Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

[MMA] EFL 01 Review by G.S.P. [M.M.A.]

Καλησπέρα αναγνώστες του 4-SportsAction!!

Χθες, Κυριακή 20/03/2011, παρέα με τον The Pest και τον green_monkey, παρακολούθησα στο Ιβανώφειο το πρώτο M.Μ.Α. event σε κλουβί στην Ελλάδα και είμαι εδώ για να καταγράψω τις απόψεις μου. Ήταν ένα μεγάλης σημασίας γεγονός, καθώς είναι η πρώτη προσπάθεια που έγινε ώστε να γίνει κάποια προώθηση αυτού του αθλήματος στη χώρα μας. Μάλιστα ο κόσμος το αγκάλιασε και το ευχαριστήθηκε αρκετά. Ένα μεγάλο θετικό της βραδιάς ήταν ότι είδαμε οικογένειες, αρκετό γυναικείο πληθυσμό και όχι αυστηρά ανδρικό μόνο κόσμο. Το Ιβανώφειο γέμισε, 2000 κόσμος αγόρασε εισιτήριο προκειμένου να παρακολουθήσει Μ.Μ.Α. fights και μάλιστα σε μια βροχερή βραδιά που δεν ενδεικνυόταν για έξοδο.

Οι πύλες άνοιξαν κατά τις 19.00 και το event άρχισε κατά τις 20.30. Η ροή του show ήταν άριστη, δεν σε έκανε να βαρεθείς με άσκοπα video και κουραστικές ομιλίες που συνηθίζονται στη χώρα μας (δες No Limits 7, πριν από λίγα χρόνια) και ο κόσμος αγκάλιασε όλους τους αθλητές και την προσπάθεια που κατέβαλαν. Συνοπτικά οι πληροφορίες για τους αθλητές παρουσιάζονται κάτω:

Όπως βλέπετε οι περισσότεροι έρχονται από τον κόσμο του striking και αυτό το είδαμε χθες με τα 2 μόνο submissions. Κάτι λογικό βέβαια αφού τα grappling και Jiu-Jitsu τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα.

To event άρχισε με το fight Νίκος Σπανός Vs Γιάννης Βασιλόπουλος (Welterweight Bout). Ο Βασιλόπουλος ήταν πολύ καλύτερος all-around fighter, καλύτερος στο έδαφος, με τα strikes του να είναι πιο μελετημένα, σε αντίθεση με τον Σπανό, ο οποίος προσπαθούσε με κάποιο μεγάλο χτύπημα να βρει τον αντίπαλό του. To αποτέλεσμα ήταν νίκη του Βασιλόπουλο με decision.

Έπειτα άρχισε o 1oς γύρος του Heavyweight Grand Prix Tournament. Το διάγραμμα του τουρνουά ήταν το εξής:

Το τουρνουά άρχισε με το fight Marian Russu Vs Γιάννης Kωνσταντινίδης. Ο Russu στάθηκε άτυχος καθώς στα μέσα του 1ου γύρου έσπασε το πόδι του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το fight. (Μπορείτε να δείτε το fight εδώ.)
Έπειτα ακολούθησε το fight Bαγγέλης Βαββάς Vs Θοδωρής Σερδές. Ο αγώνας εξελισσόταν πολύ καλά και ήταν αρκετά ενδιαφέρων με εναλλαγές στο έδαφος στο control μεταξύ των αθλητών. Σε μια από αυτές σε μια προσπάθεια του Βαββά να βγάλει ένα armbar από το έδαφος στον Σερδέ, χτύπησε τον αυχένα του και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το fight. (Μπορείτε να δείτε το fight εδώ.)
Αργότερα είχαμε την αναμέτρηση Ηρακλής Τσαμουρλίδης Vs Δημήτρης Νασόπουλος. Ο Τσαμουρλίδης με το ανώτερο striking του κέρδισε τον αντίπαλό του με TKO στο 2ο γύρο. (Μπορείτε να δείτε το fight εδώ.)
Ο τελευταίος αγώνας του 1ου γύρου ήταν το Βαγγέλης Δέτσης Vs Σταύρος Βαλσάμης. Σε ένα ωραίο fight που κράτησε ένα μόνο γύρο ο Δέντσης κέρδισε με armbar. (Μπορείτε να δείτε το fight εδώ.)

Κάπου εδώ είχαμε το τέλος του 1ου γύρου, και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα γίνει ενός λεπτού σιγή για την τραγωδία της Ιαπωνίας. Εδώ έγινε κάτι που εγώ δεν το έχω αντικρίσει ξανά σε αθλητικό event. Οι φίλαθλοι έδειξαν πραγματικά για τι πράγμα μιλάει η φιλοσοφία του Μ.Μ.Α.. Απόλυτος σεβασμός στο άθλημα και στον αντίπαλο. Απόλυτη σιγή. Κάτι ασυνήθιστο για τα ελληνικά γήπεδα. Απόλυτη σιγή. Έπειτα εκκωφαντικό χειροκρότημα. Απλά Μ.Μ.Α.....

Έπειτα ακολούθησε ένα ακόμα από τα Super-Fights όπως το αποκάλεσαν. Ανδρέας Μιχαϊλίδης Vs Παναγιώτης Στρουμπούλης. Ο Μιχαϊλίδης κατά τη γνώμη μου ήταν ο ένας από τους 3 καλύτερους fighters της βραδιάς μαζί με τον Τσαμουρλίδη και τον Onur Teker. Άνετα νίκη με submission (kimura) από τον Μιχαηλίδη στον 2ο γύρο.

Κάπου εδώ άρχισε ο 2ος γύρος του τουρνουά και μάθαμε ότι δυστυχώς ο Θοδωρής Σερδές δεν μπορούσε να συνεχίσει στο τουρνουά κατόπιν εντολή του γιατρού και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης προχώρησε κατευθείαν στον τελικό. Το 2ο fight του ημιτελικού, Βαγγέλης Δέτσης Vs Ηρακλής Τσαμουρλίδης διεξήχθη κανονικά και ήταν πιθανώς το fight της βραδιάς! Εκπληκτικοί και οι δύο αθλητές, το fight πήγε παντού, σε έδαφος και stand-up, και οι δύο αθλητές ματωμένοι, αλλά και περήφανοι για τους εαυτούς τους, άκουσαν το αποτέλεσμα μετά από τους 3 φοβερούς γύρους να είναι νίκη του Τσαμουρλίδη. (Μπορείτε να δείτε το fight εδώ.)

Έπειτα έλαβε μέρος το 3ο και τελευταίο super-fight της βραδιάς. Στέλιος Πλαϊνάκης Vs Onur Teker στα 80 κιλά (catchweight). O Πλαϊνάκης είχε μόλις μόλις μια εβδομάδα να προετοιμαστεί για τον Teker καθώς ο αρχικός του αντίπαλος τραυματίστηκε. Ο Teker με την εμπειρία του και το ανώτερο wrestling του κέρδισε τον Πλαϊνάκη με Corner Stoppage μετά το τέλος του 2ου γύρου. Οι φίλοι του M.M.A. έδειξαν για άλλη μία φορά το τι σημαίνει Μ.Μ.Α.. Φυσικά ζητωκραυγάζον υπέρ του Έλληνα κατά τη διάρκεια του fight αλλά στο τέλος χειροκροτήσαν πολύ θερμά και έδειξαν τον σεβασμό του και για τον Τούρκο που ήταν πολύ ανώτερος fighter.

Και να'μαστε στο main event της βραδιάς... Ο τελικός του EFL Heavyweight Grand Prix Tournament για το EFL Heavyweight Championship! Γιάννης Κωνσταντινίδης Vs Ηρακλής Τσαμουρλίδης. Ο Κωνσταντινίδης έμοιαζε σαν να έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έχοντας μόνο 2 λεπτά fighting στην πλάτη του κατά τη διάρκεια των 2 πρώτων φάσεων του τουρνουά, ενώ ο αντίπαλός του, είχε 5 γύρους (20 λεπτά fighting) εκ των οποίων οι 3 δύσκολοι γύροι με αρκετό αίμα για τον ίδιο έναντι του Βαγγέλη Δέτση. Σε ένα πολύ καλό fight, ο Ηρακλής Τσαμουρλίδης έδειξε ότι πραγματικά ήταν ο καλύτερος αφού λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του 2ου round, με δυνατό ground and pound έδωσε αρκετά δυντά χτυπήματα στον αντίπαλό του, τον οποίον κυριολεκτικά έσωσε το καμπανάκι. Παρόλα αυτά, ο Κωνσταντινίδης δεν μπόρεσε να μπει στο 3ο round και είχαμε νίκη του Ηρακλή Κωνσταντινίδη με Corner Stoppage. Άξιος λοιπόν EFL Heavyweight Champion, έπειτα από 7 Μ.Μ.Α. round για τον ίδιο, Ηρακλής Τσαμουρλίδης!!!(Μπορείτε να δείτε το fight εδώ.)
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχε fighter που να μην χειροκροτηθεί για την προσπάθειά του. Υπήρχαν βέβαια επιδοκιμασίες υπέρ του fighter που υποστήριζε ο καθένας, αλλά κανένας δεν γιουχαρίστηκε μετά από fight, δείχνοντας το τι σημαίνει M.M.A..

Γενικά ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη βραδιά διάρκειας δυόμισι ωρών, που είχε φοβερή ανταπόκριση από τους θεατές. Τα μόνο αρνητικά για μένα της βραδιάς ήταν οι εθνικοί ύμνοι που ακούστηκαν στο fight Πλαϊνάκης Vs Teker, κάτι το οποίο δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης και το μόνο που μπορεί να είχε ως αποτέλεσμα ήταν να φανατίσει τον κόσμο (πράγμα που ευτυχώς δεν συνέβη -δες φιλοσοφία Μ.Μ.Α.-), όπως επίσης και η έλλειψη γνώσεων περί τεχνικών θεμάτων περί M.M.A. (π.χ. ονόματα από submission moves) του host της βραδιάς. Ασφαλώς βέβαια, αυτά όλα μπορούν να διορθωθούν και το EFL 02 (το οποίο θα λάβει μέρος τον Ιούνιο) να είναι ακόμα καλύτερο από το φοβερό ντεμπούτο του 01.


Ευχαριστώ για την ανάγνωση. Ως την επόμενη φορά... "Never leave to the judges."

--> G.S.P. <-- 
_________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου