Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ Ο ΛΟΓΟΣ…

Χθες το βράδυ τελείωσε το Τοp-16 της Ευρωλίγκας. Δυο Ελληνικές ομάδες βρίσκονται στα χιαστί ματς των 8. Έχουμε και λέμε, Ολυμπιακός-Σιένα και Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός. 
Αν ήμουνα Ολυμπιακός σήμερα το πρωί θα είχα κιόλας κλείσει τα αεροπορικά μου εισιτήρια για Βαρκελώνη και θα ψαχνόμουν και στο επίσημο site της Ευρωλίγκας για εισιτήρια του final-4. Mε πλεονέκτημα έδρας ο Ολυμπιακός τη φετινή Σιένα την ‘έχει’ και ίσως εύκολα. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το καθήκον τους σε αυτή τη φάση και πήραν την πρώτη θέση στον όμιλο τους, διευκολύνοντας το μετέπειτα έργο τους για το δρόμο προς την κούπα. Όλα πλέον εξαρτώνται από αυτόν.
Ο μεγάλος χαμένος είναι ο ΠΑΟ. Βέβαια, μεταξύ σοβαρού και αστείου μετά τις φετινές αυτοκτονικές τάσεις που έχουν παρουσιάσει οι πράσινοι στο ΟΑΚΑ καλύτερα που θα πάει να παίξει Βαρκελώνη. Δεν μπόρεσε να καλύψει το -7 με την Κάχα ούτε να κερδίσει την Λιέτουβος και τώρα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα του φετινού φάιναλ φορ και κάτοχο του τροπαίου. Αν έχει ‘καρύδια’ ας την αποκλείσει. Έτσι όπως τα έμπλεξε μόνος του, ας τα ξεμπλέξει κιόλας. Γιατί δεύτερη συνεχόμενη απουσία από φάιναλ φορ με αυτό το μπάτζετ είναι μεγάλη αποτυχία. Ας μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν λέω ότι θα αποκλειστεί με κατεβασμένα τα χέρια αλλά οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του. Αυτό που μπορεί να τον οδηγήσει στην επιτυχία είναι ο τιτανοτεράστιος κόουτς του, η βαριά φανέλα με τα 5 αστέρια, η ψυχή και η εμπειρία των δυνατών χαρτιών της ομάδας. Η Μπαρτσελόνα έχει να αντιπαραθέσει ένα εξαιρετικό σύνολο, μια φόρμα που αρχίζει τώρα να βρίσκει και ένα γήπεδο που θα αναπνέει μόνο για αυτήν.
Και εδώ τα πάντα θα κριθούν μέσα στο παρκέ, όποιος είναι καλύτερος θα περάσει. Τα σημεία λένε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα. Το τι θα γίνει θα το δούμε. Σε ότι αφορά τα άλλα δυο ζευγάρια πιστεύω ότι στον ισπανικό εμφύλιο η Ρεάλ του Ετόρε Μεσίνα θα κάμψει την αντίσταση της Βαλένθιας κατόχου του Eurocup ενώ η ιστορική Μακάμπι του Μπλατ και του Big Sofo ίσως καταφέρει να σπάσει την έδρα της Κάχα. Σε 15 μέρες θα έχουμε τα πρώτα ματς οπότε κοντός ψαλμός….. ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!

green_monkey 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου