Σελίδες

Αρθρογράφοι / Κατηγορίες

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας στέλνοντας e-mail στο bloggaro@gmail.com

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ


Μπουρλότο και αλλαγή άμεσα χρειάζεται αυτό το καημένο πρωτάθλημα της Ελλάδας μας που έχει ταλαιπωρηθεί κατά καιρούς από διάφορους παράγοντες, προέδρους-επιχειρηματίες, «φιλάθλους», διαιτητές, δημοσιογράφους και βεβαίως το ίδιο το κράτος που βλέπει να βυθίζεται όλο και περισσότερο στον βούρκο και να μην κάνει απολύτως τίποτα αφήνοντας τους παραπάνω να τρώνε λίγο λίγο την σάρκα του ποδοσφαίρου που τόσο έχουμε αγαπήσει. Τα γεγονότα που έχουν συμβεί είναι πάρα πολλά γι’ αυτό θα σταθώ στα πιο σημαντικά.





Ξεκινώντας βλέπουμε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό Βόλου οπού στο τέλος του αγώνα οι «φίλαθλου» του Παναθηναϊκού να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να γιουχάρουν και να προπηλακίσουν τους παίχτες τους για την ήτα που δέχτηκαν από την ομάδα του Βόλου, και δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο δικαίωμα μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το ίδιο βέβαια έγινε φέτος και με τους οπαδούς του ΑΡΗ. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να διαμαρτύρεται μ’ αυτό το τρόπο, μπορεί να το κάνει με χίλιους δυο άλλους και να μην μπορεί κανείς να του πει κουβέντα.




Στη συνέχεια τον αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος ανάμεσα στο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που έγινε χωρίς οπαδούς (λόγω τιμωρίας) αλλά με ένα ολόκληρο στρατό της αστυνομίας που ήρθε από την Αθήνα για την προφύλαξη της ομάδος του Ολυμπιακού από ένα άδειο γήπεδο... Σίγουρα και δεν έγινε τίποτα απλά αυτό το γεγονός το αναφέρω γιατί είναι πολύ αστείο το να φυλάς μια ομάδα με χιλιάδες αστυνομικούς από μια «αόρατη» απειλή σε ένα άδειο γήπεδο. Για τον ίδιο θεσμό πάλι μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-Παναθηναϊκός είδαμε ένα πολύ καλό ματς αλλά στην διάρκεια επειδή η ΑΕΚ έχανε το προβάδισμα που είχε από το πρώτο αγώνα (0-2) οι φίλαθλοί της κατέβηκαν από το πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ όπου κάνουν κερκίδα οι οργανωμένη οπαδοί της και εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο με πυροσβεστήρες, βροχή από φωτοβολίδες και τις διαφημιστικές πινακίδες στα χέρια έτοιμοι να ορμήσουν στους παίχτες του Παναθηναϊκού, βέβαια στην συνέχεια πήγαν λίγο πίσω γιατί έβαλε γκολ η ομάδα τους και περνούσαν στην επόμενη φάση και με την λήξη του αγώνα ξαναμπήκαν και καλά για να πανηγυρίσουν.




Μετά πάμε στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ένα ματς με μια πολύ κακή διαιτησία, θυμίζω ότι ο επόπτης ακύρωσε καθαρό γκολ του Παναθηναϊκού ως οφσάιντ για το 1-2 ενώ μέτρησε γκολ οφσάιντ για τον Ολυμπιακό που διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα 2-1. Το κυρίως θέμα όμως δεν είναι η κακή διαιτησία γιατί πάντα και παντού έχουμε τέτοιες αλλά η εισβολή των οπαδών του Ολυμπιακού για να πανηγυρίσουν την νίκη τους απέναντι στους αιωνίους αλλά ο πραγματικός λόγος ήταν για να τραμπουκίσουν και να δείρουν τους παίχτες του Τριφυλλιού όπως και έγινε και σα να μην έφτανε αυτό είχαμε και τις απειλές, τις βρισιές, και τους τραμπουκισμούς του προέδρου και διαφόρων παραγόντων και μελών της ομάδας του Πειραιά απέναντι στους παίχτες του Τριφυλλιού.







Στη συνέχεια βγαίνει στη φόρα και το περιβόητο θέμα με τις κασέτες και τα στημένα παιχνίδια για το οποίο δεν θέλω να επεκταθώ γιατί πρώτον έχει πολύ ζουμί η υπόθεση και θα γράψω άλλη φορά γι’ αυτό και δεύτερον αυτά τα έχουμε ξαναδεί και δεν έγινε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.








Τελειώνοντας στέκομαι στον προχθεσινό αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με τρεις διακοπές και τελικά να τελειώνει το παιχνίδι στο 89. Πρώτη διακοπή στο 10 για κροτίδες και φωτοβολίδες κατά του Σκόκο που πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ μπροστά στη θύρα 4, δεύτερη διακοπή από φωτοβολίδα που πετάχτηκε από την ίδια θύρα και πέτυχε το Σάχα στην πλάτη και η τελευταία και καθοριστική διακοπή όταν στο 88 εισέβαλαν οι γνωστοί ανεγκέφαλοι γιατί απλά έχανε η ομάδα τους με 0-1 και δεν περνούσε στο τελικό (πιστεύω βέβαια ότι αυτό ήταν η αφορμή, ο βασικός λόγος ήταν για να διώξουν το Ζαγοράκη, άλλωστε αυτό έχει ξαναγίνει και με άλλους προέδρους του ΠΑΟΚ) .



Δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω γιατί χαλιέμαι πάρα πολύ. Η αγάπη και η φλόγα που έχω μέσα μου γι’ αυτό το πανέμορφο άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο σιγοσβήνει. Η μόνη λύση για να δούμε μια άσπρη μέρα είναι να γίνει το πρωτάθλημα ερασιτεχνικό, για ένα χρόνο να μην υπάρχουν οπαδοί στις κερκίδες για να συνετιστούν, να μπουν φυλακή οι οπαδοί που πιάνονται για φασαρίες και όχι να τους βγάζουν άλλοι με λεφτά και πορείες, να μπουν φυλακή οι μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου που του πίνουν το αίμα, να πέσουν κατηγορία οι ομάδες που εμπλέκονται σε σκάνδαλα και σε φασαρίες, να κλείσουν όλοι οι σύνδεσμοι (ξέρουμε τι οπλοστάσια έχουν όλοι τους), να δούμε επιτέλους να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης και όχι να μένουν ατιμώρητοι αυτοί που φταίνε. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά αν δεν δραστηριοποιηθεί άμεσα το κράτος θα θρηνήσουμε πολύ κόσμο...
Συγνώμη που σας κούρασα και που ήμουν ρομαντικός αλλά πραγματικά έχω αγανακτήσει και έχω σιχαθεί αυτή τη κατάσταση.


Kourtone              

1 σχόλιο: