό wrestler vs wrestler fight. Πιστεύω ότι ο Λευκορώσος είναι καλύτερος και πιο έμπειρος all-around fighter από τον Αμερικανό και νομίζω ότι θα είναι και ο νικητής.

The Pest picks: Jason Brilz
G.S.P. picks: Vladimir Matyushenko via DEC

Light Heavyweight Bout: Randy Couture Vs Lyoto Machida
The Pest \m/: Στην συνέχεια έχουμε ένα μεγάλο fight ο θρύλος Couture απέναντι στον πάντα επικίνδυνο και απρόβλεπτο Machida. Είναι ένας αγώνας στον οποίο ήθελε να δοκιμαστεί ο Couture γιατί πιστεύει ότι ο βραζιλιανός είναι μια πρόκληση με το μοναδικό στυλ του. Πολύ δύσκολο fight ο Couture παρά τα χρόνια του δεν σταματά να μας ξαφνιάζει κάθε φορά που μπαίνει στο οκτάγωνο. Από την άλλη ο Machida θέλει πολύ την νίκη και το στυλ του Couture είναι από αυτά που του δίνουν πλεονέκτημα στο striking του. Θα πω Machida και αν τελικά o Couture με διαψεύσει θα είμαι εξίσου χαρούμενος!

--> G.S.P. <--: Ο Couture έχει δηλώσει ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του και ότι δεν τον νοιάζει αν θα νικήσει ή όχι, απλά να κάνει μια καλή εμφάνιση. Πράγμα το οποίο εμένα μου δείχνει έλλειψη κινήτρου. Νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ο Randy Couture του 2008 και ότι από το εκπληκτικό fight του με τον Tim Sylvia το 2007 έχει αντιμετωπίσει τον Gonzaga (ο οποίος έκτοτε έχει ένα σερί 3-5), τους Lesnar και Nogueira (από τους οποίους ηττήθηκε άνετα), τον Vera με μία αμφιλεγόμενη DEC (ο οποίος από τότε δε μπορεί να σταυρώσει νίκη) και τους Coleman και Toney (οι οποίοι ήταν δύο εξευτελιστικά εύκολοι αντίπαλοι). Ο Lyoto Machida από την άλλη μετά fights του με τον Shogun (τα οποία ήταν για τον τίτλο του), έχασε με μία άδικη DEC κατά τη γνώμη μου από τον Rampage. Ο Couture θα προσπαθήσει να ρίξει τον Machida στο έδαφος ή να τον στριμώξει στο πλέγμα. Ο Βραζιλιάνος είναι ιδανικός counter-attacker, πολύ καλός στα takedown defences και πολύ γρήγορος στα χέρια και στα πόδια και νομίζω ότι αυτά θα του δώσουν το W. Είναι ένα fight που πραγματικά θέλω πάρα πολύ τον Machida να κερδίσει. Ο Couture δεν την χρειάζεται τη νίκη καθόλου, σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο που μία νίκη θα τον βάλει πάλι μέσα στην εικόνα του τίτλου.

The Pest picks: Lyoto Machida
G.S.P. picks: Lyoto Machida via TKO

Featherweight Championship Bout: Jose Aldo (c) Vs Mark Hominick
The Pest \m/: Co-main event της βραδιάς λοιπόν είναι ένα fight για την ζώνη στην εντυπωσιακή κατηγόρια των featherweights. Οι καναδοί fans θα έχουν την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι που θα δουν από κοντά την μηχανή που λέγεται Aldo να υπερασπίζεται τον τίτλο του ενάντια στον συμπατριώτη τους Hominick. Και οι δυο είναι strikers και πάντα πιέζουν τον ρυθμό σε κάθε fight. Το στυλ και των δύο και η κρισιμότητα του αγώνα έχουν όλα τα συστατικά για ένα συναρπαστικό αγών.

--> G.S.P. <--: Ο Aldo είναι ένας εκπληκτικός fighter, πολύ καλός σε όλους τους τομείς. Δεν έχει πουθενά κενά στο παιχνίδι του και χαρακτηρίζεται από την πάρα πολύ μεγάλη δύναμή του στα strikes του. Από την άλλη, ο Καναδός, είναι πιστεύω το μεγαλύτερο test στην καριέρα του Βραζιλιάνου μετά τον Faber, πάρα πολύ καλός στα χέρια, με γρήγορα και εύστοχα πάντα χτυπήματα. Όμως ο Aldo είναι καλός και στα χέρια και στα πόδια και στο έδαφος. Είναι το ακλόνητο φαβορί κατά πολλούς, πράγμα με το οποίο συμφωνώ κι εγώ.

The Pest picks: Jose Aldo via KO/TKO
G.S.P. picks: Jose Aldo via KO/TKO



Welterweight Championship Bout: George St-Pierre (c) Vs Jake Shields
The Pest \m/: Main-event of the evening που λέει και ο λατρεμένος Bruce Buffer! Ο GSP θα υπερασπιστεί τον τίτλο του μπροστά στους συμπατριώτες του απέναντι στο κατά την γνώμη μου, όπως και πολλών άλλων, πιο επικίνδυνο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει εδώ και αρκετό καιρό, τον Jake Shields. Ο Shields είναι 6 χρόνια αήττητος έχει κατακτήσει οποίον τίτλο υπάρχει εκτός του UFC και το BJJ του είναι κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο! Από την άλλη ο GSP όλοι έχουμε δει τι τεράστιος αθλητής είναι και έχει τον απόλυτο έλεγχο στην κατηγόρια εδώ και 2 χρόνια. Περιμένουμε όλοι να δούμε πως θα αντιμετωπίσει το grappling του Shields έχοντας πάντα στο πλευρό του στο training camp τον θρύλο John Danaher πιστεύω ότι θα είναι άρτια προετοιμασμένος αλλά και πάλι θα είναι πολύ δύσκολη η θέση του αν βρεθεί στο έδαφος με το Shields. Τις περισσότερες φορές πηγαίνω με το πιο well-rounded fighter…όσο και αν αγαπάω το BJJ  αυτό θα κάνω και τώρα και θα πω G.S.P λοιπόν και ελπίζω με κάποιο finish!

--> G.S.P. <--: Από τη μέρα που ανακοινώθηκε το συγκεκριμένο fight έχω λογομαχήσει στο διαδίκτυο (YouTube, forums, blogs κ.τ.λ.) πάαααρα πολλές φορές. Διαβάζεις και ακούς πράγματα του στυλ «Ο GSP θα πατήσει κάτω τον Shields», «Ο Jake δεν έχει καμία ελπίδα» κ.τ.λ.. Συγγνώμη για την έκφρασή μου, αλλά όλοι αυτοί που τα λένε, είναι βλάκες και αγνώμονες! Είναι άτομα τα οποία έχουν δει τον Shields μόνο μία φορά στη ζωή τους, αυτή στο UFC 121 απέναντι στον Kampmann, όπου ο Shields με το ζόρι κέρδισε. Ο Shields για εκείνο το fight έπρεπε να κατεβεί μία ολόκληρη κατηγορία (ο τελευταίος του αγώνας ήταν στο Middleweight) και το weight-cut τον εξουθένωσε, για αυτό φαινόταν τόσο κουρασμένος. Πραγματικά πιστεύω ότι Shields είναι ο καλύτερος fighter που έχει αντιμετωπίσει ο GSP. (Και το λέω εγώ που είμαι μεγάλος fan του GSP όπως θα το έχετε άλλωστε καταλάβει.) Τα απίστευτα submissions, το πολύ καλό wrestling και το καλό σαγόνι του, τον κάνουν πάρα πολύ καλό αντίπαλο. Από την άλλη όμως, βρίσκεται ένας από τους καλύτερους fighters στον κόσμο. Πολύ καλός στο stand-up, πανέξυπνος, έχοντας πάντα το σωστό game-plan, απίστευτος αθλητής, ο καλύτερος στο να χρησιμοποιεί το wrestling στο M.M.A. (δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος wrestler, έχει διαφορά), πολύ καλός στο takedown defence και offence, πάντα απρόβλεπτος και πάντα προσθέτει κάτι καινούργιο στο παιχνίδι του (δες το jab με τον Koscheck). Αντίθετα, ο Shields ξέρουμε τι θα προσπαθήσει σίγουρα να κάνει. Να κατεβάσει κάτω τον GSP, ώστε να του πάρει το SUB, και εκεί νομίζω θα κριθεί το fight, στο κατά πόσο καλά δηλαδή, ο GSP θα αποτρέψει αυτά τα takedowns και να διατηρήσει το fight στο stand-up όπου θα προσπαθήσει να κάνει αυτό που λέμε pick-apart στον Shields. Διαρκή χτυπήματα και άμυνα. Διαρκή χτυπήματα και άμυνα. Ξανά και ξανά και ξανά.

The Pest picks: George St-Pierre
G.S.P. picks: George St-Pierre via DEC




Και τέλος κάποια από τα prelims εν συντομία:

Welterweight Bout: Sean Pierson Vs Jake Ellenberger
The Pest picks: Sean Pierson
G.S.P. picks: Jake Ellenberger via DEC

Welterweight Bout: Nate Diaz Vs Rory MacDonald
The Pest picks: Nate Diaz
G.S.P. picks: Nate Diaz via SUB

Welterweight Bout: Claude Patrick Vs Daniel Roberts
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Claude Patrick

Middleweight Bout: Jason MacDonald Vs Ryan Jensen
The Pest picks: -
G.S.P. picks: Jason MacDonald

Lightweight Bout: John Makdessi Vs Kyle Watson
The Pest picks: -
G.S.P. picks: John Makdessi


BONUSES OF THE NIGHT
Fight Of The Night:
The Pest picks: Jose Aldo Vs Mark Hominick
G.S.P. picks: Jose Aldo Vs Mark Hominick & Nate Diaz Vs Rory MacDonald

Knock Out Of The Night:
The Pest picks: Jose Aldo
G.S.P. picks: Jose Aldo

Submission Of The Night:
The Pest picks: Ben Henderson
G.S.P. picks: Nate Diaz


And some interesting facts by G.S.P.:
(1) Το πρώτο fight του GSP ήταν στις 25.01.2002 (Montreal, Canada) απέναντι στον Ivan Menjivar  (4-0 τότε) και το αποτέλεσμα ήταν νίκη του GSP με TKO. Και οι δύο συμμετέχουν στο συγκεκριμένο card. Ο πρώτος main event και ο δεύτερος στα preliminary.
(2) Έχουν πωληθεί 55000 εισιτήρια, τα ξενοδοχεία αυτήν την εβδομάδα είναι sold out και εκτιμάται ότι το κέρδος που θα έχει η πόλη του Toronto από το ερχομό του UFC θα είναι κοντά στα 30-40 εκατομμύρια δολάρια! (Αυτά να τα βλέπουν και κάποιοι στη χώρα μας)
(3) Σύμφωνα με τα rankings του sherdog.com, στο UFC 129 θα αγωνιστούν 4 top-10 fighters στην κατηγορία τους (Lyoto Machida, Jose Aldo, Jake Shiels και George St-Pierre).
(4) Στο fight Diaz Vs MacDonald, οι δύο fighters έχουν αθροιστικά σύνολο 30 fights εκ των οποίων μόνο οι 6 έχουν πάει σε decision (ένας από τους λόγους που το λέω πιθανό fight of the night).
(5) Στο fight Aldo Vs Hominick, οι δύο fighters έχουν αθροιστικά σύνολο 47 fights (στα 26 μέσο όρο ηλικία τους!!) εκ των οποίων μόνο οι 9 έχουν πάει σε decision (ένας από τους λόγους που το λέω πιθανό fight of the night)!!
(6) Όλα τα preliminary card fights καθώς και 2 από τα 5 του main event, είναι U.S.A. Vs Canada.
(7) Το UFC 129 θα μεταδώσει για πρώτη φορά στην ιστορία του όλα τα fights σε κάποιο τηλεοπτικό μέσο (Facebook, TV, PPV).
(8) Στο UFC 129 θα συμμετάσχουν fighters που έχουν κερδίσει όλοι μαζί κάποιο τίτλο 24 φορές (μαζί με τα interim titles), 1 TUF και 2 MMA Tournaments! Επίσης, μετρούν 12 fights of the night, 11 submissions of the night και 7 Knock-outs of the night.


Αυτά από εμάς παιδιά, περιμένουμε το UFC 129 να είναι ένα από τα καλύτερα evens της χρονιάς 2011 και ως την επόμενη φορά... "Never leave it to the judges!"...


The Pest \m/          and
--> G.S.P. <--

______________________________________

3 σχόλια:

  1. Πολύ αναλυτικές (και πετυχημένες) προβλέψεις, πολύ καλή δουλειά παιδιά! Συγχαρητηρια για το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε John!
    Όντως τα πήγαμε καλά στις προβλέψεις μας αυτήν τη φορά!! Ο μέσος όρος των δυο μας ήταν 90% επιτυχία στο Main Card και 73.6% σε όλο το card...!!!
    Εξιλεωθήκαμε από το UFC Fight Night 24!!!

    Σε ευχαριστούμε πολύ για το comment σου :)

    --> G.S.P. <--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Do you need free Twitter Followers?
    Did you know that you can get them AUTOMATICALLY AND ABSOLUTELY FOR FREE by getting an account on Add Me Fast?

    ΑπάντησηΔιαγραφή