Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΠΑΛΑ

Να πούμε σήμερα για ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Την προηγούμενη Κυριακή παρακολούθησα το Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, θα αναφερθώ ακόμη και στο μεγάλο ματς της περασμένης εβδομάδας το Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ.

Η αλήθεια είναι ότι τρέφω μεγάλη αγάπη στην ομάδα του Λίβερπουλ αλλά θα προσπαθήσω να μιλήσω ως οπαδός του αγγλικού ποδοσφαίρου πρώτα και μετά της Λίβερπουλ. Η Γιουνάϊτεντ είχε 2 πολύ σημαντικές απουσίες στην άμυνα (Vidic, Ferdinand) κάτι που της στοίχισε το παιχνίδι καθώς οι Smalling, Brown ήταν σε κακή μέρα και συχνά έβλεπαν την πλάτη της φανέλας με το νούμερο 7! Του Suarez. Tι εμφάνιση ήταν αυτή! Τα έκανε όλα εκτός του γκολ. Αυτός ο παίκτης έχει όλα τα φόντα να πετύχει στο Λίβερπουλ και να γράψει ιστορία στο Μεγάλο Νησί. Αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πάνω από τον Τorres των 2 τελευταίων ετών.
Για τον μισητό αντίπαλο έχω να πω ότι θα πρέπει να είναι αρκετά συγκεντρωμένος στη συνέχεια της Premier League καθώς η Άρσεναλ του Βενγκέρ μετά τον αποκλεισμό της από την Ευρώπη θα στρέψει όλη της την προσοχή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η Γιουνάϊτεντ είναι μέσα στο Champions League και ο σερ Άλεξ (αναγνωρίζω αυτό το ιερό ΤΕΡΑΣ της προπονητικής – football management) θα φροντίσει η ομάδα του να είναι άκρως ανταγωνιστική σε όλες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει.. Αυτό που βλέπω εγώ να λείπει είναι 2 παίκτες πρώτης γραμμής επιπέδου Rooney που θα διαδεχτούν τους τεράστιους PaulScholes και Ryan Giggs και θα οδηγήσουν την ομάδα σε νέους τίτλους εγχώριους και ευρωπαϊκούς. Ο σερ Άλεξ προσπαθεί αυτή την περίοδο να φτιάξει τη νέα φουρνιά. Υπάρχει πολύ καλό υλικό αλλά δεν ξέρω αν αυτοί οι παίκτες έχουν και την προσωπικότητα ώστε να ηγηθούν αυτού του τεράστιου club. Περιμένουμε να το διαπιστώσουμε μελλοντικά.
Τώρα σε ότι αφορά το Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ την Τρίτη. Εντάξει, η Μπάρτσα κατά διαστήματα μάγεψε κόσμο και η αλήθεια είναι ότιη Άρσεναλ έχασε με 3-1 και είχε καλύτερο παίκτη της τον Almunia που έκανε 4-5 σωτήριες επεμβάσεις. Αν δεν ήταν σε τόσο καλή μέρα θα μπορούσε να μιλάμε για ντροπιαστική ήττα της Άρσεναλ. Είδα μια Άρσεναλ που μου θύμισε το σύστημα που ακολουθώ στο Pro όταν παίζω εναντίον της Μπάρτσα, Βέβαια στο μηχάνημα μπορώ εγώ να χειρίζομαι τα ‘πιόνια’ μου και να κάνω και 5-6 καλές κατεβασιές. Επειδή Pro και κανονική μπάλα δεν έχουν μεγάλη σχέση είδα την άμυνα της Άρσεναλ να παίζει άψογα το τεχνικό offside. Δυστυχώς στο ένας με έναν αυτοί οι αμυντικοί υστερούν σημαντικά και προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τη συγκεκριμένη αδυναμία τους με την αλληλοκάλυψη που προσέφεραν οι 5 ακόμα και 6 παίκτες που αποτελούσαν την τελευταία γραμμή της ομάδας όταν αμυνόταν. Επιθετικά η Άρσεναλ ήταν ανύπαρκτη αφού ο Fabregas αοό τον οποίο περίμενε η ομάδα του κράτημα της μπάλας, οργάνωση του παιχνιδιού και πρωτοβουλίες ήταν σε κάκιστη μέρα. Μετά την αποβολή του Van Persie η Άρσεναλ λύγισε και έγινε έρμαιο των διαθέσεων των μπλαουγκράνα. Ο Bendnter δεν μπόρεσε να σουτάρει με τη μία την μπάλα και εκεί τελείωσε η παράσταση.
Να αναφερθώ και στην Μπαρτσελόνα. Τι να πώ; Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε μερικούς (ανάμεσα σε αυτούς και εγώ) ο τρόπος παιχνιδιού της αποδίδει και βγάζει πολλές φάσεις. Με καθαρή λογική να το δεις, όταν έχεις περισσότερο χρόνο από τον αντίπαλο, την μπάλα στην κατοχή σου αυτόματα αυξάνονται οι πιθανότητες σου να βάλεις γκολ και αντίστοιχα μειώνονται, να δεχτείς. Πιστεύω ότι η Μπάτσα της τελευταίας διετίας με τα ποδόσφαιρο που παίζει και το 6 στα 6 πρόπερσι θα μείνει στην ιστορία και θα μνημονεύεται όπως ο Άγιαξ του ’70-’71. Στο ματς τώρα κατάφερε στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου να λύσει το γρίφο της άμυνας της Άρσενα και να πάρει το πάνω χέρι. Στο δεύτερο μέρος ισοφάρισε τον εαυτό της και μετά πήρε το ματς. Ήταν καλύτερη, άξιζε και πήρε την πρόκριση. Πραγματικά αναρωτιέμαι, ποια ομάδα από αυτές που συνεχίζουν στο Champions League θα μπορέσει να την σταματήσει;;;
green_monkey

1 σχόλιο: